The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2025, 17:47
Markus napisał(a):Wyświetl post
Kiedy ja niby napisałem, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"? Daj cytat. Konkretny. Nie twoje "wiem doskonale, że nie tymi słowami" i nie te twoje pseudo-dialogi jak z kabaretu.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93412
Trwają rozmowy dotyczące Omraniego. To akurat mogłoby być rzeczywiście spore wzmocnienie, więc oby skończyły się pomyślnie.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93415
Ten 30-letni chłop ostatnio z Rumunii ma już konkretny dorobek i strzelił tam bodajże 47 bramek, ma w CV także grę w konkretnych i uznanych klubach. Ja nie będę udawał, że wierzę, iż stało się to przypadkiem i pozwoliły mu na to nie umiejętności, tylko rekomendacja jakiegoś kibica typu Wattsa, robiącego oczy jak pięciozłotówki na dźwięk nazwiska Dziedzic.

Omrani ma też w internecie filmiki, gdzie jest pokazane jak te bramki zdobywał: że umiał strzelić zarówno głową, jak i lewą nogą zarówno z bliska jak i z dystansu, że technicznie nie jest tam bezradny, że umiał grać ciałem, ustawić się, a nawet dobrze podać.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93428
Jeśli okaże się, że dziś już nie waży tyle, ile ważył niegdyś i zgodzi się na bardzo niski kontrakt, który będzie bezpieczny dla Wisły, warto wziąć to pod uwagę.
[okazało się, że waży i zgodził się na bardzo niski kontrakt, czy warto było to brać pod uwagę? fm]

I kolejne pobożne życzenia Markusa:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93476
Ja opieram się na jego statystykach i filmach w internecie, na których pokazane są te jego bramki i asysty. Tam widać, że w piłkę naprawdę grać umiał i to na poziomie lepszym niż Ronaldo, Sobczak czy Żyro razem wzięci. Opieram się też na sukcesach, które odniósł w Rumunii pod ręką Petrescu (w zespole i lidze o znacznie wyższym poziomie sportowym niż ten, na którym gra Sobczak): jak wiemy ten trener nie toleruje lenistwa i stawia na ciężką pracę. Wyraźnie było mu w tym po drodze z Ornanim. Gdyby Algierczyk był takim dnem jakim go malujesz, nie przetrwały już wówczas u Petrescu nawet jednego tygodnia.

I taki zawodnik chce przyjść do naszego klubu. Skoro aż tyle niegdyś potrafił, warto zadać sobie chociaż odrobinę trudu, by ustalić, co tak naprawdę się stało i czy dzisiaj są jakieś szanse, by odbudował się chociażby tylko w połowie. Sprawdzić, czy rzeczywiście stał się nieprawdopodobnie gruby i leniwy.

Bo jeśli te szanse na odbudowę są i Rude widziałby je, to gdyby się udało wartością dla drużyny Ornani będzie zjadał takiego Sobczaka na śniadanie. Ale to już musi być decyzja i ocena Rude, do podjęcia której chciałbym dać mu szansę, bo w tym przypadku może być warto.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93482
Algierczyk był wartościowym napastnikiem, który sporo tych goli w Rumunii nastrzelał, zanotował mnóstwo kluczowych podań, zdobywał bramki głową, lewą nogą, z bliska i z dystansu, umiał wygrać pojedynek jeden na jeden, zastawić się, zgubić krycie, odpowiednio zachować w trzeciej tercji. To wszystko jest do odtworzenia i zobaczenia dla każdego, włącznie z tymi, którzy nie oglądają na co dzień rumuńskiej telewizji.

Dawał on sobie świetnie radę pracując pod ręką nie tolerującego lenistwa i lekceważenia obowiązków Petrescu, odnajdywał się w tej sytuacji, zdobywał z Cluj najwyższe trofea w kraju jako jego podstawowy piłkarz - to nie jest coś pomijalnego. Sobczak o grze na takim poziomie sportowym i w tak silnej drużynie może tylko pomarzyć.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93558
Na szkodę Wisły działają jedynie ci, którzy pragną storpedować transfer potrzebnego drużynie wysokiego napastnika na podstawie opinii rumuńskich działaczy czy kibiców, a nie tego, co ten zawodnik rzeczywiście potrafi i jak aktualnie wygląda. Mówimy o pięciokrotnym Mistrzu Rumunii, zawodniku który generalnie w Cluj się sprawdził i notował mnóstwo bramek oraz asyst

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93586
Dorobek prawie 50 bramek i ponad 40 asyst w czołowym rumuńskim klubie, z którym zdobył pięć tytułów mistrzowskich pokazuje jedynie, że w piłkę potrafił grać na dobrym poziomie.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93745
Cała wcześniejsza dyskusja dotyczyła wydatku 2000 Euro na Omraniego: czy jego transfer w kontekście tej kwoty jest zasadny, potrzebny i opłacalny. A także czy ma umiejętności i zdrowie, które nie uniemożliwiają mu odbudowania się w Krakowie. Czy Wisłę na niego stać. Ja twierdziłem, że tak i to się potwierdziło, tak samo uznał klub.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93745
Dziś mamy jasne zapewnienia, że Wisła zrobiła dokładny research dotyczący zawodnika, nie uwierzyła w bajki kolportowane tu również na forum, że to zblazowany pączuś z gigantyczną nadwagą, ważący 108 kg. Sprawdziła to również podczas testów medycznych.

Oczywiście, Markus odpowie, że za każdym razem zastrzegał się, że to klub musi zdecydować, ale to Markus wskazywał, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2025, 20:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, Markus odpowie, że za każdym razem zastrzegał się, że to klub musi zdecydować, ale to Markus wskazywał, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"
To jest cudowne. Poprosiłem wcześniej: Kiedy ja niby napisałem, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"? Daj cytat. Konkretny. Nie twoje "wiem doskonale, że nie tymi słowami" i nie te twoje pseudo-dialogi jak z kabaretu.

I co zrobiłi Fra Mat? Wrzucił kilkanaście moich starych wypowiedzi, z których - uwaga - żadna nie neguje podstawowej prawdy, że Omrani trafił do Wisły tylko dlatego, że był zaproponowany przez menedżera na wyjątkowo niskim kontrakcie, w kryzysie, bez jakiegokolwiek związku z jego ówczesną formą i bez jakiejkolwiek wcześniejszej obserwacji przez Wisłę.

Absolutnie nie dlatego. że kiedyś w Rumunii był gwiazdą, którą Wisła sobie upatrzyła i wybrała wcześniej.

Czyli dokładnie odwrotnie niż próbujesz wmówić: nie dlatego, że "w przeszłości był dobry", tylko dlatego, że wtedy był przeraźliwie tani i akurat leżał na wycieraczce. To jest sedno różnicy - i to właśnie odróżnia casus Omraniego od Omica, którego klub realnie chciał, obserwował, sprowadzał pod rolę, a nie "bo cena jak za paczkę chipsów".

Co więcej: ani jeden z tych przywołanych cytatów nie ma zastosowania do Omica, bo są to całkowicie różni ludzie w całkowicie różnych punktach kariery . W żadnym nie pisałem "to samo o Omranim co o Omicu" - ani dosłownie, ani "w domyśle", ani w tej twojej wersji "wiem lepiej co miałeś na myśli". Ba, niemal każdy cytat, który wkleiłeś, ma jasno określone konkretne warunki, zastrzeżenia: "jeśli", "o ile", "jeżeli się odbuduje", "warto sprawdzić" itd.

Nigdzie nie ma mojego stempla: "to na pewno będzie dobry transfer, bo kiedyś grał dobrze".

I teraz najlepsze, FraMat: twoje podejście to nie jest żadna "dyskusja", tylko polowanie na frazę. Ty nie analizujesz meritum (powód transferu, kontekst, warunki kontraktu, proces decyzyjny klubu), tylko bierzesz słowo-klucz i próbujesz nim wcisnąć ludziom gotową narrację: "aha, powiedział kiedyś X, więc teraz mówi to samo o Y". To jest argumentacja na poziomie szkolnego "mam cię!", tyle że bez "mam" i bez "cię".

Bo jak ktoś ma choćby odrobinę uczciwości intelektualnej, to widzi, że różnica między "tani, zaproponowany, ryzyko" a "profil obserwowany i realnie chciany" jest jak między transferem a wyprzedażą z kosza przy kasie. Ty próbujesz to spłaszczyć do jednego hasła, bo wtedy łatwiej ci robić teatrzyk z "odwracania kota ogonem". Tyle że to nie ja odwracam kota - to ty najpierw doklejasz mu ogon z papieru, a potem krzyczysz, że ktoś go zmienił.

Więc powiem krótko: błaźnisz się dalej, bo myślisz, że znalazłeś "potwierdzenie" swojej nowej fabularnej wizji - a wykazałeś tylko jedno: że nie pisałem o Omicu tego samego co o Omranim. Nic ci się tutaj nie pokrywa. To dalej są zupełnie różni ludzie i różne sytuacje.

Ponadto wspaniale wykazałeś, że zdanie "to Markus wskazywał, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom" jest kompletną brednią i konfabulacją , bo został sprowadzony dlatego, że był tani i w związku z tym klub niewiele ryzykował, a Królewski dodatkowo chciał zrobić przysługę menadżerowi Rodado, o czym jasno pisałem. Cała reszta to twoje rozpaczliwe zaklinanie rzeczywistości i podciąganie jej pod to, co po raz kolejny chlapnąłeś jak niegdyś przy tworzeniu fabuły na podstawie jednego ujęcia kamery.

Bardzo dziękuję za ten autogol.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.12.2025 o godz. 20:34.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.12.2025, 20:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(...) Oranie Markusa własnymi słowami(...) ["
Czapki z głów za ta piękna robotę. Jak widać dla tego pana nawet jak ktos mu pluje w twarz to powie że to letni ciepły deszczyk.

W dodatku w 3 postach pod rząd na dwie strony A4.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2025, 20:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czapki z głów za ta piękna robotę. Jak widać dla tego pana nawet jak ktos mu pluje w twarz to powie że to letni ciepły deszczyk.

W dodatku w 3 postach pod rząd na dwie strony A4.
"Czapki z głów" to możesz zdjąć co najwyżej przed własnym ekranem, bo tu nie ma żadnego "plucia w twarz" - jest prostowanie manipulacji, które FraMat próbuje sprzedać jako swoje nowe objawione wizje.

A to, że punkt po punkcie rozbieram jego fabularne bajki na śrubki, to nie "letni deszczyk" - tylko zimny prysznic dla tych, którzy mylą emocje z własnymi fantazjami, tak jak ty latami myliłeś masowe wciskanie do składu zawodników takich jak Młyński czy Starzyński z interesem Wisły. Ilu z tych gagatków, których nazwałeś "solidnymi ligowcami" lub "wielkimi talentami" sprzedaliśmy w ostatnich latach "za miliony, co cały czas miałeś przed oczami?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów