|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
No to moje dwa słowa.
Bardzo się cieszę z wygranej Slowaków. Pewnie odpadną w ćwierćfinale, może i mieli farta. Ale zagrali z sercem, ze szczęściem i najwidoczniej zasłużyli na 2 miejsce w grupie skoro je zajęli. Makaroniarze mogą sobie pluć w brodę że nie potrafili wygrać z NOWĄ ZELANDIĄ!!!! Generalnie dzięki takim niespodziankom ten turniej jest jednym z ciekawszych jakie znam. I kontynuując - nie widzę by Duńczycy odrobili 2 bramki z jakże wybieganą, szybką i sprawną Japonią. Cuda ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
odnośnie Nowej Zelandii - nie wiem czy zauważyliście ale oni nie przegrali meczu na tych mistrzostwach !!!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Japończycy mają praktycznie awans w kieszeni. I fajnie. Z azjatyckich drużyn mają najlepszą ligę, już na poprzednim mundialu mieli ciekawą drużynę tylko nic z tego nie wyszło. Są wybiegani, dobrzy technicznie i zdyscyplinowani taktycznie. Miło się patrzy na ich grę.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szczęsny - drużyna japońskich samurajów ustawiła sobie duńczyków w roli posłusznej ( czy potulnej ) gejszy
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Holandia prowadzi 1-0 do przerwy. W koncu moj ulubieniec z Arsenalu strzela gola. Brawo Robin - 2 asysty i brameczka
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Holendrom akurat tak sie ułozyło, ze jak awansuja do 1/4 to moga zagrac z Brazylia wiec czeka ich nie lada wyzwanie. Francja odpadła wiec pozostaje mi kibicowanie własnie reprezentacji Oranje.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Holandia JEST MISTRZEM ŚWIATA, tyle, że nieoficjalnym!!!!!!!!
Tak trochę w formie zabawy i odprężenia proponuję prześledzić historię Nieoficjalnych Mistrzostw Świata w piłce nożnej. Wymyśliła to bodajże grupa Szkotów, a rzecz polega na tym , że od pierwszego w historii międzypaństwowego meczu w piłkę nożną (Szkocja vs Anglia) zwycięzca jest uznawany za nieoficjalnego mistrza świata. Zasada jest taka jak w boksie zawodowym, pretendent musi pokonać mistrza, żeby samemu tym mistrzem zostać. W przypadku remisu obrońca broni tytuł. Polacy byli mistrzami świata 2 razy ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Unoffic..._Championships http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._Championships Szanse na tytuł ma teraz Słowacja |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jak ja tych japońców nie lubie, ale przyznać trzeba iż z wolnych mają w tym meczu dobrą skuteczność. Kto by się spodziewał....
Szczęsny nieźle momentami pierniczy smutki ![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ale dają po dupie w studio. Z serii drętwe żarty:
Szaranowicz: No to mamy Honda san, Endo san no i haj. Gmoch i Engel: HAHAHAHAHAHAHAHA* Engel: Honda na dwóch kółkach dobrze sobie radzi Wszyscy: HAHAHA! *to nie było klasyczne gmochowe hahaha tylko HAHAHAHA typu "zaraz pęknę ze śmiechu" ------- Pierwsze bramki z wolnych na mistrzostwach? ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wolę wuwuzelę od tego duetu komentatorskiego ;] w ogóle to chyba oni to z Warszawy komentują
A drugi wolny japońców - cacuszko ![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Makarone zagrali taki piach że należał się wylot po tym żałosnym występie.
