|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
||
FTC1899 napisał(a):
W przypadku jedzenia to napiszę to w wielkim skrócie: 1. 5-6 posiłków dziennie. 2. W każdym przynajmniej 20g białka pochodzenia zwierzęcego (mięso, wędliny, produkty mleczne, odżywki białkowe). 3. Należy unikać tzw. szybkich węglowodanów, w które obfitują białe pieczywo, pizza czy frytki. Najlepiej jeść ryż brązowy, makaron razowy czy płatki owsiane. 4. Należy spożywać produkty zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe np: orzechy włoskie i arachidowe, sezam, siemię lniane. 5. Nie zapominać o warzywach, które w przypadku spożywania dużej ilości białka stanowią przeciwwagę dla jego kwasowego odczynu. 6. Zawsze jeść tuż przed snem białko (samo białko. np twaróg chudy czy odżywka białkowa). FTC1899 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Arked : 22.04.2009 o godz. 22:28.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
No i dieta zależy w dużej mierze od tego co chcesz osiągnąć. Jak jedziesz na masę, to kurczaki, ryż, dużo białka ogólnie jak redukujesz to musisz ograniczyć węglowodany, czyli wywalasz np makaron, ryż i jasne pieczywo z diety. Co do Kreatyny, to na niej samej raczej Ci nie przybędzie Pomyśl nad jakimiś aminokwasami, no i białeczkiem.No i wyczytałem ostatnio rewelacje, że przyswajanie Kreatyny poprawia - Tauryna! |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie co do ćwiczenia brzucha- czy to prawda, że brzuch powinno się robić codziennie i nie dawać mu odpocząć, czy można robić maksymalnie 3 razy w tygodniu brzuch? (słyszałem dwie wersje i nie wiem która jest prawdziwa)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
z tym 3 razy w tygodniu to jakaś bzdura
rób codziennie |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No i teraz dalej nie wiem komu mam wierzyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Powiem tak, ja robie brzuch zawsze jak jestem na silowni. Nie odczuwam zmeczenia, moim zdaniem brzuch ma zdolnosc do bardzo szybkiej regenracji. Także, rób go zawsze gdy jesteś na siłowni, chybaże czujesz, że akurat w konkretnym dniu masz za duże zakwasy, aby cokolwiek z nim zrobić. Większej filozofii tu chyba nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Alkohol jednak szkodzi i osłabia... chlalem przez 2 tygodnie codziennie (ale ćwiczyłem zgodnie z rozpiską) i na klate biorę prawie 10 kg mniejsze obciążenia dzisiaj:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
olsza, Ci co mówią o tym że brzuch inaczej się regeneruje, albo że oni mięśni brzucha ni czują więc ćwiczą codziennie za przeproszeniem gówno wiedzą, albo źle ćwiczą. Mięsień brzucha jak każdy inny, włókna te same itd. to, że podczas wykonywania brzuszków ktoś przy 50 powtórzeniu go nie czuje, oznacza, że źle wykonuje te ćwiczenia. Po prawidłowym wykonaniu serii ok. 20-25 brzuszków powinieneś czuć okropne palenie (ew. jeśli robisz 5 poziom treningu ABS to nie poczujesz zbyt wiele, ale w takim wypadku byś tu o nic nie pytał
Jest filozofia jak przy każdym innym mięśniu. ![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja wypijam 2-3 piwka codziennie i nie widze większych spadków.Owszem jak w weekend sobie ostro popije to potem jest dramat bo wiadomo że alkohol odwadnia organizm i traci sie power.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
slyszal ktos o tej silowni http://www.purepoland.com/cracow/
![]()
FORZA WISLA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Oglądnąłem filmik, który tam jest i zastanawia mnie jedna sprawa. Od huja maszyn, a tylko jedna ławeczka do wyciskania sztangą? No i nie widziałem też miejsca, gdzie można martwe ciągi, przysiady itd. robić, no chyba że coś przeoczyłem. Ogólnie taka "fitnessowa" siłownia jak dla mnie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dokładnie... chyba najwyższy level spośród wszystkich krakowskich siłek... Dużo płacisz, ale też i masz inny komfort
![]() A widzieliście to? http://www.sfd.pl/Promocja_-_Activla...h-t492300.html |
|
|
|
Ave Wisła !
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jakie białko (o najlepszym stosunku cena/jakość) polecacie ?
2 sprawa, białko bierze się tylko w dni treningu (3 razy tygodniowo w moim wypadku) czy codziennie ? 3 gdzie takie białko najlpiej kupować w Krakowie/internecie? ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
WPC Ostrowia tanie dobre białko.
Białko bierze się w zależności od braków w diecie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gieerzet zlituj się Ostrowia to największe gówno przecież jest...
Tanie bo tanie, ale bez jaj FTC1899 Białko powinno się aplikować codziennie w zależności od potrzeb 1 do 3 razy dziennie. Najlepiej zarzucać przed i po treningu. Na noc też jest dobrym rozwiązaniem szamać takie białko. Ja Ci z własnego doświadczenia polecam Whey Protein 80 Plus Authentic W Wandzie w NH masz fajny sklep - gościu prowadzi też sklep internetowy www.mocnysklep.pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chodzi/chodzil ktos do ENERGYM niedaleko kleparza? i jak tam jest?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wzrostu, chodzi Ci o twój wzrost? Jeśli masz poniżej 16 roku życia to jest to dla Ciebie niebezpieczne, jeśli poniżej 25 to bezużyteczne a jeśli jesteś po 25 do bierz, tylko pamiętaj, że to wpływa na Twoją gospodarkę hormonalną. A z tym zawsze trzeba uważać. Nie pytaj o to na forum tylko np. dietetyka lub farmaceuty. Pzdr.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skutki uboczne? Na przykład brak jakiejkolwiek poprawy (co jest na pewno skutkiem ubocznym bo to kosztuje), oczywiście zależy co chcesz osiągnąć. Jeśli byś wziął np. tribulusa to później pała stoi bez odwołania.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JLB: a po co Ci to w ogóle?
Co do tribulusa, libido rośnie jak ta pała hehhe |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zapodaj to coś tam ciekawego napisał.
Ale ja jestem kretyn, walnałem się nieźle. Pomyliłem sobie hormony HGH z prohormonami. No to inna sprawa. Sory za wprowadzenie w błąd. Powód: Debil
Ostatnio edytowane przez pietras1234 : 08.05.2009 o godz. 14:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawa dyskusja o HGH
http://www.goldenline.pl/forum/silownia/781434/?hl=hgh JLB masz artykuł na mailu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie odnośnie prostowników-robiłem martwy ciąg a słyszałem opinie,żeby tego nie robić,bo 'nie zdrowo',albo żeby robić mniejszym ciężarem.Jak to jest?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
jak wykonujesz to poprawnie i nie jesteś już w okresie dojrzewania to możesz spokojnie to robić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
co sądzicie o takim treningu na mase?
PONIEDZIAŁEK : KLATA: - wyciskanie sztangi na lawce prostej (4 serie 12,10,8,8 powt.) - wyciskanie sztangi na lawce skosnej glowa w dół (4 serie 10,10,8,8 powt.) - rozpiętki na maszynie (4 serie po 12 powt.) TRICEPS: - wyciskanie sztangi na ławce w wąskim uchwycie leżąc (3 serie 12,10,8,8 powt.) - prostowanie ramion na wyciągu nachwytem (4 serie po 10 powt.) - wyciskanie „FRANCUSKIE” hantelki W SIADZIE (3serie po 10powt.) ŚRODA : PLECY: - podciąganie się na drążku szerokim nachwytem 4x max - ściąganie wyciągu w siadzie szerokim nachwytem do karku (4 serie 10, 10,8,8, powt.) - podciąganie na drążku podchwytem 4x max - szrugsy (3 serie 10,8,8, powt.) BICEPS: - uginanie przedramion ze sztangą podchwytem (4 serie 12,10,8,8 powt.) - uginanie przedramion na ławce skośnej z supinacją(4 serie 12,12, 10,10 powt.) - uginanie przedramion sztangielkami na modlitewniku (3serie 12, 10, 8powt.) PIĄTEK : BARKI: - unoszenie hantli bokiem w góre w opadzie tułowia (3 serie po 10 powt.) - unoszenie hantli bokiem w górę (3serie po 10) - podciąganie sztangi do brody (3 serie 12,10,8, powt.) - na maszynie wyciskanie z karku (3 serie 10,8,8, powt.) NOGI: - prostowanie nóg w siadzie (4 serie 12,10, 10,8, powt.) - wypychanie na suwnicy (3 serie 12,10,8, powt.) - uginanie leżąc (3 serie 12,10,8, powt.). - wspięcia na palce w staniu (4 serie 12,10,10,10 powt.) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Owszem przystymulujesz wzrost pewnych partii kosztem zaburzeń przysadkowo-podwzgórzowych w mózgu i sprzeżeń zwrotnych związanych z tym układem. Między innymi możesz wpłynąć na gospodarkę jonową i elektrolitową organizmu poprzez zaburzenie wydzielania wazopresyny (intensyfikacja) powodując zatrzymanie wody, obciążenie nerek i niedokrwienie pewnych partii ciała (organy lub jednostki mięśniowe). Dłubanie przy hormonach przysadkowych to jeden z największych kretynizmów domorosłych specjalistów od rozwoju kultury fizycznej. Chłopy, weźcie wy (pisze Wam ktoś kto wie to i owo bo skończył normalną uczelnię pod tym względem) kupcie sobie książkę: Fizjologia człowieka w zarysie - Władysław Traczyk. Poczytajcie i wtedy dyskutujcie - podstawy trzeba opanować a nie brać bo koledzy tak napisali i mówili że nic im nie było. ****a jak czytam niektóre wypowiedzi w tym temacie to naprawdę....no szok w trampkach. Pozdrawiam ![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szok, szokiem.... ale ćwiczyć trzeba
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Trzeba,ale nie wpierd..syf,który może i Ci pomoze,ale wyrzadza spustoszenie w organizmie.
Jest masa odzywek,wiec po cholere sie bawic w jakis hormony.Ja rozumiem ten procent pajaców w każdej siłce,chodzi to wypakowane jak świnie,łyse i zazwyczaj tępe jak sie przysłuchasz pogawędce takich dwóch "orłow"...Oni to niech jedzą wszystko,to chociaż spokój na świecie będzie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę, że oni to akurat nie jedzą, tylko wstrzykują
![]() HGH jest naturalną substancją pobudzającą hormon wzrostu - nie jest to zakazane, ani uznane jako doping. Natomiast co do nalanych gości.. to po niektórych od razu widać na czym jadą. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|