|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o mnie nie odnoszę się do prawa UE, lecz do podstawowej zasady każdego prawa "prawo nie działa wstecz" (wybaczcie powtórzenia).
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
ale przecież nie zadziałało, nikt nie ukarał Wisły czy Lecha/Amiki za reklamy w listopadzie czy grudniu. Jedyne do czego można się przypieprzyć to bardzo krótkie jak na taką ustawę vacatio legis(ale i tak zgodne z naszym prawem)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ale zablokowano umowy miedzy powyzszymi klubami a ich sponsorami pomimo iz zostaly podpisane przed wprowadzeniem ustawy.
powinno byc tak ze od momentu wejscia ustawy nie mozna zawierac nowych umow, a stare az do wygasniecia pozostaja nietkniete. ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Może Legii w mniejszym stopniu, lecz zdawało mi się, że oni mają wśród sponsorów bwin. Jeżeli nie to przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Ostatnio edytowane przez Ikki : 12.02.2010 o godz. 23:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
@Ikki Nie wszędzie jest legalne reklamowanie hazardu, we Francji(chociaż tam pojawiają się głosy o legalizacji) np nie jest. Po za tym nie ma opcji by na państwach narodowych wymuszać przyjmowanie prawa innych państw narodowych. Traktat Lizboński sferę hazardu, alkoholu, tytoniu etc. pozostawia w gestii prawa narodowego(dlatego w Anglii możesz jechać autem po 0.8 promila, a we Francji 0.6: jeśli mnie pamięć nie myli) Chociaż zaznaczam że dla mnie ta ustawa obok traktowania klubów sportowych jak zwykłe firmy jest jednym z najważniejszych powodów dla których polski sport ma się źle i będzie miał się jeszcze gorzej. Zwyczajnie jest idiotyczna. Ludzie, którzy grają i tak grać będą, a tą ustawą osiągnięto tyle że nawet śmieszny procent zarobków bukmacherów nie wróci do Polski
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 13.02.2010 o godz. 00:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Młodzi Warszawiacy to szpanerzy, kochają boni em
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jestem prawie pewien że część ustawy dotycząca słynnych automatów, jest tak skonstruowana że istniejące już koncesje, nie tracą ważności , a to się chyba na 5 lat otrzymywało - jedynie nowych nie można podpisywać.Tak więc każdy automat będzie stopniowo usuwany, dopiero wtedy kiedy skończy mu się koncesja. Tu w zasadzie mamy analogie(istniejące umowy), tyle że zupełnie inne rozwiązanie. Na logikę to kluby powinny się domagać i powinny dostać od państwa odszkodowanie za pozrywane umowy, szczególnie że zmiana prawa nastąpiła nagle i zupełnie niespodziewanie - tyle że wiemy dobrze że u nas logika/sprawiedliwość i prawo, zazwyczaj nie idą ze sobą w parze. Ciężko też oczekiwać że PO jest aż tak głupie by nie sprawdziło sobie tego dokładnie, choć oczywiście mam nadzieje że zaskoczą mnie w tym względzie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.02.2010 o godz. 02:20.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jeżeli ustawa nie mówi wprost, że z dniem wejścia w życie ustawy, umowy traca ważność(czego na pewno nie ma--wtedy ustawodawca zostawiłby furtkę dla ludzi do dochodzenia odszkodowania) to umowy już zawarte powinny byc wypełnione. Wg mnie bedzie wiele spraw w sądzie i nie wierze, że sąd podtrzyma stanowiska organów ścigania(aparatu represji!).Wisła powinna założyć koszulki z BET-AT-HOME na nowo. I tyle . A w ogóle to chce zauważyć, że koszulki swego czasu rozdane nam z logo betathome na plecach sa NIELEGALNE. Bo to także reklama hazardu. Paranoja. Naprawde mnie dziwi, że nikt tego nie zaskarżył jeszcze.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Gdyby żydy przędły gorzej (tak jak rok temu), to pewnie uprzedziliby Piasta z tym pismem o kilka tygodni. ![]() Niemniej zachowanie działaczy Piasta żałosne.![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Śledzi, delikatnie mówiąc, nie lubię, zazwyczaj życzę im jak najgorzej. Niemniej jednak, jak widzę jak się ich rucha w dupę bez wazeliny to aż mi ich szkoda zaczyna być.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 16.02.2010 o godz. 11:40.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A jak Arka ruchała bez wazeliny w tamtym sezonie ŁKS, pisząc listy gdzie się da apelujące o zdegradowanie łodzian to było dobrzy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Hmm.. nie wiem, jak to naprawdę jest, ale z tego co ostatnio czytałem Wisła nie chce wracać do Krakowa, bo nie chcą nawet ćwiczyć na sztucznej murawie. Podobno Alvarezowi się kontuzja jakaś kontuzja odnowiła, więc szukają trawy w Czechach albo w Hiszpanii.
Cieżko się więc ustosunkować do artykułu weszlo. Grywałem na sztucznej trawie i zapewniam, że ślizg kolanami po plastiku to nie to samo co po trawie... ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://www.slaskwroclaw.pl/2230125.dhtml
Rozumiem, że to nowatorska metoda Solorza na przyciąganie nowych kibiców na stadion. Zamiast głośnych transferów i wzmacniania drużyny - oklep od Mordowii i podobnych leszczy... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Drukarka 3 liga. O, kolega Ciacho widze ma podobne zdanie.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 16.02.2010 o godz. 18:02.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Martwi mnie ta polityka transferowa Slaska:(nie wiem czemu Solorz nie chce budowac tam silnej ekipy. A sledzie niech spadaja razem z parchami. Jak Bog Kubie tak Castro Bogu
![]() ![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Ale na boisku. Nie przy zielonym stoliku. W ten sposób za rok trzeba by Piasta uwalić. Za 2 lata tego, kto za rok uwali Piasta etc etc etc. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Arka dostała zgodę na grę na sztucznej murawie:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...e-arki,1440139 ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A mnie dziwi, ze ktokolwiek sie dziwi. Na Legii od paru lat dzieje sie dokładnie to co bedzie sie działo w Śląsku, tymczasem wszyscy są zdziwieni. Centrum handlowe, grunty, finał tańca z gwiazdami albo jakiegos polsatowskiego gówna na nowym stadnionie. O to idzie gra. Transfery i wyniki to nikomu niepotrzebna pierdoła.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
leja nas prawie wszyscy w sparingach zimowych a potem w lecie przychodzi rozczarowanie że nasi wylatują z pucharów europejskich już w sierpniu.Ciekawy artykuł że piłka to dla prawdziwych facetów
http://www.weszlo.com/news/4410 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Litości. ![]() ![]() ![]() Sugerujesz, że celowo Walter wykłada kasę na złych zawodników, albo kiepskiego trenera, żeby drużyna nie wygrywała? Ja wiem, że macie wojnę itp., ale nie przesadzaj. Jemu też zależy, żeby stadion był pełny, a skoro nie może liczyć na kibiców, którzy są z Waszym klubem "na dobre i na złe", to musi liczyć na takich, którzy będą tylko z okazji sukcesów. Jemu pewnie też się nie uśmiecha ciągle dokładać do klubu, do wydatków na który dojdzie niedługo pewnie dość wysoki koszt wynajmu stadionu.Za coś musi kupować kolejne odcinki serialu o pedałach. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytałeś w ogóle co on napisał?
Drużyna będzie wegetować w środku tabeli za minimalne pieniądze, a kasę będzie się robiło na czym innym. To że jest kiepski trener, czy piłkarze jest tylko wynikiem tej polityki, może nie celowym, ale oczywistym. Jeśli chodzi o pełny stadion to już się o tym wypowiedzieli, wystarczy loża vip zapełniona do połowy i już kasa będzie się zgadzać, reszta stadionu może być zamknięta, zaoszczędzi się na ochronie przynajmniej, ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Walter w ogole nie wkłada kasy. Od czasów Wdowczyka. 3. Drużyna czesciej wygrywa, czasmi przegrywa, czasami sie kompromituje. To nie ma zaczenia. Nikt nie wywiera zadnego cisnienia wewnetrznie na druzyne - poza durnymi wywiadami, ktore kazdy olewa. Ot, wielka korporacja, gdzie na wynikach zalezy moze jakiemus mlodemu. 4. Pewnie, ze mu zalezy. Tylko, ze nie robi w tym kierunku nic. Ostatnio nasz pseudoprezes wyrazil nadzieje, ze stadion sam sie zapelni, poniewaz jest taki ekskluzywny. A gówno, poza meczami otwarcia i jakims tam poczatkiem wyzej niz 10 tys nie podskoczą. 5. Zbudowaliby z własnych jak Arsenal to nie musieliby płacić wynajmu. Proste ![]() EDIT: Aha, jeszcze jedno. Ty w swoim poscie założyłeś - rozumiem, ze dla arcysmiesznego zartu, ze Walter działa na własna szkode. Nie napisałem nic takiego. On po prostu olewa ten interes. Nie robi specjalnie zle. Ma to w dupie Klub od dwóch lat wegetuje 'do czasu nowego stadionu', a jak sie pojawi nowy stadion i pulbika bedzie na poziomie 10 tys to uslyszymy, ze 'widac Warszawiacy nie chca dobrej druzyny' albo, ze 'miasto wynegocjowalo tak niskie ceny biletow, ze nie dosc ze chamstwo na trybunach to jeszcze Legia nic nie zarabia na stadionie' - ooba podsumowane wnioskiem, ze Legia wegentowac bedzie nadal ('przeciez ciagle jest w pierwszej trójce'). I to samo jest we Wrocławiu. "Wzmocnienia na nowym stadionie" i takie tam pierdoły. A potem Liga Mistrzów A potem wielkie zdziwienie, ze wzocnienia to bedzie 34 letni Smolarek albo jakis sredni napastnik z Bułgarii i w pucharach klasycznie - do polowy sierpnia ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.02.2010 o godz. 14:54.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jasne, za czasów Wdowczyka
Po pierwsze - za Wdowca na transfery wydano lekko licząc z 2,5 mln €. Grzelaki, Eltony i inne wynalazki - jedne udane, inne nie. Last minute przed ligą mistrzów sprowadzano gościa za kilkaset tysięcy €, bo Wdowczyk chciał ofensywnego pomocnika. To nie byli tani zawodnicy, nie oszczędzano na transferach. Ale później? Później był Wawrzyniak - bodaj 400 tys. €, Giza - podobnie. Za Urbana był zaciąg hiszpański - również bardzo kosztowny. W tym zawodnicy z papierami na granie - jak Descarga. Oraz Iwański za 650 tys. € - kupa kasy. Do tego Legia stara się ciągle wyciągać wybijających się ligowców - np. Komorowski. No i świetna praca z młodzieżą, na którą są jednak pieniądze (również na skautów, którzy takich chłopaków wypatrują w niższych ligach). Borysiuk, Rybus, teraz Kosecki. Moim zdaniem nie ma co narzekać na zaangażowanie finansowe Waltera. Najwyżej na Trzeciaka i jego pomysły transferowe. A już porównywanie Waltera z Solorzem jest nieeleganckie. Z jednej strony - Solorz nie ruszył nawet małym palcem w sprawie wzmocnień, z drugiej (na szczęście) - nie jest skonfliktowany z kibicami. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Fantastyczna praca z młodzieżą
Takie małe porównanie. W czasie tych lat doskonałej pracy z młodzieżą, w Legii wypłynął aż...(werble)..Rybus.(Sorry ale nie licze zastępów młodych ludzi których Urban wprowadzał do gry kiedyś z braku laku a teraz Legia ich wypożycza gdzie popadnie) Tymczasem u nas, gdzie ta praca z młodzieżą jest beznadziejna, zła okropna itd. wypłynął też jeden Małecki. Chyba nie pracują tam aż tak dobrze z tymi juniorami co |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
Chodziło mi o czasy od jego zwolnienia.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Albo mi sie cos miesza albo od poczatku 2009 roku Legia praktycznie nie robi transferów gotówkowych do klubu. Katastrofalna praca Trzeciaka to inna sprawa. Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.02.2010 o godz. 19:15.
![]()
Habemus Dubletum
||||||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|