|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jednak co by nie mówić, to my przegraliśmy w Legią i Lechem o włos po zaciętej walce (nie mylić z wysokim poziomem
) i nikt by się nie zdziwił, gdyby wynik obu tych meczów był odwrotny. Natomiast Ruch w meczach z wielka trójką nie istniał.Będe się trzymał tego co pisałem jakiś czas temu: tylko 3 zespoły próbują grać w Polsce pressingiem - Wisła, Legia i Lech. Reszta to bardziej lub mniej fantazyjna gra bezkontaktowa, która zostaje brutalnie zweryfikowana jesli przeciwnik naciska. Problemem polskiej piłki są właśnie średniacy - są tak do dupy, że Polonia Bytom w której trener zabronił stosować wślizgów "bo na boisku trzeba grać w piłkę, a nie walczyć" może być wysoko w tabeli. A potem piłkarze Wisły, Legii, Lecha przyzwyczajeni do łatwych zwycięstw dostają w tyłek w Europie. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja tam ciągle i tak optuje za Milą. Przed kontuzją dobrze grał, pozniej kontuzja i dopiero wraca do formy i grania przez 90 minut, a zawsze ładnie poasystuje czy cos ustrzeli. No ale ludzie maja ciagle jakies "ale". Moze jego wygląd wam nie pasi ? Bo gra jest ok, napewno lepszy niz Kirm, Jirsak, Cantoro, Diaz, Garguła w tej formie (wczesniej tez nie za duzo mu ustępował). A ludzie i tak ironicznie ze Mila dobry.
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A na jakiej pozycji go widzisz u nas?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
harthausen napisał(a):
royalmichael napisał(a):
http://www.bukmacherzy.com/ekstraklasa/terminarz/Czyżby coś było na rzeczy, aczkolwiek nie wydaje mi się, żeby grać jeszcze po świętach, dla przykładu na ekstraklasa.org gramy 27 ale lutego ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
oczywiście, że w meczu korona zagłębie były błędy obrony.
Chodzi mi tylko o styl, o to, że jak chcą to potrafią. A w meczach z ligowymi gigantami takie zespoły nie potrzebnie robią w gacie zamiast grać tak jak najlepiej potrafią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Co Wy się tak Milą zachwycacie ?
We wszystkich klubach po Groclinie był totalną pomyłką ( na boisku i po za) , w WKS gra na przemian świetnie i totalną padakę , a tu co chwile się ktoś gorączkuje jaki to Mila debeściak . Na Reymonta jest do niczego nie potrzebny , w tej klasie mamy już...Łobo |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jeśli ktoś miał jeszcze jakiekolwiek złudzenia odnośnie rzekomej bezstronności, uczciwości i czystych intencji Smokowskiego, oraz w ogole C+, teraz już nie może mieć żadnych. Boguski przed rokiem i Radović dziś zostali potraktowani według całkowicie różnych, niesprawiedliwych miar i kategorii. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Zajmijcie się swoim bagienkiem lepiej...
![]() P.S. Ale fakt faktem że Choto się mocno nie popisał.
Ostatnio edytowane przez spidey : 22.11.2009 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zobaczycie ze jeszcze Amica zdobedzie majstra
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Albo GKS Bełchatów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
A bagnem na linii PZPN - media - ukochany klub stolicy już nie wolno ? Boisz się, że jak się szum zrobi to przestaną pomagać ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
Właśnie w Liga+ Ekstra stwierdzili że Rado powinien wylecieć, a z Choto decyzja mogła by:ć obydwu piłkarzy po żółtej lub nic nie dawać. P.S. Mój post numer 1000 gratulacje można przesyłać na priv
Ostatnio edytowane przez spidey : 22.11.2009 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Chłopie, serio wierzysz, ze aktualnie stanowimy konkurencje w walce o mistrza? Gramy teraz w Bełchatowie - pewna porażka, potem Lubin. Jednego nie rozumiem. Co to za problem sie przyznac z tym Boguskim, ze wtedy chamsko zagral? Za bardzo sie utozsamiacie ze swoimi pilkarzami. Proste, ze Radovic i Choto to chamy i powinny poleciec czerwone kartki. I jeszcze kwestia formalna. Jak Rado dostal zolta kartke to Ekstraklasa S.A. nie moze nic zrobic. Oni moga ingerowac tylko wtedy, gdy sedzia nie zauwazy danej styuacji. Jak zauwazy i ukaze (a tak tu sie stalo) to nie moga zmienic decyzji. P.S. Ukochany klub stolicy to teraz w grodzisku gra ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 22.11.2009 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
A gdzie "menda" Wieszczycki co miał zwalczać chamstwo na boisku? Gdzie ten ćwok co to znalazł "chama boiskowego" w Boguskim? A teraz na oczy zasłabł przy wypadku Choto? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Już zostawcie tego Chota, obaj tam powinni dostać po kartce. Polonista nawet nie blokował piłki tylko wpasował się między Choto a piłkę. Radovic powinien dostać czerwo, i niech sobie go zawieszają i do końca sezonu. Na pocieszenie dla Was mam info, że Astiz za żółte nie zagra w Bełchatowie.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Akcja z Boguskim to była wiocha w wykonaniu rozżalonych kibiców Legii. Gdyby to był początek jakiejś poważniejszej akcji, gdyby za tym poszły jakieś inne działania - nikt od nas nie miałby pretensji. Canal + się wówczas ośmieszył i wielu kibiców będzie im to jeszcze długo pamiętać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo komisja ligi wie jaka taktyke przygotowuje Skorza i na jej podstawie podejmuej decyzje
I jakim trybie nagłym, jak oni zawsze zbieraja sie w czwartek?Ludzie! Gdyby istniał taki spisek przeciwko Wam (myslalem, ze to raczej ta druga strona Błoń..) to Skorża by wyleciał za gadki na meczu z Lechem tak, ze siedziałby na trybunach w meczu z Legią. A jednak nie siedział ![]() Tak, Choto powinien wyleciec. Ja nie mam problemu z przyznawaniem, ze ktos cos zrobił. Okres zachwytów i utozsamiania sie z kopaczynami mi minał gdzies po drodze pare lat temu. P.S. I darujcie motywy, ze w c+ są kibice Legii (ciagle tu jakies narzekania, a to ze Wegrzyn krytykuje Wisłe, a to Brzeczek słodzi Cracovii... spisek. jakim cudem w takim razie w takim spisku zdobywacie tyle mistrzostw w ostatnich latach?). Stec i Szadkowski to tez kibice Legii? Bo jak czytam ich teksty to mam wrazenie, ze kibicuje kompletnie czemu innemu. Daj spokój z takimi komentarzami - zwłaszcza, ze sadzac po tym, ze jestes chyba modem (?) to zapewne wiesz kim sa kibice, a kim sa sympatycy tego czy owego... Aaaaa i na koncu chciałem pozdrowić Niebieskiego, któremu kiedys tam nie odpisałem, bo nie chciało mi się kopać. No i masz chłopie Górnika w ekstraklasie za rok.... ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.11.2009 o godz. 02:50.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Nie wiem dokładnie, jak jest obecnie ale jeszcze parę lat temu mecze Wisły komentował obrońca Legii Marcin Rosłoń, wywiady na murawie z piłkarzami przeprowadzał brat kapitana Legii Filip Surma, a w studiu kolejkę podsumowywał Paweł Zarzeczny, społecznie działający w Legii Warszawa.
Z tego co się teraz orientuję (mecze w C+ oglądam sporadycznie) nastąpiła faktycznie rewolucja - mecze Wisły komentuje teraz z Rosłoniem były kapitan Pasów Węgrzyn. Słowem - pluralizm w mediach to dla Canal+ świętość. BTW: ich prawo, bo to prywatna stacja - ale sam widzisz, że mamy swoje powody by tak pisać. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Brat byłego kapitana Legii, wychowanka Wisły i zawodnika Lechii Gdańsk. Inne mecze komentują np Mielcarski i Szymkowiak. Tekstu o rewolucji na prawdę nie rozumiem, ten skład jest już od paru lat.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak czytam te Wasze rozkminki, to stwierdzam, że generalnie wszyscy kibice w Polsce - niezależnie od przynależności klubowej - są tacy sami. Kibice Polonii często wszędzie widzą zmowę dziennikarzy przychylnych Legii, Wiślacy tak samo, kibice Cracovii wietrzą spisek dziennikarzy kibicujących Wiśle a kibice Legii wszedzie widzą spisek ITI. Założę się, że można to rozciągnąć na kibiców innych klubów. Reasumując - skoro wszystkim jest źle, to znaczy że jednak nie jest najgorzej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troche dziwi mnie zwolnienie Motyki przecież Korona to beniaminek i co oni myśleli że będą walczyli o mistrza ?Szkoda też że były Wiślak stracił robote http://www.sport.pl/pilka/1,65050,72...ez_Motyki.html
A wypowiedź Bakero że nasza liga to dolne rejony primera division to czysta kurtuazja.Bardziej przyznam racje temu Niemcowi z Jagi że Polska ekstraklasa to 3 liga Niemiecka. http://www.sport.pl/pilka/1,65050,72..._Division.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.11.2009 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,65025,72...ny_Kielce.html I już wszystko wiadomo.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Zarzeczny dziala w Legii to jakias pewna wiesc ,plotka co do pamiętnej sytuacji z Boguskim ,ktora czesto jest tu przywolywana ,to Canal+ moglby w ten sposob wykluczac wielu pilkarzy ,doszukujac sie kazdego zagrania,..bo wiadomo ze maja do tego taki sprzet.Technika napewno wysokiej klasy. Mnie naprzyklad ciekawilo czy będą zajmowac sie chamskim i brutalnym uderzeniem Radovica w meczu Legia-Ruch bodaj,ktory zresztą bezczelnie jeszce udawal ze nic nie zrobil.chamstwo do kwadratu zajeli sie tą sprawą?czy pod dywanik zostala wciągnięta ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nic nie mogą zrobić bo Radovic został ukarany, nie można zmieniać decyzji sedziego
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Głos rozsądku. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Zagraniczny szrot. Nic więcej.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Najwyraźniej moi szanowni przedmówcy mają problem z rozumieniem słowa pisanego. Więc przypomnę: napisałem, że to było parę lat temu. Parę lat temu to nie teraz.
A wtedy właśnie utarło się mówić, że Canal+ sprzyja Legii. Jak jest teraz - nie mam pojęcia bo na oglądanie ligi kopanej nie mam czasu. Jak już dorwę się do Canal+, to oglądam Premiership albo hiszpańską. PS. Co do Japończyka - w Górniku był już napastnik z Japonii, nawet szkolony w specjalnej szkółce w Brazylii. Miał prywatnego sponsora, który opłacał mu pensję i zapewniał służbowe auto. Zniknął równie szybko, jak się pojawił. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|