|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
PS. Czemu nie grał waleczny Mączyński? ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie potrafie zrozumiec jak zespol ktory ma raptem do konca 4 mecze chodzi po boisku.
Niewiem o co tu chodzi ,czy oni musza miec bat nad soba zeby zaczac biegac i myslec na boisku,no naprawde niewiem o co tu chodzi. Najprawdopodobniej tym meczem zamknelismy sobie droge do MP ,bo widocznie pilkarze go nie chcą. Moze nie chca kolejnej Levadii sam juz nie wiem jak patrzec na te ich porazki ,bo to naprawde nas kibicow boli ,ze pilkarze wykazuja sie taka nieudolnoscia. przeciez wiedzac jak wazny to mecz powinni gryzc trawe od 1 sekundy a to robila Korona. zaczalem sie pod koniec 1 polowy zastanawiac kto tu gra o Mistrza. wstyd ze tak odpuszczamy ,bo wyłozylismy kuchenkom MP na tace. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mały balonik, Boguś drewienko niesprężyste, Paweł ciało nieodkształcalne, Junior jak junior,Issa wesoły wariat, Piotrek renegat, Łobo szacuneczek, Alvarez zakręcony,Głowa co Ja tu jeszcze robię,Sobol ja tu jeszcze k.... wróce, Marcelo ajajaj nie mam..., Juszczyka sen o Afrodycie Kirm ja to wszystko pie.. RPA
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przestańcie gadać o tej stracie MP, stracimy dopiero jak nam je ktoś weźmie a to jeszcze się nie stało. Po prostu drażnimy konkurencje machając nim im przed nosem.
A druga sprawa to jest to że to nie tylko My gramy piach cała nasza liga gra taki sam. Tylko że u niektórych drużyn wygląda to trochę lepiej bo walczą i widać to zaangażowanie. A my widzimy to do czego się nie przyzwyczailiśmy przepłacenie i brak motywacji. I nie myślmy o żadnych pucharach bo na to nie będzie nas tak długo stać jak długo nasza liga nie skoczy do przodu a kiedy to się stanie nie wiadomo bo do tego potrzeba wykształcone sztaby szkoleniowe akademie piłkarskie i boiska treningowe. A u nas będzie tylko stadion i "maksi"płace Ja naprawdę nie rozumiem czy nie można zatrudnić profesjonalistów z Bundesligi czy też jakiś zarządzających z Premier League a nawet z Championship. Żeby mieć klub na dobrym poziomie trzeba mieć specjalistów którzy go stworzą, a nie tylko piłkarzy. Żeby piłkarze grali w piłkę to trzeba mieć trenerów którzy znają się na piłce. A u nas chyba tego nie ma bo ja nie wierzę żeby nie dało się tak przygotować piłkarzy by ci zapier..... przez 90 minut skoro 35 letni włosi potrafią to nasi młodzi ciągle obiecujący też powinni!!
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 30.04.2010 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rok 2008 MISTRZ POLSKI Rok 2009 MISTRZ POLSKI Rok 2010 3 kolejki przed końcem lider EKSTRAKLASY!!! mało
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła - Arka 0-1, Wisła - Korona 0-1 - - - - - dla przypomnienia po tej kolejce Arka ostatnie 16 miejsce w tabeli a Korona 11. - - - - -- bez komentarza
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tylko co to jest ta Ekstraklasa ja się pytam
nie no bez napinki dla mnie dużo tylko wiesz ja bym chciał żeby ta moja Kochana Wisełka zagrała w piłkę wiesz, żebyśmy znowu coś zagrali w europie żeby były jakieś perspektywy w tym kierunku a nie że wygramy tego Mistrza i za rok będziemy grać znowu tylko albo i aż o to MP. Chciałbym żeby nowy stadion przyniósł nową jakość. A nie że nowy stadion stare bagno. Ktoś tam na górze musi zrozumieć że myślenie o tym jak wygrać tą nędzną ligę nie daje nam jakichkolwiek podstaw do wiary w osiągnięcie czegokolwiek na arenie międzynarodowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Nowy stadion to nam jeszcze przyniesie straty finansowe .. a nie jakosc
![]() w sumie nawet do smiechu mi nie jest ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to tylko przegrane bitwy......... liczy się efekt końcowy tak więc wszystko przed Nami trzeba pyknąć krawaciarzy i krakse a na koniec feta
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Każdemu się zdarzają słabsze mecze, słabsze sezony, każdemu się zdarza nie być mistrzem Polski, tak bywa, wiecznie mistrzami nie będziemy. Im szybciej sobie to uświadomisz tym lepiej dla Ciebie. Nie wiem ile masz latek, bo może nie pamiętasz meczów w II lidze gdy nikomu się nie śniło, że tak będziemy dominować ligę. Weźcie ochłońcie co poniektórzy. Mnie też zdenerwowało, że przegrali , ale cóż, bywa i tak. Dobrej nocy ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To była tragedia. Szanse na mistrzostwo jakieś 20 %. Nie wiem po co Kasperczak zaczął z Diazem. Może Ba nie jest nadal w pełni sił.
