The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2024, 20:57
O wiele ciekawsze niż sam mecz z Chrobrym (widziałem co zrobili piłkarze Hybali w Wielką Sobotę, widziałem cały sezon spadkowy, widziałem co zrobili Sobolewskiemu z Puszczą) były reakcje Rude podczas meczu. Od niedowierzania, poprzez minę kogoś kto dostał mokrą szmatą przez ryj w drugiej połowie aż po monolog do Jopa (który miał minę p.t. "gdzieś to już widziałem") połączony z energicznym machaniem rękami.

Z wywiadu pomeczowego ("koniec ćwiczeń z piłka, będą się uczyli walki") wnioskuję że lont już się tli i wyczuwam silny vibe Hybali. Czy z kolejnego trenera nie mającego żadnych epizodów piłkarze z pomocą właściciela zrobią u nas wariata?

Cytat:
Będziemy to analizować i pracować nad brakami w naszej grze. Możliwe, że przestaniemy pracować z piłką, a zaczniemy trenować nad pojedynkami, drugimi piłkami, żeby być lepszym od rywala w stykowych sytuacjach. Minimum co musimy zrobić, to wyciągnąć wnioski po tym co dziś się stało, by to naprawić. By być lepszym - dodał.
Moim zdaniem niektórym ....usiom takim jak Goku czy Krzyżanowski przyda się mocne sprowadzenie na ziemię i uświadomienie że nie są żadnymi gwiazdami, nie są ponad tą ligę - ba, są sporo poniżej jej czołówki.

P.S. Dodajmy, że Królewski swoimi kretyńskimi wpisami na X nie pomaga.
P S. 2 To żałosne jak u nas robi się gwiazdy z jakichś zer jak Goku i wunderkidów z totalnych leszczy bez liczb (jak Krzyżanowski czy Duda). Potem taka ofiara uważa że wygra mecz bez walki, swoim gigantycznym talentem którego nie ma.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.03.2024 o godz. 21:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.03.2024, 23:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O wiele ciekawsze niż sam mecz z Chrobrym (widziałem co zrobili piłkarze Hybali w Wielką Sobotę, widziałem cały sezon spadkowy, widziałem co zrobili Sobolewskiemu z Puszczą) były reakcje Rude podczas meczu. Od niedowierzania, poprzez minę kogoś kto dostał mokrą szmatą przez ryj w drugiej połowie aż po monolog do Jopa (który miał minę p.t. "gdzieś to już widziałem") połączony z energicznym machaniem rękami.
Hmmm... napisz jeszcze, że powinien słuchać więcej Jopa, a dowiedziałby się, co robić w polskiej lidze, żeby takich sytuacji sobie na głowę nie ściągać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.04.2024, 07:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Hmmm... napisz jeszcze, że powinien słuchać więcej Jopa, a dowiedziałby się, co robić w polskiej lidze, żeby takich sytuacji sobie na głowę nie ściągać.
No nie, takie rzeczy to tylko u Ciebie. Ja na podstawie reakcji i wypowiedzi pomeczowej Rude zauważam tylko że dostał mokrą szmatą w ryj postawą naszych piłkarzy. Ty na podstawie migawki orzekłeś że to Jop jest lepszym trenerem

Wkleiłem wywiad z nim, przeczytaj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.04.2024, 13:18
No nie, takie rzeczy to tylko u Ciebie. Ja na podstawie reakcji i wypowiedzi pomeczowej Rude zauważam tylko że dostał mokrą szmatą w ryj postawą naszych piłkarzy. Ty na podstawie migawki orzekłeś że to Jop jest lepszym trenerem
W którym miejscu, mitomanie, orzekłem, że Jop jest lepszym trenerem?
Śmiało, czekam...
Jak widzę świadome bądź po prostu wynikające z posiadania mózgu na poziomie rozwielitki przeinaczenie wypowiedzi innych osób to zastanawiam się czy wszystkie twoje posty są podobnym tworzeniem mitów.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.04.2024, 13:41
W którym miejscu, mitomanie, orzekłem, że Jop jest lepszym trenerem?
Śmiało, czekam...
Jak widzę świadome bądź po prostu wynikające z posiadania mózgu na poziomie rozwielitki przeinaczenie wypowiedzi innych osób to zastanawiam się czy wszystkie twoje posty są podobnym tworzeniem mitów.
Skoro od słuchania Jopa zależy czy mecz wygramy to chyba jasno sugeruje kto jest tam fachowcem, a kto figurantem pełniącym rolę pierwszego trenera jako wygłup PR-owy.

@Cymes - Krzyżanowski w poprzedniej rundzie to była parodia bocznego obrońcy, rywale mieli tam autostradę. To że mało spalonych zrobił wynikało z tego że nie nadążał za akcją...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.04.2024 o godz. 13:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 01.04.2024, 14:46
@Cymes - Krzyżanowski w poprzedniej rundzie to była parodia bocznego obrońcy, rywale mieli tam autostradę. To że mało spalonych zrobił wynikało z tego że nie nadążał za akcją...
Acha. Czyli Rude jednak do wyjebania, skoro wstawił takie beztalencie i to jeszcze na pozycji kluczowej z perspektywy transferu między formacjami. No dobra jak tam sobie wolicie.

@Drozd
No nie. To jak gra Czubak, a jak w meczu z nami był ustawiony Kuzdra to jednak dwie różne sprawy.
Odnośnie tej konkretnej sytuacji.
https://youtu.be/4Xgh3wtMvic?si=JYIML_FnF7IJmj0x&t=199
Nie zaspał. Dał się wyjebać. Przyjrzyj się, że Kuzdra ewidentnie pali, cały czas kontrolując linię spalonego i w ogóle nie jest zainteresowany akcją prawdopodobnie wiedząc, że w tym rozegraniu to nie on dostanie piłkę. A, że w pierwszej połowie napsuł Kubie sporo krwi to ten niestety skupił się na nim za bardzo.

Zasadniczo nie jestem przeciwnikiem pomysłu takiego grania jak próbujemy, ale liczmy się z tym, że wprowadzanie tego będzie okupione takimi błędami jak z Chrobrym. Albo się z tym pogódźmy, albo to krytykujmy, ale nie róbmy kozła ofiarnego z chłopaka, który ma 15 meczy, a dokładniej 795 minut w seniorskiej piłce.

W kwestii intensywności. Dlatego piszę, że taktyczne niuanse to nie jest coś co przegrało nam ten mecz. Podobnie zresztą jak z Tychami, Opolem, Niecieczą czy PBB za Sobola. I tak jak pisałem w meczowym z linkiem do konfy. Bardziej wierzę w Rudego z punktu widzenia kwestii charakterologicznych niż taktycznych, bo nad mentalem jest tu straszna robota do wykonania, która introwertyka Sobola ewidentnie przerosła.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.04.2024, 19:28
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Acha. Czyli Rude jednak do wyjebania, skoro wstawił takie beztalencie i to jeszcze na pozycji kluczowej z perspektywy transferu między formacjami. No dobra jak tam sobie wolicie.

@Drozd
No nie. To jak gra Czubak, a jak w meczu z nami był ustawiony Kuzdra to jednak dwie różne sprawy.
Odnośnie tej konkretnej sytuacji.
https://youtu.be/4Xgh3wtMvic?si=JYIML_FnF7IJmj0x&t=199
Nie zaspał. Dał się wyjebać. Przyjrzyj się, że Kuzdra ewidentnie pali, cały czas kontrolując linię spalonego i w ogóle nie jest zainteresowany akcją prawdopodobnie wiedząc, że w tym rozegraniu to nie on dostanie piłkę. A, że w pierwszej połowie napsuł Kubie sporo krwi to ten niestety skupił się na nim za bardzo.

Zasadniczo nie jestem przeciwnikiem pomysłu takiego grania jak próbujemy, ale liczmy się z tym, że wprowadzanie tego będzie okupione takimi błędami jak z Chrobrym. Albo się z tym pogódźmy, albo to krytykujmy, ale nie róbmy kozła ofiarnego z chłopaka, który ma 15 meczy, a dokładniej 795 minut w seniorskiej piłce.

W kwestii intensywności. Dlatego piszę, że taktyczne niuanse to nie jest coś co przegrało nam ten mecz. Podobnie zresztą jak z Tychami, Opolem, Niecieczą czy PBB za Sobola. I tak jak pisałem w meczowym z linkiem do konfy. Bardziej wierzę w Rudego z punktu widzenia kwestii charakterologicznych niż taktycznych, bo nad mentalem jest tu straszna robota do wykonania, która introwertyka Sobola ewidentnie przerosła.
Pisząc zaspał miałem na myśli właśnie to, że nie trzymał linii spalonego, że nie kontrolował momentu podania nie patrzył co robią stoperzy. Grając na boku nie ma prawa interesować się tylko swoim zawodnikiem, a do całej reszty stać plecami. właśnie tego przy linii ma olać bo jak pójdzie do niego piłka to stojąc bliżej środka ma bliżej, a jak tamten będzie chciał się urwać wcześniej to krokiem w przód z całą linią obrony zostawia go na spalonym. To nie jest kwestia wyboru tylko twarde zasady, które chłop grywający w kadrze powinien mieć automatyczne. To że tamten był szybszy tym bardziej powinno prowokować do zostawiania go na spalonym. Zresztą bramka to też wina pomocników bo zupełnie odpuścili grającego długą piłkę.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nieźle muszą się lizodupy nagimnastykować aby teraz równoczesnie bronić Rude, nie jechać po Rude za to, ze kopacze byli zajechani i po tym jak dwa tygodnie temu wychwalali kopaczy za to, ze chcą grać, walczą, wielu z nich się rozwija dzisiaj po nic jechać, ze nic im się nie chce i to tylko ich wina, a już Krzyżanowski i Duda to najwięsze porażki, do wywalenia.

.
No i czego jasiu nie rozumiesz? Z Miedzią kiedy słuchali trenera i walczyli to i siły starczyło i wynik się zgadzał.

Wczoraj olali zwyczajnie mecz, wydawało im się że bez walki też wygrają, tylko ślepy tego nie widzi, dlatego przegrali. Mało, sami zawodnicy o tym mówią. Ale sraczka musi znaleźć winę trenera .

Bajki o zajechaniu to wszyscy znają z czasów Hyballi. Więc się nie wysilaj.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.04.2024 o godz. 19:44.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.04.2024, 15:28
Skoro od słuchania Jopa zależy czy mecz wygramy to chyba jasno sugeruje kto jest tam fachowcem, a kto figurantem pełniącym rolę pierwszego trenera jako wygłup PR-owy.
.
Słabiutka odpowiedź, która w gruncie rzeczy jest unikaniem przyznania się do kłamstwa.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.04.2024, 16:51
Słabiutka odpowiedź, która w gruncie rzeczy jest unikaniem przyznania się do kłamstwa.
Twoje intencje jasno odczytało kilka osób. Jest takie angielskie powiedzenie, parafrazując:
"Jeśli jeden czy drugi znajomy mówi Ci że jesteś pijany to możesz to zignorować, ale po trzecim - pora zamówić do domu taksówkę".

Jest też polski odpowiednik, parafrazując:
"Wstawaj FraMat, zesrałeś się".

Ty twierdziłeś na podstawue urywka transmisji, że Rude za mało słucha fachury Jopa i przez to straciliśmy punkty.
Ja stwierdziłem po całym meczu i wywiadzie w którym zapowiedział że będzie uczył naszych walczyć i się starać (!!) - że Rude krew zalała.
Każdy może ocenić we własnym zakresie który z nas manipuluje: Ty na podstawie kilkusekundowego klipu bez dźwięku tworząc teorię o relacjach Rude Jop czy ja - parafrazując w sumie to co sam Rude powiedział na konferencji. Zabrakło na razie "puta madre" i "fucking legends", ale dajmy chłopu czas. Jakiś wunderkid zapomni że się nie zagrywa ręką w polu karnym (wolno mu! uczy się!) albo Goku znowu zejdzie w czyściutkiej koszulce i może się zacząć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.04.2024 o godz. 17:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2024, 16:56
Adekwatna odpowiedź do Twoich uników i uporczywych prób wypierania się, że nie o to Ci chodziło, tylko o coś innego.

Całe Twoje wskazanie na tą sytuację miało pokazać i pokazywało obraz, w którym Rude rzekomo nie słucha wartościowych i mądrych uwag Jopa lepiej znającego sytuację Wisły, jej zawodników oraz rywali, a także potrafiącego w związku z tym niby podejmować lepsze decyzje jako trener.

Zaprzeczaj temu wykreowanemu przez siebie obrazowi dalej. To jest całkiem zabawne.

Prawie wszyscy wiedzą, że masz ogromny problem z faktem, że zwolniony został Sobolewski, którego bardzo długo broniłeś jako wartościowego trenera i dlatego teraz za wszelką cenę wszędzie starasz się wykazać, że on jednak dobrym trenerem był, bo następca rzekomo sobie nie radzi lepiej, nie ma ani lepszego warsztatu ani taktyki, a powodem klęski Sobolewskiego i jego dramatycznych wyników był nie on sam, tylko słabi zawodnicy i tak dalej.

Takie podejście jest bełkotem na poziomie bełkotu Koaliczka czy Jaroo, kibicujących dzisiejszym porażkom i wpadkom Wisły.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.04.2024 o godz. 19:08.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów