|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobędzie Polska Reprezentacja na Letnich Igrzyskach Olimpijskich ? | |||
| Żadnych. |
|
23 | 11,56% |
| Jeden medal. |
|
9 | 4,52% |
| Nie więcej niż pięć. |
|
55 | 27,64% |
| Więcej niż pięć. |
|
112 | 56,28% |
| Głosujących: 199. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Moje podsumowanie olimpiady: było do dupy, ale tego się spodziewałem.
Ale szczyt szczytów to była postawa pływaków. Zero medali, totalny blamaż. I jeszcze Baranowska - "cała w skowronkach" - bo pobuiła życiówkę. Akurat starczyło na 9 miejsce, a więc nawet nie weszła do finału. To właśnie symbol naszych występów na tej olimpiadzie. W zasadzie nic się nie stało, miejsca 4-8 też są świetne. W tej sytuacji nie dziwi wypowiedź szefa PKOL o "powrocie z tarczą". Nic dziwnego, facet się dopchał do żłoba i żal od niego odchodzić. A i na trawce można poleżeć, na świeżym pwietrzu... Przypominam: na przygotowania wydaliśmy ponoć 240 mln złotych. Wychodzi 24 na jeden medal. Na olimpiadę wysłaliśmy najliczniejszą ekipę w historii olimpijskich startów. A jeśli chodzi o dorobek medalowy jest to 10 dopiero olimpiada (wg. Gazety Wyborczej, nie ja to liczyłem). Powiem szczerze - wolałbym by większość tych pieniędzy poszło na przygotowanie paraolimpijczyków. Ci paradoksalnie zawsze lepiej wypadają na igrzyskach. A skoro ma się liczyć tylko udział, w przypadku osób niepełnosrpawnych jest to ekonomicznie uzasadnione. Dla nich taki występ to olbrzymi zastrzyk energii, nadzieja na w miarę normalne i udane życie. To jest warte każdych pieniędzy. Nie widzę jednak powodu, by fundować egzotyczne wczasy Gruchale, by mogła się spotkać ze swoim "Italiano". PS. Co zrobić, by było lepiej? Zmienić zasady finansowania. Priorytetem ma być olimpijski medal. Zobaczycie, za rok będzie wysyp medali na mitrzostwach Europy i świata. Bo daje to automatycznie spore stypednium sportowe na kolejne 3 lata, do następnej wtopy na olimpiadzie. Tymczasem najlepsi w roku poolimpijskim robią sobie przerwę. Niech płacą 3 razy więcej co teraz, ale tylko za olimpijski medal. W szczególnie powinno to dotyczyć kajakarstwa, wioślarstwa, kolarstwa górskiego, żeglarstwa i innych niszowych, a drogich w finansowaniu dyscyplin. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|