Wyć się chce . |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
sorki moze mi ktoś powiedzieć jaki był transparent na korone
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak ty kolego wyliczyłeś to 20%
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co do mistrzostwa to liga jest tak tragiczna że niczego nie można osądzać, póki co to jeszcze ta kolejka się nie skończyła a mimo wszystko i tak nadal będziemy liderami.
Co do spotkania to takie jak większość w tym sezonie z tą różnicą że Korona nie zagrała z Wisłą asekurancko. Zaatakowali, zdobyli bramkę i grali agresywnie. Sytuacje były ale jak się z kilku metrów uderza prosto w bramkarza to trudno o bramkę. Dośrodkowania w wykonaniu naszych zawodników to komedia, 99% zatrzymuje się na pierwszym obrońcy bądź przelatuje nad głowami wszystkich zawodników w polu karnym. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ta porażka tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że na MP po prostu nie zasłużyliśmy.
Tych wpadek ze słabeuszami jest w tym sezonie zdecydowanie za dużo. Limit szczęścia (Przyrowski, uznane gole ze spalonego) został już wyczerpany. Nie ma co liczyć na cuda. Wisła krwawi a sfora psów pościgowych tę krew poczuła. Amika i Legia będą kompletnymi leszczami, jeśli tego nie wykorzystają. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sory za OT ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Czyli mam rozumieć,że bez rozegranego meczu Lech ma już 3 punkty dopisane do swojego dorobku. Za pewne już nas wyprzedził w końcowej klasyfikacji to może od razu wyślijmy prezesa Ekstraklasy na mecz Lecha niech im wręczą medale i zakończą rozgrywki bo po co dalej grać, UEFA niech rozlosuje już grupy LM na przyszły sezon bo Lech na pewno tam zagra. Zostało 4 mecze do końca i DALEJ jesteśmy i będziemy liderem, jedynie z taką zmianą, że teraz nie można już zgubić punktów. Jak pewność, że Lech i Legia wygrają wszystko do końca- ŻADNA. Jeszcze tylko czekam, aż grupa ''wspaniałych'' kibiców, którzy tak ''chwalili'' Mariusza Pawełka napisze - PAWEŁEK WRÓĆ, teraz dopiero co nie którzy przejrzą na oczy, że tak na prawdę Mariusz dobrze bronił i nie zasłużył na takie wyzwiska jaki tu nie raz miały miejsce. Powód: .
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 30.04.2010 o godz. 23:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Przegraliśmy bo byliśmy słabsi fizycznie. Nie jest to nic odkrywczego ale taka prawda. Kiedy mamy problemy ze skutecznością to przynajmniej zawsze mogliśmy zabiegać przeciwnika i zmęczonego dobić. Z Koroną to się nie udało, po prostu za dużo dla naszych kopaczy 3 mecze w 6 dni, a równorzędnych zmienników nie mamy. Moje oceny kopaczy w skali 1-10:
Juszczyk 4 - słabiutko i niepewnie Alvarez 5 - żeby te dośrodkowania były lepsze Marcelo 6 - brakło szczęścia pod bramką Korony Głowacki - 5 - za dużo przegrywał Pio Brożek - 5 - przeciętnie Kirm - 5 - biegał, kiedy trzeba było podać strzelał. Diaz 3 - najsłabszy Sobolewski - 5 cóż pisać... zmarnował setke Małecki - 5 za mało pojedynków wygrał Pa Brożek - 4 jak jest dobrze pilnowany to i asyst nie ma Boguski - 5 - biegał Ba - 6 do przodu dobrze, z tyłu tragedia.... ale i tak lepiej zaczęlismy grac z nim Łobodziński - 6 ja wiem dlaczego On powinien grać w 11 a nie Kirm. Więcej zrobił niż Andraż na boisku. Szkoda że nic nie wpadło. Co do szans na mistrzostwo. Są zdecydowanie mniejsze niż 50%. Niestety ale wygranie w Warszawie i derbów na wyjeździe oraz z "niezatapialną" Odrą to zakrawa na cud... Ale walczyć trzeba do końca ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przestańcie już płakać, przypomnijcie sobie sytuację z zeszłego roku gdy do ostatniej kolejki decydowała się kwestia Mistrzostwa. Nic nikomu jeszcze nie oddaliśmy i nikt nic nam dawać nie musi. Wszystko od nas zależy a każdy w naszej lidze jest w naszym zasięgu - mecz meczowi nierówny a Legia, Odra i Craxa też nie rzucają swoją gra na kolana. Parę mitów już w tym sezonie padło - pierwsze przegrane od lat u siebie z Cracovią, Legią i Arą oraz Koroną. Czas teraz na przełamanie reguły, że wygrywajac na Legii nie zdobywamy Mistrzostwa... Inna sprawa, że strata 8 punktów przy jednoczesnej słabości reszty towarzystwa byłaby Mistrzostwem ale frajerstwa, pobijajacym na głowę zeszłoroczne frajerstwo ziemniaków.
Jeśli Lech z Legią nie przegrają swoich meczów nie będzie przynajmniej miejsca na cień lekceważenia czy liczenia na to, że: "jakos to będzie". Też krew mnie zalewa na niedokładne podania, baloniaste dośrodkowania Małego i Alvareza czy osłabiającą drużynę politykę Cupiała ale co to ma do rzeczy w obecnej sytuacji - teraz kopacze muszą się sprężyć (głównie psychicznie) i kontynuować walkę w której póki co ciągle jesteśmy na czele !!!! Ciekawe czy Barcelona płacze, że mając punkt nad Realem właśnie oddała mu Mistrzostwo - nie sądzę, żeby komukolwiek takie rozumowanie przyszło do głowy.
Ostatnio edytowane przez Aimable : 01.05.2010 o godz. 00:27.
![]()
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Należało przypuszczać że drużyna która na dziś dzień nie ma żadnego wartościowego zawodnika w przodzie, bądź żadnego w formie,w końcu polegnie.
Sędzia znów postarał się byśmy nie przegrali ale jak widać dziś zrobił za mało, Pozytyw jedyny jest taki że przynajmniej w końcówce przycisnęli - we wszystkich poprzednich porażkach nawet tego nie było. Boguskiego i Brożka to chyba trzeba by wysłać do szkółki dla kilkulatków bo nie są w stanie ani piłki przyjąć ani podać, nie mówiąc już o strzale. Szanse na mistrza są bo reszta gra podobnie ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
drużyna przemeczona, bo jak wiemy dla polakow gra co 3 dni to za wiele, bądź co bądź nadal są 4 punkty przewagi, jutro się to może zmienić ale nie musi, w każdym razie lider jest na pewno.
Ale jak zwykle musi być panika, jechać z błotem po każdym bo przegrali jeden mecz po serii kilku zwycięstw, żygac się chce jak to czytam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
tez sie zastanawiam co robia na treningach nasi napastnicy bo chyba wszytsko oprocz rzeczy najwaznjszej czyli ciwiczen celnych strzalow na bramke. celnych czyli trzeba wymagac prawie cudu zeby ktokolwiek trafill w ten prostokat o dl 11 metrow i 2,5 wyskokosci.......Piotrek Brozek podjal sie tej heriocznneij próby ale polegl z linii pola karnego jakies 20 m nad bramką. i takie elementarne rzeczy mozna by tu wymieniac ,jak chocby o zwykle ustawienie ,zbieganie na dlugi slupek przy dosrokowaniach .. a jak juz o dosrodkowaniach to to juz jest poprostu pokaz niedolnisci zeby kazda centra Maleckiego czy Alvareza byla dokladnie w rece Malkowskiego.parodia jakas. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tym razem Kasperczak chyba przekombinował. Po pierwsze to całkowicie bezsensowne ustawienie Diaza na środku. W ostatnich meczach całkiem nieźle radził sobie na lewej obronie i tam powinien był zostać. Dwa, nie rozumiem czemu Ba nie gra od początku... Nawet jeśli nie ma sił na cały mecz, to może wejść w pierwszej "11", a później zostać zmieniony. Szkoda zwodnika o najlepszej technice i najlepszym przeglądzie pola wpuszczać, gdy jest w plecy, a drużyna człapie. Trzy, Kirm to na prawdę dobry piłkarz, ale jakoś bez formy. Łobodziński wnosi więcej, a do tego chyba lepiej rozumie się z Alvarezem. No i kolejna sprawa, to trzymanie na boisku Boguskiego. Jego przyjęcie jest słynne już od dawna, ale jak do tego doda się brak walki, przewracanie przy niemal każdym kontakcie z przeciwnikiem, nieumiejętność przytrzymania piłki, nieumiejętność podjęcia szybkiej decyzji - to mamy obraz tego, czego mieliśmy. Ponadto spora nonszalancja lub też całkowity brak koncentracji objawiające się np. kilkoma podaniami wprost pod nogi zawodników Korony. I jeszcze skuteczność, jakieś tam sytuacje były, mniej niż zwykle, ale jednak. Coś zawsze wpaść mogło.
Liga wciąż gra, a my wciąż mamy lidera. Jednak liczyć, że z Legią, Cracovią i Odrą będzie łatwiej oczywiście nie ma co. Nie no muszę obronić naszych napastników i napisać, że bramka ma "tylko" 7,32m. długości ![]()
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 01.05.2010 o godz. 00:37.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czuję w wieczornym moczu, że przejebaliśmy puchary.
Oby, ****a, nie. ![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
kur......wa i tyle w temacie
profesionalizm lol Kasperczak kolejny raz pokazał ze jest dobrym trenerem dopoki nie nosi glowy w chmurach. A jezeli chodzi o naszych to po prostu niektorzy z nich nie maja juz smaku wygrywania ligi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2010 o godz. 01:41.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Cóż wtopa koszmarna. Nie spodziewałem się że można mecz ze scyzorkami można przegrać. Nie wiem czy oni zdają sobie sprawę o co grają ? nie rozumiem w żaden sposób, że taka doświadczona drużyna nie potrafi wymęczyć nawet remisu bo to bym im wybaczył - zdarza się, ale jakieś punkty są.
Kolega wyżej to zna opcję edytuj post ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja nie wiem jak nasi wyglądają fizycznie, ale dotąd puchli w okolicach 70 minuty. I nic się z tym zrobić nie da, będzie ewentualnie gorzej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zgadzam się z kolegą, który wcześniej pisał, że tym meczem Wisła pokazała, że nie zasługuje na MP. Niestety taka prawda. Jak się tak zastanowić to w tej rundzie nie zagraliśmy ani jednego dobrego meczu, a ten z Koroną był wisienką na torcie goryczy. Drużyna jest dramatycznie słaba.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Tak po ochłonięciu. Jak ktoś wyżej napisał, wiecznie MP nie będziemy, a z kolei trzeba wierzyć, może kuchenki nie wygrają swoje mecze, a nawet jeśli to będą mieli jeden punkt straty, a my w tedy do W-awy, i trójeczka dla nas, derby nasze kuchenki przegrywają i mamy mistrza !
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|