|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver? | |||
| Jeden |
|
10 | 4,00% |
| Dwa |
|
37 | 14,80% |
| Trzy |
|
55 | 22,00% |
| Więcej niż trzy |
|
136 | 54,40% |
| Żadnego |
|
12 | 4,80% |
| Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, że mam ferie, bo nie wiem jak po tej nocy z hokejem poszedłbym do szkoły
![]() Ruscy zagrali swoje, "Great 8" dał ostry popis z Jagrem Kanada-USA: bardzo dobre spotkanie, cieszę się że utarli nosa gospodarzom. "wielkie derby północy": cóż, antyhokej... ![]()
Armia Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Polska kadra to w dalszym ciągu tylko Małysz. Lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Masz rację ma kontuzje. Ale z tego co wiem to i tak się wahał czy wystartować. Jakby mu zależało to by wystartował bo jeden skok więcej mu kontuzji nie pogłębi a zresztą on i tak kończy karierę.
Jeśli Polacy chcą myśleć o medalu to Finaldię powinni przeskoczyć z palcem w ... Finlandia ma Olliego i hautamekiego i jesli żaden z nich nie zepsuje ani jednego skoku to będzie to dla mnie szok |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Skoczkowie na swoim faktycznym poziomie. Hula równo, Małysz bardzo dobrze, Rutkowski umiarkowanie, a Stoch mógł ciut lepiej, ale nie ma cudów. 6.miejsce w sam raz jak na to co skakali dzisiaj. Było ciśnienie na medal, ale racjonalnie rzecz ujmując 5-6.lokata była dla nas maksem.
Zaskakują nasze biegaczki w sprincie drużynowym, bo Kornelia Marek z Sylwią Jaśkowiec są w finale... Aż szkoda, że z którąś z nich nie pędzi jednak Justyna.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy ja wiem. Po drugim skoku Stocha widać że mogli powalczyć spokojnie o 4 miejsce. Podium to już inna bajka ale Stocha stać było na więcej. Kruczek mimo wszystko powinien zaryzykować Miętusa. Panie faktycznie zaskakująco, za to panowie zawiedli. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Co do skoczków to z 8, wyszły im chyba tylko 4(pierwszy Huli, drugi Stocha i obydwa Małysza). Mimo wszystko podium chyba nie osiągalne póki co.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
I to jest w tym wszystkim najgorsze.... ja juz nie wymagam konkurecji i bicia sie z Niemcami czy Norwegami o złota ale na Boga gdyby nie ten Malysz i Kowalczyk to byli bysmy w czarnej dupie. Najlepszy jest Tajner.Uchahany i wychwalajacy forme Malysza i zachwycajacy sie Lepisto.Ciekawe ze wczesniej kazal Adamowi pracowac pod okiem Kruczka i skonczylo sie to chyba najgorszym sezonem dla Adama odkad skakał.Polska obłuda nie zna granic. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak zbaczając z tematu,od jakiego wieku skoczek może startować w pucharze świata ? rozchodzi mi się o nasz mega talent Klemensa Murańkę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Murańka startował już 2 lata temu w Zakopcu kiedy miał 14 lat. Bez powodzenia.
W tym sezonie zaczyna regularnie punktować w Pucharze Kontynentalnym (2 i 3 dziesiątka) a więc wreszcie potrafi skakać z seniorami. Prawdopodobnie już w następnym sezonie dostanie szanse w PŚ poza wielką krokwią. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Trza było tylko ich wziąć na te igrzyska + Sikorę , bo reszta to turyści
![]() Piękny wczorajszy mecz Kanada-USA Gospodarze nie grali wcale źle a goście jakoś rewelacyjnie, ale tym razem USA było piekielnie skuteczne, do tego mieli też sporo szczęścia, bo co Kanadyjczycy doprowadzali do remisu, to chwile później byli karceni. W ogóle Kanada sobie nieźle nasrała i to już wcześniej, niespodziewaną stratą punktu ze Szwajcarami - zamiast awansu, trza gra mecz a w ćwierćfinale czekają niezwykle mocne Ruski - jeśli tylko utrzymają nerwy na wodzy(co z Czechami nie zawsze im się udawało = sporo kar), to nie będą na straconej pozycji. ps jak kto nie widział - Owca vs Jagr http://www.dailymotion.pl/video/xcbz...ec-jarom_sport
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.02.2010 o godz. 02:10.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A ja tak na przekór.. liczył ktos na medal przed IO w skokach drużynowo? Nie sadze.
Nadzieje sie zrobiły po sobotnim konkursie, gdy zsumowano wyniki poszczególnych zawodników. W tym wyniki Malysza.. to one podciągały nas do strefy medalowej. I gdyby wczoraj skakał tak jak w sobotę - w stosunku do rywali ze swojej serii to mielibyśmy srebro. Nad Jacobsenem miał wtedy ponad 40 pkt przewagi (wczoraj z nim przewagi) nad Uhrmanem prawie 70 - wczoraj 3 itd.. Oczywiście jest o ileś tam klas lepszy od Stocha , Huli i reszty ale to chyba wiadomo nie od dziś..ale niemienia to faktu że wczorajszy jego występ był dużo słabszy niż te indywidualne, a bez tego ni było szans na medal (btw Stoch wśród zawodników z 3 serii był drugi, wygrał z Niemcem, Japończykim, Norwegiem, Finem..) ![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że zamiana Rutkowskiego na Miętusa nic by nie dała... chyba, że na Grzegorza
ale jego nie było na Igrzyskach. Ja tam nie widzę wielkiej tragedii w występie skoczków, martwi mnie natomiast to, ze z polskim biathlonem żegnają się raczej Roman Bondaruk i Nadia Biłowa, jeszcze jak odejdzie Tomek, to czarno to widzę wszystko, zwłaszcza u panów...polscy związkowcy sportowi to w większości nadal jeden wielki komunizm, zacofanie i kolesiostwo. Nie wiem, że od 20 lat nikt nie mógł zrobić porządku z tym;/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czemu miałem nie liczyć na medal? W takim samym składzie byli na 2 miejscu w Planicy!
Dziś pokazali że praktycznie cofnęli się w rozwoju w stosunku do Igrzysk sprzed 4 lat. Co do Małysza to chyba warto zauważyć że on skoczył swoje tylko "giganci psychiczni" już nie byli tak pospinani. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
A co do obłudy- Szaranowicz po zdobyciu przez Małysza 2 srebra: ,, Gratulacje Polo" Pytam się za co? Za to, że wygryzł Lepistoe i gdyby Adam sam się z nim nie dogadał mielibyśmy g... nie medale? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
) i przy lajtowych treningach u Tajnera Małysz wybuchł z formą. Aczkolwiek zasługi na pewno jakieś tam ma w tamtym okresie. Teraz to taki Antoś Piechniczek polskich skoków. A Szaranowicz? Jakby mógł to by wszedł Polo w tyłek, bez wazeliny.![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ale dno. W strzelaniu Polki miały być mocne, ale oczywiście w najważniejszym momencie nasza najcelniejsza zawodniczka myli się jak nigdy. Jak to wiele w głowie siedzi... dlatego nigdy Polacy nie sprawią żadnej medalowej niespodzianki, za dużo myślą i się spinają.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na przyszłość polecam nie czytać za wiele artykułów typu "Polki walczą o medal". Sztafeta zawsze rządzi się swoimi prawami i to jest wiadome nie od dziś. Ja na medal nie liczyłem a w 8 mogą spokojnie być. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwizdoń, kończ k...a karierę. :| Ja pierniczę. Co ona wyprawia na tej Olimpiadzie?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nie czytałem artykułów, widziałem występy Polek w sztafetach i miałem prawo liczyć na miejsce w okolicach 5, a przy dużym szczęściu (którego nigdy nie będziemy mieć) nawet na pozycję medalową
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem ona po prostu startuje na olimpiadzie gdyż nie ma lepszej i pewniejszej. Gwarantuje Ci że jakby była lepsza to by startowała.
Po prostu Polki nie wytrzymały presji i ja się im nie dziwię. Nagle w Polsce znaleźli się sami kibice biathlonu. Dziś startują tylko biathlonistki więc media się na nich skupiały bo po biegu indywidualnym im się przypomniało że jest coś takiego jak biathlon i pasuje coś popytać... ----------------------- Miałeś prawo liczyć ale zapewne każdy liczył a jak jest taka ogromna presja no to ciężko o dobre wyniki. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 23.02.2010 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A ja na przyszłość radzę im się nauczyć strzelać,to jest istna tragedia skoro rumunki potrafią być przed naszymi ? To już chyba coś jest nie tak nie sądzisz ? Nie liczyłem na medal ale choć miejsce w pierwszej 8.a tu prawie druga dziesiątka już.DRAMAT
Piszę przecież że nie liczyłem.10 dobierań i karna,to jest po prostu śmiech na sali
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 23.02.2010 o godz. 21:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ech, żal po prostu dupę ściska. Pierwszy raz jestem tak wściekły podczas tych Igrzysk na start naszych sportowców. Jak można, mając 3(!) naboje do dobierania biec jeszcze karną rundę... Że-na-da.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Brak słów co do postawy naszych biatlonistek...To jest żenada, wstyd i można by tak wymieniać...kur.. żeby w sztafecie w biatlonie po strzelaniu biec karna minute to już jest szczyt wszystkiego...Już nawet nie mówie o miejscu na podium ale na pierwsza 6 liczyłem...a tu co
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Otóż można biec rundę i to się często zdarza nawet najlepszym. Po prostu Polki sa pod ogromną presją i nie wytrzymały... A jak się nie wytrzyma to wszystko leci na łeb na szyję.
Aczkolwiek Gwizdoń jest dosyć doświadczona więc powinna się lepiej spisać. Trudno. Jak już pisałem. Lepiej jakby nie startowały w Igrzyskach i udawały chorobę... ---------------------------------------------------------------- Polki zajmowały miejsca w 6, 7 i 9 strzelając 1+9, 0+12 oraz 1+12 ! także jeszcze poczekajcie może do końca sztafety. Nie wiem czemu żenadą jest biegnięcie rundy karnej. Komentarze mówiące że biegnięcie karnej rundy jest żenadą świadczy o waszej wiedzy biathlonowej. A startowalo 20, 24 i 15 sztafet także obsada była raczej normalna. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Widzę że z Ciebie znawca niezły jest sportów zimowych,jesteś w PZN kimś ważnym że tak bronisz te nasze kaleki wszystkie ? Troszeczkę krytyki im nie zaszkodzi a może tylko pomóc,czytając Twoje posty mam wrażenie że słyszę Tajnera w czasie relacji skoków
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż... PZN nie ma nic do biathlonu i tym sposobem uważam że najlepiej zakończyć dyskusję. Od biathlonu jest PZB i też nie jestem jego członkiem. Zresztą myśl to co uważasz za słuszne.
Po prostu wiem jakie były wcześniejsze starty Polek i jeśli ktoś uważa że jedna runda to żenada to niestety brak mi komentarza. Polki miały walczyć o 10 i jeszcze przegrane nie są a wy wieszacie psy jakby zapowiadały walkę o medal. Bieg indywidualny to od lat bieg "niespodzianek" i tyle w temacie Powód: ..........
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 23.02.2010 o godz. 21:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/celebrities/1,96...rzegrywac.html
Coś na temat astmatyczki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Fajne te dziewczyny, Nowakowska i Cyl w tym indywidualnym biegu naprawdę zrobiły więcej, niż ktokolwiek się mógł spodziewać i to jest na pewno do zapamiętania, jeśli chodzi o kobiecy biathlon na tych igrzyskach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Po drugie wszyscy podkreślają w jak ciężkim stanie jest Norweżka- po wynikach tego nie widać. Kowalczyk mówi to co myśli. Nie dziwię się jej- całe lata haruje jak wół, żeby jak najlepiej wypaść na Olimpadzie, a później okazuje się, iż recepta na sukces jest inna - mniej pracować, więcej kombinować. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|