Trener matoł bierze połowę składu z Juve które dostaje łupnia i jest bodajże piąte w lidze. Cannavaro to niestety melodia przeszłości, Zambrotta to samo. Di Natale za późno się obudził. Dobrze że Makarone odpadli bo: - De Rossi oszust już nie padnie na pysk udając faul, - Są królami brylantyny - nikt tak się nie czesze na mecze jak oni, - Myśleli że są kozakami - Anglicy darli trawe w ostatnim meczu - Makarone chcieli na minimalu przejść. - Bardzo mi się podobało jak Pirlo beczał do sędziego podczas gdy jeden ze Słowaków "zarabiał sekundy" leżąc na murawie ![]() - Taki ****a jest sport - awans nie należy się za zasługi tylko za zasuwanie na max a nasi sąsiedzi opanowali dzisiaj wszystko - jak strzelili 3 bramę myślałem że spadnę z kanapy )))- byli gorsi. Pozdrawiam ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasze srebrne orły też kiedyś były 3 na olimpiadzie co nie przeszkadza mi uważać Piotra Świerczewskiego za nie do końca normalnego. Kowalczyk i inni....dalej mam wymieniać.
Liczy się tu i teraz. Tak jak pisałem - za zasługi dzisiaj w sporcie nic nie ma. ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Awe- nie, to nie pierwsze bramki z wolnych na mistrzostwach. Przypomnij sobie pierwszą bramkę Kalu Uche
![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Chciałbym by Wisłę trenował taki matoł jak Lippi. Ja pier.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co to jest kur*a mundial ? Bo komentują to co najmniej jak mecz towarzyski Luxemburgu z San Marino, ja rozumiem że to gra Japonia z Danią, ale bez przesady... Nie wydaje wam się?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Krzostka ze Szczesnym to chyba byli rezerwowi komantatorzy ,bo wwczoraj Szpakowski wydawalo mi sie ze cos chory byl i komentował bez emocjii.... Japonczycy mnie dzis zaskoczyli ,grali naprawde fajnie i milo sie to ogladało,nie to co z np Kamerunem. Te mistrzostwa wogole w 1 kolejce byly nudne jak falki z olejem a potem co mecz to ciekawiej. Wlosi odpadaja i nawet po nich nie placze,choc w kocowce mieli sytujacje na remis i tym samym awans. bylo tez ciekawie bo zdajsie jakby Nowa Zelanda wygrala z Paragwajem to by awansowała. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Ogólnie klęska Afryki - gdyby nie totalna słabość Serbii to nikt by nie wyszedł z grupy. Azja - 2/2 i to bez pomocy sędziów(Korei Pn nie liczę to bo kraj z innej planety) Ameryka PD - najpewniej 4/4 + Meksyk który na PD nie leży ale bliżej im tam niż do USA - USA też solidnie a jewropa.Odpadli Ci o których przed turniejem mówiło się że mogą odpaść. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Azja nie 2/2 tylko 2/4, niczyja to nie jest wina, że z Azji weszły Australia i Korea PN. Ameryka PD- drużyn jest pięć ![]() a oprócz tego ciekaw jestem dzisiejszego meczu Hiszpanii: moim zdaniem awansują, bo Szwajcaria nie da sobie rady z Hondurasem. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja mysle, ze Hiszpanie zremisuja z Chile a Szwajcaria nie wygra z Hondurasem i w 1/8 bedziemy mieli mały Finał Brazylia - Hiszpania. Hiszpanie za bardzo sa podnieceni swoja moca a mecz z Brazylia wszystko by wyjasnił. Tyle juz niespodzianek bylo, ze nawet odpadniecie Hiszpanii mnie nie zdziwi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogólnie bardzo słabo prezentują się europejskie drużyny niestety.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Za to Honda fantastyczny zawodnik
Naprawde kawał grajka ciekaw jestem jakby sobie poradził w La Liga albo Premirship |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mimo, że CSKA Moskwa ma w ch** kasy to pewnie już zacierają ręce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Na miejscu działaczy Wisły poszukałbym jakiś grajków w japońskiej lidze.Tamtejsi zawodnicy są świetnie wyszkoleni kondycyjnie i techcnicznie.A zawsze jest szansa,że trafi się perełka pokroju Hondy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Honda kosztował 7 milionów E
Więc jakoś nie widzę sensu szukania tam tych perełek ![]() |
|