|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że Inter wygra nie lubię Bayernu Interu też no ale brakuje mi United, o właśnie Bayern miał setke
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale chujowy ten Inter. W każdym meczu jaki oglądam. Ale wygrywają wszystko. I przez to są kozakami, a reszcie pozostaje jęczeć z bólu.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Dla mnie Inter to symbol brzydkiego footballu a co najważniejsze KORUPCJI którą liga włoska jest przesycona. Wątpie by jakiekolwiek trofeum piłkarze z Mediolanu wygrali w pełni uczciwie. Dla tego jak wygra Inter to będzie wyraźny sygnał, że z footballem źle się dzieje. Nie liczy się już atrakcyjność, piękne akcje. Rzygam tym włoskim footballem i The Special One - dla mnie był jest i zostanie najgorszym trenerem w historii, pomimo tego co do tej pory osiągnął.
Obiecuje, że jak wygra Inter to przez rok czy dwa nie bede w ogole ogladal LM. Edit. Dobra, nie oglądam Ligi Mistrzów przez następny rok. Takiego g***** po prostu nie warto.
Ostatnio edytowane przez someonewisp : 22.05.2010 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Ehhh ten Milito to geniusz...
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 22.05.2010 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
O kutwa ładnie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ten Milito to brat tego z Barcy ?
Przydal by sie w Wisle taki egzekutor, oj przydal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Jaroo 1 nic dodać nic ująć.
Prawda jest taka, że nikt tak jak Mourinho nie potrafi przygotować taktyki pod dany zespół. Tym większy jego geniusz, że popatrzcie Lucio, Etoo, Cambiasso Snejder to zawodnicy niechciani w swoich kllubach,a Mourinho znakomicie wkomponował ich w swój zespół. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie oddał. Po 55 latach Intern zdobywa 3 puchar LM.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i ja tez sie ze soba zgadzam
![]() Aha i jeszcze tam jednego zapomnialem dodac. I Myslicie ze kazdemu zalezy na graniu tak pieknej pilki a jeden je.. Murinho jest taki antytrener i muruje bramke. Barca, Real, Milan, Juve, Bayern oni wszyscy chca grac pilke zkosmosu chociaz wiedza ze jak trafia na tego je.. Murinho to przegraja bo on to taki frajer co nie gra do przodu tylko sama defensywa? Mhm juz w to wierze. Oni po prostu nie potrafia nawet tego fenomenu Murinho rozgryzc ze niby tu sie broni, nie gra szalu w ofensywie a mimo to sobie objezdza taka Barce 3:1 w finale lajtowo Bayern 2:0. Zapewne te wszystkie trenerzyki by sprzedali dusze diablu obu umiec tak ustawic zespol jak to robi Murinho bo to jest wlasnie geniusz traenerski ktory z niczego potrafi zrobic cos, ktory z Porto wygral LM a teraz zbudowal z przecietnego (jeli chodzi o ta scisla swiatowa czolowke) Interu kolejnego Mistrza. Naprawde wierzycie w to ze wszyscy chca grac ladnie dla oka a nie zalezy im na zwyciestwach? To nie graja tak jak Murinho i tez beda zdobywac trofea, szkopul w tym ze nie potrafia tak, nie majabladego pojecia jak przechytrzyc tego majstersztyka ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mnie tam cieszy wygrana Interu
![]() Grali mądrze i wygrali, Bayern chciał grać jak Barca ale nic z tego nie wynikało. Nie tak klasowi wykonawcy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To jak się przed chwilą skompromitowali Borek i Boniek to coś przerażającego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cóż zrobili?
![]() No to ładnie
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 22.05.2010 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Przez 2 minuty zastanawiali sie kto ostatnio zdobyl w jednym roku mistrza swojego kraju, puchar kraju i lige mistrzów, po czym uznali, ze to pierwszy raz w historii.
Szkoda, ze Platini wycofal sie ze swietowania na plycie boiska. Mniej sztywno bylo |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Boniek (do Borka): Czy jesteś w stanie mi powiedzie kto po raz ostatni wygrał mistrzostwo kraju, puchar kraju i ligę mistrzów
Borek (dłuższa chwila milczenia): no, nie.. Boniek: no właśnie.. (tu przerywa mu Borek olśniony) Borek: no przecież to był... (myślę, że w końcu usłyszę od tych znawców, że to Barca rok temu) mecz o przejście do historii, kto dokona tego po raz pierwszy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Widzę, że większość tutejszych futbolowych ekspertów operuje tylko jednym stereotypem: Inter = catenaccio, obrona i nudna gra. A bzdura. Finał LM był ciekawy, widzieliśmy sporo akcji ofensywnych, Bayern zagrał na miarę swojego potencjału i udowodnił, że prześlizgnięcie się wcześniej przez 1/8 i ćwierćfinał było w dużej mierze darem losu - finał przerósł ich możliwości.
Ciekawe, czy faktycznie Mourinho pójdzie w madryckim kierunku, w Interze ma przecież raj na ziemi. Prasa dużo pisze o przeprowadzce Portugalczyka i chyba jednak na siłę szuka sensacji. A nawet jeżeli, to co zwycięży: absolutny geniusz Mourinho czy klątwa Realu, który od bardzo dawna jest w ścisłej czołówce (TOP3) na świecie w kategorii Największy przegrany klub roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mnie się zarąbiście podobała dyscyplina taktyczna. U Mourinho każdy wie w którym momencie ma się podrapać po głowie. To jest właśnie piłka na najwyższym poziomie, polscy piłkarze powinni oglądać takie mecze jako zadanie domowe i zobaczyć jak się gra w piłkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dla mnie Inter nie gra pieknego futbolu i nigdy nie gral
strzelili gola i juz cofneli sie i czyhali na kontry, Milito swietny pilkarz ale tak jak Wojtek Kowalczyk powiedzial oni graja jednym napastnikiem gdzie widocznie w ofensywie byli Eto'o swietny napastnik i Pandev? ja ich nie widzialem Inter nie zachwyca, ale dla nich licza sie zwyciestwa, watpie ze Mourinho sie spodoba w Madrycie jesli bedzie tak gral ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Boniek: "Mateusz, co Ci pokazałem zaraz przed tym jak Milito zdobył bramkę? No co Ci pokazałem?"
komentatorski tekst roku Brawo Inter. Sympatyzuje temu klubowi od 12 lat (MŚ 98), przez tyle lat przekręcany we Włoskiej lidze, w końcu wyszedł z cienia. Mourinho już w Realu ponoć - zobaczymy jak sprawdzi się w Madrycie. Faktem jest, że lepszego trenera po prostu nie ma. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mnie również.
W końcu się doczekali i utarli nosa prześmiewcom z drugiej części Mediolanu, którzy jeszcze niedawno twierdzili, że w czasach kiedy najlepszy raper jest biały ( Eminem ) a najlepszy golfista czarny ( Tiger Woods ) tylko jedna rzecz pozostaje pewna - Inter nigdy nie zdobędzie ani Scudetto ani Pucharu LM ![]() Cieszę się również ze względu na postać Javiera Zanettiego, który oddał serce temu klubowi i dla którego był to już ostatni dzwonek. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dwie drużyny, które przez przypadek trafiły do finału Ligi Mistrzów (Bayern - fartowny gol Robbena w drugim spotkaniu z Fiorentiną, a w pierwszym ewidentny błąd sędziego, który uznał bramkę Klosego ze spalonego, w rewanżu z Manchesterem, gdyby nie czerwień Rafaela, to by odpadli, w pierwszej połowie zostali ośmieszeni, Inter - pomoc sędziego w pierwszym meczu z Barceloną, a w drugim grali tak chaotycznie jak Wisła na tym samym stadionie). W finale, Bayern chciał grać piłką, Inter znów grał defensywnie i znów Mourinho odniósł sukces. Trenerzy w stylu Mourinho zabijają piłkę nożną, świadczy o tym pozycja Eto`o (jednego z najlepszych napastników na świecie) we wczorajszym spotkaniu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.05.2010 o godz. 12:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Ponadto - to nie jazda figurowa na lodzie, wygrywają nie zawsze najwięksi wirtuozi ale Ci którzy oprócz koniecznego szczęścia dobrze rozszyfrowali rywali. Inter w meczu w Barcelonie grając w 10 grał tak żeby wygrać (przegrywając) tzn awansować dalej. W finale grali jak czający się krokodyl albo lampart. Zwierzyna podeszła za blisko (odsłonił się Bayern) i poszły zabójcze kontry. Po co te płacze. Wygrali bo byli lepsi ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Parę słów.
Obiektywnie najlepszą drużyną świata jest obecnie Barcelona. Skoro Inter ich wyeliminował to moim zdaniem bezapelacyjnie zasługiwał na LM. Nie rozumiem też osób narzekających na styl Inter. Może nie jest to jakaś ultraofensywa, ale na pewno nie nazwałbym tego murowaniem bramki. Dla mnie jest to raczej żelazna obrona, a do tego pomoc i napad na naprawdę wysokim poziomie. Jestem pełen podziwu dla Mourinho, że potrafił stworzyć taktykę, która tak idealnie pasowała pod piłkarzy, których posiadał. Poza tym konkretna oprawa Interu i ogólna prezencja kibiców (machanie flagami). Czy dobrze mi się wydaje, że kibice Interu lub Bayernu śpiewali przyśpiewkę HSV? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co tu duzo mowic inne druzyny graja w pilke a inter wygrywa.
Ja osobiscie jestem zadowolony ze Inter wygral bo lubie ta druzyne i mimo ze moze nie graja efektownie to wg mnie w pelni zalsuzenie wygrali. Po raz kolejny pokazali madrasc taktyczna i od poczatku do konca grali to co chcieli. Niektorzy twierdza ze Bayern gral lepiej, stworzyl sobie wiecej sytuacji, tylko ja jakosc nie przypominam zadnych dogodnych sytuacji w ich wykonianiu (w pamieci utkwil mi jedynie strzal Robbena, ktory jako jedyny zawodnik troche namieszal w obronie Interu). Nawet powiem wiecej to Inter powienien strzelic 3 bramki (sytuacji sam na sam w pierwszej polowie nie wykorzystal Snejder). To co zrobil Mourinho z ta druzyna jest niesamowite. Gdy Inter zaczynal zmagania w lm trudno bylo mi znalezc 2 zawodnikow ktorych moglbym bym wyroznic za dobra gre. W tej chwili trudno jest mi powiedziec, ktory zawodnik nie zalsuzyl na wyroznienie. Kazdy wydaje sie byc potrzebny i niezbedny (czy to rezerwowy czy z podstawowego skladu). Niedawno Balloteli zagral swietny mecz przeciwko Romie teraz przesiedzial caly mecz na lawie. Motty, ktory nie mogl zagrac wcale nie brakowalo na boisku. Jego brak nie byl zadnym oslabieniem dla Interu.Teraz jestem tylko ciekaw jak bedzie wygladala ich gra gdy Mourinho rzeczywscie odjedzie do Realu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oczywiście, że wygrana Interu w pełni zasłużona. Bayern nie miał w tym meczu żadnego atutu, poza Robbenem. Każda akcja Bayernu kończyła się na defensywie Interu, a może dwa razy na bramkarzu (ale ten chyba ma prawo bronić, co nie...?). Owszem mieli przewagę w posiadaniu piłki i można powiedzieć że prowadzili grę, ale to nie przełożyło się na bramki. To nie był taki mecz jak np. Wisły, która ciśnie, strzela, ale nic nie wpada - mecz kończy się 1:0 dla np. Arki. Ja w tym meczu nie widziałem niesamowitych akcji Bayernu, strzałów lądujących na słupkach, poprzeczce, przelatujących centymetry obok bramki. To Inter przerywał akcję Niemców i punktował. Z resztą gdy gracze Interu byli przy piłce też pokazywali więcej niż Bayern w analogicznej sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bayern nie mógł tego wygrać bo miał tylko jeden atut Robbena. Przecież ci frajerzy co się czują wielkimi napastnikami jak Klose czy Mueller(czy jak tam się u niego to piszę) to jest dramat, Wielki Bayern bez napastników bo taki Olić wg mnie nie jest typem jakiegoś mega snajpera i też bramki strzela dość często farciarsko. A Inter to drużyna bardzo wyrównana z wybitnymi piłkarzami, tak naprawdę sposób gry bardzo prosty prostopadłe piłki na Milito czy Eto`o i kto ich miał dogonić. Wg mnie Inter taktycznie poza konkurencją w tym sezonie!! Świetny silny środek pola i ruchliwi napastnicy.
A co do Argentyny jako reprezentacji to czuję że ten mundial będzie największą porażką drużyn Ameryki Południowej. Może i Argentyna ma świetnych piłkarzy ale trener jaki jest każdy widzi, z drugiej strony Brazylia niby zawsze faworyt ale w tym roku wydaje mi się słaba jak nigdy ale cóż kto wie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Barcelona prowadziła na wyjeździe 1-0 i przegrała 3-1. Barcelona grała 60 minut w rewanżu z przewagą jednego zawodnika i ledwo co strzeliła jedną bramkę. Śmieszy mnie że ludzie nie zauważają tych dwóch faktów i cały czas płaczą jaki ten Inter niedobry zamiast docenić to co zrobili. EDIT: Tak czasami myśle że niektórzy to by chcieli żeby Fifa wprowadziła np. zakaz podwajania Messiego w celu uatrakcyjnienia gry albo nakaz umożliwiania grania prostopadłych piłek przez Xaviego.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.05.2010 o godz. 13:28.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problemem jest w jaki sposób osiągnęli te trofea. Przywołujesz mecz z Barceloną - Włosi niesłusznie tracą zawodnika w pierwszej połowie, co robią dalej? Cofają się i grają z kontry. Racja - każdy z zawodników wie jakie ma zadanie, każdy wie gdzie jego miejsce na boisku i co ma zrobić z piłką, ale na Boga oni większość meczu spędzili na własnej połowie! To samo widziałem wczoraj przez 90% meczu. Piszecie o propagandzie, że Inter zły itd. a oglądaliście sobotni finał? Ile czasu Włosi spędzili na własnej połowie, broniąc się (mądrze, to prawda) i wyczekując na kontrę. Posiadanie piłki 70% dla Bayernu, a to już o czymś świadczy. Inter stał się maszyną do wygrywania, a reszta się nie liczy. Nie przekonuje nikogo, że Inter gra źle, bo tylko się broni, że tak nie można. Przedstawiam własne zdanie, bo sądzę, że piłka nie polega tylko na wygrywaniu, to by było zbyt proste. Ja takiego futbolu nie chcę i mam nadzieję, że w Realu Mourinho się nie powiedzie. PS. Jeszcze co do trenera, w Cafe Futbol dziś Wojtek Kowalczyk podał, że Mourinho w Chelsea i Interze wydał łącznie 0,5 miliarda funtów (jeśli pomyliłem kwotę to poprawcie). W Anglii nie osiągnął nic, tu mu się udało, ale za taką kasę to nawet Białas by z Legii zrobił maszynkę do wygrywania. ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|