|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
a Ghana w zeszłorocznych MŚ świata U-21 wygrała z Brazylią właśnie po karnych ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mimo, że byłem raczej za Urugwajem (duet Forlan+Suarez powala
) to jednak przyznam szczerze, że strasznie szkoda Ghany, a zwłaszcza Gyana... Nic tylko współczuć. Jednak gdyby nie ręka Suareza to Ghana byłaby w półfinale... Futbol jest okrutny, niestety sami tego doświadczyliśmy (aż nazbyt).PS. Suarez jeszcze zagra na tym turnieju czy już koniec? ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mistrzowskie zagranie ręką Suareza;p I jak ocenić takie zachowanie?
Maradona czy Henry zagrali ręką, lecz sędzia wtedy tego nie widział, a tu sędzie wszystko widział i czerwoną kartkę pokazał... więc wszystko ok ![]() Brawo Urugwaj! Mieli dużo szczęścia, a Suarez bohaterem;D |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko co najlepsze jeszcze przed Ghaną.Za 4 lata młodzież, która zdobyła MŚ U-20 będzie stanowiła o sile drużyny.
2006 - 1/8 finału 2010 - 1/4 2014 - 1/2 a tam może zdarzyć się wiele |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Szkoda Ghany,była lepsza,no ale futbol jest niesprawiedliwy.Za 4 lata Afrykanie na pewno znów bardzo namieszają na mundialu
![]() na rozluźnienie atmosfery-wybory Miss Trybun http://www.zczuba.pl/zczuba/51,101142,8074956.html?i=0 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/MS2010/1,104124,..._wloskiej.html
Cytat:
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
O meczu Urugwaj-Ghana wszystko chyba już zostalo powiedziane więc ja od siebie dodam taką ciekawostkę. Najlepszy zawodnik Urusów, Diego Forlan miał już kiedyś okazję występować w meczu o bardzo podobnym przebiegu z tym że... w roli przegrywającego. W 2006 roku jego Villareal grało z Arsenalem w półfinale LM i w 90 minucie meczu rewanżowego przy stanie 0:0(pierwszy mecz 1:0 Arsenal) miało karnego którego nie strzelił Riquelme. Proszę jak to los potrafi być sprawiedliwy czasem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Brawo Urugwaj, brawo Suarez, może czas na finał? ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nawet bym powiedział że niemal 50%.
Jak dla mnie co do półfinału Urugwaj wcale nie jest skazany na pożarcie. Wiadome Holandia wczoraj grała bardzo fajnie, ale co było we wcześniejszych meczach każdy widział. No i Luis Suarez jakby nie było bohater meczu ![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Obejrzałem jeszcze raz powtórkę Brazylia - Holandia i muszę stwierdzić, że Holandia nie grała tak tragicznie w pierwszej połowie jak mogło się wydawać. Starali się atakować kilkukrotnie, ale obrońcy Brazylii byli świetnie zorganizowani i przecinali każdą akcję w zarodku. Brazylia atakowała, ale klarownych sytuacji do strzelenia kolejnych bramek nie miała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Bardzo się cieszę z awansu Urugwaju. Liczę na finał Urugwaj - Argentyna. Ale obstawiam Holandia - Argentyna.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ghana straciła niepowtarzalną szansę na awans nie do półfinału, a finału MŚ.
Jakieś fatum wisi nad afrykańskimi drużynami. Jak dostaje się karnego (zasłużonego, rzecz jasna) w 121 minucie meczu i się go marnuje, to pretensje można mieć tylko do siebie. Z takiego obrotu sprawy cieszą się Holendrzy. Urugwaj pod koniec meczu słaniał się na nogach i stracił Suareza, czyli jakieś 20% wartości drużyny. Holendrzy są teraz zdecydowanymi faworytami do gry w finale, mimo że w meczu z Brazylią nie zachwycili. Tak naprawdę to drabinka ustawiona dziwnie - jeśli do finału awansują Niemcy (a taki scenariusz uznaję za najbardziej realny), to będą mieli na koncie Anglię, Argentynę i Hiszpanię. Troszkę inna skala trudności niż Słowacja, Brazylia i Urugwaj. W porównaniu z Niemcami Holandia miała też bardzo słabą grupę, w której niewiele musiała się wysilić. Dlaczego o tym piszę? Niemcy, jako typowa drużyna turniejowa rozpędzają się z meczu na mecz, mając coraz to silniejszych przeciwników. Holandia zmęczyła się - i tak w nieznacznym stopniu - dopiero wczorajszym meczem, a ma przed sobą osłabiony Urugwaj. Dlatego jeśli dojdzie do finału Niemcy-Holandia, afroslawo-aryjczycy będą niestety zdecydowanym faworytem. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
wszyscy za argentynczykami, jakby moglo byc inaczej. Ale przeciez co Niemcy to Niemcy! Łukasz i Mirek vs średnia obrona albicelestes. Stawiam na Niemiecko-Polsko-Turecko-Brazylijsko-Serbską reprezentacje Bundesligi ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że mecz naprawdę wyrównany i jeden z lepszych tego mundialu. Wg mnie Ghana przegrała przez brak Ayewa który naprawdę jest super piłkarzem. Pomimo tego cieszy mnie przejście dalej Urugwaju i wcale ni skreślałbym ich w meczu z nie grającą jakiegoś futbolu totalnego Holandią. A paradoksalnie brak Suareza może pomóc bo on gra niestety strasznie samolubnie!! Jak by starał się podnieść głowę i podać do kolegi to może by więcej z niego pożytku było...
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 03.07.2010 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Patrzac na Niemcow ( heh
Wracajac do Niemcow. Wydaje mi sie ze moga za jakis czas ostro namieszac na scenie reprezentacyjnej. Patrzac na ich mlodziezowe reprezentacje, trzeba przyznac ze to kopalnia diamentow Licze na niezle widowisko i oby nie bylo karnych... Mam tez nadzieje ze to wlasnie Agrentyna zdobedzie MS. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Szkoda.... Pogrom ale coz, Helmuty zasluzyly na awans.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jesli Hiszpania dzis wygra ,to półfinał Niemcy-Hiszpania bedzie przedwczesnym finałem ,bo Holandia gra antyfutbol
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Holandia i antyfutbol? no to widać jaki z Ciebie jest ekspert piłkarski ;]
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.
Jestem dziś jak pewnie wiele osób, bardzo zaskoczony, ale jest jedna rzecz która już zupełnie mnie zdziwiła: Argentyna po drugiej bramce była na łopatkach, chyba nikt z nich już nie wierzył w zwycięstwo. Ktoś może powiedzieć, że trudno się temu dziwić jak się dostaje dwie bramki i mało czasu zostaje do końca meczu. Tylko że nie dość że Argentyna posiadała takie indywidualności, które niekiedy w pojedynki mecze wygrywały, a tu nic... oni sami się poddali. Do tego spodziewałem się, że może i Maradona samym fachu trenerskim się zna średnio, ale myślałem (po jego zachowaniu można było to stwierdzić) że przynajmniej w ta drużyna ma charakter, takiego "ducha" w sobie i będzie walczyć zawsze do samego końca na 100% możliwości, że nigdy się nie poddadzą nawet gdy wynik będzie zły... a tu: druga bramka i właściwie po meczu. Teraz Niemcy są wielkimi faworytami tego mundialu, w sumie byli już w to wliczani po meczu z Anglią, ale oprócz nich była Argentyna i Brazylia, drużyny które były ubóstwiane (Brazylia według mnie trochę przesadnie) i typowano ich na murowanych zwycięzców. Pewnie teraz będzie się tak mówić o Szwabach, chyba że Hiszpania dzisiaj pokaże kosmiczny futbol. Ja bym się jednak nie zdziwił gdyby to Niemcy nie byli mistrzami, nie takie drużyny nie wygrywały mistrzostw. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
myśle że spokojnie można udać sie do buka i obstawić Niemców jako zdobywce MŚ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiem wam ze jak dlugo oglądam pilke kopaną to takiej arcy dramatycznej sytuacji jak wczoraj w ostatniej minucie dogrywki meczu Urugwaj- Ghana to nie widziałem (no może poza końcówką sezonu naszej naszej super ligi). A to co teraz sie działo to chyba jeszcze to przebiło
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
minimalnie przekroczyli - zazwyczaj sedziowie nie zwracaja na to uwagi
zreszta pozniej pokazali, ze przy karnym dla Paragwaju bylo wieksze przekorczenie, a powtorki nie bylo ? no i dobijacy Fabregas byl faulowany wiec powinien byc 3(4) karny sedzia ostro miesza ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przy karnym dla Paragwaju zbyt szybko ruszyli Hiszpanie a nie Paragwajczycy wiec na takie sytuacje się patrzy inaczej. Zgadza się Fabregas był faulowany i powinien być karny ale za to Paragwajowi nie uznano prawidłowej bramki wiec w błedach 1:1
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Masakra. Nie ma co gadać - Szwaby grają najlepiej w tym turnieju.
Argentyna dzisiaj nie miała zespołu. Deneruwjące, że po stracie piłki tylko stawali i patrzyli się zamiast walczyć o jej odzyskanie. Tracili energię i koncentracje na bezsensowne machanie do sędziego. Nie są przyzwyczajeni do walki. Byli bezradni. Szkoda. Szkoda, że Messi jest genialnym piłkarzem ale tylko klubowym. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
I co pisalem
P.S - Niby ilu Niemcow urodzilo sie poza granicami |