|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Moja autentyczna sytuacja- ksiadz sie mnie pyta czy współżyje z moją dziewczyną i czy zabawiam sie własnym ciałem. Może mi to ktos racjonalnie wytłumaczyc po co ksiadz zadaje takie pytania
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ja wiem,zeby miec wplyw nawet na najbardziej intymne aspekty twojego zycia.Oni sie wpychaja w kazda dziedzine zycia ,zeby zdobyc wladze umyslowa nad ludzmi |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Podobasz mu się i jest zazdrosny ... co Ty nie wiesz, że ksiądz to inaczej pedał?
![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na temat nadstawiania drugiego policzka ja slyszalem ze chodzi o to : gdy ktos cie uderzy to zeby nadstawic drugi policzek aby ten napastnik miał okazje pocalowac i przeprosic. Podczas kazania w kosciele ksiadz tak to tłumaczył
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiscie ze wiem. Zastanawialem sie tylko czy nie ma bardziej racjonalnego wytlumaczenia na zachowanie gosci w czarnych sutannach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
u mnie różnie bywało z wiarą katolicką począwszy od gorliwego ministranta przez zarobkową przyszłość lektorską skończywszy na wyrzuceniu mnie z tej organizacji następnie bunt przeciwko księżą i całemu złu KK po dzień dzisiejszy, umiarkowaną wiarę opratą nie na "prawdzie" głoszonej przez księży ale na sumieniu i pozytywnych wartościach, uczęszczam raz na miesiąc średnio do Polskiego Kościoła na emigracji i muszę przyznać że jest dosyć duża różnica w prowadzeniu Liturgii przez księdza. czytania są takie same ale są pewne szczegóły które są prowadzone w inny sposób. Inne jest podejście księdza do uczestników, odbiorców jego kazań i organizacja życia duchownego w parafii .
Ale błędem jest ocenianie Wiary w Boga na podstawie księży bo to nie o to chodzi... uważam że można być dobrym człowiekiem nie będąc wyznawcą księży którzy mają chore i czasami urojone paranoje . Przykładów można podać tysiące. Każdy napewno sie spotakł z nadinterpretacją księdza ale on nie może być wyznacznikiem wiary jest tylko osobą która ma za zadanie głosić prawdę o objawieniu. Od nas i naszego sumienia i własnej wartości zależy jakimi będziemy ludźmi. Wszystko w naszych serach i głowach ![]()
Ostatnio edytowane przez marian3a : 06.05.2009 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|||||
Jezus zrewidował ST.
Księga rodzaju i przymierze Boga z Noem. Nie jest dosłownie tak powiedziane, ale to o to chodzi. Później Jezus mówi: Cytat:
Księga Wyjścia: Cytat:
![]() ![]() Łyso?
Ostatnio edytowane przez Krissu : 06.05.2009 o godz. 19:31.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak podczas spowiedzi. To była jedna z moich ostatnich spowiedzi bo stracilem zaufanie do kosciola. Wierze Tylko w Boga i zawsze bede to powtarzał.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No tak jest.Sadze ze wiekszosc zdeklarowanych katolików nie przeczytało wogole Biblii.Znaja jakies wybiorcze maksymy ,ktore w zyciu codziennym i tak sa nie do wdrozenia w zyciu ,a ten przyklad ze nie wiedza czy cos jest z Kodeksu Hammurabiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
... nauki przedmałżeńskie.... nie wiem co o tym myślicie ale dla mnie to lekko... żenujące? ![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
mhl pl - no chyba to jest oczywiste
ksiądz musi zrobić szczegółowy wywiad podczas spowiedzi ,nam ksiądz tłumaczył tak że podczas spowiedzi rozmawiamy z BOGIEM za pośrednictwem spowiednika,więc jeżeli chcesz przystąpić do komunii musisz się całkowicie wyspowiadać ze wszystkich grzechów .Sam nie lubię spowiedzi ale jak przychodzi co do czego to mówię wszystko bo przystąpić do komunii z jakimiś grzechami nie dam rady(sumienie mi nie pozwoli ) ![]() ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Mam wrażenie, ze ludzie buduja swoje ego na tym, że nie chodzą do kościoła no panowie bogato. PS jak byś poszedł następny raz(np. ślub ci się trafi i cie rodzice zmuszą do kościelnego) to nie zapomnij wspomnieć ze chcesz mordować naszch krakowskich żydów ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Spowiedz dla mnie to czysta socjotechnika i pokazanie kto tu rzadzi . Pierwsza spowiedz ma miejsce bodaj w wieku 7 lat ,przy okazji Komunii Św,wiec ja sie pytam jakie grzechy ma 7 letnei dziecko ? Ze nie posprzatalo pokoju ? Po drugie sam fakt ze spowiadajacy kleczy ,a ksiadz siedzi jest czysto socjotechnicznym chwytem ,zeby pokazac ze jestes tym "gorszym"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że ludzie budują swoje ego na tym, że chodzą do kościoła i cisną tym którzy nie chodzą
Księża o seksie. Wierzycie w to że nie stukają sobie na boku? ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o nauki przedmałżeńskie to nie tylko księża je prowadzą. Tematy o seksie, dzieciach itp. prowadza ludzie świeccy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Seks z dziewczyną jest grzechem. a pytanie o częstotliwość ma sens - jest różnicą między tym jak raz prześpisz się z panną, a tym jak współżyjecie kilka razy w tygodniu od pół roku.Tyle. NIe podoba się - nie ma przymusu wiary. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pan_premier mało precyzyjnie odpowiedzialem - kolekcjonuje szaliki
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Serio?
"Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. Zaprawdę. bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. Ktokolwiek więc zniósłby jedno z tych przykazań, choćby najmniejszych, i uczyłby tak ludzi, ten będzie najmniejszy w królestwie niebieskim. A kto je wypełnia i uczy wypełniać, ten będzie wielki w królestwie niebieskim." To (zgodnie z Ewangelią wg św. Mateusza) powiedział pewien Jezus. Może słyszałeś o kimś takim? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
felipe a twoim zdaniem nie powinno byc jakiejs granicy, nazwijmy to przyzwoitosci i dobrego smaku
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dzieki ,wole isc do psychologa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
nie wszędzie tak jest..
![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|