|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Nie możesz rozwiazać, za pomocą referendum, ani PZNP, ani SKWK ani Fundacji Anny Dymnej - nieważne jak bardzo by Ci na tym zależało. http://wislakrakow.com/forum/showpos...55&postcount=5 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
do dostuffca i For_FuN_ :
Od początku rozumiem o co Wam chodzi i może nawet macie racje...zobaczymy... wypowiadam sie tu ponieważ mam na ten tema pewną wiedzę, gdyż jestem na studiach powiązanych z prawem i mam różne przedmioty prawne.I dlatego moim zdaniem nie macie, ponieważ ustawa w polski systemie prawa stoi wyżej od statusu pzpn-u. USTAWA z dnia 14 marca 2003 r. o referendum ogólnokrajowym Art. 63. 1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod referendum z inicjatywy obywateli, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500 000 osób mających prawo udziału w referendum. 2. Referendum z inicjatywy obywateli nie może dotyczyć: 1) wydatków i dochodów, w szczególności podatków oraz innych danin publicznych; 2) obronności państwa; 3) amnestii. Jak widać w z ustawy rozwiązznie pzpnu nie podchodzi pod żaden z ust.1-3. Bez obrazy nie jesteście dla mnie autorytetami w sprawie, prawa ponieważ was nie znam a przez neta to każdy może być konstytucjonalistą. Bez napinki. Oczywiście jest również konstytucja w której: Art. 12. Art. 58.
Pozdrawiam i dzięki za uwagi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nawet w art konstytucji, które przytoczyłeś, jest napisane jak byk, że Sejm ustawą związku rozwiązać nie może. Na podstawie ustawy sąd może odmówić rejestracji, lub zakazać działania. Nie może jednak być to ustawa pt. "zakaz działania PZNP i innych organizacji pokrewnych", gdyż sama taka ustawa jest niekonstytucyjna.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|