|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
do dostuffca i For_FuN_ :
Od początku rozumiem o co Wam chodzi i może nawet macie racje...zobaczymy... wypowiadam sie tu ponieważ mam na ten tema pewną wiedzę, gdyż jestem na studiach powiązanych z prawem i mam różne przedmioty prawne.I dlatego moim zdaniem nie macie, ponieważ ustawa w polski systemie prawa stoi wyżej od statusu pzpn-u. USTAWA z dnia 14 marca 2003 r. o referendum ogólnokrajowym Art. 63. 1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod referendum z inicjatywy obywateli, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500 000 osób mających prawo udziału w referendum. 2. Referendum z inicjatywy obywateli nie może dotyczyć: 1) wydatków i dochodów, w szczególności podatków oraz innych danin publicznych; 2) obronności państwa; 3) amnestii. Jak widać w z ustawy rozwiązznie pzpnu nie podchodzi pod żaden z ust.1-3. Bez obrazy nie jesteście dla mnie autorytetami w sprawie, prawa ponieważ was nie znam a przez neta to każdy może być konstytucjonalistą. Bez napinki. Oczywiście jest również konstytucja w której: Art. 12. Art. 58.
Pozdrawiam i dzięki za uwagi ![]() |
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|