The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
studio
Banita

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2009, 18:46
Na wp.pl jako pierwsi o tym informowali więc media piszą, a że grupa ITI nie pisze to się dziwicie?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.01.2009, 18:53
studio napisał(a):Wyświetl post
Na wp.pl jako pierwsi o tym informowali więc media piszą, a że grupa ITI nie pisze to się dziwicie?
Pisze, tyle że w swoim stylu. PiS nadal śmie podważać zasadność całej tej szopki i stawać po stronie "kiboli".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2009 o godz. 19:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.01.2009, 19:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pisze, tyle że w swoim stylu. PiS nadal śmie podważać zasadność całej tej szopki i stawać po stronie "kiboli".
Dokładnie

I aż się dziwię, że do informacji nie zostało zamiesczone zdjęcie z jakiejkowleik zadymy, by podkręcić atmosferę. W końcu i Onet ii TVN lubią do informacji dodawać obrazki z zupelnie innych wydarzeń, jeśli jest im to potrzebne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2009 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.01.2009, 19:06
jak bł ten news o sądach i prokuraturze, to nigdzie nic nie było,linkowane, przedrukowywane
a teraz na onecie juz jest, komentarze?

"PiSowi zostali juz tylko kibole"
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.02.2009, 22:03
Co było napisane na transparentach które dziś wywiesiła Polonia, chyba w drugiej połowie?

Polonia Dyskobolowa, nie Bytom.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.02.2009 o godz. 22:25.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 27.02.2009, 22:14
Na jednym widziałem ok. 70 min. "Tylko świnie siedzą w kinie" i było cos jeszcze o stadionie kolosie (czy jakos tak)
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.02.2009, 22:18
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Na jednym widziałem ok. 70 min. "Tylko świnie siedzą w kinie" i było cos jeszcze o stadionie kolosie (czy jakos tak)
"W kasie nie ma być roznicy, stadion dla dumy stolicy" jakos tak jeśli już

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2009, 22:19
,,stop policyjnej propagandzie'', ,,Pilka nozna dla kibicow'', ,,Tylko świnie siedza w kinie''.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.02.2009, 19:05
kaco1985 napisał(a):Wyświetl post
,, ,,Pilka nozna dla kibicow'', ,.
w świetle zakazu dla gości oraz nie kiwnięcia nawet palcem ze strony kibiców Dyskopolo zakrawa na szczyt hipokryzji
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.03.2009, 15:54
Słyszeliście w piątek podróbę naszej FORZA WISŁA w wykonaniu kibiców Polonii Warszawa? - Naprzód Polonia, Naprzód Polonia, Naprzód, naprzód, naprzód Polonia.
To się zaczyna robić coraz bardziej żałosne.. najpierw Lech skopiował nasze Jesteśmy dumą tego miasta, a teraz Polonia naszą Forzę.

Jeżeli my wprowadzamy nowe pieśni to kserujemy od innych POLSKICH drużyn czy staramy się sami wymyślić?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
kisiel92
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.03.2009, 16:04
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Słyszeliście w piątek podróbę naszej FORZA WISŁA w wykonaniu kibiców Polonii Warszawa? - Naprzód Polonia, Naprzód Polonia, Naprzód, naprzód, naprzód Polonia.
To się zaczyna robić coraz bardziej żałosne.. najpierw Lech skopiował nasze Jesteśmy dumą tego miasta, a teraz Polonia naszą Forzę.

Jeżeli my wprowadzamy nowe pieśni to kserujemy od innych POLSKICH drużyn czy staramy się sami wymyślić?
Mógłby ktoś napisać ich wersje? Bo nie słyszałem jeszcze
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.03.2009, 16:10

Z tego co kojaze to oni już to dawno śpiewają ...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 01.03.2009, 16:31
Ja akurat słyszałem to pierwszy raz i wydało mi się to strasznie żałosne.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 01.03.2009, 17:45
Ja akurat słyszałem to pierwszy raz i wydało mi się to strasznie żałosne.
Nie spinaj sie tak P bo ta przyśpiewka ma podobno z 15 lat(jak nie wiecej) i u nas została odkurzona ostatnio.

edit. Rafelek Tobie chodziło chyba o Naprzód Wisełka a nie o Jesteśmy dumą tego miasta
Powód: ;]
Ostatnio edytowane przez Martinho : 01.03.2009 o godz. 17:53.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.03.2009, 18:15
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Nie spinaj sie tak P bo ta przyśpiewka ma podobno z 15 lat(jak nie wiecej) i u nas została odkurzona ostatnio.

edit. Rafelek Tobie chodziło chyba o Naprzód Wisełka a nie o Jesteśmy dumą tego miasta
No właśnie ja tez teraz słyszę coś nowego w ich repertuarze na melodie "Naprzód Wisła T Naprzód Wisła S"
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.03.2009, 12:15
Puste sektory gości
Cytat:
„Wyjazd Rzecz Święta" to hasło dobrze znane kibicom krakowskiej Wisły, ale również i innym kibicom ligowych drużyn. Od dłuższego czasu możemy zaobserwować w poszczególnych klubach, coraz lepszą organizację wyjazdów na mecze wyjazdowe (głównie za sprawą organizowania transportu, czy też reklam wyjazdów), dzięki czemu w sektorach gości nigdy nie jest pusto, a co za tym idzie mecze zyskują atrakcyjność pod względem kibicowskim. Jednakże w rundzie wiosennej, aż na 6 ligowych stadionach sektory gości będą nieczynne.

