|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
No prawdę powiedziawszy mocno mnie zdziwło jak włączyłem meczyk w +/- 60 minucie i patrzę 3-1 i potomkowie Adolfa cisną... nie żebym jakoś specjalnie przepadał za jedną czy drugą drużyną, ale jak zobaczyłem mordę Robbena po bramce (nota bene calkiem całkiem brama) to chciałem rzucić w tego geja szklanką z koktajlem.
Pan Sowa nie ma zawsze racji bo Pan Sowa obstawiał Manchester i Arsenal w półfinale ![]()
Ostatnio edytowane przez Kris54 : 07.04.2010 o godz. 22:29.
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() A btw to nie był pan Sowa tylko jakiś ciećxD Pan Sowa pojawił się na forum dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 07.04.2010 o godz. 22:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ehh... półfinał Lyon - Bayer, to bardziej do LE pasuje niż LM.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie zajebiscie choc nie trawie niemcow nie chcialem w finale znowu Angielskiego klubu.
Mam nadzieje ze Barca obroni tytul i przejdzie do histori jako pierwszy klub ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
ja tez nie lubie Bayernu i w Bundeslidze zycze im jak najgorzej ale w tym meczu cieszylem sie po koncowym gwizdku ![]() Gol Robbena cos kapitalnego ,idealne zlozenie sie ciała do strzału ciekawe co boski Mourinho wymysli na Messiego hehe ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przede wszystkim, to należy się szacunek dla Bayernu. Piłkarze nie pękli, mimo że 1 bramka w 4 minucie mogła "ustawić mecz". Dostali 2 bramki w 12 minut, potem jeszcze trzecią. A mimo to potrafili się podnieść. Nie odpuszczają, są mocni psychicznie.
I wielkie brawa dla Louisa Van Gaala. Jego drużyna zagrała imponująco w drugiej połowie. Gdy MU stracił Rafaela, drużyna nie rzuciła się do frontalnego ataku, tylko spokojnie, konsekwentnie zdobywała teren. Niemcy wiedzieli, że mają czas i grali swoje. Akcje przygotowywali precyzyjnie, wymieniając po kilkanaście podań. Nie było przypadkowości, niepotrzebnej nerwowości. Gdy strzelili bramkę dającą awans, zamiast się cofnąć zaczęli grać z MU w dziada. Przesuwali pięknie piłkę od własnego pola karnego do pola Manchesteru i z powrotem. Dawno nie widziałem tak bezradnych Czerwonych Diabłów. Bayern jest świetnie ustawiony taktycznie. Pokazał, że we współczesnym futbolu strata 1 zawodnika w meczu przez przeciwnika to poważny atut - tylko trzeba umieć to wykorzystać. Formą impopnuje Ivica Olić, prawdziwy walczak, charakterny zawodnik. Ale moim zdaniem w rywalizacji z Lyonem nie będą faworytem. Ich problemem jest katastrofalna gra stoperów. Van Buyten jest wolniejszy od Tomka Hajty w końcowej fazie jego kariery. Demichelis to zawodnik co najwyżej przeciętny. Również boczni obrońcy sprawdzają się bardziej w ofensywie, niż w defensywie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No wlasnie ,ten mecz pokazał jak psychika moze wplynac na losy meczu. Przeciez przegrywac 3;0 na Old Trafford i miec to w glowach ze juz po awansie a tu ta wiara w swoje umiejtnosci i pewnosc siebie odgrywała kluczowa role. naprawde duzy podziw ale tez tak powinno dzis wygladac nastawienie pilkarzy-co by sie nie dzialo nie tracimy wiary i walczymy do upadlego. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Coż, Helmuty grają nadal. Specjalnie mnie to nie martwi,bo prędzej czy później od kogoś dostaną oklep. Drewno na drewnie drewnem pogania. I do tego łut szczęścia i już mamy Bayern w nastepnej rundzie. Czego MU nie zrobił Lyon dokona. Bardziej martwi mnie coraz większa przeciętność w grze MU. Poza tym dobry zespół nie może bazować tylo na jednym wybitnym graczu. Ferguson powinien podpisać jeszcze jakiegoś ponad przeciętnego piłkarza,bo Berbatov to przeciętniak,on losów meczu nie odwróci. Może w na niższym poziomie ale nie w LM i tym bardziej lidze angielskiej. Rafael,Nani,Gibson,to są goście w sam raz na zmiany lub będący uzupełnieniem zespołu,ale nie grający pierwsze skrzypce w takiej druzynie jak MU. Ronaldo robił rożnicę to grali bardzoi dobrze,teraz nadrabiaa Rooney,ale jak jego nie ma to wtedy zaczynają się chece nie licujące z taką drużyną jak MU.
MU ma ten problem,że w decydującej fazie sezonu wszystko zaczeło się sypać. Strata lidera w lidze,uraz Rooneya. LM już z głowy teraz trzeba bić się o dominajće w lidze,a będzie cięzko,bo Rooney za dobrze nie wygląda,a bez niego Diabły średnio grają. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ci komentatorzy opowiadaja .......y...boze, kretyni.
