|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A czy ofensywny pomocnik, którego nam wg niektórych brakuje to musi być Maciej "narobię Ci koło dupy" Iwański?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zresztą, pokaż mi naszego jednego piłkarza, na którego nie wylano na tym forum wiadra pomyj(nie mylić z krytyką). Co do Iwańskiego - nie chciałbym go za darmo. W lidze poradzimy sobie bez niego(a moim zdaniem Jirsak to gracz przynajmniej o klasę lepszy ), a na puchary jest wybitnie za cienki, czemu zresztą dawał dowód nie raz. Tyle, że to ostatnie to dla was przecież nie problem Co do samego meczu -
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.09.2008 o godz. 13:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ta my juz jednego z panów "-ński" z Zagłębia ściągneliśmy i co jest kazdy widzi. Ja dziekuje juz wiecej za takich znakomitych piłkarzy typu Iwański czy Chałbiński którymi tak sie kazdy zachwycał jak ZL zdobywalo majstra. Gdzieś mam takie pseudotalenty (z całym szacunkiem do Łobodzińskiego).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Dlatego na Zieńczuka napierdala się gdy strzela gola za golem i mówi się, że będzie dobry jeśli strzeli gola w ważnym meczu. Jak strzeli w debrach to dalej się go jedzie i mówi, ze będzie dobry jak strzeli Legii, a jak strzeli Legii dalej jest słaby i niezły będzie jak ustrzela hattricka Barcelonie. Z kolei w przypadku Jirsaka wystarczy, że da jedno średnio udane podanie i już zalicza genialny mecz i nie pamięta mu się, ze przez większosć spotkania był niewidoczny i krytykuje się tego ślepca Skorżę, że śmie nie wpuszczać Czecha na 90 minut w każdym meczu. A Wiśle rozgrywajacego brakuje i choćby taki Iwański (ale za sensowne pieniądze) by sie przydał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Mam nadzieje że w czwartek nie powtórzy się sytuacja sprzed kilku sezonów kiedy to rozjechaliśmy Lecha 5-1 żeby kilka dni pózniej nieporadzić sobie z Vitorią Guimaraes i wtopić 0-1... ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
zgadzam się... kto oglądal mecz Legii ten widział ile znaczy dla Nich Iwański. I dla Wisły też by tyle znaczył gdyby grał w Krakowie. niestety Jirskowi nadal sporo brakuje do Iwańskiego jeśli chodzi o rozgrywanie... ale to jest tylko moje zdanie...pomimo że jestem kibicem Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Tak tego Łobodzińskiego krytykujecie, ale nie pamiętacie jednego. Że chłopak prawie cały okres przygotowawczy leczył kontuzje, a jak ciężko jest nadrobić dni stracone w tym czasie przekonał nas chociażby Paweł Brożek w sezonie 2006/07, gdzie widać było że brakuje mu pewności siebie, szybkości przebojowośći. To samo ma Łobodziński. Nie dość że aklimatyzacja mu dość ciężko przebiegała, to jeszcze kontuzji doznał w momencie gdy wydawało się że już dochodzi do formy. W sparingu z Hapoelem grał całkiem dobrze. I potem kontuzja ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Iwański by się przydał, z tym, że nie wiemy jak poradziłby sobie Jirsak na srodku. Nigdy nie dostał poważniejszej szansy by zagrać na tej pozycji. Cantoro gra niezależnie od formy, Jirsakowi nie wyjdzie jeden mecz i siedzi na ławie. W tej drużynie są niestety równi i równiejsi i to jest przykre. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Więcej widzi na boisku powiadasz. W tej chwili prawie każda akcja podbramkowa zaczyna się od podania Iwańskiego, lub na podaniu Iwańskiego się kończy. Zagrania z klepki Iwańskiemu też nie są obce, o czym przekonuje w każdym meczu (L) (np wczoraj miał przynajmniej 3 takie podania, które otwierały drogę do bramki).
Masz rację, że Iwański to dobry gracz jak na nasze ligowe warunki. Dużo widzi na boisku, potrafi zrobić użytek ze swojego strzału i dobrze rozegrać stały fragment gry... Jest tylko jedno ale... Nie potrafi dobrze zagrać w reprezentacji, czy w pucharach... Spalił się rok temu grając jeszcze w Lubinie, tak samo kiepsko było teraz grając już w Legii.. Meczu z Hommel nie liczę bo to poziom naszej 2 ligi.. Jego problemem jest psychika... Jeśli zespołowi idzie dobrze, rozluźnia się i jego gra wygląda fajnie... Jeśli zespołowi nie idzie, jest pierwszy do zmiany... Brakuje mu charakteru... W ogóle w drugiej linii Legii brakuje teraz kogoś takiego jak Surma albo Vuko... Kogoś zadziornego i z charakterem.. Grają tam sami grzeczni chłopcy... Irsak jest zupełnie inny... On ma to coś... On ma charakter na boisku, jest liderem zespołu i nigdy nie pęka... Myślę, że już niedługo będzie ważnym zawodnikiem czeskiej reprezentacji... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
A ja akurat nie jestem przekonany czy Jirsak jest lepszy technicznie od Iwańskiego - a jeśli tak, to o niewiele!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.09.2008 o godz. 16:49.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W polskiej lidze to raczej Iwański gra lepiej, aczkolwiek w pucharach Jirsak się nie spala i gra dobrze. Więc wychodzi na remis. Przy czym Jirsak jest 3 lata młodszy więc można liczyć, że za 3 sezony będzie lepszy niż Iwański, który już pewnego poziomu raczej nie przeskoczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jaki stary dobry Łobo? Ten zawodnik ma 25 lat i nigdy w swojej karierze nie był "dobry" . Być może wraca stary dobry rzemieślnik z Zagłębia Łobodziński, lecz to za mało na Wisłę - Mistrza Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czemu Jirsak nie gra na środku? Bo nie ma do tego predyspozycji. Jest za słaby fizycznie, nie ma kondycji i nie bierze gry na siebie. Na dzień dzisiejszy taki Diaz nadaje się do tego dużo, dużo lepiej. Sprawa wyglądałaby zupełnie inaczej gdyby Czech zaczął radzić sobie z presją i rzeczywiście prowadził grę zespołu. Wtedy można by grać ofensywniej, cofnąć go do tyłu i z przodu postawić na bardziej przebojowego piłkarza. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wg tej tezy, w aktualnej formie nie nadaje sie do Wisły jakies 13 piłkarzy z 1 zespołu.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
ławka lecha z łks:turina,kucharski,machaj,kononowicz,reiss plusem ewentualnego ich awansu do fazy grupowej bedzie to że bedzie im cieżko wytrzymać trudy rundy i w koncu się to odbije na ich formie i pkt w lidze zgubia,jest 83min wygrywaja 3-0 a smuda zrobil tylko jedna zmiane,smuda zrobic moze ze stlica drugiego sundaya
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ale uwazam, ze czesto on (Jirsak) naprawde zasluguje na tak dobre recenzje. To nie jest rozgrywajacy w stylu Zidana, ktory bedzie kreowal gre, caly czas pod pilka, dryblowal, rozprowadzal ataki. To taki klasyczny, srodkowy pomocnik, obdarzony bardzo dobra technika, czytaniem gry, podaniem, wykonywaniem stalych fragmentow gry, ktory sprawdza sie w wiekszosci meczow w Wisle. Bo umie rzucic dobra prostopadla pilke, wyjsc do gry, bardzo dobrze czuje sie w kombinacyjnej pilce dzieki swoim umiejetnosciom. Jednak nie spodziewam sie, ze bedzie centralna postacia zespolu jak np. Szymkowiak. To pilkarz innego typu, nie gorszy, ale o innej charakterystyce.
Ostatnio edytowane przez nesta : 28.09.2008 o godz. 18:38.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Co znaczyl transparent ktory byl ?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gregoriustsw : 28.09.2008 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Co w takim razie powiesz o rzemieślniku Brożku czy Boguskim? Ten pierwszy potrafi tylko strzelać, a ten drugi nie umie przyjmować piłki, tak? Nie mówiąc już o takich rzemieślnikach jak Baszczyński, Sobolewski, Cleber czy Głowacki. Mam rację? Według Twoich kryteriów żaden z nich nigdy nie był "dobry". Ano Sobol może był, wszak ma więcej występów w kadrze od Wojtka... Sprowadźmy se, ****a, 11 Beckhamów to Ty i Tobie podobni wreszcie będą mogli bić konia... A, nie, mylę się, przecież będzie narzekanie, że "za starzy, trzeba szukać młodych zdolnych". Takim to nigdy nie dogonisz. Pewnie jak Łobodziński strzeli gola w 93 na 1-0 z TT, a Pawełek obroni 3 karniaki to i tak obaj będą ....., bo to pasuje do Twojej logiki, he? Styl myślenia rodem z Leo Beenhakkera. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Macko nie napinaj sie tak. to ze owi zawodnicy (Lobo, Pawelek) sa Wislakami nie znaczy ze nie mozna ich na krytykowac, a jest za co. Lobodzinski zagral jak na niego wczoraj dobrze, ale ogolnie rzecz bioraz zagral przecietnie. slabe dosrodkowania, a jego szykosc jest tragiczna, to chyba jeden z wolniejszych pilkarzy. a "Kasowskiemu" to moze buty nosic.
a co do Pawelka, wczoraj zagral przyzwoicie, co bylo do wylapania wylapal, ale coz z tego jak zaniedlugo wykreci jakiegos babola. I zeby nie bylo nie jestem fanem Kosy. a co do reszty, obrona bardzo dobrze, a widok jaka ma radoche Glowa po zdobyciu bramkai jest bezcenna. Sobol z Mauro przyzwoicie, Mauro tylko za czesto zwalnial akcji, bal sie zagrywac lewa noga, a bylo kilka takich sytuacji ze jakby mial dobra lewa noge to byloby goraco pod bramka arki. Diaz, to mnie zadziwia, mam andzieje ze Skorza odwazy sie na wystawienie go z TT wlasnie na elwej pomocy. Do tego Boguski na prawej i nie jest zle. Jirsak poporostu dobrze, bez rewelacji, ale tez nie bylo tragedii. Osobna kwestia to Zienczuk, Marek zdecydowanie nie zasluguje na gre. brak mu pewnosci, jego podania zamiast pomagac partnerom, to komplikuje "zycie" do tego wychodze z siebie jak Zienczuk po nie udanym podaniu, ma do kogos pretensje. to tyle, opanujcie emocje i na napinajcie sie przed komputerem.
Ostatnio edytowane przez kubanczyk : 28.09.2008 o godz. 20:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O Brożku czy Boguskim złego słowa powiedzieć nie mogę, wielokrotnie dowodzili, że umiejętności mają ponadprzeciętne. Lekcje odrobione? Tornister spakowany? To idź już spać, bo jutro znowu czeka Cię gimnazjum.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 28.09.2008 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Widzę panowie że polemika się zaostrzyła, dotąd tylko obserwowałem, ja stary kibol widzę to tak: żal mi było że iwański czy Lewandowski nie przyszli do Wisły, spekulacje oświadczenia wywiady ,newsy i nic. Iwańskiego widziałem już w Szczakowiance, talent grajek ma i umiejętności jak na naszą ligę -też,ale uważam żę bał się przyjść do Wisełki żeby nie siedzieć na ławce,kaska na pewno by mu się zgadzała ale bał się konkurencyjności i presji. Nie przyszedł-wymiękł i kij z nim ,nie jest Wiślakiem to dla mnie nie znaczy nic. To samo Lewandowski, chciał być bliżej domu imieć pewny plac, wybrał co chciał i bye bye, Kosy mi szkoda bo to DUCH DRUŻYNY, coś jak Roy Keane w MU.Damy radę z Jirsakiem , Diazem, i Marcelo i podejrzewam paroma innymi stranieri i będzie dobrze.Na Pawełka też trzeba silnego "bata" bo chłopina choć się stara to niepewny jest jak był(suchy fakt).Wisełka od ponad 20 lat nie ma niestety szczęścia do tej pozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełek jest i tak najlepszym obok Dolhy bramkarzem, jakiego Wisła miała w ostaniej dekadzie. Chłopak ma naprawdę duży talent, tylko musi zagrać 1-2 świetne mecze, żeby grał naprawdę na miarę swoich nieprzeciętnych możliwości. Zobaczcie jak on dobrze broni sytuacje sam na sam, jaki ma świetny refleks. A jego elektryka wynika raczej z tego że ma trochę problemy z koncentracją podczas meczu. To się bierze stąd że grając w Odrze, miał 10 sytuacji na mecz by się wykazać i cały czas był skoncentrowany a grając w Wisle praktycznie nie ma okazji do interwencji. To nie jest takie proste tak od razu się przestawić. Chłopak ma z tym nadal problemy.
Co do Łobodzińskiego, to jest naprawdę dobry skrzydłowy o dużych umiejętnościach. Wszyscy po nim jadą, ale tak naprawdę gość stracił prawie cały okres przygotowawczy i to jest jego największym problemem. Ciężko jest bez treningów siłowych, tak od razu wejśc w rytm meczowy. Brakuje pary na 90 minut, brakuje pewności siebie, to mocno siedzi w głowie, że nie ma przepracowanego dobrze okresu przygotowawczego . |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|