The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 22:01
Tak naprawdę kto to wie jaka jest prawda. Czy to Kasperczak zawalił przygotowania czy to piłkarze się podłożyli.

Ja widziałem jedynie że jesteśmy słabsi w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła.

Pod względem szybkości, agresji, dokładności, zgrania, determinacji.

Przepaść.

I dwie rzeczy które mnie zdziwiły. Paweł Brożek w drugiej połowie biegał na prędkości jakiej dawno nie widziałem a Łobodziński nawet kilka razy zakręcił Azerami.

Generalnie bryndza jak ch....

Piłkarze do roboty, 8h w klubie. Trening dwa razy dziennie, plus zajęcia na siłowni, zajęcia z taktyki, praca społeczna, spotkania z fanami.

Jesli nowy trener to z zagranicy z pełnym sztabem jaki sobie wybierze.

Kadra 25 osób. Kto słaby albo ma pracę w dupie do Młodej Ekstraklasy a na jego miejsce nowy zawodnik. Musi być konkurencja.

Cupiał niech się zdecyduje czy chce być dalej pośmiewiskiem czy bierze dupę w troki i inwestuje w to przedsiębiorstwo.
Ave
Wisła
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2010, 22:04
Aż chciało by się powiedzieć... PETRESCU WRÓĆ !!
Tylko że wtedy by sie piłkarzyny zbuntowały że za ciężkie treningi.
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.08.2010, 22:09
Problem z Kasperczakiem jest jeden – niektórym osobom (wiadomo którym zresztą) jest bardzo niewygodny, bo zastąpił boga trybun, nieomylnego geniusza z Radomia, i co gorsza w czerwcu nie poleciał. Oczywiście jego winą jest to, że dostał 7 nowych zawodników przed startem rozgrywek UEFY, przy okazji tracąc 100% środka obrony, tak samo jak to, że od co najmniej jego poprzedniego zwolnienia trenerami rządzi szatnia.

Wyjebać Kasperczaka, bo on jest winny sprzedaży kluczowych graczy za 5 dwunasta, on jest winny opóźnieniom stadionu, on jest winny dennemu poziomowi przepłacanych pseudopiłkarzy, głównie w formacjach ofensywnych, a największą jego winą jest reazliwana od paru lat minimalistyczna polityka właściciela klubu.
Ostatnio edytowane przez d : 05.08.2010 o godz. 22:15.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.08.2010, 22:27
d napisał(a):Wyświetl post
Problem z Kasperczakiem jest jeden – niektórym osobom (wiadomo którym zresztą) jest bardzo niewygodny, bo zastąpił nieomylnego geniusza z Radomia, i co gorsza w czerwcu nie poleciał. Oczywiście jego winą jest to, że dostał 7 nowych zawodników przed startem rozgrywek UEFY, przy okazji tracąc 100% środka obrony, tak samo jak to, że od co najmniej jego poprzedniego zwolnienia trenerami rządzi szatnia.

Wyjebać Kasperczaka, bo on jest winny sprzedaży kluczowych graczy za 5 dwunasta, on jest winny opóźnieniom stadionu, on jest winny dennemu poziomowi przepłacanych pseudopiłkarzy, głównie w formacjach ofensywnych, a największą jego winą jest reazliwana od paru lat minimalistyczna polityka właściciela klubu.

Już pominę smaczki w rodzaju roku urodzenia największych hejterów. Pi-ka-chu.

Nie. Wyjebać bo nie rokuje żadnych nadziei na przyszłość.
On tych przepłacanych piłkarzy na nogi nie postawi. A dobry zagraniczny trener to zrobi.

Niedawno Basałaj w wywiadzie powiedział, że rozmawiał z Małeckim przez godzinę. Że to on go tu sprowadził, mówił mu ,że musi być ambitny, musi się starać by być lepszym, nie zadowalać się tym co jest. Efekty już widzieliśmy w pierwszym meczu z Azerami. Przygotowanie mentalne to podstawa.

I teraz pytanie czy potrafisz sobie wyobrazić Kasperczaka w takiej rozmowie z Małeckim ?
Ja sobie Basałaja potrafię wyobrazić, Kasperczaka nie. Potrzebujemy trenera który trafi do tych zawodników a nie marionetkę Kasperczaka.
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.08.2010, 22:36
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Nie. Wyjebać bo nie rokuje żadnych nadziei na przyszłość.
On tych przepłacanych piłkarzy na nogi nie postawi. A dobry zagraniczny trener to zrobi.

