|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Chodzi mi o nazwę tego skrzyżowania gdzie jest nakaz jazdy w lewo lub prawo
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
przez to ze on jest tak chujowo zrobiony, kto tam był na placu to wie ze łuki sa obok siebie, i przy cofaniu jechałem przy pasie tego drugiego łuku zamiast mojego.
Z całym szacunkiem dla Ciebie w ruchu miejskim tez poruszasz sie obok innych uczestników więc odległość nie ma większego znaczenia... Odnosnie terminu oczekiwania w tarnowie ok 3 tygodni ..... Polecam wykupienie kilku h przed egzaminem to wiele daje
Ostatnio edytowane przez caban : 21.11.2008 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Istnieje możliwość zamiany terminów z jakąś osobą egzaminu łączonego ?Na czym to polega i jak to trzeba zrobić...bądź przenieść termin...
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moze plotki ale slyszalem,ze egazminatorzy ostatnio mniej nastawieni na oblewanie bo byl za niski poziom zdawalnosci( chyba najnizszy w Polsce?). W praktyce to tak wyglada ze w tym miesiacu 5 osob z mojej klasy zdalo prawko( 1 nie zdal teorii, ale dostal termin na za tydzien i zdal bez problemow za 2 razem)
Jak ktos ma skladac papiery na laczony to terminy bardzo krotkie- 2,3 dni. Rozpiepszylo mnie jak kumpel pojechal sie zapisac i dostal termin na tego samego dnia. Nie wiem jaka przyczyna tych krotkich terminow ale tak jest. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
i lepiej sobie wez dodatkowe godziny, 2 przed samym egzaminem powinny spokojnie wystarczyc zeby przejeździc po dwa razy wszystie trasy, ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam juz termin na ten tydzien i chcialbym troszke pozniej miec...da sie zamienic?
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Gdzie te terminy 2-3 dni? Bo chyba nie w Krakowie...
na pózniejszy zawsze można zmienic
Ostatnio edytowane przez Andrzej_TSW : 21.11.2008 o godz. 23:32.
![]() ![]() "..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.." |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Terminy w Krakowie na praktyczny: ok2 miesiecy, na lączony od 2 do 6tyg.. Zalezy jak sie trafi..
Przelozyc (oficjalnie, bez podania przyczyny) mozna kazdy egzamin (w tym laczony) na termin nie pozniejszy niz juz jest.. w praktyce wyglada to tak ze rezygnujesz z tego co masz (nie pozniej niz 2 dni przed egz) i dostajesz najwczesniej termin ktory jest (czyli czekasz kolejne 2-6tyg, w praktycznym 2 miechy).. Co chodzi o ta zdawalnosc, wg mnie wszytko zalezy od tego na kogo trafisz, i co wazniejsze- nie jak umiesz jezdzic, tylko jak jestes przygotowany pod sam egzamin.. Jak wygazesz sie pozytywnie na samym poczatku, nawet na placu, to pozniej latwiej idzie itd.. Naturalne jest ze jak sie zwieksza zdawalnosc w danym miesiacu, to musze oblac wiecej osob ^^-stad NIBY wieksze kryteria biora pod uwage przy zdawaniu ;p Co chodzi o ten luk.. hmy- wiem jaki jest, bo sam zdawalem.. wydaje mi sie ze jak sie skupisz to bedzie ok- ja uczylem sie w LOKu i tam masz prawie identyczny luk (podwojny).. Ja mialem na egz parkowanie (koperta) w miejscu wolnym na dlugosc ok 1,5 dlugosci samochodu.. w regulaminie masz min 3 dlugosci, wiec spoko jest! ;/ Praktycznie 1/2 egzaminatorow na samym poczatku leci na Ciebie z geba.. nie dlatego ze robisz cos zle, tylko zebys tak myslal Jak sie odprysniesz- to powodzenia ;| |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przepisach jest nie że MIN tylko OKOŁO i nie 3 długości tylko 2.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wprawdzie nie dam glowy uciac, ale watpie by w przepisach bylo okreslenie "okolo".. zreszta nikt Ci ne egz z metrem latac nie bedzie... A czy 3 czy 2 to pozwole sobie sprawdzic w tych przepisach.. Bo z tego co pamietam, a pamiec mam dobra ^^ to mi intruktor tak wlasnie mowil..
Jesli mozesz, to udokumentuj ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z http://www.blu.debnet.pl/egzamin.php?d=egzprak
3. Parkowanie równoległe pomiędzy dwoma pojazdami (wjazd tyłem - wyjazd przodem) Miejsce do parkowania wyznacza egzaminator, wskazując je osobie egzaminowanej. Długość miejsca do parkowania pomiędzy pojazdami powinna stanowić około dwie długości pojazdu egzaminacyjnego. Po zaparkowaniu pojazd nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ruchu drogowego. W przypadku kiedy pojazd parkuje równolegle do krawężnika, w trakcie wykonania manewru nie może najechać na krawężnik. Oceniane są: pozycja początkowa i końcowa pojazdu oraz właściwe sygnalizowanie zamiaru zmiany kierunku jazdy w czasie wykonywania zadania. Możliwa jest jedna korekta toru jazdy. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ok.. Szacun
![]() |
|
|
|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Chyba jeszcze tego tu nie było.
http://www.rmf.fm/fakty/?id=146935 Kaczka dziennikarska, czy faktycznie nie wprowadzą zapowiedzianych zmian ![]() ![]()
©
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
dajcie mi cos na nerwy bo ocipieje !!!!
12 dzien nic !! napewno u nas placi sie przy odbiorze nie wczesniej |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Przejechałbyś sie w miejsce odbioru i byłoby wszystko jasne.
Za prawo jazdy płaci sie tam,gdzie sie odbiera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak ale slyszalem opinie ze gdzies tam placi sie wczesniej zeby biurokraci ZACZELI WYRABIANIE PRAWKA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie ... potrzebuję pilnie szkoły, w której uczą jeździć już na toyotach. Możecie pomóc ?
dziękuję ![]()
Ostatnio edytowane przez Polly : 24.11.2008 o godz. 15:13.
![]()
WKS ŚLĄSK WROCŁAW
Polsko przepiękna, najwspanialsza !! Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Ile czekaliście na odbiór prawka ?
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jestem z krk
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja czekałem 22 dni nie łam się
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dokladnie.. Zanim ustawa sie pojawi to troche minie, zaznaczajac ze ją w ogole przeglosuja
![]() Jesli tak, to kolejna droga przez kolejne strzeble.. Zreszta cos mi sie wydaje, jesli juz ktos sie uczyl na starych zasadach i nawet np sie zapisal na egz (ktory moze byc za "20" lat) to i tak bedzie zdawal na starych zasadach?! ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Coś się ludziom z Koszykarskiej terminy poloozowały.Byłem dziś po raz pierwszy sobie ustalić egzamin a oni mi dają termin już na 7 grudnia
Ale na wszelki wypadek wziołem 17 Więcej czasu do nauki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Racja. Nie może być tak, że z dnia na dzień nagle są inne zasady egzaminowania, a do tego osób, które uczą się na "starych" zasadach. Mimo wszystko nie ma się czego bać. Autem jeździ się tak samo, to że na egzaminie nie trzeba ruszać tyłem pod górkę czy tankować samochodu nie oznacza, że się to nie przyda w codziennej jeździe. Przywiązywać się do samochodu tez nie polecam. Swoją drogą auta egzaminacyjne niczym się nie różnią - małe, słabe autka
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Z kumplami byłem tak koło 10.. Wogóle szybko to poszło: Wszedłem , wypełniłem te fakturke wziołem bloczek z nr. 104 i zaraz byłem ja
Wszystko trwało "prawie" 10 min Więc chyba dobrze. Tak łączony 17gr. godz. 17.30 |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Matko Czestochowska.. juz pisalem ze kto bierze laczony- termin 2-3tyg.. W najgorszym przypadku ciut ponad miesiac..
Mi tam lotto, jakie auto- przed egz tylko luknac co pod maska i gdzie... sie otwiera maske o.O xD Ok godz 14-16 kompletnie nie ma kolejek, bierzesz bloczek i z automata idziesz do okna.. przynajmniej tak bylo ost ![]() A tak w ogole to na egz liczy sie spokuj, szczescie i skupienie ![]() A czy umiesz jezdzic czy nie to sie dowiesz jak sie rozjebiesz na drzewie dzien po egz .. To ze ktos zdal- nie oznacza ze umie jezdzic- ze nie zdal- nie oznacza ze nie umie! ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może tak ale kumpel czekał na łączony raz około 5 tyg <hahaha> ****icy dostawał ze tak sie lekko wyraże..
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|