Przeciez powtorka pokazala, ze nie bylo absolutnie kontaktu.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 20.04.2010 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Inter w rewanżu z Barcą na pewno postawi na zmasowaną obronę. I bardzo dobrze, bo mając przewagę z pierwszego meczu, nie ma co narażac się na otwartą grę z Barceloną. Obrona i niebiezpieczne kontry, tak będzie wyglądała gra mediolańczyków w tym meczu. Mourinho to spec od taktyki obronnej i na pewno bardzo dobrze ustawi swój zespoł w tym elemencie, więc o awans Interu jestem spokojny.
W drugim meczu uważam, że Bayern powinien poradzic sobie z OL. Tylko, że powinien to nie znaczy, że tak uczyni. Przykładem pierwszy mecz półfinałowy Większośc ludzi przed meczami półfinałowymi stawiała na finał Barcelona-Bayern, ale kto wie czy nie będzie tak, że w finale zobaczymy Inter i Lyon ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ferguson powinien przede wszystkim kupić 2 zawodników: kreatywnego środkowego pomocnika ala Fabregas, Gurcuff(nie wiem jak sie to pisze). Bez tego ani rusz. Carrick wczoraj zawalił mecz (1 bramka- przepchnal go Olic, 2 idiotyczna strata w srodku pola, spowodowała ten feralny rzut rożny).
2 transerem powinien być napastnik. Czytałem gdzieś, że może Villa, jeżeli tylko byłyby pieniądze to jak najbardziej, ale nie obraziłbym się też np na Hulka. Natomiast moim zdaniem słowa Fergusona o sile składu, są spowodowane niemożnością go uzupełnienia i tu upatrywałbym zasługi panów Glazerów. Dlateog mam nadzieję że ci kretyni jak najszybciej sprzedadzą klub, bo z tą polityką finansową, a w konsekwencji transferową niestety MU zmierza ku przeciętności co potwornie mnie martwi. Natomiast co do dalszych meczy: Lyon jest w stanie wypunktować Helmutów, bo ich gra obronna przypomina mi Anconę, za sławetnego sezonu. Pokazała to akcja kiedy Evra z Nanim rozprowadzili w 2 akcję mimo asysty 6 esesmanow. Nie wspomnę tu już o Barcy, która pyknęłaby pewnie 2cyfrówe. Co do 2 meczu jedyną nadzieją Interu jest Mourinhio. Ten facet jest w stanie wymyślić taktykę, która zneutralizuje Katalończyków. Jak będzie zobaczymy. Ja typuję finał Barca- Lyon. A w finał rządzi się swoimi prawami. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ma ktos wideo z brameczkami Messiego? na utub wszystko poblokowane
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://www.soccerstand.com/soccer/en...ona_vs_Arsenal
Jak dla mnie najlepszy livescore, może nie najszybszy ale ze względu na szybkie dodawanie skrótów, najlepszy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Inter rozbija Barce 3:1. Jak dla mnie to oni przejdą do finału. Masakrują.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Spokojnie jest jeszcze rewanż, a na Camp Nou się może wszystko zdarzyć...
Byle by nie stracili jeszcze jednej, bo będzie po ptokach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Inter prostymi sposobami strzela bramki, obrona Barcelony jakas nie swoja
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
gdzie obejrze ten mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nieźle sędzia teraz przekręcił Hiszpanów. Alves ścięty z trawą w jedenastce i jeszcze żółć dostaje.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pep Gaurdiola sie pogubil.
Pique i Maxwell w ataku...?;| za duzo kombinuje ze skladem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie ma co się podniecać porażką Barcy, skończy się tak jak w poprzednich fazach. Pierwszy mecz podnieta Barca zagrała słabiej tydzień pieprzenia w stylu "możemy pokonać ich na Camp Nou" , "to tylko ludzie" itp. A skończy się tak samo czyli 4:0 i kolejny mecz życia Messiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tzn. porownujesz Inter z takimi "ekipami", jak Stuttgart czy Arsenal? To nie ta klasa i nie ta klasa gry obronnej.
W rewanzu moze zdarzyc sie wszystko, ale watpie zeby Inter roztwonil przewage. Emocji napewno nie zabraknie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
a propos meczu - może to 1000 km przejechane w autokarze osłabiło FCB ?
po wtóre- poziom komentarza w n-ce rzeczywiście beznadziejny, no ale cóż - jaki pan ... ![]()
TYLKO WISŁA TS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Sergiusz Ryczel jest specyficzny. Dobrze się go słucha za pierwszym razem lub kiedy rzeczywiście na boisku wiele się dzieje. Gorzej, że jego ekscytacja tym co widzi jest zazwyczaj przesadzona.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Jaka przewaga - przeciez Barcelona co roku walczy o wszystkie cele. Tak samo LM jest dla nich wazna jak i mistrzostwo Hiszpanii. Wczoraj zagrali sałbo - ale czy zawsze musza grac na 100. Pep troche za duzo kombinuje. Ma dobrze poukładana druzyne to jeszcze robi jakies głupie roszady. Mecz rewanzowy zapowiada sie bardzo emocjonujaco. Moim zdaniem finał bedzie Barcelona - Lyon. ![]()
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ale będzie płaczu
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Bądźcie obiektywni kochani,Inter był zdecydowanie lepszy od Barcelony ale jeszcze nie awansował do finału.Tylko śmiem wątpić że nie awansuje.W tym sezonie Inter ma za główny cel wygrać LM a nie mistrzostwo Włoch i to jest ich przewaga nad Barceloną.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|