The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2025, 21:59
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Czy jeśli szachtar będzie grał na wiosnę nadal w lidze konferencji to Wieczysta będzie wtedy grała przy Reymonta czy nie?
Boisko chyba nie wytrzyma 3 drużyn.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.12.2025, 22:00
Czy jeśli szachtar będzie grał na wiosnę nadal w lidze konferencji to Wieczysta będzie wtedy grała przy Reymonta czy nie?
Mają obiecane granie w Krakowie. Przynajmniej na ten moment.
W Sosnowcu też gra Raków w pucharach i dają jakoś radę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.12.2025, 23:28
Apteki dołożą na te lampki co sprowadził Szachtar i bd murawa jak wembley
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.12.2025, 09:12
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Obiecane jak Hutnik stadion?

Miasto zadeklarowalo również ze dostosuja stadion Hutnika aby mogli na nim grać.

Przypomne tylko że genialny pzpn ustawil większość meczow domowych Wisly i Wieczystej w tych samych kolejkach.

Wiosna 7 na 8 kolejek sie pokrywa, w tym ostatnia 34 ktora musi byc rozegrana w tym samym terminie o tej samej godzinie. Będą tak skakac raz Reymonta, raz Sosnowiec?

Jak mam obstawiać to Wieczysta wiosna zagra na Reymonta jeden mecz - ten z Wisłą. No może jeszcze baraże w ktorych strzelam że raczej wystąpi.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.12.2025, 09:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Przypomne tylko że genialny pzpn ustawil większość meczow domowych Wisly i Wieczystej w tych samych kolejkach.

Wiosna 7 na 8 kolejek sie pokrywa, w tym ostatnia 34 ktora musi byc rozegrana w tym samym terminie o tej samej godzinie. Będą tak skakac raz Reymonta, raz Sosnowiec?
To raczej wynikało z tego, że Wieczysta podawała stadion Puszczy we wniosku. O ile dobrze pamiętam, to albo Karcz albo Wojtowicz mówili o tym w Studio Reymonta.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2025, 10:00
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
To raczej wynikało z tego, że Wieczysta podawała stadion Puszczy we wniosku. O ile dobrze pamiętam, to albo Karcz albo Wojtowicz mówili o tym w Studio Reymonta.
... i część kolejek domowych Puszczy i Wieczystej tez sie pokrywa.

Ale event w Niepolomicach ma mniejsza skale i tam prędzej da sie to pogodzic.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.12.2025, 17:16
Ty mnie powiedz czy Raków wykłada taką kasę na murwę jak Szachtar chyba jednak nie
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 02.12.2025, 17:29
kto daje licencje "bezdomnym", grasz na poziomie maksymalnie wysokim, do ktorego dopuszczono twoj stadion......proste(?)
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.12.2025, 17:40
Może mają obiecane, ale przed świętami możemy mieć sytuację, że szachtar będzie miał przed sobą 1, a może 2 lub 3 mecze w lidze konferencji i co wtedy pozostanie z obietnic?
Oczywiście finalnie mecz szachtara będzie jeden lub 3, ale podjąć taką czy inną decyzję w temacie gry Wieczystej trzeba będzie podjąć nie wiedząc tego ile.
Tak sobie tylko rozmyślam..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2025, 20:15
Cóż szkodziło obiecać?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.12.2025, 20:22
A co nas obchodzi Wieczysta?

Z gry Szachtara są pieniądze i rozrywka dla miejscowych (było nie było - europejskie puchary). Z gry Wieczystej to ma radochę góra kilkadziesiąt osób. Wynajmowanie 33 tysięcznego stadionu osiedlowemu klubikowi kiedy można to zrobić dla klubu znacznie większego, za konkretne pieniądze to byłaby aberracja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 20:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 02.12.2025, 20:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co nas obchodzi Wieczysta?
Ale to Ty pytasz
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.12.2025, 20:27
Ale to Ty pytasz
No pytam. Co nas obchodzi Kwiecień, jego zabaweczka i pomysły na palenie pieniędzy?

Dostanę odpowiedź?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 02.12.2025, 20:34
No pytam. Co nas obchodzi Kwiecień, jego zabaweczka i pomysły na palenie pieniędzy?

Dostanę odpowiedź?
W swoim chorobliwym zacietrzewieniu nie dostrzegasz podstawowych kwestii, co nikogo tutaj nie powinno już dziwić.
Natomiast z uwagi na fakt, że błądzącemu należy pomóc - cofnij się stronę wcześniej, doczytaj uważnie kto zadał pytanie i będziesz miał adresata swoich uwag.
Nie ma za co.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.12.2025, 20:44
W swoim chorobliwym zacietrzewieniu nie dostrzegasz podstawowych kwestii, co nikogo tutaj nie powinno już dziwić.
Natomiast z uwagi na fakt, że błądzącemu należy pomóc - cofnij się stronę wcześniej, doczytaj uważnie kto zadał pytanie i będziesz miał adresata swoich uwag.
Nie ma za co.
Ale ja nie jestem zacietrzewiony. Wieczysta mi zwisa i powiewa, podobnie jak Termalika, Garbarnia, Hutnik czy Kolejarz Stróże. Wolę żeby Wisła zarobiła na organizacji meczów Szachtara niż bawiła się w organizowanie dożynek dla Kwietnia, z oczywistych względów.

Poza tym są mi kompletnie obojętni, gdyby nie Twoje odloty na ich temat to by mi się nawet nie chciało z nich szydzić. Ale dawałeś tak bardzo po worach przed i w trakcie sezonu że nie dało się przejść obok tego obojętnie.
Możesz tego nie zauważać ze względu na swoje zaangażowanie emocjonalne, ale takich dziwnych tworów było wiele przez lata, tylko mało kto o nich teraz pamięta.

To co na pisałem było odpowiedzią na Twój post że Kwietniowi coś tam obiecano. Zwłaszcza że pamiętam jaki cyrk i dramat robił wtedy Kwiecień wokół tego tematu. Miał przecież pokazać Wiśle miejsce w szeregu, na Wieczystą miało zacząć chodzić więcej kibiców itp. majaczenia.

Pośmialiśmy się, a teraz pora wracać do rzeczywistości. Jeżeli będzie alternatywa Wieczysta albo kasa od Szachtara, to niech podstawiają ten bus dla kibiców żeby ich zawieźć na docelowy stadion poza Krakowem. Myślę że jeden wystarczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 20:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 02.12.2025, 20:48
Ale ja nie jestem zacietrzewiony. Wieczysta mi zwisa i powiewa, podobnie jak Termalika, Garbarnia, Hutnik czy Kolejarz Stróże. Wolę żeby Wisła zarobiła na organizacji meczów Szachtara niż bawiła się w organizowanie dożynek dla Kwietnia, z oczywistych względów.

Poza tym są mi kompletnie obojętni, gdyby nie Twoje odloty na ich temat to by mi się nawet nie chciało z nich szydzić. Ale dawałeś tak bardzo po worach przed i w trakcie sezonu że nie dało się przejść obok tego obojętnie.
Możesz tego nie zauważać ze względu na swoje zaangażowanie emocjonalne, ale takich dziwnych tworów było wiele przez lata, tylko mało kto o nich teraz pamięta.

To co na pisałem było odpowiedzią na Twój post że Kwietniowi coś tam obiecano. Zwłaszcza że pamiętam jaki cyrk i dramat robił wtedy Kwiecień wokół tego tematu. Miał przecież pokazać Wiśle miejsce w szeregu, na Wieczystą miało zacząć chodzić więcej kibiców itp. majaczenia.

Pośmialiśmy się, a teraz pora wracać do rzeczywistości.
Jak zwykle - brak umiejętności przyznania się do błędu. Klasyczek w Twoim wykonaniu i wolta o 180 stopni.
Jak mówił Kazimierz Pawlak - był czas przywyknąć.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.12.2025, 20:51
Jak zwykle - brak umiejętności przyznania się do błędu. Klasyczek w Twoim wykonaniu i wolta o 180 stopni.
Jak mówił Kazimierz Pawlak - był czas przywyknąć.
Możesz mi wyjaśnić o jakim błędzie piszesz?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 02.12.2025, 21:00
Wrzuciles TBB i Wieczysta do jednego wora. Boss z Niecieczy budujac druzyne myslal i o stadionie. Ten drugi buduje (tworzy) cyrk, a o namiocie i arenie zapomnial.............#STOPLICENCJOMDLABEZDOMNYCH
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 02.12.2025, 21:04
Nie chce mi się ale się poświęcę.

Po pierwsze temat, w którym zadałeś pytanie "co nas obchodzi Wieczysta" brzmi "Pierwsza liga 2025/2026".
A zatem Twoje pytanie jest - przynajmniej w tym temacie - nie na miejscu.
Wieczysta jest uczestnikiem rozgrywek 1 ligi w sezonie 2025/2026 a zatem dyskusja o niej w tym temacie jest jak najbardziej właściwa.

Po drugie - Twoje pytanie jasno sugerowało, że to ja podjąłem temat gry Wieczystej przy R22. To drugi błąd, co przekazałem już wcześniej.

2 błędy w jednym miejscu wystarczą, czy coś jest jeszcze niejasnego? Pytanie retoryczne. Dlaczego? Wyjaśniłem w poprzednim wpisie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2025, 21:19

Po drugie - Twoje pytanie jasno sugerowało, że to ja podjąłem temat gry Wieczystej przy R22. To drugi błąd,
Ośmielam się wtrącić i stanąć (o, zgrozo!) za wolfym: Jego pytanie nie sugerowało, że to Ty podjąłeś temat gry Wieczystej przy R22.
Wolfy tylko posłużył się Twoim pytaniem do wyrażenia opinii w temacie ogólnie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 02.12.2025, 21:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ośmielam się wtrącić i stanąć (o, zgrozo!) za wolfym: Jego pytanie nie sugerowało, że to Ty podjąłeś temat gry Wieczystej przy R22.
Filozofia, to nie nauka zero-jedynkowa, jak matematyka. Lepiej nie wchodz w polemike, otworzysz puszke Pandory.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 02.12.2025, 21:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Do tego odniosłem się w odpowiedzi nr 1.
Temat jest jak najbardziej właściwy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.12.2025, 21:41
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Wrzuciles TBB i Wieczysta do jednego wora. Boss z Niecieczy budujac druzyne myslal i o stadionie. Ten drugi buduje (tworzy) cyrk, a o namiocie i arenie zapomnial.............#STOPLICENCJOMDLABEZDOMNYCH
W sumie... Masz rację.
Zgadzam się też co do meritum - stop dla klubów bez stadionów na poziomie centralnym. To nie lata 90-te.

@sandomingo - skoro już bawimy się w semantykę, to ja nie pytałem o to czemu w ogóle piszemy o Wieczystej w tym temacie (sam to robiłem wcześniej), tylko co NAS (kibiców Wisły) obchodzą WASZE problemy ze stadionem Wieczystej. Zwłaszcza że ten cały histeryczny cyrk na początku sezonu rozkręcony przez Kwietnia i zaprzyjaźnionych dziennikarzy zakończony wymianami oświadczeń był zwyczajnie gówniarski i niesmaczny.

Więc nadal nie widzę błędu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 21:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 02.12.2025, 21:54
Więc nadal nie widzę błędu.
Absolutnie mnie to nie dziwi. Co przewidziałem już w jednym ze wcześniejszych wpisów. Ty nigdy nie dostrzegasz własnych błędów lub wypisywanych często bredni.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.12.2025, 21:58
Nie ma za co.
To byłem ja?
Pojawił się wątek: które drużyny mają największe szanse na bezpośredni awans więc zapytałem o grę Wieczystej w Krakowie bo w mojej ocenie dałoby im to więcej szans na wyższą pozycję niż gra w Sosnowcu czy innym tego typu dość odległym miejscu. Tyle.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 02.12.2025, 22:05
To byłem ja?
Pojawił się wątek: które drużyny mają największe szanse na bezpośredni awans więc zapytałem o grę Wieczystej w Krakowie bo w mojej ocenie dałoby im to więcej szans na wyższą pozycję niż gra w Sosnowcu czy innym tego typu dość odległym miejscu. Tyle.
Spoko, nikt nie ma pretensji
Zadałeś właściwe pytanie we właściwym temacie.

Po prostu dwóch osobników próbuje rozładować swoje frustracje w mniej lub bardziej zawoalowany sposób....
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.12.2025, 23:30
Hasłem dzisiejszego dnia jest "obsesja"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.12.2025, 00:45
Spoko, nikt nie ma pretensji
Zadałeś właściwe pytanie we właściwym temacie.

Po prostu dwóch osobników próbuje rozładować swoje frustracje w mniej lub bardziej zawoalowany sposób....
Jestem niesamowicie sfrustrowany po tym jak wszystkie Twoje przewidywania się sprawdziły:

- Wieczysta nas wyprzedziła, podczas gdy Wisła wypadła poza strefę barażową
- Kwiecień podkupił Rodado i wszystkich innych wartościowych piłkarzy
- ludzie chodzą na Reymonta tylko po to żeby oglądać wspaniałą drużynę z Chałupnika.

Jest to straszny sezon dla kibiców Wisły i dyszę wręcz żądzą zemsty.

Na pewno o to chodzi.

P.S. To będą pierwsze święta i nowy rok od lat kiedy nie będę miał złej pozycji Wisły w tabeli z tyłu głowy, tylko będę patrzył na rundę rewanżową z optymizmem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.12.2025 o godz. 12:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.12.2025, 09:13
https://lovekrakow.pl/wieczysta-wroc...atniej-kolejce

Czyli jednak. 7 razy Wieczysta będzie gospodarzem na Reymonta. Ciekawe ile trybun będą wynajmować.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.12.2025, 09:27
O ile uda się to wszystko załatwić tak, że nie rozleci nam się murawa, to niech grają jak najczęściej.

Jak miasto zobaczy, że coś się na stadionie dzieje i nie musi do niego dopłacać, to kto wie, może dadzą nam ciut lepsze warunki najmu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów