|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
igortsw nie można ślepo wierzyć i mówić sobie 'a co tam amica i legia też stracą punkty'. Jak Wisła chce być mistrzem przegrywając takie mecze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak? To bardzo proszę, wymień choć jeden element piłkarski, który był dziś wykonywany przez Wiślaków "zajebiście". Z chęcią posłucham.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nikt mi nie powie, że lepiej aby grał Zieńczuk czy Łobo a na ławce siedział Ćwielong. Najeżdżacie na niego, a jak już ktoś wcześniej wspomniał chłopak ma poprostu pecha. Albo jakieś słupki albo życiowe parady bramkarzy. Przypomnijcie sobie Pawła z tego sezonu w, którym skończyliśmy na 8 miejscu. To prawda, w tej lidze niczego się nie da przewidzieć i tak naprawdę może się okazać, że jakimś cudem to GKS skończy na podium. Myślę, że w meczu z Legią poza wymuszoną zapewne zmianą Baszczu->Singlar, w środku powinien zagrać Jirsak. Diaz ma często piłkę, ale pożytku z niego żadnego.
P.S. Życzę sobie i wam, aby w ostatnim meczu to Śląsk nie odebrał nam mistrzostwa ![]() ![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie ma hu**.Dzwonimy dziś do Mili i płacimy im ekstra za zwycięstwa nad ległą i amicą!!!Ja w mistrzostwo wierzę ale nie z Łobodzińskim i Zieńczukiem w składzie!I coś mi świta ,że legła zgubi punkty jutro,z amicą gorzej.Ale nic ,trudno ten mecz to już historia.Byłem zdenerwowany przez 5 min. ale teraz wiara jest z powrotem!WALCZY WISŁA WALCZY!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ten mecz pokazał jak żenująco słaby jest ...Górnik Zabrze. Ani na moment nie zamknęliśmy Piasta jak Górnika co chwile. Nasze Gwiazdy myślały, że Piast się położy ale niestety się nie położył i po grze na stojąco przez 65 minut było w plecy 1:0. Prawda jest taka, że jak się biega 20 minut to jak widać nawet na beniaminka może nie wystarczyć. Mega przypadkowy gol Małego deczko zmniejsza rozmiary kompromitacji. A gol Piasta palce lizać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przestancie histeryzowac!!!
Na razie czekamy co sie stanie jutro w Warszawie i pozniej w Poznaniu. Moze Rycerze Wiosny cos tam urwa Legionistom... i Lech tez sie potknie. ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Truchtali do 60 minuty... smutne |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wisła wychodzi 5 na 4 obrońców piasta zamiast wjeżdżać miedzy obrońców grać prostopadła piłke do napastnika lub pomocnika czaka na pomoc reszty drużyny gra jest bardzo spóźniona Wisła zagrała dobrze ale proste bełedy i niewykorzystane sytuacje np.ta Ćwieląga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dla mnie zajebiscie wychodziło konstuowanie akcji, nic po za tym. Nie uwazam ze gralismy we wszystkim dobrze. Ale kur$%^&*, mówienie ze gralismy dno, skreślanie szans to jest juz przesada,.,,,,,a ku$%^& ide rozwalać nobow w CS.... przynajmniej sie odstresuje..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
cholera, najgorsze jest to ze nasza gra w drugiej połowce byla naprawde niezla;/ teraz to sie chyba bede tylko modlił zeby jutro L i L pogubiły pkt ;/
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Oczywiście teraz się trzeba modlić żeby lech i legia potracili punkty....
Wydaje mi się że Smuda bardziej zmotywuje leszka niż Wisłę Skorża... Mieliśmy wygrać 5 meczy... dojedziemy legie a lech weżnie mistrza... OBYM SIĘ MYLIŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Futbil to nie totolotek. Nie "na szczęściu" lub jego braku się opiera. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cóż, jak się wygrywa 4 wyjazdy na 13 to nie da się być mistrzem, nawet w Polszcze.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Obrona odpuscila jedna akcje i Piast nam strzelil .Pilka szla jak po sznurku a pewnie w tym czasie Diaz pomyslal :"a **** ,Piotr Brozek mu zabierze pilke" ,Piotr Brozek pomyslal "a **** Marcelo mu odbierze pilke" ,Marcelo pomyslal "a **** Glowacki przejmie pilke,Glowacki pomyslal "O ****a nie dam rady "
To byl kluczowy moment .Obrona Czestochowy Piasta i kontry ,ktore wyprowadzaja chyba najlepiej z calej ligi No i Cwielong ,niech sobie zalozy tutaj konto i powie jak jako napastnik nie strzela z 3 metrow ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zienczuk to jest juz myslami w Grecji...ja wole ogladac na skrzydle Piotrka Cwielonga!
Baszczynski to jeszcze pokazuje...gra z zaangazowanie...a Zienczuk...on ni huuu nie zasluguje na nowy kontrakt...takich ludzi trzeba sie pozbywac tak samo Niedzielana..blogera.... bedzie Mistrz! tylko niech chlopaki graja od poczatku z determinacja jaka pokazali po 60minucie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Nie wszyscy chyba mają pełną świadomość faktu, że wypowiadają się na Forum Kibiców Wisły Kraków. Kibiców, a nie "kibiców". Jeżeli ktoś loguje się tu tylko po to, żeby po wygranym meczu napisać "Brawo!", a po przegranej, albo (o zgrozo ;> !) remisie wypisywać pierdoły o zwalnianiu Skorży itp - to ewidentnie pomylił miejsca w sieci. Zapraszam na Onet, WP, Interię. Wybór jest spory. A teraz do rzeczy: Piast wykorzystał błąd defensywy i strzelił gola. W tym momencie wiadomo było, że o 3 punkty będzie ciężko. Ale podobało mi się bardzo to, że naszej drużynie ani przez chwilę nie zabrakło wiary. Do 94 minuty stwarzaliśmy zagrożenie pod bramką Piasta. Pomysł na grę też był, w kilku sytuacjach zabrakło nam po prostu szczęścia - takiego jakie miał Piast wykorzystując swoją jedyną sytuację w meczu. Sprawa mistrzostwa będzie zapewne nierozstrzygnięta do ostatniej kolejki, wiele więcej będzie można powiedzieć za tydzień, po meczu z Legią. Póki co nie ma co kalkulować, spójrzcie sobie na terminarz. Zarówno Legia jak i Lech mają przed sobą ciężkie mecze. Trzeba wierzyć, jeżeli jest się kibicem Wisły. A jeżeli tylko kibicem piłkarzy, którzy wygrywają mecze... to już zupełnie inna kwestia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No i jeszcze jedno.Obrona Piasta grała zaje**ście!Ja widzę Glika i Kasprzika w Wiśle w lipcu.Ogólnie szacunek dla Piasta bo pokazali ile Wisła musi jeszcze poprawić przed el .LM OCZYWIŚCIE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Jak już mówiłem na ostatnim sprawdzianie z fizyki prezentowałem się najlepiej pod względem wyglądu, ale nie dało to efektu w postaci oceny - dostałem 1. Mam nadzieje, że zrozumiesz tą metaforę... Nikt tutaj nie mówi, że mamy się odwrócić od klubu i go nie wspierać, tylko tutaj chodzi o to, że ani Ty ani nikt inny nie może być pewien, że drużyna A czy B straci punkty, tak samo jak nie można być pewnym, że wygra wszystko do końca. Mówisz, że chory naród, a niestety taki mały szczegół, że Ty też do niego należysz=sam jesteś chory ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Problem z Pepe nie jest taki, że dzś nie strzelił z 3 metrów, bo to kazdemu sie zdazyc moze, problemem jest to że ma takie problemy ze skutecznością w każdym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Zobaczymy czy "rycerze wiosny" nie urwą nam punktów jeszcze...
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bodzio W. bedzie mial dzien to jest po nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Nie czujesz ironi to nie komentuj, bo oczywiste jest, że w tym co pisałem chodzi o podkreślenie SKUTECZNOŚĆI. Dużo już było takich meczy, że tych sytuacji było mało, zwłaszcza na wyjazdach, i dlatego te 6 remisów i 3 porażki
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najgorzej boli nie wynik, ale to, że przy tylu okazjach bramkowych potrafiliśmy strzelić tylko jednego gola. Rozumiem, że można tracić punkty w meczach w których ma się niewielką przewagę, ale nie kiedy przewyższa się przeciwnika o kilka klas w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Wisła na takich meczach straciła co najmniej 6 punktów: oprócz dzisiejszego meczu, wyjazd z Bełchatowem i mecz w Krakowie z Łksem. Ja i tak myślę, że Wisła spokojnie ogra Legię i o Legię bym się nie martwił, ale czy Lech straci jeszcze punkty? Mimo trudnych wyjazdów myślę, że jest niestety duża szansa, że Lech wygra wszystko do końca, bo potencjał ten zespół wg mnie ma największy, co pokazały mecze w Uefa. Ostatnim polskim klubem, który grał piłkę na podobnym poziomie i miał podobny potencjał była Wisła Kasperczaka. Można mówic wiele, nie lubić Lecha, kochać Wisłę ( tak jak ja ), ale trzeba przyznać, że taki piłkarz jak Stilic kiedy chce mu sie grać ( obecnie chce chyba wymóc na Lechu transfer dlatego wg mnie specjalnie obniżył loty ) to jest zawodnikiem z kosmosu jak na polskie warunki ( spójrzcie na jego statystyki ). Mimo wszystko: TYLKO WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a szkoda gadać. Powiem tylko tyle, że jeszcze są 4 kolejki i może sie wszystko zdarzyć wiec jeszcze nie czas nas skreślać. Bez Napinki.. z Legią wygrac 3:0 i pozamiatane. A co do tego narodu, to wiadome ze Polacy (jako narod) są chorzy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Najgorsze jest to, że po meczu z Legią będzie gadanie, że Małecki, Cwielong do rezerw. Braluje stałości naszym zawodnikom, raz grają dobrze, raz słabiutko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() A jak w następnym meczu da dupy to już go nie będziecie chcieli ? Wy siebie czytacie? zalecam Wam samych siebie po takim meczu czytać, najlepiej na drugi dzień jak wyjdziecie z amoku i ochłoniecie, ubaw po pachy. Na onecie i interii jest spokojniej.. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Walić Legie, nawet jak wygraja to mamy ich u siebie, wiec to nie problem, aby punkty zgubil Lech.
A co do meczu, to sam wykrakalem mecz z Polonią Bytom, kilka podstron wczesniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
A jak ich nie pojedziemy bo Czarnecki znowu strzeli przewrotka z 0 kąta bedac krytym przez 3 pilkarzy? Wydaje mi sie ze ten mecz zdecyduje o mistrzostwie bo Lechia jest jeszcze slabsza od Piasta,Slask mamy u siebie. Jeszcze problem z rycerzami wiosny pozostaje. ![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|