The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2008, 17:54
Chodzi mi o nazwę tego skrzyżowania gdzie jest nakaz jazdy w lewo lub prawo
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
caban
Junior Member

Od: 12.2002

Stary 21.11.2008, 17:59
przez to ze on jest tak chujowo zrobiony, kto tam był na placu to wie ze łuki sa obok siebie, i przy cofaniu jechałem przy pasie tego drugiego łuku zamiast mojego.

Z całym szacunkiem dla Ciebie w ruchu miejskim tez poruszasz sie obok innych uczestników więc odległość nie ma większego znaczenia...
Odnosnie terminu oczekiwania w tarnowie ok 3 tygodni .....
Polecam wykupienie kilku h przed egzaminem to wiele daje
Ostatnio edytowane przez caban : 21.11.2008 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
gse
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.11.2008, 22:53
Istnieje możliwość zamiany terminów z jakąś osobą egzaminu łączonego ?Na czym to polega i jak to trzeba zrobić...bądź przenieść termin...
Cytat:
...Nasza Siła Was Przerasta -WISŁA KRAKÓW- Lepsza Strona Tego Miasta...
Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.11.2008, 23:21
Moze plotki ale slyszalem,ze egazminatorzy ostatnio mniej nastawieni na oblewanie bo byl za niski poziom zdawalnosci( chyba najnizszy w Polsce?). W praktyce to tak wyglada ze w tym miesiacu 5 osob z mojej klasy zdalo prawko( 1 nie zdal teorii, ale dostal termin na za tydzien i zdal bez problemow za 2 razem)
Jak ktos ma skladac papiery na laczony to terminy bardzo krotkie- 2,3 dni. Rozpiepszylo mnie jak kumpel pojechal sie zapisac i dostal termin na tego samego dnia. Nie wiem jaka przyczyna tych krotkich terminow ale tak jest.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 21.11.2008, 23:28
ted napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie udało mi sie, czekałem w poczekalni ponad 4h, bylem głodny, z gorączką i opadnięty z sił, poległem na łuku, przez to ze on jest tak chujowo zrobiony, kto tam był na placu to wie ze łuki sa obok siebie, i przy cofaniu jechałem przy pasie tego drugiego łuku zamiast mojego.
Startowanie pod gorke banał i miasto to zalezy od szczescia ale bym raczej zaliczył.
Wysłałem papiery do tarnowa bo nie bede sie tutaj .......ił i czekał do lutego. Orientuje sie ktos ile tam trzeba czekac? czy mozna sie zapisac telefonicznie czy musze jechac sie zapisac kiedy dokumenty moje tam dojda? Oplaca sie wziasc 2h czy moge isc na zywca zdawac (w tarnowie nigdy nie byłem)
mozesz sie zapisac dopiero jak dokumenty dojdą, mi szly okolo tygodnia z krakowa, na wszelki wypadek zacznij dzownic juz po kilku dniach,
i lepiej sobie wez dodatkowe godziny, 2 przed samym egzaminem powinny spokojnie wystarczyc zeby przejeździc po dwa razy wszystie trasy,
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
gse
Senior Member

Stary 21.11.2008, 23:29
Ja mam juz termin na ten tydzien i chcialbym troszke pozniej miec...da sie zamienic?
Cytat:
...Nasza Siła Was Przerasta -WISŁA KRAKÓW- Lepsza Strona Tego Miasta...
Odpowiedz cytując
Andrzej_TSW
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.11.2008, 23:29
Gdzie te terminy 2-3 dni? Bo chyba nie w Krakowie...

na pózniejszy zawsze można zmienic
Ostatnio edytowane przez Andrzej_TSW : 21.11.2008 o godz. 23:32.

"..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.."
Odpowiedz cytując
futro_z_kreta
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2008, 13:49
Terminy w Krakowie na praktyczny: ok2 miesiecy, na lączony od 2 do 6tyg.. Zalezy jak sie trafi..
Przelozyc (oficjalnie, bez podania przyczyny) mozna kazdy egzamin (w tym laczony) na termin nie pozniejszy niz juz jest.. w praktyce wyglada to tak ze rezygnujesz z tego co masz (nie pozniej niz 2 dni przed egz) i dostajesz najwczesniej termin ktory jest (czyli czekasz kolejne 2-6tyg, w praktycznym 2 miechy)..

Co chodzi o ta zdawalnosc, wg mnie wszytko zalezy od tego na kogo trafisz, i co wazniejsze- nie jak umiesz jezdzic, tylko jak jestes przygotowany pod sam egzamin.. Jak wygazesz sie pozytywnie na samym poczatku, nawet na placu, to pozniej latwiej idzie itd.. Naturalne jest ze jak sie zwieksza zdawalnosc w danym miesiacu, to musze oblac wiecej osob ^^-stad NIBY wieksze kryteria biora pod uwage przy zdawaniu ;p

Co chodzi o ten luk.. hmy- wiem jaki jest, bo sam zdawalem.. wydaje mi sie ze jak sie skupisz to bedzie ok- ja uczylem sie w LOKu i tam masz prawie identyczny luk (podwojny)..
Ja mialem na egz parkowanie (koperta) w miejscu wolnym na dlugosc ok 1,5 dlugosci samochodu.. w regulaminie masz min 3 dlugosci, wiec spoko jest! ;/
Praktycznie 1/2 egzaminatorow na samym poczatku leci na Ciebie z geba.. nie dlatego ze robisz cos zle, tylko zebys tak myslal Jak sie odprysniesz- to powodzenia ;|
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Stary 22.11.2008, 14:26
W przepisach jest nie że MIN tylko OKOŁO i nie 3 długości tylko 2.
Odpowiedz cytując
futro_z_kreta
Junior Member

Stary 22.11.2008, 20:41
Wprawdzie nie dam glowy uciac, ale watpie by w przepisach bylo okreslenie "okolo".. zreszta nikt Ci ne egz z metrem latac nie bedzie... A czy 3 czy 2 to pozwole sobie sprawdzic w tych przepisach.. Bo z tego co pamietam, a pamiec mam dobra ^^ to mi intruktor tak wlasnie mowil..
Jesli mozesz, to udokumentuj
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Stary 23.11.2008, 10:01
Z http://www.blu.debnet.pl/egzamin.php?d=egzprak

3. Parkowanie równoległe pomiędzy dwoma pojazdami (wjazd tyłem - wyjazd przodem)

Miejsce do parkowania wyznacza egzaminator, wskazując je osobie egzaminowanej. Długość miejsca do parkowania pomiędzy pojazdami powinna stanowić około dwie długości pojazdu egzaminacyjnego. Po zaparkowaniu pojazd nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ruchu drogowego. W przypadku kiedy pojazd parkuje równolegle do krawężnika, w trakcie wykonania manewru nie może najechać na krawężnik. Oceniane są: pozycja początkowa i końcowa pojazdu oraz właściwe sygnalizowanie zamiaru zmiany kierunku jazdy w czasie wykonywania zadania. Możliwa jest jedna korekta toru jazdy.
Odpowiedz cytując
futro_z_kreta
Junior Member

Stary 23.11.2008, 21:01
Ok.. Szacun
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 23.11.2008, 22:02
Chyba jeszcze tego tu nie było.

http://www.rmf.fm/fakty/?id=146935

Kaczka dziennikarska, czy faktycznie nie wprowadzą zapowiedzianych zmian Dobrze by było...
©
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.11.2008, 14:51
dajcie mi cos na nerwy bo ocipieje !!!!

12 dzien nic !! napewno u nas placi sie przy odbiorze nie wczesniej
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.11.2008, 14:53
Przejechałbyś sie w miejsce odbioru i byłoby wszystko jasne.
Za prawo jazdy płaci sie tam,gdzie sie odbiera.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.11.2008, 14:55
no tak ale slyszalem opinie ze gdzies tam placi sie wczesniej zeby biurokraci ZACZELI WYRABIANIE PRAWKA
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Polly
Senior Member

Stary 24.11.2008, 14:56
Panowie ... potrzebuję pilnie szkoły, w której uczą jeździć już na toyotach. Możecie pomóc ?

dziękuję
Ostatnio edytowane przez Polly : 24.11.2008 o godz. 15:13.
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Polsko przepiękna, najwspanialsza !!

Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.11.2008, 14:58
Paulinka_WKS

http://www.osk7.pl/
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 24.11.2008, 15:09
Ile czekaliście na odbiór prawka ?
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 24.11.2008, 15:30
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
no tak ale slyszalem opinie ze gdzies tam placi sie wczesniej zeby biurokraci ZACZELI WYRABIANIE PRAWKA
jezeli jestes z krakowa to placisz przy odbiorze, a jezeli z poza to najpierw musisz zaplacic i potem dopiero wysylaja papiery do drukarni, moze to dlatego
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.11.2008, 15:31
jestem z krk
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Stary 24.11.2008, 16:05
Ja czekałem 22 dni nie łam się
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.11.2008, 16:08
Norek napisał(a):Wyświetl post
Chyba jeszcze tego tu nie było.

http://www.rmf.fm/fakty/?id=146935

Kaczka dziennikarska, czy faktycznie nie wprowadzą zapowiedzianych zmian Dobrze by było...
Jako że siedzę ostatnio w tym temacie to się wypowiem i zacytuje znajomego z LOK-u: "jak co roku prywaciarze wywołują panikę o zmianie przepisów i teraz 50 osób do mnie wydzwania o kurs". To nie jest tak jak ludzie uważają, że z dniem 1 stycznia w Polsce wszystko się zmienia, równie dobrze może zmienić się w lipcu, czy we wrześniu. Narazie nie będzie żadnych zmian z tego co mi wiadomo, prócz jeżdżenia na toyotach zamiast aveo? Ale to już chyba trwa.
Odpowiedz cytując
futro_z_kreta
Junior Member

Stary 24.11.2008, 17:45
Dokladnie.. Zanim ustawa sie pojawi to troche minie, zaznaczajac ze ją w ogole przeglosuja
Jesli tak, to kolejna droga przez kolejne strzeble.. Zreszta cos mi sie wydaje, jesli juz ktos sie uczyl na starych zasadach i nawet np sie zapisal na egz (ktory moze byc za "20" lat) to i tak bedzie zdawal na starych zasadach?!
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Od: 04.2008

Stary 24.11.2008, 19:04
Coś się ludziom z Koszykarskiej terminy poloozowały.Byłem dziś po raz pierwszy sobie ustalić egzamin a oni mi dają termin już na 7 grudnia Ale na wszelki wypadek wziołem 17 Więcej czasu do nauki
Odpowiedz cytując
ARO_SKW
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.11.2008, 19:32
P@vel K@sprzyk napisał(a):Wyświetl post
Coś się ludziom z Koszykarskiej terminy poloozowały.Byłem dziś po raz pierwszy sobie ustalić egzamin a oni mi dają termin już na 7 grudnia Ale na wszelki wypadek wziołem 17 Więcej czasu do nauki
Brałeś łączony ma sie rozumieć O której godzinie byłeś i który w kolejce byłeś Z góry dzięki za odp =)
Jedna wiara jeden klub WISŁA KRAKÓW aż po grób !!

Jedno serce jedno bicie WISŁA KRAKÓW ponad życie !!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.11.2008, 19:36
Racja. Nie może być tak, że z dnia na dzień nagle są inne zasady egzaminowania, a do tego osób, które uczą się na "starych" zasadach. Mimo wszystko nie ma się czego bać. Autem jeździ się tak samo, to że na egzaminie nie trzeba ruszać tyłem pod górkę czy tankować samochodu nie oznacza, że się to nie przyda w codziennej jeździe. Przywiązywać się do samochodu tez nie polecam. Swoją drogą auta egzaminacyjne niczym się nie różnią - małe, słabe autka
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Stary 24.11.2008, 19:38
Z kumplami byłem tak koło 10.. Wogóle szybko to poszło: Wszedłem , wypełniłem te fakturke wziołem bloczek z nr. 104 i zaraz byłem ja Wszystko trwało "prawie" 10 min Więc chyba dobrze. Tak łączony 17gr. godz. 17.30
Odpowiedz cytując
futro_z_kreta
Junior Member

Stary 24.11.2008, 20:19
Matko Czestochowska.. juz pisalem ze kto bierze laczony- termin 2-3tyg.. W najgorszym przypadku ciut ponad miesiac..
Mi tam lotto, jakie auto- przed egz tylko luknac co pod maska i gdzie... sie otwiera maske o.O xD
Ok godz 14-16 kompletnie nie ma kolejek, bierzesz bloczek i z automata idziesz do okna.. przynajmniej tak bylo ost

A tak w ogole to na egz liczy sie spokuj, szczescie i skupienie
A czy umiesz jezdzic czy nie to sie dowiesz jak sie rozjebiesz na drzewie dzien po egz .. To ze ktos zdal- nie oznacza ze umie jezdzic- ze nie zdal- nie oznacza ze nie umie!
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Stary 24.11.2008, 20:24
Może tak ale kumpel czekał na łączony raz około 5 tyg <hahaha> ****icy dostawał ze tak sie lekko wyraże..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów