The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
manager1906
Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2009, 19:50. Likwidujemy PZPN!!!
Hej Wiślacy! Chyba większość, o ile nie wszyscy z Nas mają dosyć tej bandy!!
Nie wiem czy już ktoś zamieścił na forum link ale tak czy owak ja to czynię.
http://www.pilka24.pl/pzpn/
Akcja ta jest moim zdaniem godna uwagi bo ktoś w końcu poświęcił swój czas, miał odwagę i ruszył dupę aby przepędzić ten cały pseudo związek.Wiecie więc już teraz co macie robić?!
Ja na razie przez jedną godzinę ćwiczeń na uczelni zebrałem 27 podpisów(z tego jeden od wykładowca).
Tu najnowszy przykład zachowania ludzi z PZPN-u:
http://sport.wp.pl/kat,68874,title,P...wiadomosc.html
Złodziejstwo się pleni na naszych oczach, a my niby nic nie możemy z tym zrobić. A właśnie że możemy! Zbieramy oczywiście od osób pełnoletnich!

Co o tym sądzicie, piszcie ile zebraliście?
Odpowiedz cytując
nowahuta
Banita

Od: 03.2009

Stary 12.05.2009, 19:58
Po 1 to czy PZPN może rozwiązać sejm ? To jest federacja!
Po 2 nawet jakby się zebrało 2 mln podpisów to w życiu nikt się na to nie zgodzi..

UTOPIA!
Ostatnio edytowane przez nowahuta : 12.05.2009 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.05.2009, 20:00
Może,ale pewnie znowu UEFA by straszyła Polske wykluczeniami naszych klubów z rozgrywek europejskich.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Od: 05.2007

Stary 12.05.2009, 20:04
Obal komunizm w chinach to może Ci sie uda obalic pzpn
ZERO szacunku dla tego gatunku

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.05.2009, 20:09
Statut PZPN
Cytat:
Art. 1 – Nazwa Związku
§ 1. Polski Związek Piłki Nożnej, zwany dalej w skrócie "PZPN" lub „Związkiem” - jest organizacją korporacyjną typu stowarzyszeniowego w rozumieniu obowiązujących przepisów prawa.

(...)

ROZDZIAŁ XII
Zmiana Statutu i Rozwiązanie PZPN
Art. 78 – Rozwiązanie PZPN
Decyzja w sprawie rozwiązania PZPN może zostać podjęta wyłącznie w trakcie obrad Walnego Zgromadzenia Delegatów zwołanego specjalnie w tym celu. Uchwała o rozwiązaniu PZPN określa sposób likwidacji i cel na jaki przeznaczony zostanie majątek.
Prawo o Stowarzyszeniach

Cytat:
Rozdział 5

Likwidacja stowarzyszeń

Art. 36. 1. W razie rozwiązania się stowarzyszenia na podstawie własnej uchwały, likwidatorami stowarzyszenia są członkowie jego zarządu, jeżeli statut lub, w razie braku odpowiednich postanowień statutu, uchwała ostatniego walnego zebrania członków (zebrania delegatów) tego stowarzyszenia nie stanowi inaczej.
2. W razie rozwiązania stowarzyszenia przez sąd, zarządza on jego likwidację, wyznaczając likwidatora.
równie dobrze możesz zbierać podpisy by Sejm za pomocą ustawy zarządził zamknięcie i likwidację Legii Warszawa, Lecha Poznań i Izolatora Boguchwałą

Odpowiedz cytując
nowahuta
Banita

Stary 12.05.2009, 20:15
temat do
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Stary 12.05.2009, 20:16
Cytat:
Po 1 to czy PZPN może rozwiązać sejm ? To jest federacja!
Po 2 nawet jakby się zebrało 2 mln podpisów to w życiu nikt się na to nie zgodzi..
Nie sejm, tylko NARÓD w drodze referendum, a jak się i na to UEFA nie bedzie chciała zgodzić, to niech i wykluczą nas bo chyba mamy k*** demokracje a to jest najbardziej demokratyczny sposób!!!
Zebrać trzeba 500 000 podpisów, a nie 2 mln. Wtedy sejm powinien się zająć tą sprawą i wyznaczyć termin przeprowadzenia referendum. Najlepiej razem z wyborami prezydenckimi w 2010r. Oczywiście może nie rozpisać referendum ale ponad pół miliona wyborców mówi samo za Siebie. Zresztą zarówno platforma jak i pis nie sa ich zwolennikami i może tylko na to czekają abyśmy my cos z tym zrobili!!
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 12.05.2009, 20:16
Cel jak najbardziej szczytny, ale dopóki pzpn ma wsparcie UEFA (zresztą jedna i druga organizacja śmierdzi szwindlem na odległość) ani ty ani żaden minister nic im zrobić nie może - przynajmniej bez konsekwencji.

