The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 22:23
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ostatni karny ... Panenka style

Suarez i tak jest bohaterem bo wlasnie dzieki jego "łapce" mogl zawodnik Ghany przestrzelic...

Co do samych karnych...zawodnicy z Afryki powinni teraz conajmniej 20% treningu poswiecic na strzelanie jedenastek. Koszmarnie to wygladalo.
a Ghana w zeszłorocznych MŚ świata U-21 wygrała z Brazylią właśnie po karnych ....
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2010, 22:22
Vamos Albicelestes ! i boska ręka Diego... :

13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2010, 22:24
Mimo, że byłem raczej za Urugwajem (duet Forlan+Suarez powala ) to jednak przyznam szczerze, że strasznie szkoda Ghany, a zwłaszcza Gyana... Nic tylko współczuć. Jednak gdyby nie ręka Suareza to Ghana byłaby w półfinale... Futbol jest okrutny, niestety sami tego doświadczyliśmy (aż nazbyt).

PS. Suarez jeszcze zagra na tym turnieju czy już koniec?
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.07.2010, 22:24
Mistrzowskie zagranie ręką Suareza;p I jak ocenić takie zachowanie?
Maradona czy Henry zagrali ręką, lecz sędzia wtedy tego nie widział, a tu sędzie wszystko widział i czerwoną kartkę pokazał... więc wszystko ok
Brawo Urugwaj! Mieli dużo szczęścia, a Suarez bohaterem;D
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:33
Cytat:
Argentyna nie wejdzie do polfinalu, bo jutro Niemcy wygraja. Sensacja bedzie brak wlasnie tych drugich w strefie medalowej, patrzac przez pryzmat ostatnich imprez. Niemiecka maszynka swietnie dziala i w dodatku jest rozpedzona, a obrona Argentyna jest dziurawa, jak sito. Typ na final: Holandia - Niemcy.
Wraca Walter Samuel, wystarczy żeby postawił Otamendiego na środku obrony zamiast na bocznej i będzie git. Obawiam się tylko o bramkarza... ;/
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:33
Wszystko co najlepsze jeszcze przed Ghaną.Za 4 lata młodzież, która zdobyła MŚ U-20 będzie stanowiła o sile drużyny.
2006 - 1/8 finału
2010 - 1/4
2014 - 1/2 a tam może zdarzyć się wiele
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.07.2010, 23:07
Szkoda Ghany,była lepsza,no ale futbol jest niesprawiedliwy.Za 4 lata Afrykanie na pewno znów bardzo namieszają na mundialu

na rozluźnienie atmosfery-wybory Miss Trybun

http://www.zczuba.pl/zczuba/51,101142,8074956.html?i=0
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.07.2010, 23:50
http://www.sport.pl/MS2010/1,104124,..._wloskiej.html
Cytat:
Nowo wybrany selekcjoner Włochów Cesare Prandelli zapowiedział już, że przy powołaniach będzie brał pod uwagę zawodników z zagranicy skłonnych grać dla Azzurri, jeśli będzie do tego zmuszony.
Szkoda, Włosi byli jedna z ostatnich prawdziwych reprezentacji narodowych... Z czołówki zostanie już chyba tylko Hiszpania...
Ddf
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2010, 01:22
O meczu Urugwaj-Ghana wszystko chyba już zostalo powiedziane więc ja od siebie dodam taką ciekawostkę. Najlepszy zawodnik Urusów, Diego Forlan miał już kiedyś okazję występować w meczu o bardzo podobnym przebiegu z tym że... w roli przegrywającego. W 2006 roku jego Villareal grało z Arsenalem w półfinale LM i w 90 minucie meczu rewanżowego przy stanie 0:0(pierwszy mecz 1:0 Arsenal) miało karnego którego nie strzelił Riquelme. Proszę jak to los potrafi być sprawiedliwy czasem.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.07.2010, 08:49
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/MS2010/1,104124,..._wloskiej.htmlSzkoda, Włosi byli jedna z ostatnich prawdziwych reprezentacji narodowych... Z czołówki zostanie już chyba tylko Hiszpania...
szczególnie , że 30-40 procent tej reprezentacji to Katalończycy

Brawo Urugwaj, brawo Suarez, może czas na finał?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2010, 09:14
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
szczególnie , że 30-40 procent tej reprezentacji to Katalończycy
Nawet bym powiedział że niemal 50%.

Jak dla mnie co do półfinału Urugwaj wcale nie jest skazany na pożarcie. Wiadome Holandia wczoraj grała bardzo fajnie, ale co było we wcześniejszych meczach każdy widział. No i Luis Suarez jakby nie było bohater meczu

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.07.2010, 09:35
Obejrzałem jeszcze raz powtórkę Brazylia - Holandia i muszę stwierdzić, że Holandia nie grała tak tragicznie w pierwszej połowie jak mogło się wydawać. Starali się atakować kilkukrotnie, ale obrońcy Brazylii byli świetnie zorganizowani i przecinali każdą akcję w zarodku. Brazylia atakowała, ale klarownych sytuacji do strzelenia kolejnych bramek nie miała.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.07.2010, 09:48
Bardzo się cieszę z awansu Urugwaju. Liczę na finał Urugwaj - Argentyna. Ale obstawiam Holandia - Argentyna.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.07.2010, 10:50
Ghana straciła niepowtarzalną szansę na awans nie do półfinału, a finału MŚ.

Jakieś fatum wisi nad afrykańskimi drużynami. Jak dostaje się karnego (zasłużonego, rzecz jasna) w 121 minucie meczu i się go marnuje, to pretensje można mieć tylko do siebie.

Z takiego obrotu sprawy cieszą się Holendrzy. Urugwaj pod koniec meczu słaniał się na nogach i stracił Suareza, czyli jakieś 20% wartości drużyny. Holendrzy są teraz zdecydowanymi faworytami do gry w finale, mimo że w meczu z Brazylią nie zachwycili.

Tak naprawdę to drabinka ustawiona dziwnie - jeśli do finału awansują Niemcy (a taki scenariusz uznaję za najbardziej realny), to będą mieli na koncie Anglię, Argentynę i Hiszpanię. Troszkę inna skala trudności niż Słowacja, Brazylia i Urugwaj. W porównaniu z Niemcami Holandia miała też bardzo słabą grupę, w której niewiele musiała się wysilić.

Dlaczego o tym piszę? Niemcy, jako typowa drużyna turniejowa rozpędzają się z meczu na mecz, mając coraz to silniejszych przeciwników. Holandia zmęczyła się - i tak w nieznacznym stopniu - dopiero wczorajszym meczem, a ma przed sobą osłabiony Urugwaj.

Dlatego jeśli dojdzie do finału Niemcy-Holandia, afroslawo-aryjczycy będą niestety zdecydowanym faworytem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.07.2010, 11:03
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawdę to drabinka ustawiona dziwnie - jeśli do finału awansują Niemcy (a taki scenariusz uznaję za najbardziej realny), to będą mieli na koncie Anglię, Argentynę i Hiszpanię. Troszkę inna skala trudności niż Słowacja, Brazylia i Urugwaj. W porównaniu z Niemcami Holandia miała też bardzo słabą grupę, w której niewiele musiała się wysilić.
To nie drabinka jest ustawiona dziwnie, tylko zawiodły potęgi: Włochy, Francja i Anglia przez co mieliśmy już w 1/8 mecze typu Hiszpania-Portugalia i Niemcy-Anglia. Równie dobrze Holandia mogłaby trafić na Włochy, Hiszpanię, bądź Portugalię. Ale nie trafiła.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.07.2010, 11:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
To nie drabinka jest ustawiona dziwnie, tylko zawiodły potęgi: Włochy, Francja i Anglia przez co mieliśmy już w 1/8 mecze typu Hiszpania-Portugalia i Niemcy-Anglia. Równie dobrze Holandia mogłaby trafić na Włochy, Hiszpanię, bądź Portugalię. Ale nie trafiła.
DOJCZLAND DOJCZLAND !!

wszyscy za argentynczykami, jakby moglo byc inaczej.
Ale przeciez co Niemcy to Niemcy! Łukasz i Mirek vs średnia obrona albicelestes. Stawiam na Niemiecko-Polsko-Turecko-Brazylijsko-Serbską reprezentacje Bundesligi
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 03.07.2010, 11:05
Myślę że mecz naprawdę wyrównany i jeden z lepszych tego mundialu. Wg mnie Ghana przegrała przez brak Ayewa który naprawdę jest super piłkarzem. Pomimo tego cieszy mnie przejście dalej Urugwaju i wcale ni skreślałbym ich w meczu z nie grającą jakiegoś futbolu totalnego Holandią. A paradoksalnie brak Suareza może pomóc bo on gra niestety strasznie samolubnie!! Jak by starał się podnieść głowę i podać do kolegi to może by więcej z niego pożytku było...
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 03.07.2010 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.07.2010, 14:42
Patrzac na Niemcow ( heh ) to trzeba przyznac ze graja calkiem calkiem. Jednak chcialbym w dalszej czesci rozgrywek zobaczyc Argentyne. Moze La Pulga wreszcie sie przebudzi i bedzie pieknie.

Wracajac do Niemcow. Wydaje mi sie ze moga za jakis czas ostro namieszac na scenie reprezentacyjnej. Patrzac na ich mlodziezowe reprezentacje, trzeba przyznac ze to kopalnia diamentow

Licze na niezle widowisko i oby nie bylo karnych...

Mam tez nadzieje ze to wlasnie Agrentyna zdobedzie MS.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.07.2010, 16:33
Szkoda.... Pogrom ale coz, Helmuty zasluzyly na awans.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.07.2010, 16:54
Jesli Hiszpania dzis wygra ,to półfinał Niemcy-Hiszpania bedzie przedwczesnym finałem ,bo Holandia gra antyfutbol
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 03.07.2010, 17:00
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jesli Hiszpania dzis wygra ,to półfinał Niemcy-Hiszpania bedzie przedwczesnym finałem ,bo Holandia gra antyfutbol
Holandia i antyfutbol? no to widać jaki z Ciebie jest ekspert piłkarski ;]
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 03.07.2010, 17:07
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie pisz takich rzeczy o Holandii , zaraz fanboye Cię zjedzą.
Wymieńcie mi chociaż jeden mecz na tych mistrzostwach w którym Holendrzy nie grali antyfutbolu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.07.2010, 17:14
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Nie pisz takich rzeczy o Holandii , zaraz fanboye Cię zjedzą.
Wymieńcie mi chociaż jeden mecz na tych mistrzostwach w którym Holendrzy nie grali antyfutbolu.
http://encyklopedia.pwn.pl słowo antyfutbol - brak wyników. Jakis debil wymyslił takie slowo a reszta jemu podobnych sobie go wzieła do serca
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
P.S - Niby ilu Niemcow urodzilo sie poza granicami ? Nie przeklamujmy rzeczywistosci...korzenie moze maja inne, ale urodzili sie w Niemczech w wiekszosci.
Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.07.2010, 17:45
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia.
Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.

Jestem dziś jak pewnie wiele osób, bardzo zaskoczony, ale jest jedna rzecz która już zupełnie mnie zdziwiła: Argentyna po drugiej bramce była na łopatkach, chyba nikt z nich już nie wierzył w zwycięstwo. Ktoś może powiedzieć, że trudno się temu dziwić jak się dostaje dwie bramki i mało czasu zostaje do końca meczu. Tylko że nie dość że Argentyna posiadała takie indywidualności, które niekiedy w pojedynki mecze wygrywały, a tu nic... oni sami się poddali. Do tego spodziewałem się, że może i Maradona samym fachu trenerskim się zna średnio, ale myślałem (po jego zachowaniu można było to stwierdzić) że przynajmniej w ta drużyna ma charakter, takiego "ducha" w sobie i będzie walczyć zawsze do samego końca na 100% możliwości, że nigdy się nie poddadzą nawet gdy wynik będzie zły... a tu: druga bramka i właściwie po meczu.

Teraz Niemcy są wielkimi faworytami tego mundialu, w sumie byli już w to wliczani po meczu z Anglią, ale oprócz nich była Argentyna i Brazylia, drużyny które były ubóstwiane (Brazylia według mnie trochę przesadnie) i typowano ich na murowanych zwycięzców. Pewnie teraz będzie się tak mówić o Szwabach, chyba że Hiszpania dzisiaj pokaże kosmiczny futbol. Ja bym się jednak nie zdziwił gdyby to Niemcy nie byli mistrzami, nie takie drużyny nie wygrywały mistrzostw.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.07.2010, 18:18
myśle że spokojnie można udać sie do buka i obstawić Niemców jako zdobywce MŚ.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.07.2010, 20:50
powiem wam ze jak dlugo oglądam pilke kopaną to takiej arcy dramatycznej sytuacji jak wczoraj w ostatniej minucie dogrywki meczu Urugwaj- Ghana to nie widziałem (no może poza końcówką sezonu naszej naszej super ligi). A to co teraz sie działo to chyba jeszcze to przebiło
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2010, 21:00
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Żadna bzdura za szybko wbiegli to powtarzamy
minimalnie przekroczyli - zazwyczaj sedziowie nie zwracaja na to uwagi
zreszta pozniej pokazali, ze przy karnym dla Paragwaju bylo wieksze przekorczenie, a powtorki nie bylo ?
no i dobijacy Fabregas byl faulowany wiec powinien byc 3(4) karny
sedzia ostro miesza
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.07.2010, 21:09
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
minimalnie przekroczyli - zazwyczaj sedziowie nie zwracaja na to uwagi
zreszta pozniej pokazali, ze przy karnym dla Paragwaju bylo wieksze przekorczenie, a powtorki nie bylo ?
no i dobijacy Fabregas byl faulowany wiec powinien byc 3(4) karny
sedzia ostro miesza
Przy karnym dla Paragwaju zbyt szybko ruszyli Hiszpanie a nie Paragwajczycy wiec na takie sytuacje się patrzy inaczej. Zgadza się Fabregas był faulowany i powinien być karny ale za to Paragwajowi nie uznano prawidłowej bramki wiec w błedach 1:1
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2010, 17:05
Masakra. Nie ma co gadać - Szwaby grają najlepiej w tym turnieju.
Argentyna dzisiaj nie miała zespołu. Deneruwjące, że po stracie piłki tylko stawali i patrzyli się zamiast walczyć o jej odzyskanie. Tracili energię i koncentracje na bezsensowne machanie do sędziego. Nie są przyzwyczajeni do walki. Byli bezradni. Szkoda.
Szkoda, że Messi jest genialnym piłkarzem ale tylko klubowym.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.07.2010, 17:05
I co pisalem Sensacja bylby brak w polfinale Niemcow...Argentyna poprostu nie miala szans. Tragiczna obrona i kiepski bramkarz, wynik(napewno nie w takich rozmiarach, ale jednak) byl do przewidzenia przed rozpoczeciem spotkania. Schweinsteiger, to absolutnie genialny pilkarz i rezyser gry. Wspaniale spotkanie w wykonaniu naszych sasiadow. Napewno graja najlepsza pilke na tych mistrzostwach.

P.S - Niby ilu Niemcow urodzilo sie poza granicami ? Nie przeklamujmy rzeczywistosci...korzenie moze maja inne, ale urodzili sie w Niemczech w wiekszosci.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów