|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Musze sie natomiast uczuciwie przyznac, ze kiedys mialem dziewczyne z Poznania. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ależ orzeu.. z całym szacunkiem, ale ja nie rozumiem o co chodzi
Ja wiem, (i wcale nie mówię tego z przekąsem) że Legia ma najlepszą ultraskę (piszę "ma" bo powiedzmy że się wstrzymują narazie z wiadomych względów) Ja wiem, że Stary Rynek w Poznaniu nie równa się z waszym i nigdzie też go nie zamierzałem porównać. Ja wiem że u was na ulicach wieczorami jest więcej studentów, zagraniczniaków i w ogóle więcej ruchu (np. na Floriańskiej) niż u nas (np. na Deptaku/Półwiejskiej). W końcu macie o 200tys więcej mieszkańców + więcej studentów i + więcej turystów. Odnośnie Brovarii - kelnerowi pewnie chodziło że jest pierwszym tego typu lokalem w Polsce znajdującym się w hotelu - no czymś musiał się pochwalić Ultraskę Lecha wkleiłem tylko jedną: kartoniadę "PYRY" Oświetlenie hehehe faktycznie - chodziło mi o fajnie oświetlony ratusz - na ale w Krakowie też taki jest, ale ja nie chciałem porównywać naszego rynku z waszym ![]() PS. Hmmm... Pamietasz "Jokera" czyli oglądałeś mecz ![]() A tak już zupełnie na zakończenie.. orzeu.. każdy powinien mieć (ma) swój gust... i tak jest ze wszystkim i dlatego niektórym podoba się oprawa Legii z lipca 2001r. a innemu bardziej Wisły z 1999r. Ale to chyba nie jest powód do kłótni? |
|
|
|
Guest
|
|
Moim zdaniem oprawy macie na prawdę dobre, ale właśnie często bez tego polotu, czy pomysłu, który sprawiłby, że oprawa jest bezdyskusyjnie przezajebista. Do tego te kilka ripost Legii i kilka innych akcji z przeciekami stawia w dość niekorzystnym świetle trzymanie w tajemnicy swoich opraw, a to chyba dość ważna kwestia. Dla mnie jesteście klubem kibiców sukcesu. Patrząc na frekwencje teraz, a kiedyś, zwłaszcza tą wyjazdową, bo ta u siebie, to normalna, że ludzie przyjdą oglądać dobrą piłkę. To samo z ekipą, wiadomo, że jesteście numero uno, konsekwentnie od lat 90 budując swoją siłę, tylko wypadałoby sobie przypomnieć, jak to bywało kiedyś, choćby opisane przez RWD podbijanie po zgodę do nas, żeby ulać cracovie, by za pół roku z tą cracovią się bratać itp. Ogólnie to więcej pokory panowie z Lecha... I jeszcze co do akcji z ostatniego meczu. Gadałem z dość kumatym kolega zza miedzy po tym wyjeździe i nie za bardzo chciał poruszać ten temat, przeburknął tam coś, że .......i Lecha i tyle. Więc, czy wszystko było w porządku, czy nie, to sobie sam już dopowiedz. |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie maiłem dzie dodać więc tutaj Kibicowanie w Rumunii http://www.waszapilka.pl/artykul,880...moluja_stadion
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Na wstepie musze Was pochwalic - tak zabawnie dawno tu nie bylo.
Cytat:
![]() Opraw nie wrzucalem po to, by sie przypodobac (bo wiem, ze wiekszosc z nich jest srednia) tylko po to, by odpowiedziec TTJ, ktory "zarzucil" nam raczkowanie w tamtym okresie. Co do historii. Owszem, wczesniej kibicom Lecha daleko bylo do topowych ekip w kraju, ale tez mielismy swoje przygody i wyjazdy, o czym zreszta mozna przeczytac na naszym forum (cos jak wspomnienia RWD, tylko nieco starsze). Potem wszystko udalo sie zorganizowac, a nie byla to latwa sprawa, bowiem w Wielkopolsce istnialo wtedy kilka FC wrogich druzyn, a i pilka nozna nie byla tak popularna jak teraz. Po kilku latach udalo sie w miare oczyscic teren, zorganizowac fanatykow i efekty tego mozemy zobaczyc dzis. Stalo sie to przed 2006 i nie "samo z siebie", jak to lubicie nam wypominac (Wielkopolska duzy teren + wejscie Amiki, nic dziwnego, ze tak dobrze im sie ulozylo), tylko bylo to wynikiem ciezkiej, kilkuletniej pracy. Dlatego jesli dla kogos zaczelismy liczyc sie (ogolnie kibicowsko) w Polsce ok.1998-2005, to wypada mi tylko usmiechnac sie na te dziwna teze ![]() Orzeu - czekac tylko, az pojedziesz do Poznania i policzysz zuli na dworcu, potem wrocisz do najlepszego miasta na swiecie i co sie okaze? Poznan jest bardziej zzulony, niz Krakow. Znowu triumfujesz! Co potem? Proponuje policzyc ptasie gowna na m^2 Starego Rynku i Rynku Glownego, nie znam wynikow, ale jestem dziwnie spokojny o to, ze Krakow jest mniej zasranym miastem od Poznania. I ponownie punkty zgrania zajebisty Orzeu i jego zajebiste miasto ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
k***a jak Wam się nie znudzą te dyskusje z amico-lechami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Kolego jest wiele miast ktore podobaja mi sie bardziej niz Krakow. Poznan jako miasto jest nawet przyjemny ale pod warunkiem ze sie go zobaczy i wczuje w klimat "wow, jak tu zajebiscie"., Wtedy rzeczywiscie zycie tam musi byc fajne gdy zewszad jestes otaczany atmosfera "tu jhest wspaniale!"
![]() Cytat:
Hiostoria to historia, tu nie ma nic do "uznawania" tylko trzeba przyjac to co bylo.Po 2 jesli chodzilo ci o zorganizowane akcje lat 90-tych to srednio wiem o czym chciales napisac bo jak wiadomo Lech wtedy nie blyszczal rowniez o czym napisalem w drugiej czesci akapitu. Lech w Polsce (chuligansko) zaczal istniec za czasow Uszola, kolo 94 (?) roku, pod wzgledem ultras jeszcze pozniej. I po 3 nie dziw sie na takie glosy bo jeszcze calkiem nie dawno na 2 lige chodzilo was po kilkaset osob (w tym na mecz z KSZO, co mi sie w glowie nie miesci zeby tak zlac mecz zgodowy). Inne kluby ktore doswiadczyly spadku przez ostatnie 15 lat tak wielkiego odejscia kibicow nie zanotowaly (Widzew, GKS, Wisła, Ruch, ŁKS i wiele innych). Dlategpo calkiem uzasadnione jest nazywanie wielu kibicow z Bulgarskiej "kibicami sukcesu". Poczytaj sam wasze forum i nagonke na januszy. Zreszta bylem nawet na meczu Lech-Wisła gdzie mlyn skandowal "jednomeczowcy wypierdalac" a na trybunie wisial jakis trans odnosnie transmisji w tv i wizyt na stadionie. sezon ogorkowy. ja mam wrazenie ze oni graja na znudzenie i czekaja az dostana bana co ostatecznie potwierdziloby w ich glowach to ze maja racje
Ostatnio edytowane przez orzeu : 16.06.2009 o godz. 11:07.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Cytat:
Nie mam zamiaru licytowac sie, ktory to byl miesiac czy rok, fakt faktem dzieki ludziom takim jak Uszol (i kilku innych) w latach 90 zaczelismy w miare szybko rozwijac sie kibicowsko.Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Radom, Bytom, Belchatow, Swinoujscie, Tomaszow Mazowiecki i Myslowice.
BTW, wciaz masz ta koszulke z Violetta Villas ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Polsce nie ma ani jednego glabie
Rozjebal mnie osobnik bedacy w gosciach i mowiacy do moda "zbastuj" ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Dziwne.
Pamietam, ze w Jakuzie sie rozplywales nad architektura Tomaszowa Mazowieckiego. A Bytom nazywales "polska Bruggia". : ( A wracajac do temat, Ja chcialbym sie tylko jednej rzeczy dowiedziec, ale tk absolutnie szczerze i od serca (moze byc na ucho ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Offline |
|
|
Jedni straszą banem inni je dają.
Nie wiem czy u siebie już go masz, ale podejrzewam, że nawet za to że tu się tak chętnie wypowiadasz możesz go "gratis" dostać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
orzeu...
To nie wiesz ? Po zjedzeniu przez wronke była na ich forum chwila konsternacji.. i zadumy Powód: bo tak wygodniej
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 16.06.2009 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Guest
|
|
W skrócie - Wisła jako jeden z pierwszych klubów miała wkład w rozwój kibicowski w Polsce, już od lat 70. Lata 80, początek lat 90 Wisła to prawdziwa kibicowska potęga, a Lech dopiero raczkuje. Od tamtego czasu z lekkimi wzlotami i upadkami jesteśmy w czołówce. Lech natomiast powoli zaczyna coś znaczyć, ale wcale nie jesteście jeszcze poważaną ekipą. Jeśli chodzi o liczby, to bodajże była jedna liczba 27 u nas, jakoś po koniec lat 90... Potem nagle u Was wielki boom - nikt nie twierdzi, że sobie na to nie zapracowaliście, ale zapominacie, że w przeszłości byliście chłopcami do bicia, wymyślacie sobie piosenkę 'Za Lechem przemierzamy cały świat... ludzie nagle zaczęli tłumnie jedzic na wyjazdy i się we łbach po.......iło, takie moje zdanie. I wynalazki typu kalvi i remi chyba z szalikiem Lecha, w jakiejś piosence ktoś śpiewa o wiosce, że wszyscy sa za kolejorzem, polski mega ultra hiper, ciota, raper liber, którego bym roz****ił, gdybym spotkał za niszczenie polskiego HH - nagrywa elo hit o Lechu. Gdzie onie byli, gdzie oni wszyscy byli i co robili, gdy Lech grał piach? I zauważ, że ni wspomniałem o Waszych problemach z tożsamością, ale tu już inna bajka. Aha, no i jeszcze jedno, miałem okazję we Włoszech poznać podobnego typu ludzi z Legii o z Lecha - czyli ludzi z wycieczek wakacyjnych. Ci z Legii wiedzieli o co kaman, nie jacyś super kumaci, ale vlepki i te sprawy, pogadasz o kibicowaniu bez problemu. Ci z Lecha ni chuja - tylko o piłce nożnej, że 'Rejsik pcha się do wszystkiego' itp. I to wszystko sprawia, że zdanie mam o Was, jakie mam. Ktoś tu napisał o Rejsie, to, że kibice wciąż z nim są tylko dobrze może o nich świadczyć. I żeby nie było - też drażni mnie już na siłę śmianie się z Lecha, które pachnie kompleksami.
Ostatnio edytowane przez Malvivente : 16.06.2009 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Były czasy że Wisła wygoniła Lecha ze swojego stadionu
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Przeciez oni domagaja sie, zeby bic im poklony, bo xx lat temu Wiselka rzadzila, a Lecha wtedy nie bylo. Absurd ![]() Cytat:
Cytat:
Po prostu nie interesowala ich pilka (no moze z wyjatkiem Grabarza,ktory zaliczal mecze Lecha w latach 90), bo nie bylo sukcesu. Nie uwierzysz, ale takie same mechanizmy rzadza np. w Krakowie i Warszawie. I tak samo, jak wszedzie w kraju, w momentach kryzysu na trybunach pozostali jedynie najwierniejsi. Cytat:
Cytat:
Wez to przeczytaj jeszcze raz, moze zauwazysz jak zabawnie brzmi ocenianie kogoś pod względem kibicowskim, na podstawie składu wycieczki zagranicznej do Włoch. To prawie tak samo smieszne, jak sugerowanie sie postami na forum onetu, co tez juz tutaj przerabialismy. |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Były były. A teraz jeszcze mają tupet się tutaj kłócić
![]() Ja tego nie rozumiem. Osobiście po tym wszystkim zabrałbym się w****u i poszedł z tego forum. No ale cóż. Nie moje zoo, nie moje małpy.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 16.06.2009 o godz. 15:41.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To nie wielkopolski klub (obojętne czy z Poznania czy z Wronek) nam solą w oku tylko wasze rozrośnięte do granic możliwości ego. A jak coś jest nienaturalnie wielkie to zwykle jest żałośnie śmieszne... ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To musi Ci ktoś potwierdzić starej daty albo musiałbyś poszukać w starych zinach. Ja to czytałem i o ile dobrze pamiętam to przełom lat 80/90 kiedy Wisła ich przegoniła ze stadionu w Poznaniu
Oczywiście wtedy były inne klimaty, Lecha nikt nie znał i nijak to się ma do obecnej rzeczywistości ale takie są fakty.... |
|
|
|
Guest
|
|
![]() 2. Napisałem poważaną, nie poważną. Czyli, kiedy kluby z czołówki zaczęły czuc respekt przed spotkaniem z Wami. 3. Raczej się mylisz, bo u nas ten proceder nie był na taka skalę - w drugiej lidze kibicowsko byliśmy nieźli, a tak sporej zmiany po przyjściu Cupiała na pewno nie było. Wiadomo, przybyło kibiców lubiących dobra piłkę - to normalne. 4. W tej kwestii wszystko już zostało napisane. 5. Gościu, napisałem to wszystko - chodziło mi o te wszystkie fakty, nie o tamta sytuację. Dla Twojej wiadomości na zawodach w pewnej sztuce walki poznałem chłopaczka z pod Poznania, który twiedził, że jego marzeniem jest wstąpić do bojówki Lecha - własnie w tym czasie, co zaczał się ten wielki boom. Też bekę z niego miałem porządną. WIęcej kibiców Lecha nie pamiętam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ja mysle ze...Za kilka mscy sie spotkamy przy okazji meczu piłkikopanej i wykrzyczymy sobie całe to śmierdzące zło
A kto będzie krzyczałmocniej to sie okaze hehehe I tyle w dziedzinie ultras "tanie leszki ". ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Bedzie w Tczewie czy Zakliczynie ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
jakbyśmy to my np mieli fuzje z cracovia to tez bysmy byli dalej Wisłą dla Ciebie?
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Offline |
|
|
Będzie tydzień przed rozpoczęciem rozgrywek ligowych.
A miejsce pewnie znowu jakieś "atrakcyjne" ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Zdarzają się tu jednak jednostki, które co nieco rozumieją. Szkoda że tak nieliczne. PS. Jak już tak żyjecie w internecie, to wejdźcie sobie na forum Wiary Lecha i spójrzcie, czy w analogicznych tematach toczą się 10-stonnicowe jałowe dyskusje o Wiśle. A tutaj wszędzie ten Lech. Zmieńcie płyte ![]() A ten temat chwilami przypomina krucjatę pod tytułem: "Nienawiść do wszystkiego co poznańskie". Co to ma na celu i jaki to ma sens? Nie wiem. Żeby nie było (bo to nie moje forum), to idę i raczej nie będe się już udzielał. Bo trzeba przyznać, że od Was mało osób się udziela na forum WL. Bynajmniej nikogo nie przypominam sobie.
Ostatnio edytowane przez Gramzino : 17.06.2009 o godz. 08:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
heheh
w tym temacie jest o Lechu duzo bo sami to prowokujecie swoimi tekstami. nie ma tu nikogo z innych klubow poza paroma osobami z Legii. widzisz to co chcesz i tyle moge ci powiedziec. a Malvi pewnie ci podziekuje za pochwale ![]() aha, w porownaniu z wami i kompleksem Legii to u nas nikt nie ma zadnych kompleksow ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|