|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jest.
Tylko, że "z niewolnika nie ma pracownika". Nawet Bosacki mówił, że takiemu Stilicowi nic powiedzieć nie można bo sie obrazi... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No, zgadzam sie. Odniosłem sie tylko do 'jak to oni twierdza' - w domysle, Legia i Wisła wcale sie nie rozsprzedają jak cos osiągną, tylko głupie ziemniaki tak twierdzą. Dla mnie to brednia - przynajmniej w wypadku Legii, gdzie od 2-3 lat osiągamy prawdziwe mistrzostwo w minimalizmie i sztuce pt 'jak wydac nic, a osiągnąc coś ponad 4 miejsce w lidze'.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Tak czy siak kazdy chce uciekac z tej miernej ligi i jak sie im nie dziwie
Oczywiscie sa tacy, ktorzy sa przywiazani do klubu na tyle by chciec by ten zarobil na nich jakies pieniadze. Reszta to najemnicy dla ktorych liczy sie kasa i nie ma sie co dziwic.PS : Mam nadzieje ze w tym okienku beznadziejny ostatnio Roger wyjedzie w cholere gdzies na wschod/zachod, a Jankowi Urbanowi powinie sie jeszcze raz noga i zmieni otoczenie. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
kreseq czy w Warszawie są jeszcze jacyś kibice Legii, którzy stoją za panem Jasiem?
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie wiem jak w Warszawie ale Krakowie znam wiele osób, które nie chcą odejścia Urbana z Legii.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jacys pewnie sa....
Wielu z nich stoi za nim tylko i wylacznie z powodu tego, iz wprowadza jako jeden z nielicznych mlodych do pierwszego skladu. Plusem Urbana ( a raczej jego sztabu ) jest tez nauczenie kilku graczy gry z klepki, ale to juz malutki duperel ![]() Hiszpanski styl gry jest ok ( ja go nawet bardzo lubie ) ale nie w naszej lidze. To tak jakby chcialo sie by zolwie zapierniczaly jak konie wyscigowe. Nie ta klasa. Ustawienie 4-5-1 to juz mi sie po nocy sni... Obroncy wlaczajacy sie do akcji...Jak ja widze jak Rzezniczak sie rozpedza to boje sie ze on sie polamie albo pilka zostanie 10 metrow za nim. Rzeznik to bardzo dobry obronca, tutaj nie ma sie co spierac. Kto oglada mecze ten wie. Tyle tylko ze jak chce sie by wlaczali sie obroncy ( a tak chce Urban ) to Rzezniczaka trzeba przywiazac do wlasnej polowy bo inaczej grozi to katastrofa. Kolejny gwozdz do trumny zawiera sie w 2 slowach - Parker, Adnriejew. Tlumaczyc raczej nie trzeba Jest w miare wczesnie wiec trenera mozna zmienic, problem ze nie ma na kogo...no ale coz ![]() Jesli Urban w tym roku znowu zajmie miejsce 2-3, nie zdobedzie PP i zaliczy jakies wtopy to nie bedzie juz mial zadnej linii obrony. Podobna sytuacja jak u Was ze Skorza. W tej chwili po prostu nie ma trenera ktory by mogl to pociagnac...W ogole chyba nie ma wiec poczekac do konca sezonu i poszukac poza granicami kraju. Tak czy siak ten sezon ( obym byl zlym prorokiem ) mysle ze skonczymy na 3-6 miejscu. Zle to wyglada pod wzgledem kondycyjnym i psychologicznym ( zawodnicy nie maja nad glowa bata i to widac ). Dalbym Urbanowi jakas druzyne pokroju Odry czy Widzewa i niech nabiera doswiadczenia. Moze i cos osiagnie kiedys, moze i sie musi nauczyc ale Legia to nie miejsce na nauke. Wydaje mi sie ze on nie potrafi na nich ryknac, zlapac ich za ryj. Na treningach na nich krzyczy ale na Boga...ja mam wiekszy respekt do mojej siostrzenicy 3 letniej ktora sie drze ze chce papu. Sorry za przydlugi post ![]() PS: Kamson - W Warszawie kazdy chce odejscia Skorzy z Wisly ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ślusarski zerwał więzadła w kolanie, także nici z wielkiego ataku Cracovii
http://www.weszlo.com/news/3533 ![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
W Legii racja, wiele nie wydajecie kasy, ale kto w Polsce ja moze wydawac? Nikt, bo tutaj kasy na transfery nie ma, a ostatnie lata tez nie takie przespane, kupiliscie Iwanskiego teraz Mieciela moze nie prezentuje swietnej formy ale to bardzo doswiadczonyz awodnik, napewno jest na boisku i poza nim autorytetem dla wielu Legionistow, szczegolnie tych mlodych. Rogera tez sprzedac mimo wszytsko nei chcieliscie, jesli byłby zarzad Legii tak pazerny jak to Poznaniacy mowia to Roger by poszedł gdziekolwiek za jakies 2 mln E, pozniej jak spadała jego cena to by go opychali za obojetnie jaka kase. Wiadomo sporo Wisła i Legia sprzedaje pilkarzy ale bez przesady, tylu jest sprzedawanych zeby budzety moc zamknac. A w Lechu to co... A kibicow maja jakich maja, nie ma sukcesow to spiewaja do klubu "zero ambicji"- w tamntym roku po meczu z Ruchem w Ekstraklasie w Poznaniu - 1:1 - Smudy to oni chyba nawet nie wspierali z trybun- nie docenili jakiego fachowca mieli za trenera - 2:3 z Polonia i juz jest foch na klub dzieki ktoremu kilkanascie dni wczesniej sie podniecali po 1:6 w Norwegii :O To jest jakas masakra, jak maja wyniki to kochaja klub, jak nie ma wynikow to od razu sie obrazaja i sraja na siebie Troche sie rozpisalem i odszedłem od pierwotnego watku ale naprawde tak znielubilem tych ludzi za ten ich narcyzm ze szok ;/ Była sykcesy były napinki nie ma sukcesow sa smutne minki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z Jasiem to jest dziwna sprawa. Tak na niego nadają wszyscy a tymczasem on ma wcale niezłe wyniki. W dwa lata pracy zdobył wicemistrzostwo i dwa puchary. Albo ja czegoś nie rozumiem, albo porostu ITI ma racie, że go trzyma, a kibice się mylą. Można oczywiście mówić, że Legia nie miała konkurencji di tego wicemistrzostwa, a Wisła wolała dzień wcześniej z Liverpoolem zagrać niż z Legią, ale faktem jest, że osiągnięcia ma.
kreseq - hiszpański styl gry to jest jak najbardziej na miejscu w naszej lidze. Z tym, że bardziej preferuje go Wisłą polskiego Maćka, niż Legia hiszpańskiego Jasia. Będąc przy porównaniu sytuacji trenerów to rzeczywiście wydaje się, że jest podobna. Urabn zdobył wicemistrzostwo i dwa puchary, Skorża dwa mistrzostwa i pokonał Barcelonę. Osiągnięcia nie małe nawet jak na naszą lige, zważając że to wszystko osiągnęli jedynie przez dwa lata, a i tak wróży im się pożegnanie z pracą po jakiejś wtopie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy było:
Piotruś Reiss napisał(a):
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ja powiadam Wam,że Jaś jest tylko dlatego,że w Legi ja i u nas zresztą jest okres przejściowy. Budowa stadionu itd. Jaś dotrzyma seozn do końca,choćby nie wiem jaką wtopę zaliczył. Będzie stadion to będzie i nowy trener oraz pewnie nowy dyrektor sportowy. Nie brałbym za bardzo serio tego co się teraz dzieje w Legii.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małecki jak dostanie powazna oferte, a nie z przegladu sportowego to ucieknie natychmiast. To co powiedział Smuda wczoraj, jakby faktycznie ktos dawał 8 mln za Lewandowskiego to by go zlotym powozem tam wyslali natychmiast. Cytat:
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.08.2009 o godz. 22:49.
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Małecki ucieknie ? Sorry ale to nie taki typ gościa,wiadomo młody jest i nie raz w wywiadach przesadza-ale on już jest ikoną (przynajmniej dla mnie-kibica),i nie sądzę żeby odszedł bez dwóch zdać do pierwszego lepszego klubu nawet gdyby było to Lazio czy Roma...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo jesteś krótko kibicem albo jestes naiwny. Czasy Zielińskiego czy Moskala się skończyły.
A, Boruc i Błaszczykowski tez byli ikonami. Zostanie tylko wtedy jesli nie dostanie powaznej oferty = obnizy loty za runde dwie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Z tym Lechem to jest w ogóle jakaś ściema, przynajmniej w dużej części. Policzmy...
Rutkowski, bawi się w piłkę od 1992 roku, kiedy to założył Amicę Wronki. W najwyższej klasie rozgrywkowej działa nieprzerwanie od sezonu 1995/1996, jedenaście sezonów jako właściciel Amiki i trzy sezony (obecnego nie licząc) jako właściciel Lecho-Amiki. W ciągu tych 14 sezonów w Ekstraklasie oba kluby pana Rutkowskiego łącznie zdobyły: 3x III miejsce w Ekstraklasie 4x Puchar Polski Sensowne kluby które piłkarze Rutkowskiego przeszli w Europie: Brondby, Servette Genewa, Grasshoppers, Austria Wiedeń, Nancy i Feyenoord. Cupiał w Wisłę inwestuje w zaokrągleniu od 12 sezonów, w tymczasie zdobył: 7x Mistrz Polski 3x II miejsce 1x III miejsce 2x Puchar Polski Sensowne kluby, które piłkarze Cupiała przeszli w Europie: Trabzonspor, Real Saragossa, Hajduk Split, Parma, Schalke, NEC, Iraklis, Beitar Jerozolima. Dodajmy, że za oficjalnie nie istniejącą już Amiką ciągnie się wielki smród korupcyjny, a Wiśle z czasów Cupiała nic jak dotąd w tej materii nie zarzucono. A powszechnie panuje pogląd, że Rutkowski to super-biznesmen, który na futbolu zna się jak nikt i buduje zajebistą europejską potęgę. ![]() ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Policz osiągi ITI ze szczególnym uwzględnieniem europucharów. To jest dopiero tytan
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Piotrus Reiss to moj "idol",cenie go za trafne wypowiedzi zwłaszcza tą ktorą mam w podpisie. Kiedys z tej milosci do Amiki omal nie wyladował za kase u nas ,nie ma to jak miec swoje ideały. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miałem na mysli to samo co Lechowi i Wam. Od 2004 roku. O ile pamiec mnie nie myli to
2004 2 finał PP 2005 3 2006 1 M 2007 3 2008 2 PP SP finał PE 2009 2 W pucharach rozwalilismy FC Tibiliis, Olimpi Rustawi, Gomel (raz ), HF i chyba będzie tego Jestesmy jedyna druzna swiata, ktora grala lepiej przed przyjsciem bogatego sponsora niz przed. Jedyne czym sie mozna chwalic to to, ze nieprzerwanie o 48 gramy w lidze i ze chyba do 93 zawsze jestesmy w pierwszej 5 ligi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie bylo takiej ofery za Lewandowskiego, juz sie w tej sprawie wypowiedzial nalepiej zorientowany w temacie - Cezary Kucharski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Podobnie było z Błaszczykowskim, z tym że on był bardziej spokojny a z Wisły, bardziej jego wypchnięto, niż sam chciał odejść. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Sprostuję tylko jedną rzecz. Nie każdy nam życzy porażek, wręcz przeciwnie. Jak zauważyłem (i nie tylko ja) rozkład sił antykibiców Lecha wygląda następująco: 60% - kibice Wisły; 25% - kibice Legii; 15% - pozostali. Pozdrowienia od pełnego pychy, butnego napinacza |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
A tak na powaznie to padliscie chyba ofiara wlasnego podbijania bębenka. Podchwyciły medai i ...Powietrze z balonika uchodzi. Przypomne tylko jak po 2och kolejkach GW juz pisala skad taka kosmiczna gra Lecha, zastanawiano sie czy sprawa tytułu MP nie jest juz rozstrzygnieta( po 2giej kolejce i meczu z Fredrikstadem !!!) . A tu zonk i jak sie kopacze nie pozbierają to w pazdzierniku bedziecie mogli sie zastanawiać nad runda wiosenna. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Bartosz Ślusarski zerwał więzadła w kolanie i w tym roku już nie zagra.
Szczerze mu współczuję, bo to paskudna kontuzja, i atak Cracovii doznał dużego osłabienia. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.08.2009 o godz. 10:19.
|
||
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co wy sie tak smucicie z powodu kontuzji Slusarskiego? Ten smieszny klub nie zasluguje na gre w ekstraklasie i mam nadzieje ze ten sezon bedzie ich ostatnim na tym szczeblu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Może już zakończycie winić kibiców za debilne artykuły w prasie? Nie płacimy GW za takie artykuły.
Jeżeli ktoś Cię wyzywa, znaczy nie dorósł do dyskusji. Ale weź pod uwagę, że ktoś po prostu nie zgadza się z Twoimi argumentami. Ty nam tłumaczysz, że jeszcze nam wiele do Was brakuje. A my uważamy, że w niektórych sprawach już Was przegoniliśmy (na ten moment). Rozbieżność poglądów to nie napinka ![]() PS
![]()
Ostatnio edytowane przez rospun : 25.08.2009 o godz. 10:45.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rospun, a w czym wy to nas przegoniliście? Nie mam zamiaru się napinać, ale wytłumacz tak najzwyczajniej w świecie. W ilości mistrzostw czy w czymś innym?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na przykład w marketingu sportowym i organizacji klubu. Ale to moja subiektywna opinia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marketing wśród kibiców to w Poznaniu i w Wielkopolsce nietrudna rzecz. Sam będąc w Poznaniu widziałem wasz sklep na Starym Mieście
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|