|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ojj maci0s coś mi się wydaje że nici z transferów ... Chciałbym się mylić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
Jeśli coś potwierdzałem co napisał Zbymak to miałem to z własnych, a i z jego strony było to samo![]() Rożnica jest taka, ze nie możesz mnie rozliczac z tego, że go znam, a jego z tego, ze zna mnie ![]() Od razu tu zaprzeczę żeby nie było niedomówień... Nigdy nie było sytuacji, ze Zbymak coś wiedział, napisał i ja to potwierdziłem bo usłyszałem to od niego... To są wzajemnie niezależne źródła... Dobra koniec tego bo moderatorzy nie są zbyt cierpliwy.. Mam nadzieję, że mi to jeszcze wybaczą ![]() Co do polityki transferowej to myślę, że jakoś nadzwyczaj dobrze przy Kasperczaku zaczął grać Jirsak... ![]() Podobnie z Łobo... Z Jirsakiem sytuacja była taka, że otwarcie się mówiło, ze to nie jest ulubieniec Skorży, bo ten chciał w tym czasie Gargułę, a Bednarz ściągnął Czecha.. Skorża dawał mu mnóstwo zadań defensywnych, których Jirsak nie mógł wykonać bo to nie ten typ piłkarza... To jest ofensywny pomocnik podwieszony za napastnikami i taka powinna być jego pozycja... Taki nasz Stilić... Myśle, że Kasperczak da mu pograć i wierzę, że będziemy mieć z niego pociechę jeszcze ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
czy wiadomo coś o decyzji Makinwy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakbyś coś o planowanych wzmocnieniach powiedział a nie to co wszyscy wiedzą o Jirsaku ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Swoją drogą to musze przyznać że wg mnie jest mało zwrotny i nad tym musi popracowac. Co do Jirsaka, to od początku było widać niechęć Skorzy do niego. A chłopak ma potencjał i zmysł ofensywny, licze że sie obudzi... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Pelna zgoda co do Jirsaka, przypomne tylko mecz bodaj z Tottenhamem na wyjezdzie gdzie Skorza ustawil go tuz za Brozkiem i wowczas byly same pochwaly na Tomka i trenera, ze znalazl dla niego idealne miejsce, szkoda ze potem nie bylo to kontynuowane. Moze sie tak okazac, ze liczymy na Gargule, moze na jakis jeszcze inny transfer na te pozycje a to wlasnie skreslony juz czech wygra rywalizacje o gre na pozycji ofensywnego pomocnika i nijednego zaskoczy w nadchodzacej rundzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ulega jednak wątpliwości że ktoś by się przydał do środka. Idealny byłby ten Djurovski o którym swego czasu głośno było, ale ostatnio taka cisza,że wątpię już w ten transfer... |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
no dlatego uwazam ze transfer srodkowego pomocnika jest nam zbedny, jak dla mnie w pomocy tylko trzeba Kirmowi zrobic konkurencje i juz pomoc jest bardo dobra na polskie warunki i moze nawet wystarczajaca na grupe LE
![]()
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przede wszystkim Jirsak ma niesamowicie "ułożoną nogę" ( sorry za slang piłkarski). Chyba najlepiej w drużynie i uważam, że na tle ligi też nieźle wypada... Ta jego mała stopa pozwala mu huknąć celnie piłką, a ta leci prawie, ze bez rotacji... Szkoda, że tak mało tego póki co widzieliśmy... |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze ale maci0s napisz nam czy jutro jest planowana jakaś konferencja
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze to wynika wlasnie z tego braku pewnosci siebi, Tomek mial przedewszystkim uwazac na tyly i nie ryzykowac nadto z kombinacjami w srodku pola. Pewne jest to, ze teraz sie okaze czy to nasz poprzedni trener "przytlumil" Jirsaka czy Kasperczak nie jest w stanie nic zmienic i Tomek poprostu taki niemrawy jest
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
I mam dośc pw "czy jutro będzie konferencja i czy jutro będzie X i Y' Bądźcie cierpliwi i spokojni, transfery będą...!! Na zdrowy rozum to weźcie! Kiedy ostatnio kupiliśmy gościa za 500 tys Euro i potem jeszcze chcieliśmy kupić kolejnych 3-4 ? Dawniej to 500 tys E musiało starczyć na cały sezon... Nie mówię oczywiście o pierwszych latach Cupiała w Wiśle gdzie na jednej imprezie podejmowalo się decyzje o wydaniu milionów marek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Maci0s : mówiąc o tym pierwszym masz na myśli Jovanica tak? A nie masz wrażenia że my tylko uzupełniamy luki po odejściu Alvareza i Głowy?
Ostatnio edytowane przez jason wiślak : 30.06.2010 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chociaż im więcej czasu tym lepiej dla drużyny.Ps.Ale mam nadzieję,że w tym tygodniu poznamy co najmniej 2-3 zawodników. A to prawda,że dzisiaj my nikogo nie podpisali bo była "zabawa" naszego zarządu
Ostatnio edytowane przez czera84 : 30.06.2010 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Srodkowym pomocnikiem po 30tce to jest nasz najnowszy nabytek Zuraw, od czasow Beenhakkera bylo juz widac ze szybkosc nie ta ale technika i przeglad pola nie ucieka, ja wlasnie jego widzial bym ustawionego obok Jirsaka/Garguly/Djurowskiego i czort wie kogo jeszcze (albo zbymak z maci0sem
). Od Macka powinno sie wymagac bardziej asyst, kreowania gry niz krola strzelcow ![]() edit:
Ostatnio edytowane przez fanTS1906 : 30.06.2010 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Uważam podobnie jak koledzy, że Jirsak to piłkarz ponadprzeciętny i akrat na tej pozycji transfer jest obecnie raczej zbędny- mamy defensywnych Sobola i Diaza, oraz Jirsaka\ Gargułę na ofensywnego pomocnika.
Czech został bezprzykładnie zjechany przez Skorżę, który grał nim zupełnie nie wykorzystując jego potencjału- ma on (wg. mnie) zdecydowanie najlepszy przegląd pola w naszej drużynie. Do tego precyzyjne podanie i świetny strzał z dystansu. Ponadto mam wrażenie, że ostatnio popracował nad defensywą, choc oczywiście to nadal jego największa bolączka, podobnie jak siła fizyczna. Dlatego też, jak sam mówi- najlepiej gra mu się z Sobolem za plecami. I takiego ustawienia w przyszłym sezonie bym sobie życzył. + Milinkovic na lewym skrzydle ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A właśnie Maci0s: jest może temat jakiegoś środkowego pomocnika? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Wiadomo dla kibica jest efektowniejszy styl Kasperczaka, ale Skorży był chyba bardziej efektywny... Warto wspomnieć, ze dawniej mając Frankowskiego, Żurawia, Kuźbę, Uche, Kosowskiego i Szymkowiaka nie było tak ważne, że stracimy 2 bramki bo strzeliliśmy 5... Teraz liga się pogorszyła, wyrównała, w pucharach gramy mało, a z całym szacunkiem do obecnych piłkarzy to troche do wyżej wymienionych im brakuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() alez sie naplodzilo tych debiutujacych sepow na forum co molestuja maci0sa... macie fejma ze zbymakiem ![]() trzeba przyznac ze troche przestalem wierzyc w Jirsaka, przed runda wiosenna tez w sparingach sie wyroznial. To bylo jednak za Skorzy, takze mam nadzieje, ze przy Henrym swoja forme przeciagnie jeszcze na mecze o punkty. Rowniez zauwazylem, ze za nowego trenera duzy progres w grze zanotowal Lobo i w to dalej wierze. Co do wzmocnien uwazam ze na pomoc wystarczy nam chlopak z Koszyc i nawet w razie odpukac kontuzji Sobola, mozna wsadzic za niego "żonglujacego" Diaza. Jestem jednak przekonany, ze to do obrony potrzebujemy conajmniej 2 pilkarzy i to taki na 1. sklad. Bardziej od srodkowego pomocnika uwazam, ze potrzebujemy tego wielce silnego wysokiego napastnika stracajacgo glowa pilki na ktorego czekamy od 5 lat, a wy chyba zapomnieliscie o tym juz .![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skrzydła, ludziska kochane, skrzydła! Nie środek pomocy, nie stoperzy, a skrzydłowych nam najbardziej brakuje! To powinno być absolutnym priorytetem.
Brak sytuacji bramkowych jest spowodowany brakiem precyzyjnych, kończących podań. A te są z kolei obowiązkiem każdego dobrego skrzydłowego. Według mnie tu tkwi pies pogrzebany. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
![]() ![]() ![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cleber - piłkarska emerytura się zbliża - pogra 6, góra 12 miesięcy, nie wiadomo na jakim poziomie. Marcelo - zapewne opuści nas w którymś z przyszłych okienek transferowych. Kowalski - mało doświadczony, nie wiemy jak sobie poradzi. Stoperzy to priorytet. Skrzydłowy (albo dwóch ) też by się przydał ale priorytetem powinno być wzmocnienie obrony.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
maci0s powiedz tylko czy w tym tygodniu przyjdą nowi