Niedawno Basałaj w wywiadzie powiedział, że rozmawiał z Małeckim przez godzinę. Że to on go tu sprowadził, mówił mu ,że musi być ambitny, musi się starać by być lepszym, nie zadowalać się tym co jest. Efekty już widzieliśmy w pierwszym meczu z Azerami. Przygotowanie mentalne to podstawa.

I teraz pytanie czy potrafisz sobie wyobrazić Kasperczaka w takiej rozmowie z Małeckim ?
Ja sobie Basałaja potrafię wyobrazić, Kasperczaka nie. Potrzebujemy trenera który trafi do tych zawodników a nie marionetkę Kasperczaka.
Tutaj chyba bardziej by się przydała współpraca z psychologiem sportowym, a nie odrazu trener z zachodu. A jeśli chodzi o trenera bardzo podoba mi sie praca Probieża w Jagieloni chociaż z braku czasu nie miałem okazji w tym sezonie zobaczyc rzadnego z meczyJagi.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 22:11
Z wypowiedzi HK wynika że ani myśli podawać się do dymisji. Jak zwykle winni są wszyscy tylko nie on. Jego wypowiedzi po Tibilisi były mniej więcej takie same. Ciekawe jak zareaguje na to boss. Mam nadzieję że nie dopuści do tego aby Wisła zmarnowała kolejne pół roku.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2010, 22:19
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Z wypowiedzi HK wynika że ani myśli podawać się do dymisji. Jak zwykle winni są wszyscy tylko nie on. Jego wypowiedzi po Tibilisi były mniej więcej takie same. Ciekawe jak zareaguje na to boss. Mam nadzieję że nie dopuści do tego aby Wisła zmarnowała kolejne pół roku.

A Ja tylko dla przypomnienia coś wkleję...

Cytat:
Kilkukrotnie powtarzał pan, że z chęcią wróci do Krakowa. Mając oferty klubów z Anglii warto wracać do drużyny, gdzie większość piłkarzy mówi o panu wyłącznie źle?

- Oferta z Anglii była, ale ze słabego zespołu. Na razie chcę jednak pracować w Unirei. Ale do Krakowa wracam choćby za chwilę. Mam Wisłę w sercu. Śledzę jej wyniki w Internecie, oglądam bramki, dopinguje im. Wisła ma wspaniałych kibiców i to mnie urzekło. Moim marzeniem jest prowadzenie Steauy, później Chelsea a na trzecim miejscu Wisły. Jeżeli odbiorę telefon od Bogusława Cupiała z ofertą pracy będę naprawdę szczęśliwy.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.08.2010, 22:21
Kasperczak won!

Popełnił kilka błędow personalnych w tyn dwumeczu. To juz jest trener wypalony.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2010, 22:22
Ile razy mozna pisac, Że Dan ma 1,5 mln $ rocznie kontraktu
a sam kontrakt na 3 lata
Wykupisz go za 4,5 bańki
Do tego budżet transferowy wiekszy niż nasz budżet całkowity
i wolna reke przy budowie zespołu
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.08.2010, 22:23
Lepszy trener napewno jest, tylko trzeba dobrze poszukać za granicą...

Adam
Member

Stary 05.08.2010, 22:33
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Lepszy trener napewno jest, tylko trzeba dobrze poszukać za granicą...
Nooo napewno Rownie dobrze mozna powiedzieć ze gdzieś za granica jest kilku 18 latkow ktorzy w znakomity sposob zastapili by głowackiego i sa do wziecia za darmo to jest zwykłe gdybanie... jaka masz pewnosc ze trener z zagranicy lepiej by to ogarnal? Dla trenerow z zagranicy praca w polsce jest nie atrakcyjna primo bo polska liga jest na poziomie ligi z kazachstanu wiec prestizu praca tutaj nie dodaje zarobki gorsze niz powiedzmy w 2 lidze cypryjskiej wiec poco sie tutaj pchac? Zaden dobry trener do Wisly z zagranicy nie wpadnie bo jesli jest dobry i tani to bedzie mial znacznie lepsze propozycje... taka prawda
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 05.08.2010, 22:24
Mówiłem, że zwolnienie Dana odbije się nam czkawką... Szkoda, bo teraz to już nieosiągalny trener, jak na nasze warunki.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
d
Senior Member

Mateusz – oczywiście się z Tobą zgodzę, że wystawianie Paljicia w tamtym momencie to ewidentnta pomyłka, ale z Bunozą sprawa była gorsza bo nie było za bardzo alternatywy, za co Kasperczak już nie odpowiada.

Bronię go, bo przypuszczam czym zapachnie zmiana – jeśli mają opcję typu Petrescu, to spoko, jestem za. Ale niestety nie mam najmniejszych podstaw aby na to liczyć. Kasperczakowi zapewne świat uciekł, ale w przeciwieństwie do ligowych rębajłów on chociaż miał z nim styczność.

Tego gówniarza powyżej szkoda komentować.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Spodobalo mi sie sformulowanie uzyte w relacji przez Jawora:

Cytat:
Krakowianie przegrali, bo szkoleniowiec pogubił się w bogactwie i poprzestawiał skład, który wcześniej rozbił FC Szawle. Decydujący o wyniku błąd popełnił Piotr Brożek, który został przesunięty z pomocy do obrony.
Od Kasperczaka jako autora 3 z 4 najbardziej kompromitujacych porazek Wisly w historii oczekuje tylko jednego DYMISJI. Trener, ktory spuscil z ligi Gornika Zabrze nie powinien nigdy siedziec na lawce Wisly jesli chcemy cos osiągać. Zabraklo mu honoru pare lat temu - teraz ma szanse chociaz to odkupic.
Puchar jest na5z!
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.08.2010, 22:36
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Spodobalo mi sie sformulowanie uzyte w relacji przez Jawora:

Cytat:
Krakowianie przegrali, bo szkoleniowiec pogubił się w bogactwie i poprzestawiał skład, który wcześniej rozbił FC Szawle. Decydujący o wyniku błąd popełnił Piotr Brożek, który został przesunięty z pomocy do obrony.
Od Kasperczaka jako autora 3 z 4 najbardziej kompromitujacych porazek Wisly w historii oczekuje tylko jednego DYMISJI. Trener, ktory spuscil z ligi Gornika Zabrze nie powinien nigdy siedziec na lawce Wisly jesli chcemy cos osiągać. Zabraklo mu honoru pare lat temu - teraz ma szanse chociaz to odkupic.
Buahhaha ten cytat to jakiś żart. Wielki Piotr Brożek, jakby grał w pomocy to by nie popełnił błędu tylko strzelił parę bramek i zaliczył asyst. W obronie tak jak dzisiaj brylował by za to wielki Junior Diaz. To nasze bogactwo to przeciętni piłkarze z zeszłego sezonu wzmocnieni zawodnikami typu Paljic, nic wielkiego to nie gwarantuje.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 05.08.2010 o godz. 22:40.
Wisła Kraków
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 22:29
Jeśli boss teraz zwolni Kaspra to następne pół roku na 100 % zostanie zmarnowane ! NIe jest zwolennikiem Henrego i nie mam zamiaru go bronić bo zawalił ustawienie drużyny i zmiany jakie dokonał .Nie tylko zresztą w tym meczu . Ale to że powiedział iż winni sa piłkarze to mu się chwali . Bo to taki temat tabu u nas w kraju . Zawsze jest winny trener i on dostaje po łbie a piłakrzyki mają to w dupie licząc kasę ze swoich przepłaconych kontraktów i zajmują się zwalnianiem trenerów , którzy im nie pasują ! Czy to wina trenera , że Boguski się potyka o własne nogi ? NIe . Winą trenera byłoby to wtedy kiedy by go wstawił do skłądu mając lepszego zawodnika na ławce . Ale takiego nie ma ! Czy to Wina trenera że taki łabodziński który zarabia 400 tys robi z siebie błazna ? Nie .Ale pewnie trener za to oberwie a taki Łobodziński spokojnie poczeka na nowego terenra i dalej będzie lał na wszystko bo kontrakt już ma i nikt mu nic nie zrobi .Najwyżej nie będzie grał ale kasy mu nie zabiorą .
Jestem za zmianą trenera ....ale nie teraz bo to nie ma sensu . W polsce nie widze też kandydata . Na dobrego zachodniego nas raczej nie stać .Jaki z tego wniosek ? Mieliśmy kilku dobrych trenerów i należalo ich bardziej szanować a nie zwalniać po każdej porażce bo to do niczego nie prowadzi . Ja chciałbym Dana bo co by o nim nie mówić to wtedy Wisła gryzła trawę i zapiepszała przez 90 min . Ja chce Smudę bo to on zbudował namocniejszą Wisłe w historii a laury zebrał Kasperczak , który ich poprowadził po zwolnieniu Franza . Prawdą jest to co się wtedy mówiło : że ta ekipa mogła grać sama albo , że mogła ich prowadzić sprzątaczka.....wyniki i tak byłyby dobre . Lech za Smudy tez grał najładniejszą piłkę . NIestety Frany nie ma szcęścia do prasy i kibiców .Zawsze mu narobią koło dupy i zrobią z niego oszołoma a prawda jest taka że wszędzie gdzie trenował i miał troche czasu potrafił zbudować drużynę z jajami która potrafiła grać w piłkę
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 05.08.2010 o godz. 22:36.
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.08.2010, 22:30
To z Arka Wisłe poprowadzi Kazek Moskal?
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.08.2010, 22:32
zbymak napisał(a):Wyświetl post

byle nie na dlugo.. w PL poza Skorza nikogo sensownego, z 3-4 kolejki jakos przebolejemy z Kaziem, i moze ktos z zagranicy zawita
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.08.2010, 22:34

Gorzej i tak nie będzie...
PS: http://taktycznie.blogspot.com/
Eppur si muove!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2010, 22:42
I wszystko było by jasne gdyby nie ten pytajnik na końcu. Coś wiesz czy tylko prowokujesz?
polyester
Junior Member

Od: 07.2003

Kasperczak już dawno temu stracił kontakt z rzeczywistością. Powinien wylecieć. Nie przegraliśmy wyłącznie przez słabą obronę. Wisła grała źle w każdej formacji. Zespół nie był przygotowany. Błędy obrońców zrobiły swoje, ale graliśmy z zespołem, któremu nasi piłkarze powinni wpakować dużo więcej bramek. Wydaje mi się, że nasi piłkarze potrafią grać, potrzebują do tego po prostu dobrego trenera.

Czas Kasperczaka się skończył. Nie widzę żadnych przesłanek, które pozwalały wierzyć, że poradzi sobie w lidze. Nie odmienił on stylu gry Wisły, a miał na to trochę czasu.
ten pies to jest pudel.
Adam
Member

Stary 05.08.2010, 22:37
polyester napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak już dawno temu stracił kontakt z rzeczywistością. Powinien wylecieć. Nie przegraliśmy wyłącznie przez słabą obronę. Wisła grała źle w każdej formacji. Zespół nie był przygotowany. Błędy obrońców zrobiły swoje, ale graliśmy z zespołem, któremu nasi piłkarze powinni wpakować dużo więcej bramek. Wydaje mi się, że nasi piłkarze potrafią grać, potrzebują do tego po prostu dobrego trenera.

Czas Kasperczaka się skończył. Nie widzę żadnych przesłanek, które pozwalały wierzyć, że poradzi sobie w lidze. Nie odmienił on stylu gry Wisły, a miał na to trochę czasu.
Jak ma sobie porazic... kazda formacja jest calkowicie przebudowana... mamy NOWA obrone ktora ze soba gra 3 tyg gdzie tu czas na zgranie sie? wielu zawodnikow odeszlo wiec odrazu system gry sie zmienia... Alternatywy za Kasperczaka NIE MA przypominam ze jest to trener ktory z Polskich trenerow osiagnal NAJWIECEJ
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2010, 22:40
Adam napisał(a):Wyświetl post
Alternatywy za Kasperczaka NIE MA przypominam ze jest to trener ktory z Polskich trenerow osiagnal NAJWIECEJ
Owszem, jest alternatywa. Mianowicie trener zza granicy. Tylko podkreślam TRENER, a nie jakiś pajac Bakero...
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.08.2010, 22:43
ChG napisał(a):Wyświetl post
Owszem, jest alternatywa. Mianowicie trener zza granicy. Tylko podkreślam TRENER, a nie jakiś pajac Bakero...
Pozostaje mieć nadzieję że tak się stanie ....
Eppur si muove!
d
Senior Member

Goral – ale wyjebać żeby wyjebać, czy wyjebać, żeby to miało sens? Bo ja generalnie takie pytanie zadaję.

Poza tym, jak osobę (nieskromnie ujmę) kumatą w realiach skandynawskich naprawdę bawi mnie niemal do łez rozpatrywanie w 2010 roku (po naszych wspaniałych doświadczeniach) odpadnięcia po karnych z Våleregną jako "kompromitacji" typu Tbilisi, Levadii czy dzisiejszego – poczytajcie o tym, kto tam grał, co wcześniej i póżniej oosiągnął, a potem walcie mocnymi hasłami.

To samo co do Smudy – Franza szczerze lubię i szanuję, niewątpliwie ma nosa do piłkarzy, ale bez jaj, że to było w 100% tak, że on stworzył coś, za co HK spijał śmietankę - co bardziej kumaci niech sobie przypomną grę Uche za Franza i jego plany co do nigeryjczyka. Świat nie jest czarno-biały.
Ostatnio edytowane przez d : 05.08.2010 o godz. 22:36.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2010, 22:37
Poza tym, jak osobę (nieskromnie ujmę) kumatą w realiach skandynawskich naprawdę bawi mnie niemal do łez rozpatrywanie w 2010 roku (po naszych wspaniałych doświadczeniach) odpadnięcia po karnych z Våleregną jako "kompromitacji" typu Tbilisi, Levadii czy dzisiejszego – poczytajcie o tym, kto tam grał, co wcześniej i póżniej oosiągnął, a potem walcie mocnymi hasłami.
a co ta Valerenga osiągneła 0-6 w dwumeczu ze Steauą cos jeszcze ?

jak mozna wogóle Kasperczaka bronic to ja nie rozumiem , spier... koncertowo za pierwszym razem spier... i teraz i za kazdym razem to wyglądało jakby nawet nie potrafil ich do walki zmoblizowac
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 05.08.2010 o godz. 22:42.
alejasienieznam
d
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:46
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a co ta Valerenga osiągneła 0-6 w dwumeczu ze Steauą cos jeszcze ?

jak mozna wogóle Kasperczaka bronic to ja nie rozumiem , spier... koncertowo za pierwszym razem spier... i teraz i za kazdym razem to wyglądało jakby nawet nie potrafil ich do walki zmoblizowac
Popatrz sobie na skład z meczu z nami i wyniki potem, a nie z 2005 (a jeśli już to porównaj z analogicznym naszym z tego sezonu) – nie mam zamiaru podawać Vålerengi za potęgę, tylko, że porównywanie pechowej (karne!) porażki z takim zespołem do późniejszych blamaży zakrawa na kpinę. Ale widać nadal mamy mocarstwowe samopoczucie.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2010, 22:50
Popatrz sobie na skład z meczu z nami i wyniki potem, a nie z 2005 (a jeśli już to porównaj z analogicznym naszym z tego sezonu) – nie mam zamiaru podawać Vålerengi za potęgę, tylko, że porównywanie pechowej (karne!) porażki z takim zespołem do późniejszych blamaży zakrawa na kpinę. Ale widać nadal mamy mocarstwowe samopoczucie.
to była kompromitacje i tyle Valerenga w pierwszym meczu wystawiła w znacznym stopniu rezerwowy skład nic wielkiego w obu meczach nie grali a Wisła jak to zwykle bardzo "ambitnie" jak to u Henia

i sam jestem w szoku jak teraz Kasperczak spie... sprawe bo mocno w Niego wierzyłem ale jego czas przeminął
alejasienieznam
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.08.2010, 22:50
Goral – ale wyjebać żeby wyjebać, czy wyjebać, żeby to miało sens? Bo ja generalnie takie pytanie zadaję.
Też pisałem wcześniej, w tym temacie parę dni temu, że opcja zastąpienia Kasperczaka jakimś średnim trenerem z sukcesami z przed paru lat typu Topmoller czy Shaeffer nie ma sensu.

Ale teraz sprzedaliśmy dwóch zawodników za 5 mln Euro. Wkrótce nowy wielki stadion. Uważam, że stać nas na zatrudnienie trenera z dużym nazwiskiem(moim typem jest Daum) z całym sztabem. Możemy dać mu duży komin płacowy, wszak trener jest tylko jeden.

Dokonano sporej ilości transferów do klubu niektóre(Chavez,Rios) naprawdę bardzo dobrze rokują. Teraz naturalnym krokiem jest dobry trener który stwierdzi kto się z tej całej zbieraniny nadaję a kto nie. To się po prostu opłaci.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.08.2010, 22:53
Henrik Larsson, pilkarz znakomity.. ale czy tez trener? w sumie za duzo nie prowadzil druzyn... w sumie to tylko jedna.. trudno zweryfikowac jego przydatnosc

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów