|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
no jak to od pierwszego! a tak dr Queen tez pamiętam i oglądałam a jak!. A domek na prerii kojarzycie? a Limahla i Neverending Story?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Odnosnie zabaw nie wiem czy pamietacie gre w masy?Rysowalo sie na asfalcie(!) dosyc skomplikowana figure , byly dwa zespoly i wygrywal ten ktory doszedl do bazy w sroku tej figury jako pierwszy-mozna bylo przeciwnika pociagnac w swoim kierunku , albo popchnac , a gdy przeciwnik przekraczal linie wypadal z gry . Wiem , ze brzmi to troche skomplikowanie ale pamietam , ze oprocz rozbitych lokci , kolan itp. zabawa byla pierwsza klasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szczegolnie lubial sie jarac rubin-714
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
a jeszcze bylo cos takie go jak w "Kamiennym kręgu" albo "Niewolnica ISaura" a może to było to samo
jak Isaura z Leonciem do PL przyjechali to ludzie witali ich ich jak jakieś mega gwiazdy na trasę przejazdu wychodzili ale może to ściema dokładnie ojciec kumpla zawsze nam po 1,5-2 h kazał schodzić z TV bo WYBUCHNIE |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 16.12.2008 o godz. 22:24.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
a spodnie piramidy? wersja z lampasami lub bez
![]() jak wybrali Jana Pawła II to pamietam szał radości w domu - wtedy dla mnie nie zrozumiały - potem szliśmy do Kościoła strasznie zapchany i głośne "Boże coś Polske"...
Ostatnio edytowane przez Ni_Ma : 16.12.2008 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
tak zgadza sie ale w sumie ja z lat 80 to tylko urywki pamietam
...ale pamiętam ze po zmianie ustroju z kumplem wynosiliśmy dzieła Lenina Marksa i innych ze szkolnej biblioteki do kotłowni i za ch.... nie mogliśmy zrozumieć czemu tak świetnie oprawione i zupełnie nie zniszczone booki idą do pieca ![]() i jeszcze pamiętam że raz stałem chyba ze 3 godziny w kolejce po czym sie okazało że wszyscy stali za czymś innym ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sorry moja pomyłka,przecież isaura to tak mniej więcej '85 chyba...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
http://pl.youtube.com/view_play_list...686&playnext=1 Apropo Tsubasy
Pozdrawiam Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez buldus : 16.12.2008 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
skoro weszliście na temat filmów to kto z Was pamięta Esmeraldę
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Pierwszym "topowym " serialem była Isaura, ludzie dawali tak córkom na imię hehe , a z deka przygrubego kumpla przezywaliśmy ŻANUAR- odnośnie grubej kucharki-niewolnicy z tego seriali, pamiętam jeszcze Oszin (japoński),Korzenie , ale kozacki był" Jak zdobywano dziki zachód", " Północ-południe" i Wichry wojny"- ten ostatni chętnie bym jeszcze raz obejrzał i dziwi mnie że tvp straszy non stop "Pancernymi i Janosikiem" a tamtych nie puszcza. W czwartki szedł Dempsey i Makepeace na tropie" z taką zaje_istą niunią, oczywiście Cojak. W niedzielę w południe Robin Hood.
Ni_Ma wspomniał spodnie piramidy, pamiętam tureckie swetry,"cichobiegi bądź espadryle" oraz buty z wielkimi językami(koniecznie na wierzchu) , spodnie sindbady, telewizor Rubin to żeczywiście była bomba i sporo mieszkań w Polsce SPŁONĘŁO! ,dzięki temu cudowi techniki, potem był Jowisz -już lepszy, moi rodzice mieli Ametysta a potem kolorowego Elektrona- wypas |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie zapominajmy o dynastii
- e juz ktos wspomnial![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.12.2008 o godz. 23:50.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
przyszło mi do głowy, że mam takie zdjęcie w tureckim swetrze... heheh powinnam rodziców pozwać za to
gdybyśmy konkurs zrobili kto lepiej wygąda w piramdach i tureckim swetrze mam miejsce na pudle jak nic aż je sobie pooglądam w święta - zdjęcia oczywiście - nie piramidy i swetry ;-)EDIT: darotsok73 no i właśnie dlatego jestem pewna miejsca na pudle heheheh nie dość że sweterek jest jakiś rudobrazowobiały (fuuj) to spodnie są na maxa dekatyzowane i jeszcze podwinięte do kostki ehehehe no nie mogę ... połakałam się ze śmiechu ![]() Powód: literkuff
Ostatnio edytowane przez Kobieta_Wislak : 17.12.2008 o godz. 00:18.
![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A Mikołaj w szkole? zabawy choinkowe (dyskoteki) na których grali " Młode Ptoki", Sandra , Bad Boys Blue, PapaDance (fajne przytulane kawałki), Fancy, Shakin Stewens ,Laser dance Sawage i od groma innych typu Italo Disco(sorki za pisownię). Apropos ciuchów -spodnie musiały być na maxa dekatyzowane , najlepiej w całości i 20 razy prane! cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przed piramidami byly jeszcze spodnie malviny , a przed nimi nosilo sie jeszcze koszule flanelowe i spodnie w krate , aaaaa i oczywiscie zima nieodzowne relaksy-kazdy je mial
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Hehhe Super temat!
Początek lat 80. (tak do 85!) pamiętam w ten sposób do dziś: gry w monety, rzucanie scyzorem, puszczanie resorówek oblanych środkiem łatwopalnym, rzucanie się białymi kulkami z drzewa (rodzaj krzewu, którego owoce – niezjadliwe -doskonale nadawały się do rzucania w siebie), zbieranie puszek po napojach z Zachodu. Najgorsze jak się je umyło--po jakimś czasie rdzewiały jak diabli Potem nadeszła epoka miniaturowych żołnierzykow. Ja miałem ok.2500 samych figurek. Królem był kumpel Krzysiek - miał cwaniak rodzinę w Anglii i w Kanadzie. Stamtąd przychodziły mu setki żołnierzy w każdej paczce. Nie miałem szans Pamiętam , że popularne były „Smerfy” i my (dosłownie cala klasa! Dziewczyny i chłopcy-co rzadkie dosyć jest w tym wieku) bawiliśmy się wspólnie razem. Oczywiście do pierwszej kłótni na zasadzie: dlaczego ja mam być Ważniakiem a nie Osiłkiem? W końcu nadeszła także i do nas era Atari! Pól dnia kolega wgrywał grę bo była na kasecie pod nr 979. I np. jak się zacięło cos to od razu zaczynało się szukanie winnego na zasadzie: to ty pierdnąłeś, ty się ruszyłeś, ty krzyczałeś. I młócka gotowa. W sumie więcej się biliśmy niż graliśmy Potem pierwszy komputer w naszym domu .1992 rok i AMIGA 500! Gry typu Golden Axe, Civilization, South & North, Lotus albo Sensible Soccer. Ile poszło joysticków przy tym A pamiętacie He-Man’a? Zbierałem figurki zarówno jego jak i pozostałych bohaterów. Były dosyć drogie, a ja odkładałem na takiego jednego cały miesiąc . Gumy turbo, spodnie marmurki, karty Euro92, szał-pał na NBA. Pierwsze podchody pod laski i nieśmiertelna Lambada, 2Unlimited, Dr Alban czy ballady GunsRoses. Zaraz potem polski rock--Wilki, Hey, T-Love. To chyba przez program Owsiaka-Lalamido.. Kojarzy ktoś pierwsze wygłupy Skiby czy Konjoo? A potem już liceum ,używki, nauka, dziewczynki, wyjazdy na mecze, nowi koledzy itd.... Suplement tyczący się TV! Przypomniały mi się te wszytskie programy dzieciece jak "Wieczór z Pankracym", a zaraz po nim "Nie ma nikogo w domu"(piatek!).Pomyślcie co by było, jakby dzisiaj ktoś się dowiedział, ze dzieciak siedzi sam. Ile huku by było W poniedziałki zaś był teatr dla dzieci . Kukiełki, marionetki, maskarady...A wieczorynki? Pszczółka Maja(za PRL-u to chyba dwa razy serie mi zdążyli puścić!), Rumcajs, Wodnik Szuwarek, Kolargol, Mis Uszatek. A pasmo telewizji edukacyjnej? Pi i Sigma z Matplanety Ile człowiek ma w pamięci z dzieciństwa....FANTASTYCZNY TEMAT. Powód: Suplement :)
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 17.12.2008 o godz. 03:35.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jedno sie tylko nie zmieniło od tamtych czasów - "Moda na sukces"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
no nie wiem, ostatnio widziałem i ta stara ropucha juz włosów nie ma
![]() Pytał ktoś o Diabła piszczałę Ogladałem! mam nawet pewne traumatyczne wspomnienie, jak mnie chorego 4 latka rodzice zostawiwli w domku letniskowym na godzinę,a akurat szedł Diabeł(mój faworyt wtedy). Jednak sie okazało, że co innego jest oglądać go samemu,a co innego z rodziną. Bałem się jak cholera. Co do zbierania, puszek, naklejek i pudełek odpapierosów sprawa była prosta: za kumuny wszystko było szare i nudne. Paczka z wielbładem czy napisem Malboro to było coś! strały takie paczuszki u mnei na półkach jako wystawa, dużo nienazbierałem, ale były... pamietam tez że juz wpodstswówce wyciagaliśmy z paczek, kawałek wenętrznego kartonika, tam były jakies numery... wie ktoś o co chodziło? ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
co do ubioru i obuwia to pamiętam,że miałem bardzo popularne wtedy buty Vansy,chyba tak to się pisze,była wtedy taka moda,że kogo się nie widziało miał Vansy.troszkę później miałem buty w któych świeciła mi się podeszwa w nich to był szał dla mnie
![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Drużyna A, MacGywer, Nieustraszony, Tajemnice Sagali
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
wszystko co napisałeś były to seriale które się uwielbiało,przynajmniej ja tak myślę.często jak jechałem do babci na wieś to bawiliśmy się w Drużynę A mieliśmy bazę na drzewie i to wystarczyło,żeby zająć się na cały dzień
![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z uluibionych seriali z czasów komuny to najbardziej podobali mi sie "Policjanci z Miami".Zawsze pokazywała je TVP w czwartki o 20-tej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jedTS
w czwartek ten program nazywał się chyba "KWANT" i chodzily takie dwa zjeby w ubraniach a'la bałwanek Michelin. Jeden się nazywał Sigma, a drugi Pi. Nie czytałem całego tematu, zbierał ktos serię książeczek ze znakiem tygrysa, tzw. "Tygryski" Grał ktoś w "sztrule" aha a seriale typu Jataman, Tsubasa, GiGi i Generał Daimos leciały chyba na TV Rondo, po której wszedł Polsat (chyba bo jeszcze w miedzyczasie Polonia1 śmigała) ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
A"Tygryski" zbierałem ja.Miałem ich około 200. To dziw bierze , ze po tym całym praniu mózgu z dziciństwa: szabli, mieczy, karabinów, książek, filmow wojennych radzieckich i tony żołnierzy, nie skończyłem jako zapijaczony major Wojska Polskiego (Wtedy jeszcze Ludowego Wojska Polskiego) ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
My mieliśmy generalnie farta z tymi japońskimi kreskówkami, mimo wszystko były to jakieś w miarę normalne postacie do "naśladowania", grały w piłkę, w kosza, była też przecież bajka o tej statkarce (ale za cholere nie pamiętam tytułu), w obecnych czasach wyewoluowało to w jakieś .......nięte pokemony. efekt genetycznego skrzyżowania świni z rosiczką i gnojówką.
A kreskówkę o bandzie Drombo pamiętacie? Trochę psychodeliczna patrząc z perspektywy czasu ale ile się z nich naśmiałem to moje ![]() Oprócz powyższych największy wpływ na moje dzieciństwo miał zdecydowanie MacGuyver, Drużyna A, i rodzinne oglądanie Dynastii i Dr Quinn ![]() ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może ktoś nie wiem: w TVOkey wychodzi co tydzień płytka z odcinkami Drużyny A. Aktualnie zostało jeszcze tylko ok 16 odcinków ale jak ktoś chce to można zamówić.
Sorki za OT |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a zbierał ktoś z was "markowe" resoraki czyli MATCHBOX'y
) kurcze, ale czlowiek mial zajawke ![]() ![]() cos w tą desen, tylko tamte byly cale niebieskie tylko z logiem |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|