|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zrozumiałem tyle: nie podobało się za komuny, trzeba było się zapisać do PZPR.
Nie lubisz np Legii, zapisz się do ich stowarzyszenia i roz....... ich od środka. Transparent 1906 % mam nadzieję że jeszcze jest i znów zawiśnie. Skoro Skorża radził się SKWK w sprawie transferów po czym zrobił chujowe, to zwykła godność i honor powinna kazać doradcom podać się do dymisji, a nie wychwalać ubezwłasnowolnienie Skorży. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
|
Nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem i nigdy nie miałem.
Cytat:
Dodam, że akurat w tych przypadkach popierałem SKWK, co gorsza należę do stowarzyszenia chociaż nie zapłaciłem ostatnio składki.
Ostatnio edytowane przez gigant : 16.03.2010 o godz. 21:13.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja dziwie się, że kontrakt został podpisany na 2 lata. Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby podpisanie umowy do czerwca, a potem ewentualne jej przedłużenie. W razie jak coś nie wypali i trzeba będzie pożegnać Kasperczaka wcześniej znowu będą problemy z rozwiązaniem kontraktu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Kontrakt jest "etapowo - zadaniowy" - pierwszy cel: mistrzostwo , miejmy nadzieje że mądrze sporządzony - chociaż aktualnie niczego nie można być pewnym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro tak to okej, uczciwe postawienie sprawy. Wisła potrzebuje pomocy i Kasperczak też. Jeżeli dalej będziemy grali padlinę to Kasperczak również sporo na tym straci i zostanie mu wtedy już tylko możliwość poszukania jeszcze angażu w Afryce z jakąś reprezentacją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Miałem umieścić kilka uwag odnośnie H. Kasperczaka, ale rafkur uprzedził mój ruch. Zdecydowanie podpisuję się pod tym postem.
Jedna uwaga odnośnie stanowiska SKWK. Obserwuję działalność tych ludzi już kilka lat i ustosunkowanie się do wczorajszej wiadomości w ten sposób przekonało mnie, aby zostać członkiem stowarzyszenia. Ja mam prawo identyfikować się z ludźmi myślącymi w tych kategoriach, którzy postępują według określonych zasad, inni mogą pójść inną drogą. Z pieśnią na ustach pójdę i zapiszę się do stowarzyszenia. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
[QUOTE= Z pieśnią na ustach pójdę i zapiszę się do stowarzyszenia.[/QUOTE]
Super. A tak ,poza tym ,jaką ..... pieśnią ? ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieje że obdarzymy nowego/starego trenera zaufaniem ze strony trybun i nie tylko, bo to ważne dla samopoczucia osoby Kasperczaka, żeby nie było "kosy" między nami, bo widze że np SKWK stawia sprawe jasno, co mnie niepokoi
![]()
Krakowska Wisła !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja nierozumiem jak SKWK może ydwać takie opinie zdecydowane w jedną czy drugą strone?
Powinni reprezentowac całą społeczność kibicowską Wisły Kraków. A wygląda na to że kilka osób decyduje o tym jak osądzić trenera Kasperczaka. Atak wogóle to powodzenia w nowej roli Trenerze!! ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Przecież możesz wstąpić do SKWK i wyrażac swoje poglądy A nie tylko na necie krytykowaća na spotkania nie chodzić ( tylko bez napinki)
![]()
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dokładnie - raz się z nimi zgadzam, raz nie ale nie krytykuje bo do SKWK chociażby przez wrodzone lenistwo nie należę. Doceniam ich za to że mają określone zasady i się ich trzymają. Co do Kasperczaka wypowiedzieli się ostro ale właśnie zgodnie z tym o czym mówią od dawna - czyli : plułeś na nasz klub - nie ma tu dla ciebie miejsca. Powtarzając się - SKWK jest konsekwentne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mnie stanowisko SKWK smieszy bo w/g ich oceny wszyscy trenerzy którzy w ostatnim 30-leciu osiagneli z Wisła najwieksze sukcesy sa zli, bo:
Lenczyk - Cracovia znaczy bez honoru Smuda - Legia znaczy sprzedał Wisłe Kasperczak - klocil sie o kase znaczy bez honoru jestem pewnien ze nastepnym bedzie Skorza, bo kogo on ma trenowac jak wróci do zawodu, no przeciez nie Odre tylko pewnie albo Amice albo Legie |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
Założysz inną organizację pójdziesz do klubu przedstawisz się i kogo reprezentujesz to też będą cię pytać co o pewnych sprawach sądzisz. Widocznie w klubie( nie tylko Skorża) uznali nas za wartych rozmowy i zasięgnięcia opinii o tym co w klubie się dzieje itp.
Skoro nie chcesz/chcecie uczestniczyć w życiu klubu to nie miej pretensji, że znają kogoś z SKWK a nie RAfi89 z forum TWSD ![]() poza tym miej pretensje do niejakiego jerri lii lewis'a który już się tutaj wypowiedział, czego od nas nie można oczekiwać. Ów uzytkownik miał wielki plan stworzenia na tym forum pokoju do dyskusji nad ważnymi sprawami Wisły bo na spotkania nikt się nie chciał pofatygować. Miał być to pokój ostro moderowany by rozmowa była konstruktywna. Co wyszlo po 2-3 latach? to już jego zapytaj albo niech sam się wypowie ważniak! Sam zadeklarowałem że będę "w tym pokoju" uczestniczył jako jeden z reprezentantów nielubianego SKWK. Alov dziękujemy za to, ze ty wiesz jak postrzegamy innych trenerów ![]() Problem w tym, że w przeciwieństwie do tobie podobnych na naszą ocenę nie składa się tylko i wyłącznie przejście do Legii czy też Odry Amiki czy innego klubu. Cracovię pomijam bo tutaj sytuacja jest jasna. a tak zapytam Alov odnośnie Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 19:08.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
Postaram się najprościej jak mogę piszesz że dla nas Lenczyk bez honoru bo do Cracovii przeszedł.To powinno być oczywiste dla każdego kibica Wisły. A jeśli ktoś uzna samo przejście do sąsiadki za nic nie znaczący ruch to zapytałem Ciebie czy wiesz co powiedział Lenczyk po przejściu do Cracovii czy nie wiesz? Nikt nie traci honoru szacunku jaki sobie potrafił zyskać w Wiśle tylko dlatego że zmieni klub na inny poza Cracovią. Czy Radek Majdan który utożsamiał się zawsze z Pogonią Szczecin nie zyskał sobie uznania wśród wielu fanów? Czy "Baszczu" utożsamiany z Ruchem nie zaskarbił sobie sympatii? Stolarczyk, Penksa coś chyba musieli sobą reprezentować poza boiskiem że ich lubiano i godnie pożegnano. Cytat:
Był też pomysł aby obrażeni na wszysktich i wszystko ustalali stanowisko kibiców poprzez to forum i na spotkania wysyłali delegata/delegata który miał by reprezentować ze tak powiem opozycję i przedstawiać stanowisko tych o których pewnie myślisz, że nie są brani pod uwagę jako ogół kibiców. Dlaczego tego nie ma? NIe mnie pytaj. Gdzie na tym forum jest ów pokój gdzie zapał reszty krzykaczy z tamtego okresu to również nie mnie pytaj. Pewnie już zapomnieli o takich pomysłach. ja je dobrze pamiętam. teraz znów się uaktywnili a przez tyle lat nie kiwnęli palcem we własnej sprawie nie mówiąc już o Wiśle.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 20:49.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
a czemu mnie o to pytasz? zapytaj zwolenników Kasperczaka jak się zachowywali w stosunku do Smudy i czy okazali mu szacunek o którym tak teraz wszyscy mówią.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mam rozumieć ze to SKWK zablokowala transfer Frankowskiego do Wisly i Brozka z Wisly ? Chyba za duzo filmow Sci Fi bo tu trener jest od takich decyzji a nie SKWK
! ![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Zauważyłem, że jedna z różnic między SKWK a ludźmi z forum jest taka, że SKWK wyraża swoje zdanie (reprezentując tez innych), ale nie krytykuje i nie zabrania innym mieć swojej opinii... a co robicie Wy? zamiast wyrazić swój pogląd to co drugi post: jakie to SKWK jest be...
PVD -> chce Ci sie jeszcze pisać? przecież to jak walka z wiatrakami... i tak jesteście najgorsi i dyktatorzy feeee...Nie wiem kurcze czy czasy aż tak się zmieniły, że nie ma np. nic w tym złego, że Heniu pomagał Cracovii przed meczem z nami a teraz jak to Wisły w sercu nie ma? ![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Poczekamy do soboty i zobaczymy jaka będzie reakcja Wiślackich trybun na nowego trenera... Jak dla mnie nie powinno być żadnej akcjj anty-kasperczakowej jak i również poparcia dla Skorży... Dostał trener podziękowania na oficjalnej stronie SKWK i to powinno wystarczyć... Pozatym nie oszukujmy się - Skorża zżył się z trybunami natomiast forma piłkarzy to ***... Najłatwiej jest wywalić trenera a jakoś nikt nie ma pretensji do naszych grajków za ten chłam który prezentują ostatnio... Za brak zaangażowania, woli walki i determinacji... Może zamiast akcji w strone trenerów należy piłkarzykom przypomnieć co oni wyprawiają... SKWK robi dużo dobrego dla Wiślackiej wspólnoty ale zdarzają się sytuacje że ich decyzje są sprzeczne ze zdaniem reszty kibiców... I tak wiem- jak coś nie pasuje można zapisać się do stowarzyszenia...
Trochę nie na temat ale cóż... O co chodzi z Łaciakiem i tym transparentem "Łaciak won" wywieszanym i na koszu i na wyjazdach? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Kiedyś, PvD obiecałeś (zagroziłeś ), że już się ani do mnie ani w związku z moimi postami odzywać nie będziesz -> musiałeś pieniaczu zadufany się czepićChoć muszę przyznać, że czasem śmiesznie jest poczytać twoja podwórkowa demagogię ![]() A co do SKWK - jest to grupa kibiców mających własne zdanie na różne sprawy bardzo często przeciwne do zdania większości, ale że mają dużo wolnego czasu to się angażują realizując raz fajne projekty raz głupie i chamskie. Niestety są często traktowani na zewnątrz jako wyraziciele zdania kibiców w ogóle. Niestety klub równierz traktuje ich czasem jako przedstawicieli kibiców (całości) i wyrazicieli kibicowskiej opinii - trudno, nawet w Wisełce nie pracują sami mądrzy ludzie . Raczej pracownicy powinni wiedzieć co dla klubu dobre, a jak sami nie wiedzą to pytają kogo popadło.Już się z tym pogodziłem - skoro ja do nich nie chodzę i nie gadam to trudno oczekiwać, że oni przyjdą do mnie.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 17.03.2010 o godz. 07:44.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||||
|
ale z Ciebie krętacz
![]() jakoś wtedy nie miałeś nic przeciwko a teraz starasz się odwrócić kota ogonem , ze twoja wielka inicjatywa legła w gruzach bo ja się miałem tam udzielać? a to dobre weź nie okłamuj użytkowników a może to, że mieliście w gronie użytkowników tego forum dyskutować i na spotkania wysyłać przedstawiciela to też moja wina, że nie zostało zrealizowane. oj kłamczuchu kłamczuchu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() śmiesznie jest po tylu latach ponowie zobaczyć frustrata ![]()
Ostatnio edytowane przez PvD : 17.03.2010 o godz. 12:02.
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
RAFi89.Rozumiem, że nasz były trener powinien założyć temat na forum wraz z ankietą, aby forumowi trenerzy i specjaliści od wizerunku Wisły mogli zadecydować o przyszłości tego klubu klikając myszką.Prawo decydowania mają Ci, którzy działają realnie. Czy to jest tak trudne do zrozumienia?
Ktoś zapisuje się do SKWK, poświęca swój czas na spotkania, dyskusje, organizowanie różnych akcji = ma siłę głosu. Też chciałbym mieć prawo głosu, wypowiedzenia się. Wiesz dlaczego go nie posiadam? Bo nie chciało mi się ruszyć czterech liter i wstąpić w szeregi stowarzyszenia, co zamierzam natychmiast zmienić. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
Worcester jeśli miałeś możliwość uczestniczenia na tym forum gdy zwalniali Kasperczaka to zachowanie użytkowników było dokładanie takie samo jak dziś. Nic się nie zmieniło. Ciągle żale i pretensje, monitor i klawiatura. Ale za to jakie były plany organizowania się...
![]() Nowemu trenerowi niech się wiedzie. Cytat:
przykład?
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 19:30.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Zawsze miałem Wisłe głęboko w .........., ale jej pieniądze to lubie.
Lubie Henia i mam do niego duży sentyment za dawne czasy, więc ciężko coś napisać. W sumie to ciekawi mnie tylko czy za miejsce 4-5 poleci przed końcem sezonu czy jakoś dotrwa i latem sprowadzi nam Strąka, Gorawskiego i Czarną Perłę z Afryki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stowarzyszenie lubi Skorżę z jednego prostego powodu. Nasz były trener pytał się ich co by powiedzieli na powrót Franka do Wisły, a że mają stosunek do Frankowskiego jaki mają, tym sobie kupił ich serca :] Proste Maciek to dyplomata
![]() ''Wielkie dzięki trenerze, że przy pewnych ruchach transferowych nie bał się Pan zapytać o zdanie nas kibiców. Tak było w przypadku niby powrotu judasza Frankowskiego, tak też było, gdy potrafił Pan zadzwonić do nas i spytać także nas o zdanie w momencie, gdy odejść miał Paweł Brożek a w zamian za niego pojawić się przy R22 "legionista" Dawid Janczyk.'' P.S: Nas czyli grupkę paru osób , którzy byli autorami '' Nie dla Frankowskiej'' brawo! |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Człowiek, dobry trener jest było jak było, ja go osobiście szanuję.-akcje charytatywne i inne rzeczy o, których piszecie szacunek. Nie rozumiem, czemu nie darzycie choćby szacunkiem Kasperczka, nikt nie każe go Wam lubić, wystarczy szacunek.! Przeprosił przyznał się jest chyba po sprawie? Co jak co, ale osiągnął z tym klubem wiele naprawdę wiele ! Możecie pierdzielić teraz,aaa każdy by tyle osiągnął ! Nie prawda ! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|