|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
||
Stopień wyższy przymiotnika tworzy się - albo przez dodanie przyrostka -szy, -ejszy lub -jszy (np. ciepły -> cieplejszy). - albo przez użycie słowa bardziej (np. kolorowy -> bardziej kolorowy). W tym przypadku, albo: - bardziej dynamiczny, albo: - dynamiczniejszy bez bardziej. Cieszę się, że pomogłem. Zaakceptuj podstawowe fakty, zanim znów odpalisz taką "mądrość" jak niegdyś, że Omrani był kiedyś dobry więc i w Wiśle może być dobry.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() I jakie to przewidywalne: przekierowywanie dyskusji na gramatykę i poprawność językową z walnięcia ewidentnej głupoty obrazującej nikłe pojęcie o wartości poszczególnych zawodników. Nikt normalny czy trzeźwy na umyśle nie uważa Sukni za lepszego i bardziej wartościowego piłkarza od Carbo, próbując uzasadniać to większą dynamiką i widząc w wielu meczach w praktyce, co potrafi jeden, a co drugi, no sorry. Co do Omraniego nigdy nie przesądzałem, że będzie w Wiśle dobry i się odbuduje. Więc tradycyjnie próbujesz odpowiadać konfabulacją i manipulacją. Decyzję odnośnie tego czy Omrani może być w Wiśle “dobry” zostawiałem trenerom i broniłem im prawa do jej podjęcia. Nie ma zasady, wedle której dobrze wyszkolony piłkarz nie może w jakimś klubie się odbudować i wracać do sensownej formy jeśli ma ku temu zdrowie, gotowość do ciężkiej pracy i nie jest emerytem. Sama historia Wisły dobitnie to potwierdza. Aha i noty na Sofascore nie są ostatecznym i niepodważalnym wyznacznikiem jakości występu jakiegoś piłkarza, jego znaczenia dla drużyny w danym meczu i stopnia zrealizowania założeń taktycznych. Tak samo jak nie są nim na przykład noty Karcza. Więc zbastuj z powoływaniem się na nie, chyba że znów zależy ci na zabarwianiu swojej twórczości o akcenty komediowe, tak jak przy ocenianiu, kto kogo słucha na podstawie jednego ujęcia kamery. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |