The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2025, 12:10
Markus napisał(a):Wyświetl post
Zaakceptuj podstawowe fakty, zanim znów odpalisz taką "mądrość" jak niegdyś, że Sukiennicki może grać lepiej na środku pomocy niż Carbo, bo jest bardziej dynamiczniejszy
Pisać należy "bardziej dynamiczny", a nie "bardziej dynamiczniejszy".
Stopień wyższy przymiotnika tworzy się
- albo przez dodanie przyrostka -szy, -ejszy lub -jszy (np. ciepły -> cieplejszy).
- albo przez użycie słowa bardziej (np. kolorowy -> bardziej kolorowy).

W tym przypadku, albo:
- bardziej dynamiczny, albo:
- dynamiczniejszy bez bardziej.

Cieszę się, że pomogłem.

Zaakceptuj podstawowe fakty, zanim znów odpalisz taką "mądrość" jak niegdyś, że Omrani był kiedyś dobry więc i w Wiśle może być dobry.
Nikt nie wspomina o Carbo jako o najlepszym piłkarzu Wisły w tamtym meczu, poza Tobą w swoim zastrzeżeniu, którym nieudolnie próbujesz wykrzywiać płaszczyznę dyskusji. Są za to tacy, którzy obsadzają go w roli najgorszego piłkarza na boisku w drużynie Wisły, co jest totalną bzdurą, której nie potwierdzają również statystyki.
Oczywiście, potwierdzasz tylko to, co napisałem. Dziękuję. Coraz milej się z Tobą rozmawia.
Umówmy się też, że Fred nie wszedł na samą końcówkę, bo pojawił się na boisku w sześćdziesiątej czwartej minucie i grał mniej więcej pół godziny. Ta z grubsza 1/3 częśc meczu była koszmarna w jego wykonaniu. Warto też zauważyć, że przykładowo Duda i Julius W Głogowie grali najwyżej przeciętnie o ile nie słabo i dawali zespołowi jeszcze mniej niż dawał nasz Busquets.
Ertlthaler miał na Sofascore notę dokładnie taką samą jak twój Busquets, a Duda tylko o 0,2 niższą.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2025, 13:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pisać należy "bardziej dynamiczny", a nie "bardziej dynamiczniejszy".
Stopień wyższy przymiotnika tworzy się
- albo przez dodanie przyrostka -szy, -ejszy lub -jszy (np. ciepły -> cieplejszy).
- albo przez użycie słowa bardziej (np. kolorowy -> bardziej kolorowy).

W tym przypadku, albo:
- bardziej dynamiczny, albo:
- dynamiczniejszy bez bardziej.

Cieszę się, że pomogłem..
Cytowałem tylko jeden z Twoich ówczesnych wpisów. Miło że dobitnie sam się teraz kolejny raz wyjaśniasz.

I jakie to przewidywalne: przekierowywanie dyskusji na gramatykę i poprawność językową z walnięcia ewidentnej głupoty obrazującej nikłe pojęcie o wartości poszczególnych zawodników.

Nikt normalny czy trzeźwy na umyśle nie uważa Sukni za lepszego i bardziej wartościowego piłkarza od Carbo, próbując uzasadniać to większą dynamiką i widząc w wielu meczach w praktyce, co potrafi jeden, a co drugi, no sorry.

Co do Omraniego nigdy nie przesądzałem, że będzie w Wiśle dobry i się odbuduje. Więc tradycyjnie próbujesz odpowiadać konfabulacją i manipulacją. Decyzję odnośnie tego czy Omrani może być w Wiśle “dobry” zostawiałem trenerom i broniłem im prawa do jej podjęcia. Nie ma zasady, wedle której dobrze wyszkolony piłkarz nie może w jakimś klubie się odbudować i wracać do sensownej formy jeśli ma ku temu zdrowie, gotowość do ciężkiej pracy i nie jest emerytem. Sama historia Wisły dobitnie to potwierdza.

Aha i noty na Sofascore nie są ostatecznym i niepodważalnym wyznacznikiem jakości występu jakiegoś piłkarza, jego znaczenia dla drużyny w danym meczu i stopnia zrealizowania założeń taktycznych. Tak samo jak nie są nim na przykład noty Karcza. Więc zbastuj z powoływaniem się na nie, chyba że znów zależy ci na zabarwianiu swojej twórczości o akcenty komediowe, tak jak przy ocenianiu, kto kogo słucha na podstawie jednego ujęcia kamery.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.11.2025, 13:17
...
zieeeeeeewwwwww
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów