|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tylko nie zacznijcie mi tu fantazjować. To nie ten temat
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jedno z dwóch. Albo Brożek jest tak słaby,że nikt na zachodzie go nie chce,albo Osuch najwyższej klasy menago nie jest. Z dwojga złego średnio to wszytko wygląda,bo jeśli ktoś miałby kupić Brożka to już by kupił dawno. Na zachodzie o wschodzie nie mówiąc 3 mln euro to żaden pieniądz. Osuch nie ma znajomych wśród dyrektorów sportowych czy jak?żeby po znajomości przelali nam kasę a sobie wzięli piłkarza.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W dzisiejszym "Futbol News" jest napisane, że transfer Brożka do Fulham to wymysł
chcącego zrobić zamieszanie na koniec okienka Osucha o którym to zreszta było sporo niepochlebnego tekstu Nie mnie oceniać wiarygodność tej gazety Niemniej jednak pisują tam Basałaj, Zarzeczny czy Stanowski tak więc niezłych informatorów z pewnościa mają bądź mieć powinni |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak dla mnie Osuch tu najbardziej kręci, wie że to może jest ostatnia szansa zarobić na transferze Pawła Brożka i chce go wytransferować, on bardzo dużo gada, nie ma żadnych jeszcze oficjalnych wiadomości, potwierdzeń, trzeba czekać.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Odnosząc się do tekstu do którego linka załączył Grisza1. Albo Paweł Brożek odejdzie teraz albo niech nie odchodzi przez następne 1.5 roku. Jeśli zamierza opuścić Wisłę to właśnie teraz i nie chodzi mi tu o dobro Pawła (któremu dobrze życzę) ale o dobro Wisły. Drużyna i nowy napastnik (którego włodarze obiecują w przypadku odejścia Pawła) będzie miał cały sezon na zgranie się z drużyną i przygotowanie do europejskich pucharów, które są naszym głównym celem. Jeśli Brożek ma osłabić Wisłę przed pucharami to lepiej żeby stało się to już teraz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Brożek po prostu nie grałby w Fulham w Lidze Europejskiej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ale zgłosili Diarrę, który w tym samym sezonie grał w barwach Portsmouth w Pucharze Uefa, a potem w barwach Realu w Champions League.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Akurat wtedy Real wybrał jednego z dwójki - Lass Diarra i Huntelaar.
Jest jednak jedno ale - do Ligi Mistrzów można dogłosić jednego zawdonika,który grał w tym samym sezonie tylko i wyłącznie w Pucharze UEFA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Masz rację... Można zgłosić trzech nowych piłkarzy, przy czym tylko jeden mógł grać w europejskich pucharach w barwach innej drużyny w danym sezonie ale nie mogą to być te same rozgrywki. Czyli wychodzi na to, że jednak mógłby grać w Fulham w Lidze Europejskiej
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ktoś kto grał w PUEFA może grac w LM, ale nie na odwrót? Dziwne, ale całkiem możliwe...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podobnych głupot nie mogliby pisać gdyby TF byłą notowana na giełdzie. Ale jak zobaczyłem co za artyści to napisali to od razu dałem sobie spokój,bo szkoda oczu. Tak czy siak takie artykuły powtarzają się co kilka miesięcy. Żal,że zawód dziennikarza zarył o glebę.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Oczywiście, Cupiał nie zwolnił Skorży bo szkoda mu było kasy, co z tego że Skorza sam oddał się do dyspozycji zarządu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wisłą jest samofinansującym się przedsięwzięciem już od paru ładnych lat. I chwała za to Cupiałowi, że zamiast topić pieniądze działa na zdrowych zasadach.
A link który cytujecie to pokłosie artykułu w Forbsie, w którym owszem opisane jest jak kryzys wpłynął na oborty Telefoniki (spadek zapotrzebowania na kable) i jak to banki starają się na siłę renegocjować warunki kredytów, ale nie za bardzo im wychodzi, bo TF elegancko wszystko reguluje w terminie. Sytuacja podobna do tej która ostatnio wynikła z kredytami hipotecznymi: banki żądały renegocjacji umów bo wartość nieruchomości gwałtownie spadała i w pewnym momencie kredyt zaczynał być większy niż wartość zabezpieczenia, i mimo, że był spłacany terminowo i bez problemu, dla banków stawał się aktywem "zagrożonym". ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Borek i wszystko jasne, chociaż kolega wyżej pierwszym zdaniem równie mocno mnie poraził
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Argumentacja miażdży. Do tego to zdjęcie. Ich profesjonalizm rzuca na kolana ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Paweł Brożek daleko od Fulham
http://www.sport.pl/sport/1,65025,69...od_Fulham.html Przepraszam, jeśli już ten artykuł tu wrzucano. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak podejrzewałem, że Brożek jest opcją rezerwową dla kogoś (pisałem, że dla Uche, ale najwyraźniej jest jeszcze 3 innych, wyżej od niego na liście). Prawdę mówiąc jakoś mnie to nie dziwi. Bo jak radzili sobie zagranicą strzelcy naszej ekstraklasy ? Krótko - fatalnie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Zrobili tak jak my z tym słowakiem z Rozemboroka. Przyjechali, poudawali że jest celem nr 1, wynegocjowali sumę i teraz mają już opcję awaryjną i mogą spokojnie negocjować lepsze kandydatury. Tylko brać przykład.
Szkoda tylko Brozia który się pewnie napalił. Ale jakby był w formie.... A nie jest... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
a za ile myślicie on jest do wyciągnięcia ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
E: CSKAA dużo przepłaca za piłkarzy. Wielu nie zrobiło kariery, a później oddano ich bez żalu. A ten Velikonja to raczej do tematu s-f. Nie było o nim mowy w kontekście Wisly.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.08.2009 o godz. 09:00.
![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
przecież sporo kasy (ok. 4 mln euro) na niego dali... pewnie 600-700 tys. euro by trzeba dać...czy nie lepiej sprowadzić Ettiena Velikonja/e ? moim zdaniem można zrobić tak wypożyczenie z opcją pierwokupu Janczyka + Velikonja-kupno |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Janczyk ma kontrakt do końca czerwca przyszłego roku. Może jakiś deal tak jak z Alvarezem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ciekawe czy elki z palców też by pokazywał po strzelonych dla nas bramkach...
Zdecydowanie nie podoba mi się ta kandydatura, nie dla byłych Legionistów w Wiśle. Żeby nie było tylko tak ideologicznie, Janczyk zapisał się w mojej pamięci jak najbardziej egoistycznie grający zawodnik na MŚ, jak tylko dostał piłkę kiwał się nie tylko z przeciwnikami ale i z samym sobą tak ze w efekcie końcowym tracił piłkę zamiast podać komuś. My raczej potrzebujemy kogoś kto będzie grał dla drużyny a nie tylko dla siebie. Aha i byłym zapomniał, nie dla byłych Legionistów w Wiśle.....
Ostatnio edytowane przez Tomgoo : 25.08.2009 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tymczasem Uche zostaje w Almerii i gówno zobaczymy pieniędzy. Bo za rok odejdzie gdzie chce za darmo.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|