O rozwiązanie pzpn kibice ubiegają się od dawna - każdy mecz międzypaństwowy z udziałem polskiej publiczności aż huczy od znanych wszystkim okrzyków pod adresem bandy pana Laty. Nie wierzę, że UEFA nie wie o polskiej sytuacji związku i o "poparciu" kibiców, ale dopóki grają w jednej drużynie nie można nic zrobić.

Ryba psuje się od głowy i proponuję raczej założyć temat " Likwidujemy UEFA"
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Stary 12.05.2009, 20:24
To że na meczach huczy od okrzyków to wiem bo sam w tym biorę udział
No dobra jak się Wam to nie podoba to nie zbierajcie, ja tam nikogo namawiać nie będę. Widać takie macie co niektórzy podejście, że lepiej nic nie robić i narzekać. Mam nadzieje że kogoś to może zaciekawi.
Odpowiedz cytując
Szindi
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 12.05.2009, 20:25
Ten kraj jest chory,i wszyscy o tym wiemy.Więc naprawde tak myslę że choćbyśmy zebrali 2mln tych głosów.NIC Z TEGO ,niestety!Ta banda to jakas Anty-Federacja
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2009, 20:57
nie da się tego rozwiązać dziadostwa, oni się tam na stałe przykleili.a teraz dodatkowo za 2000tyś za każdy zjazd to się pewnie łańcuchami jeszcze obwiązali.a tak na poważnie wydaje mi się, że bez interwencji rządu tam się nic nie da zrobić.dodatkowo jak czytam na co oni pieniądze wydają to się zagotować idzie.że też nikt tego nie kontroluje- wycieczki, nagrody.najśmieszniejsze jest to ,że niby wszyscy o tym wiedzą co tam się dzieje , ale nikt nic nie robi.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 12.05.2009, 21:13
Luissss81 napisał(a):Wyświetl post
nie da się tego rozwiązać dziadostwa, oni się tam na stałe przykleili.a teraz dodatkowo za 2000tyś za każdy zjazd to się pewnie łańcuchami jeszcze obwiązali.a tak na poważnie wydaje mi się, że bez interwencji rządu tam się nic nie da zrobić.dodatkowo jak czytam na co oni pieniądze wydają to się zagotować idzie.że też nikt tego nie kontroluje- wycieczki, nagrody.najśmieszniejsze jest to ,że niby wszyscy o tym wiedzą co tam się dzieje , ale nikt nic nie robi.
Słuchajcie, przestańcie pieprzyć głupoty, że się nie uda, że to i tamto. Prawda jest taka, że ten temat zaczyna zyskiwać popularność, ostatnio gość który to wymyślił ujawnia swe plany z imienia i nazwiska. Wiem, że to niektórych urazi, ale to nie tylko projekt dla kibiców Wisły i bohaterów w stylu "zamykamy temat i tak się to nie uda" tutaj nie potrzeba.

Moim zdaniem nie zaszkodzi nikomu, aby spróbować. To kosztuje tylko trochę wysiłku, a nuż się uda i rozgonimy to bydło. A nawet jeśli nie, to przynajmniej będziesz mógł powiedzieć że coś kurde w tym kierunku się starałeś zrobić, bo narzekać jak bardzo ch... jest to każdy potrafi. Pieprzyć o tym, że nic się nie da i nic się nie uda także. Przestańcie być żałosnymi gośćmi, którzy tylko narzekają jak w tym kraju jest źle.

Nikt czegoś takiego nie wypróbował jeszcze, skoro jest jakakolwiek choćby 1% szansa żeby to rozwalić to spróbujmy.
Odpowiedz cytując
tembeltsw
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.05.2009, 21:25
nowahuta napisał(a):Wyświetl post
temat do
To czy temat jest do zamkniecia czy nie to decyduja moderatorzy a nie kazdy sobie bedzie pisal topic do zamkniecia i ucieszony bo ma 1 kom. wiecej ..Dajcie juz z tym spokoj:/

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.05.2009, 21:31
Zmieniajcie,obalajcie. Im o to w gruncie rzeczy chodzi. Zmienicie tylko fasadę, podstawy zostaną te same.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.05.2009, 22:43
eye63 napisał(a):Wyświetl post

Moim zdaniem nie zaszkodzi nikomu, aby spróbować. To kosztuje tylko trochę wysiłku, a nuż się uda i rozgonimy to bydło. A nawet jeśli nie, to przynajmniej będziesz mógł powiedzieć że coś kurde w tym kierunku się starałeś zrobić, bo narzekać jak bardzo ch... jest to każdy potrafi. Pieprzyć o tym, że nic się nie da i nic się nie uda także. Przestańcie być żałosnymi gośćmi, którzy tylko narzekają jak w tym kraju jest źle.

Nikt czegoś takiego nie wypróbował jeszcze, skoro jest jakakolwiek choćby 1% szansa żeby to rozwalić to spróbujmy.

Tez sadze ze jesli jest jakas szansa to czemu nie sporbowac?

Zeby rozgonic w 4 strony swiata tych przydupasów potrzeba kogos kto pokieruje taka akcja i solidarnosci nas wszystkich.

Ktos tymbardziej juz jakis pomysl ma ,a mi sie jeszce bardziej w głowie gotuje jak czytam ze Lato dostal 25 tys zl podwyzki,jak i błazen Krecina.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.05.2009, 23:12
eeee...

a co w zamian?

bo jak za nich ma przyjść Richard Henry Czarnecki... to dziękuję
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Stary 12.05.2009, 23:27
A dlaczego zakładacie że od razu ma przyjść Czernecki...? może zamiast niego pojawi się jakiś nowy Czarniecki
Odpowiedz cytując
tumik
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 13.05.2009, 00:23
Olisadebe ?!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.05.2009, 00:51
Albo jestesmy panstwem demokratycznym, gdzie przestrzega sie prawa polskiego i europejskiego, albo jestesmy juz Bialorusia lub Rosja... Wyzej sa przytoczone odpowiednie artykuly, ewentualne referendum nie bedzie dla nikogo wiazace, a wynik jest przeciez dobrze znany. Jakas osoba lub osoby chca sie wylansowac przez ten projekt, bo do niczego innego to nie prowadzi.
Odpowiedz cytując
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 13.05.2009, 07:47
Inicjatywa jest dobra ale najlepsze rozwiązanie było by wtedy jak by kluby solidarnie wycofały się z rozgrywek pod patronatem pzpn, a jak by tą akcje poparły jeszcze stacje telewizyjne z canal + na czele to leśne dziadki straciły by źródło dochodów, ale pewnie zawsze znalazł by się w jakimś klubie przydupas jeden z drugim i jakieś kluby by zostały w tym szabmie cieszac się że straciły rywali do walki o mistrzostwo korupcjoklasy
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 13.05.2009, 08:20
PZPNu to nawet koniec swiata nie zlikwiduje, to jest tak dochodowa instytucja ze stolki sa podielone juz na 100 lat do przodu.

Nawet jak by sie wszyskie kluby od ekstraklasy do b klasy skrzykly sie i powiedzialy ze nie beda w strukturach PZPN to i tak to nic nie da.
Bo 70% dochodu PZPN ma z praw do reprezentacji, kolejna kasa jest od sponsora technicznego, tak wiec z glodu nie pomra.

Tylko radykalne posuniecie czyli Rzadowa interwencja, likwidacja i stwozenie nowego organu co wiaze sie z wykluczeniem nas ze struktor UEFA i FIFA a ze te dwie organizacjie nie sa wcale lepsze od PZPNu wiec moze by cos dalo ale nie koniecznie. Wszak ryba psuje sie od glowy.
Ale nikt tego nie zrobi bo kazda opozycja miala by pole do popisu a i opinia publiczna( nie mowie o kibicach) w nastepnych wyborach mogla by sie odwrocic wiec i po co to robic i sie narazac.
,
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 13.05.2009, 08:51
szark napisał(a):Wyświetl post
Inicjatywa jest dobra ale najlepsze rozwiązanie było by wtedy jak by kluby solidarnie wycofały się z rozgrywek pod patronatem pzpn, a jak by tą akcje poparły jeszcze stacje telewizyjne z canal + na czele to leśne dziadki straciły by źródło dochodów, ale pewnie zawsze znalazł by się w jakimś klubie przydupas jeden z drugim i jakieś kluby by zostały w tym szabmie cieszac się że straciły rywali do walki o mistrzostwo korupcjoklasy
PZPN dochody ma z UEFY, nie z Ekstraklasy.

Jasne, że kluby wprowadziłyby zamęt - ale tylko tyle. Poza tym myślałem, że Polska samoświadomość poszła w jakikolwiek sposób do przodu, że ludzie nauczyli się korzystać z tego, że mamy demokrację. Ale jak widzę posty jak wyżej jakiegoś For Funa, to dokładnie widzę, że na dumny projekt wycofania się z Ekstraklasy, wycofałyby się pewnie Wisła i Legia, bo reszta stwierdziłaby a po co, dobrze jest, wcale nas nie dymają, po co się złośić.

Górnicy, stoczniowcy, działacze związ. zawod., potrafią się zjednoczyć i ruszyć z kamieniami na najważniejsze urzędy w Państwie.

A wielcy kibice, niosący ze sobą na sztandarach hasła honor i duma - się k...a nie potrafią zjednoczyć do podpisu (sic!) przeciwko jawnej stetryczałej mafii z PZPN-u, jawnie plującej wszystkim w twarz.

To ja się pytam, jeśli jednemu z drugim szkoda nawet podpisu złożyć i tych paru złotych zrzuty na znaczek dać,to na co Wy liczycie? Kto ma to zrobić zamiast Was?
Odpowiedz cytując
NowaHutaWNH
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.05.2009, 08:53
Kuba_El_ToRo napisał(a):Wyświetl post
Obal komunizm w chinach to może Ci sie uda obalic pzpn
po tym poście pisanie w tym temacie już nie ma sensu święta prawda.
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER]
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Stary 13.05.2009, 08:54
Art. 63.
1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod referendum z inicjatywy
obywateli, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500
000 osób mających prawo udziału w referendum.
2. Referendum z inicjatywy obywateli nie może dotyczyć:
1) wydatków i dochodów, w szczególności podatków oraz innych danin publicznych;
2) obronności państwa;
3) amnestii.

Jak widać nie pisze, że nie wolno poddawać pod referendum sprawy rozwiązania PZPN-u.

do For_FuN_ jeśli uważasz że wola Narodu wyrażona w najbardziej demokratycznej formie nie jest instrumentem demokratycznym i wyjeżdżasz tu z Białorusią to ja dziękuję za taką pseudo-demokrację. Czy się ktos chce wylansować czy nie, tego ja nie wiem. Bo ja nie jestem inicjatorem tej akcji tylko przez przypadek znalazłem ją w necie.

Co do wykluczenia - to jak chcą niech wykluczą. Bo ten "cały Zachód" to hipokryci. I tylko pie*** o wolności i demokracji.
Rząd może właśnie czaka na taki ruch z naszej strony, zobaczy że ma poparcie opinii więc nie powinien sie bać o następne wybory.
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Stary 13.05.2009, 09:17
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Słuchajcie, przestańcie pieprzyć głupoty, że się nie uda, że to i tamto. Prawda jest taka, że ten temat zaczyna zyskiwać popularność, ostatnio gość który to wymyślił ujawnia swe plany z imienia i nazwiska. Wiem, że to niektórych urazi, ale to nie tylko projekt dla kibiców Wisły i bohaterów w stylu "zamykamy temat i tak się to nie uda" tutaj nie potrzeba.

kolego -bez napinki proszę i pisania że ktoś jest żałosny i piepszy głupoty .jak ty to stwierdzasz po 2 zdaniach ,które napisałem to ty dobry jesteś.wyraziłem swoją opinię bo tak myśle.jeżeli można coś zrobić w temacie pzpn to trzeba spróbować ,ale już to widzę jak go likwidują.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 13.05.2009, 09:30
Więcej, stwierdzam po zdaniu powyżej, że masz dysortografię. Wiesz, oczyma wyobraźni to ja widzę 7 milionów na moim koncie po losowaniu totka, ale podobnie tak jak Ty, widzę je, ale losu nie wysłałem. Bez napinki, suche fakty.

Edit do poniżej: Nie, na tym forum to nie jest Twoja sprawa. Jak chcesz sobie popisać cokolwiek to sobie otwórz notes.

A jak masz jeszcze z tym jakiś problem, to zgłoś się do moderatorów, najlepiej z tym wklejonym punktem z regulaminu:
Cytat:
5. Ponieważ większość użytkowników forum to Polacy, posty powinny być pisane poprawną polszczyzną, z dbałością o zasady gramatyki i interpunkcji. Przy notorycznym łamaniu tej zasady, użytkownik może zostać usunięty z forum a zaproszenie do powrotu może (acz nie musi) nastąpić po otrzymaniu wykształcenia, pozwalającego na swobodne posługiwanie się językiem polskim. Jeżeli masz dysleksję - napisz swą wypowiedź w edytorze tekstów z funkcją sprawdzania pisowni, popraw błędy i następnie wklej wypowiedź do forum. Oszczędzisz czytającym kłopotu z rozszyfrowaniem Twojej wypowiedzi.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 13.05.2009 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Stary 13.05.2009, 09:39
Edit do powyżej: Drogi polonisto. Chodziło mi tylko o to, abyś nie pisał bzdur na mój temat. Swoje stwierdzenia możesz zachować dla siebie. Jak będę chciał, to otworzę sobie notes i będę pisał cokolwiek. Nie Ty będziesz o tym decydował. Jeśli jesteś już taki skrupulatny, co do pisowni na tym forum, to proponuje przeczytać to, co kolega poniżej napisał. Gwarantuje Ci, że nie zrozumiesz.
Ostatnio edytowane przez Luissss81 : 13.05.2009 o godz. 15:15.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 13.05.2009, 11:20
Gdzie ja napisalem, ze nie mozna zrobic referendum ? Poprostu nie bedzie ono prawnie wiazace dla zadnej ze stron. Prawo o stowarzyszeniach mowi jasno co i jak mozna. Czytaj ze zrozumieniem nastepnym razem...lamanie prawa polskiego i europejskiego pachnie mi Bialorusia i Rosja.

Jedyna szansa na rozwiazanie PZPN'u, to uznanie tej organizacji przez wszystkie kluby polskie za nie reprezentujaca interesow polskiej pilki. Inicjatywa musi wyjsc od srodowiska pilkarskiego, ktore wtedy mogloby utworzyc wlasny zwiazek pilkarski. Ale jak wiadomo w naszym kraju niektorym klubom sytuacja w PZPNie bardzo odpowiada.
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Stary 13.05.2009, 18:45
Gadaj swoje, a ja i tak podpisy będę zbierał. Bo rozwiązanie PZPN w trybie refernedum jest zgodne z prawem. Dziękuje i tyle z Tobą polemiki w tym temacie. Sam może jesteś z propagandy pzpnu...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 14.05.2009, 01:05
manager1906 napisał(a):Wyświetl post
Gadaj swoje, a ja i tak podpisy będę zbierał. Bo rozwiązanie PZPN w trybie refernedum jest zgodne z prawem. Dziękuje i tyle z Tobą polemiki w tym temacie. Sam może jesteś z propagandy pzpnu...
Nie ma to, jak merytoryczna odpowiedz...

Takie referendum lamalo by prawo o stowarzyszeniach, a takze konstytucje RP. Najpierw poradz sie jakiegos prawnika, a potem sie wypowiadaj na tematy, o ktorych nie masz pojecia.

Jakis czlowieczek probuje zaistniec i zrobic na tym kariere - tragikomiczne.

p. s - Wyzej jest wszystko ladnie przytoczone. Stowarzyszenie takie, jak PZPN(w tym przypadku) moze sie samo rozwiazac, albo moze byc rozwiazane przez sad...innych opcji nie ma.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów