|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Choć do wypicia jak najbardziej. Co do Harnasia to nie i jeszcze raz nie. Jeśli nie jest na granicy zamarznięcia, to jest w ogóle nie do wypicia ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Ja teraz głównie pije piwa niepasteryzowane a najczęściej to :
Żywe Piast niepasteryzowany Kasztelan niepasteryzowany nie wiem czemu ale Żywiec mi teraz w ogóle nie smakuje,jakby za bardzo gazowany czy coś... z "masówek" jak już coś piję to Okocim zielony. ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
1.Carlsberg
2.Żywiec 3.Heineken 4.Warka czerwona, Tyskie kiedyś lubiłem ale strasznie się zepsuło..Piłem wspomnianego przez kogoś Goelsha i jak dla mnie jest tak jakby za słony ;p ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ostatnimi czasy zawsze 1 lokatę zajmowało u mnie Tyskie Gronie ale od pewnego czasu być możliwe że z monotonii napiłem się Żywca i całkiem całkiem. Tak wiec:
1: Żywiec 2:Warka czerwona 3:Mosel Bier 4:Tatra Pils 5:Leżajsk niebieski Pewnego razu kupiłem u siebie 2 Żubry w puszce i i mój nie fart polegał na tym że oba były zepsute. , innego próbując nowych skosztowałem Wojaka zielonego i muszę przyznać że w skali dostał 3,5/5.Będąc na wczasach we Francji napotkałem taki o to trunek - polecam. Za to w Bristolu jest popyt na nasze alkohole duży pełne półki Żywca,Tyskiego, Lecha Mosel Bier dobre piwo w butelce 0,33l poręczne a zarazem ... fajnie leci ![]() ![]() badź wyraźniejsza puszka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
a tak serio Harnol ok mi smakuje a duza zaleta ze promocja algidy obowiazuje ,kup jednego na nim szukaj nastepnego ,tak w ogole to na samym poczatku nalezalo napisac ze sa rozni ludzie i rozne smaki maja ![]() moja hot lista 30 ton zywiec, a nie pogardze Harnaś, Książ,Wojak czarny,Łomża,Perła mocna,Żubr,Warkawiadomo ze od nastroju tez zalezy jak chce ktos szybko impmreze skonczyc to pare wojakow czarnych,albo Kapery i kimono a tak dla smaku do Zywiec albo cos podobnego ![]() >dlaczego nie ma tematu o smakoszach mocniejszych trunkow ![]()
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 08.06.2010 o godz. 18:05.
![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W Non Iron'ie też jest spory wybór.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
1. Perła Chmielowa
2. Kasztelan (niepasteryzowany) 3. Leżajsk (niebieski) Nie lubię tych wielce popularnych piw jak Lech, Carlsberg, Tyskie i Żywiec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kupując piwo patrzcie na datę produkcji, im wcześniej je spożyjecie tym lepiej oraz na opakowanie ( im bardziej nosi ślady działania warunków atmosferycznych tym gorzej.
Ostatnio edytowane przez swirson : 08.06.2010 o godz. 18:18.
![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
W Katedrze na Poselskiej również znajdziecie sporo piwek.
![]()
Wściekły byk!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Widzieliście gdzieś w Krakowie Łomżę niepasteryzowaną w bączku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mi ostatnio posmakowało Irlandzkie Mocne, lecz ponoć przestali produkować :/
Ciechana Wybornego lubię od czasu do czasu, tak samo Stouta. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Polo Market na Bohaterów Września
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Raz jeszcze w sprawie roboty własnego piwa. Pił ktoś z was kiedyś takie ? Zakładam, że po poważnym wzięciu się za temat uważyłbym takie piwo jak w przepisie tylko czy ono by smakowalo osobie, która dotychczas piła "koncerniaki". A przepisów pewnie mniej więcej tyle ile piwowarów ... i jak tu wybrać
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mozna w Krakowie kupic gdzies Bulmersa? (Irlandzki 'jabol'
)Pytalem kiedys... w Almie nie ma |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
takie cos to bylo http://www.allegro.pl/item1064454516...rowar_23l.html ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bo tego nie da się pić a co dopiero lubić. Dodałbym jeszcze takie coś jak Heineken. To są browary,które mają kasę na reklamę a ich piwska są tworami marketingowymi niczym więcej. Jest wyrobiona moda na w/w piwa. A dobre to w ogóle nie jest.
Jeszcze z lepszych piw poleciłbym z pełną odpowiedzialnością piwo gronkowe. Dzień,dwa ma datę przydatności. Dobre. Nie znakomite ale dobre. Dostępne w sklepach alkoholem,czy w marketach są nie wiem, nie chodzę do tak owych. Poruszony został temat wódki. Kilka spostrzeżeń, smakowo - obyczajowych. Za dobrą wódkę ciężko uznać Sobieskiego, Absolwenta. Może się coś zmieniło w tej kwestii ale skoro ładują się na rynek amerykański to nie sądzę aby jakość poprawili. Dobra jest natomiast wódka o miłej nazwie - Stock. Obojętnie wchodzi,niczym płyn ustrojowy. Podobnie czysta żołądkowa. Wyborowa także daje radę. Niemniej jest to kwestia smaku,wyrobienia,gustu. O wódce i jej walorach ciężko dyskutować niźli o piwie. Ale jest jedna rzecz,która nie powinna podlegać dyskusji i być oczywista a widzę,że nie jest. Otóż wódkę podajemy zmrożoną. Podać wódkę o temperaturze pokojowej uważam za sabotaż. Jest to mniej więcej tak samo dobre i sensowne jak picie zimnej kawy rano. U cioci na imieninach podają ciepłą wódkę i robią z niej szumnie zwany napój,drinkiem. Znaczy wódka ciepła plus ciepły sok pomarańczowy. I wytrzymać takie coś. Makabra. A pić trzeba,bo ileż na trzeźwo człowiek wysiedzi u cioci na imieninach. No ale każdy wie w co się ładuje idąc na imieniny. Niemniej idąc do lokalu, chyba oczywistym powinno być,że wódkę w kieliszkach podają zmrożoną. No to się nie zdziwcie jak tak nie będzie. Także nie denerwujcie się jak dostaniecie wódkę ciepłą w kieliszku 40 mln, a liczone jest jak za 50 tkę. To jest chyba norma. Oszukiwanie to oczywista rzecz w Polsce więc nie robi to na mnie wrażenia. Ale ciepła wódka już tak,i to bardzo. Tym bardziej jak lokal che się mienić nie wiadomo jaki a wódkę ciepłą podają. A kelner jest wiele zdziwiony jak mu mówię,że chcę zmrożoną wódkę. Dlatego w Krakowie polecam knajpy mniej znane,takie na uboczu. Lub bary hotelowe. Nie dość,że zmrożona wódka to i kieliszki. No ale to hotele, tam mają światowe standardy. Nie chcę za bardzo wchodzić w jakoś lokali w Krakowie a ceny,bo to osobny temat ale wódka ciepła w zasadzie jest wszędzie normą. Dlatego sami się szanujmy i wódkę taką jak Pan Bóg przykazał pijmy, zimną,schłodzoną. Aby pić i się delektować a nie pić i wymiotować. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z wiekiem człowiek zaczyna gustowac w mocniejszych piwach dlatego bardzo lubie Śląskie 7 % i Książ Czarny Specjał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dla mnie mocne piwa to Kaper i Porter Żywiecki(około 9%) oraz(ale to jedynie okazjonalnie) Amsterdam maxmiator(11%)
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale na czeste "degustacje" oproznila by kieszen do zera ,sa tansze i dobre alkohole Soplica , Sobieski, i zawsze dobra Wyborowa![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio posmakowalem Kasztelana i jest to naprawde zajebiste piwko POLECAM
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() Moje pierwsze zetknięcie z piwami domowymi mialo miejsce mniej więcej 8 lat temu i od tej pory popularne piwa piję tylko gdy nie mam innego wyjścia ![]() Staram się pić te z mniejszych browarów ( probje wyszukiwać nieszablonowe piwa ) lub minibrowarow. Ostatnim moim odkryciem są piwa wędzone.Szczególnie polecam Schlenkerla z Bambergu. ![]() Koźlaki też są ok ![]()
Ostatnio edytowane przez Ela : 10.06.2010 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sorki zle doczytalem
chodzilo mi w sensie o moj bład ,szkole skonczylem w maju i sa efekty ![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z mocnych tylko Okocim Mocne w butelce ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
ostatnio wśród moich znajomych popularne stało się piwo produkowane przez Carlsberga Polska zwane Kasztelanem, całkiem dobre, reklamowane jako piwo niepasteryzowane, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, że to ściema. Jak widzisz, że piwo jest z którejś większych firm od razu odkładaj na półkę
![]() http://wildwezyr.wordpress.com/2010/...rowaru-sierpc/ Co do niepasteryzowanych to obecnie dobrą renomę mają: - Ciechan - Żywe - Dawne - Koźlak z browaru Amber |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|