Przyjezdni oficjalnie nie zawitają do Krakowa na stadiony Wisły , Warszawy na stadiony Legii i Polonii, Poznania na stadion Kolejorza, a także na obiekty Piasta Gliwice i Jagiellonii Białystok.

Przyczyną takiego stanu rzeczy są remonty stadionów, a że klubom jest „wygodniej" zorganizować mecz bez udziału kibiców gości nie trudzą się by jednak umożliwić przyjezdnym obecność na meczu.

Mimo tego, że jednym z wymogów licencyjnych klubów ekstraklasy jest odpowiedni sektor gości, to kluby które go nie posiadają( a takie są chyba te które mają powody do niewpuszczania gości) licencję na grę w lidze mają.

7.4.2 Kryteria „C"

I.16

Stadion - miejsce dla kibiców drużyny gości

Co najmniej 5% (pięć procent) łącznej liczby miejsc na stadionie przewidzianej

w stosownym certyfikacie musi być udostępnione kibicom drużyny gości w oddzielnej

strefie.

Takie postanowienie uwarunkowane jest decyzjami kompetentnych organów

licencjodawcy i/lub lokalnych władz terenowych, odpowiedzialnych za bezpieczeństwo i

ochronę (mecze wysokiego ryzyka itp.).

PZPN jak na razie przychylił się do wszystkich wniosków klubów ekstraklasy z prośbą o możliwość nie wpuszczani kibiców gości, wyrażając zgodę na rozgrywki na poszczególnych stadionach bez udziału kibiców przyjezdnych.Przed wyjazdowiczami ciężka wiosna... uboga w wyjazdy.

Nas czekają zaledwie 3 wyjazdy, do Bytomia, Bełchatowa oraz Poznania nie udamy się z powodu kary za wydarzenia mające miejsce podczas derbowego pojedynku z Cracovią w PE, do Gliwic nie pojedziemy ze względu na brak na obiekcie Piasta sektora dla gości.

Wyjątkowego pecha mają kibice ŁKS Łódź, którzy wiosną rozgrywają spotkanie wyjazdowe z min. z Legią, Polonią, Jagiellonią oraz Lechem Poznań, gdzie sektory gości są zamknięte, na pojedynek z Ruchem też prawdopodobnie nie wejdą, a co za tym idzie wiosną udadzą się tylko na 1 mecz wyjazdowy do Wodzisławia Śląskiego.

Arka Gdynia - 6 wyjazdów (w tym 1 zgodowy, gdzie się na pewno udadzą mimo remontów- Poznań )

Cracovia Kraków - 5 wyjazdy (w tym 2 zgodowe na które zapewne się udadzą mimo remontów w Poznaniu i Warszawie - Polonia)

GKS Bełchatów - 4 wyjazdy

Górnik Zabrze - 4 wyjazdy

Jagiellonia Białystok - 3 wyjazdy

Lechia Gdańsk- 3 wyjazdy

Lech Poznań - 3 wyjazdy

Legia Warszawa - 3 wyjazdy

ŁKS Łódź - 1 wyjazd

Odra Wodzisław - 5 wyjazdów

Piast Gliwice - 6 wyjazdów

Polonia Bytom - 5 wyjazdów

Polonia Warszawa - 7 wyjazdów

Ruch Chorzów - 6 wyjazdów

Śląsk Wrocław - 7 ( w tym 1 na Wisłę)

Wisła Kraków - 3 wyjazdy
SKWK
ŁKS sie juz wszystkim sypnął :/

i jako bonus
Piłkarze Pasów apelują o doping
Cytat:
Proszę was również o to, byście powstrzymywali się od przekleństw pod naszym adresem po każdym nieudanym zagraniu. To frustrujące, kiedy słyszy się z trybun wyzwiska. Wcale nam to nie pomaga, a wręcz przeciwnie
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 06.03.2009 o godz. 12:19.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.03.2009, 14:06
Kocur napisał(a):Wyświetl post
w świetle zakazu dla gości oraz nie kiwnięcia nawet palcem ze strony kibiców Dyskopolo zakrawa na szczyt hipokryzji
Mieliśmy Legię wpuscić na sektory Polonii? Bez żartów - to tak jak Wy wpuścilibyście Cracovię na swoje. Mogła Legia wysłać zamówienie bilety do Grodziska Wielkopolskiego, to pewnie dostaliby je

A co do "Naprzód Polonia". Od kiedy chodzę na Polonię (od 1999 roku), to już słyszałem tą przyśpiewkę. Na Polonii nikt się nie ekscytuje, czy to my ją wprowadziliśmy, czy ktoś inny, bo ważniejsza jest dobra zabawa przy niej.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 10.03.2009, 08:28
Zakaz za wulgarne okrzyki
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,63...e_okrzyki.html

Czyżby wróciła komuna?.
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.03.2009, 10:19
No to już ludzkie pojecie przechodzi co się dzieje na tej Legii.
My też pewnie dostaniemy zakaz stadionowy na Legie, bo na pucharze z Lechem też to spiewaliśmy
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.03.2009, 11:06
http://i42.tinypic.com/2zqtqns.jpg
ITI odnosi sukces coraz mniej okrzyków ITI spier... , tylko, że zainicjować jakiś doping samemu już nie tak łatwo.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Malvivente
Guest

Stary 10.03.2009, 11:19
Czekam, aż 7 kotów napisze, jak po akcji 'widelec', że Legia robi z siebie męczenników.

Walczcie dalej z tymi szmaciarzami.

ITI spierdalaj!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 10.03.2009, 11:27
Dzwonia ci artysto dzwony, ale nie za bardzo wiesz w ktorym kosciele.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Malvivente
Guest

Stary 10.03.2009, 11:39
napisałeś, że, gdyby akcja skierowana była w stronę kibiców z drugiej strony błoń to strzelałyby korki od szampanów u nas. Tego też się wyprzesz?

Solidarność kibicowska powinna być czymś więcej, czymś ponad wszelki kibicowskie podziały. Szkoda, że tego nie rozumiesz.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 10.03.2009, 11:47
O Legii w charakterze meczennikow pisalem przed widelcem, nie po. Tu zdania nie zmieniam.

Podobnie jak nie zmieniam zdania o strzelaniu korkow. Tzn pewnie tylko ja bym strzelal z tego szampana widzac niektore wpisy.
Solidarnosc kibicowska z pasiakami ?! Wolne zarty.

BTW - wroc do tego mojego wpisu. To "strzelanie korkow od szampanow" nie odnosilo sie do policyjnej lapanki w stylu gestapo. Tylko do idiotycznej sytuacji na trybunach, do ktorej sie Legionisci sami zapedzili.
To beda chyba pierwsze strony tego tematu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Malvivente
Guest

Stary 10.03.2009, 11:57
Heh, nie mam czasu zagłębiać się w to teraz, czytałem to kiedyś i zapadło mi to dobitnie w pamięci.

Mi chodzi o solidarność przeciw największemu wrogowi, jakim są psy. Sam przecież kiedyś coś działałeś, chyba miałeś okazje zetknąć się z metodami mundurowych dziwek?
Na derbach w 96, o ile się nie mylę, była wspólna awantura na policja?

Więc, jeśli miałaby miejsce akcja widelec z kibicami z drugiej strony błoń, gdzie homoseksualiści z prewencji traktowaliby ich jak GKS, to na pewno miałoby to odzwierciedlenie w twórczości na murach.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 10.03.2009, 12:12
Rozrozniajmy fakty.
Nie bawia mnie zabawy 20-latkow z prewnecji w gestapo, czy gdy ktos dostaje w....... za niewinnosc.
Bawi mnie natomiast sytuacja na Legii.

Co nie zmienia faktu ze jesli chodzi o obrzezany wstyd zza Blon to relatywizmu u siebie doszukac sie nie moge. Jak dla mnie to moga u nich na pastwisku sie odbywac nawet proby jadrowe.
.......e ich z gory na dol, i zycze jak najgorzej.
W tym i konfliktu z wlascicielem - do czego pilem w sformulowaniu o "strzelajacych korkach szampana".
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Malvivente
Guest

Stary 10.03.2009, 13:09
no to wszystko wyjaśnia, uwierz, że tez życzę im jak najgorzej, ale pierwszym od zawsze wrogim kibiców jest psiarnia. Dostać za niewinność to jedno, a być pozbawionym barw, komórki, być bitym, opluwanym i zagazowanym przez kilka godzin (Mydlniki) i dostać do tego sanki, to drugie.

Co do Legii to można ich nie lubić piłkarsko, nawet trzeba Ale nie szanowanie Legii kibicowsko wiąże się moim zdaniem tylko i wyłącznie z kompleksami. Legia to jeden z nielicznych klubów w Polsce, który rozumie, że dobra rozkminka to podstawa kibicowania, poza tym w kilku sytuacjach udowodnili, że maja klasę. I za to darzę ich sporym szacunkiem. A co do Wilna, no cóż, to nie był dobry pomysł z ich strony i teraz się to mści, ale panowie, bez przesady, metody działań Waltera są gorsze niż za komuny.
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.03.2009, 15:58
orientuje się ktoś,z iloma bębnami Lech prowadzi doping u siebie ?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 28.03.2009, 16:12
Wydaje mi się ze z dwoma lub z trzema...chyba, że są jakieś jeszcze gdzies schowane
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
nowahuta
Banita

Od: 03.2009

Stary 28.03.2009, 16:14
Mi się wydaje, że z dwoma ale mocniejszymi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów