The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2024, 21:13
Aha, Hyballa do wyjebania to nie ogarnales, ze to była ironia d drozdów itp?
A dalej to co, nawstawiałes tych postów z okresu pojajeczkowego gdzie de facto albo diagnozuję sytuację, ze Truskolasy są przeciw niemu i jeśłi już to powinni go zwolnić w takim razie, bo po co się męczyć, ewentualnie, ze jeśli kręci suty chłopcom to może rzeczywiście jest chory i lepiej zeby odszedł, albo, jak już poszedł to stwierdziłem, ze uj, że Bogiem przecież nie jest

I to są te ataki na Hyballę i inną niż polska myśl szkoleniowa?

A z Rude jest inny przypadek, bo to analityk, który się zaczyna bawić w trenerkę i przyszedł tu ratować włąściwie istnienie klubu, ma na to jeszcze 10 meczów. Wybrał go Jaro pokrętnie przez AI itd itd

Nieźle się podsumowałeś

Wiesz, że powinieneś przeprosić ale nie masz na tyle honoru.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.03.2024, 21:44
Brawo Markus. Zrobiłeś mi wieczór obnażając tego hipokrytę. Stracił moralne prawo do zarzucania czegokolwiek innym forumowiczom, tak postępując W dalszym ciągu polecam ignora i święty spokój od niego, tak jak ja teraz mam
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 18.03.2024 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.03.2024, 18:11
Tymczasem:

Średnia punktowa trenerów Wisły Kraków po 6 meczach w ostatnich latach:

Rude - 2.17
Sobolewski - 1.5
Brzęczek - 0.5
Gula - 1.67
Hyballa - 1.33
Skowronek - 1.5
Stolarczyk - 1.83

Tak na razie wygląda ten rzekomy "strzał w kolano" forumowych hejterów.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tempertantrum
Member

Od: 07.2021

Stary 25.03.2024, 18:31
1. Zaliczyłeś zwycięstwo po dogrywce z Widzewem jako 3 pkt, a dobrze wiemy, że nikt tego tak nie zalicza.
2. Porównywanie średniej punktów do trenerów Wisły w ekstraklasie gdzie nie byliśmy mówiąc delikatnie potentatem to spora manipulacja.
3. Porównywanie Rude z Sobolewskim też nie ma sensu, bo Rude przyszedł i mógł spokojnie pracować 1,5 miesiąca przed startem rundy. Sobolewski przejął stery w trakcie rundy.

Generalnie nie wiem po co się sprzeczacie. Czas płynie szybko. Za 2 miesiące z hakiem wszystko będzie jasne. Awans będzie oznaczał to, że eksperyment z Rude się udał. Przy braku awansu przyszłość maluje się w takich barwach, że nikomu nie będzie do śmiechu, więc pewnie nawet przeciwnicy tego pomysłu chcą żeby to wypaliło, bo inaczej nadchodzą mroczne czasy.
Ostatnio edytowane przez tempertantrum : 25.03.2024 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.03.2024, 18:45
Tu nie chodzi o porównania tylko o fakt, że na 6 meczów Rude 4 wygrał 1 zremisował i 1 przegrał. Więc zanotował dobry start i należy być dobrej myśli.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.03.2024, 19:51
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o porównania tylko o fakt, że na 6 meczów Rude 4 wygrał 1 zremisował i 1 przegrał. Więc zanotował dobry start i należy być dobrej myśli.
Moim zdaniem tu bardziej chodzi o to że banda chorych z frustracji hejterów postanowiła zmieszać z gównem Rude za błędy Królewskiego i Sobolewskiego od razu, nie czekając nawet kilku meczy. Czy to MaLk, czy FraMat, czy Karherop, czy tzw. "krakowscy dziennikarze" - nie chodziło o to kim jest Rude, co chce grać, jaki ma wpływ na zespół (a takich rzeczy nie ocenisz po dwóch, ani czterech, ani nawet sześciu meczach) - był dla tych żałosnych frajerów kozłem ofiarnym. Nie można tak było jechać z Legendą Sobolewskim, ale po jego odejściu to juz puściły zwieracze...
Dlatego wrzucanie jak punktowali Sobolewski i Rude z tymi samymi rywalami tak kłuje w oczka.

A na dobrą sprawę ja nie wiem czy Rude awansuje, zadanie ma mega trudne - wiem tylko że po ludzku nie zasługuje na wylane na niego szambo. Taktycznie to jest niebo a ziemia w porównaniu z Sobolball, ale trzeba ogarniać żeby to zauważyć.

Na mniejszą skalę podobnie jest z Omranim, który zgodził się grać za śmieszne pieniądze a obrywa - znowu za Królewskiego i Sobolewskiego. Idioci uważają że kilka tysięcy euro zrobi różnicę przy wydatkach płacowych powyżej miliona złotych miesięcznie, z czego większość idzie na Colleya, Urygę, Fazlagicia. Sam Sapała skasuje za miesiąc więcej niż Omrani za cały kontrakt. No ale to przecież POLAK, a ich mamy podobno za mało.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.03.2024 o godz. 22:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.03.2024, 21:35
Obawiam się, że masz zaburzony ogląd rzeczywistości.
Ani dla MaLk, ani dla FraMat, ani dla Karherop (podejrzewam) Rude nie jest ani nie był kozłem ofiarnym.
Ot, był obiektem oceny wychodzącej z porównania wobec zapowiedzi i oczekiwań.
A że w pierwszych meczach zapowiedzi i oczekiwania nie realizowały się w jednak skrzeczącej nieco rzeczywistości stąd był i jest obiektem krytycznych, ale zdroworozsądkowych uwag.
I tyle - nazwanie nas frajerami buduje tylko twoje poczucie wartości (całkiem fałszywe), ale obiektów tego aspergerowskiego ataku nie rusza.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 25.03.2024, 22:37
To może przybliżysz jakie i czyje były te zapowiedzi i oczekiwania? Bo ja słyszałem że po Arce już Rude nie będzie, bo nie zna ligi, teoretyk, bez doświadczenia itp. itd.

Zatem po tych 6 meczach uważasz, że krytyczne uwagi są zdroworozsądkowe? Bo moim zdaniem to jest ciągle to samo biadolenie na zapas uprawiane od ogłoszenia jego nazwiska jako trenera.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.03.2024, 11:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że masz zaburzony ogląd rzeczywistości.
Ani dla MaLk, ani dla FraMat, ani dla Karherop (podejrzewam) Rude nie jest ani nie był kozłem ofiarnym.
Ot, był obiektem oceny wychodzącej z porównania wobec zapowiedzi i oczekiwań.
A że w pierwszych meczach zapowiedzi i oczekiwania nie realizowały się w jednak skrzeczącej nieco rzeczywistości stąd był i jest obiektem krytycznych, ale zdroworozsądkowych uwag.
I tyle - nazwanie nas frajerami buduje tylko twoje poczucie wartości (całkiem fałszywe), ale obiektów tego aspergerowskiego ataku nie rusza.
Chłop już odleciał i został demagogiem. Każdą normalną krytykę, wątpliwości podciąga pod "hejterstwo" i inne "myślozbrodnie". Typowy totalniak w myśleniu. Jego i tylko jego zdanie jest prawdziwe.

Zarówno Ty jak i wymienieni koledzy akurat nie jesteście hejterami. Z wieloma poglądami również Twoimi się nie zgadzam, ale nie wpadłbym na to co "totalniak" wolfy żeby Ciebie tak nazwać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.03.2024, 18:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Chłop już odleciał i został demagogiem. Każdą normalną krytykę, wątpliwości podciąga pod "hejterstwo" i inne "myślozbrodnie". Typowy totalniak w myśleniu. Jego i tylko jego zdanie jest prawdziwe.

Zarówno Ty jak i wymienieni koledzy akurat nie jesteście hejterami. Z wieloma poglądami również Twoimi się nie zgadzam, ale nie wpadłbym na to co "totalniak" wolfy żeby Ciebie tak nazwać.
Wystarczy wziąć parę wypowiedzi choćby z Jaroo1:

Jaroo1 napisał(a):
od strony trenerskiej on nie ma żadnego warsztatu. On się zna na teorii, na trenerce można powiedzieć, ze w ogóle się nie zna
Jaroo1 napisał(a):
To tak realnie do czego on się nadaje jako trener? Do tarcia chrzanu jedynie.
Jaroo1 napisał(a):
Rude nie ma żadnego pomysłu na ten klub.
Jaroo1 napisał(a):
Był tu zapowiadany jako znawca wszystkie, a się okazuje, ze nawet wraz ze sztabem nie umie zespołu przygotować. Mało tego, umieć, nie umieć kij w to, oni ich zajechali i się połamali wszyscy, od młodych po starych włącznie.
Jaroo1 napisał(a):
A on idiota, klejny binarny, inteligentny Rude, jeszcze chciał tu ściągnać Murzyna co rok był kontuzjowany.
Jaroo1 napisał(a):
W klubie jest chaos, klub mem, cyrk, amatorzy, idioci, prezes celebryta.
Jaroo1 napisał(a):
To analityk, teoretyk, dobry do pogadania na kursach trenerskich. Trenerem jest można powiedzieć w teorii. Nie poradził sobie ani w Kostaryce słabej, ani III lidze hiszpańskiej, u nas ma start jak Wuja czy Sobol. Czy on się od nich 2 różni? Niczym.Może za 5 czy 10 lat, jak mu coś zacznie wychodzić, to będzie dobrym trenerem.
Jaroo1 napisał(a):
Ale ja nie myslałem, że ten Rude to jest taki ch.j podły
Jaroo1 napisał(a):
Bajka za bajką dla debili leci. Debile jeszcze bronią oszusta.
Jaroo1 napisał(a):
od początku pomysł z Rude to po pierwsze był niewypał, bo to analityk a nie trener, oraz cała opowieść o jego zatrudnieniu (poprzez AI) to była fikcja.
Jaroo1 napisał(a):
Szukanie kwadratowych kół. Zamiast wybierać normalne, optymalne i proste rozwiązania to lepiej ściągnać magika Rude, który się okazuje cieniasem (...)Tak wam jebaniec w głowach namieszał, że bronicie gówna, zamiast go do muru przyciskać co on odwala.
Jaroo1 napisał(a):
Dwa mecze tylko zagraliśmy a raczej już można że sporą dozą pewności założyć że trener zupełnie się nie nadaje i ta drużyna nie zrobi żadnego postępu ani za trzy ani za 13 kolejek.
Jaroo1 napisał(a):
Ogólnie słaba drużyna, kopacze bez charakterów, zbieranina byle kogo co prawda z potencjałem ale tu każdy puzzel jest od innej układanki, słaby trener, bardziej analityk niż trener i prezes świr-celebryta.
Jaroo1 napisał(a):
Ludzie, Rude się nie sprawdził, nie gramy nic, drugi mecz to było kopanie się po czołach.
Jaroo1 napisał(a):
Tak, chciałem Rudego zwalniać od razu bo nie jestem debilem takim jak ty, który na gówno owinięte w papierek będzie mówił cukierek.
To nie jest hejterstwo tylko zdroworozsądkowa krytyka i uwagi? Otóż nie, to zwykły, wulgarny hejt.

Żałosne. To się samo komentuje.

Jeszcze ktoś będzie wyskakiwał z tekstami, że tu nie ma hejtu, a jest tylko przedstawianie krytycznych uwag z powodu rzekomo niezaspokojonych oczekiwań?

Grupka osób od początku zatrudnienia Rude wychodzi z siebie, by atakować zarówno jego jak i Królewskiego głównie dlatego, że jeden jest wyborem tego drugiego, a drugi ich obiektem nienawiści, obwinianym o wszystko, o co popadnie. Czasem też dlatego, że Sobolewski był dla nich dobrym trenerem, którego długo bronili.

Wolfy trafnie podsumował rzeczywistość i intencje tej grupki osób. Niektórzy w niej są po prostu inteligentniejsi niż Jaroo i sprytniej dobierają słowa.
Ostatnio edytowane przez Markus : 26.03.2024 o godz. 19:00.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.03.2024, 19:06
Widzę dalej pompowanie balonika jakie nas szczęście kopnęło dzięki AI (a może dzięki Kiko? hehehe) przy wyborze trenera. Pół meczu dobrze nie zagrała Wisła a markus lata podniecony. Drużyna w rozsypce, połamanych od groma, gruby Omrani jest, połamanego Ghańczyka nie chcieli niestety, Białorusin na szczęście wrócił żywy z ojczyzny ale najwazniejsze dla markusa napisać lizopost do "szefa".
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.03.2024, 19:13
Markus napisał(a):Wyświetl post
....

Wolfy trafnie podsumował rzeczywistość i intencje tej grupki osób. Niektórzy w niej są po prostu inteligentniejsi niż Jaroo i sprytniej dobierają słowa.
Sorry, ale to już przejaw wybitnie złej woli takie wrzucanie wszystkich do jednego worka i sugerowanie że pewne osoby są hejterami tylko piszą w sposób nie hejtujący.
Co to w ogóle jest?
Inkwizycja czy komisarze ludowi?
Nie odróżniasz krytyki i wątpliwości od hejtu?
Jeśli ktoś ma inne zdanie już jest hejterem?

A kim jest ktoś szukający hejtu na siłę?
Ogarnij się

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 26.03.2024, 19:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem tu bardziej chodzi o to że banda chorych z frustracji hejterów postanowiła zmieszać z gównem Rude za błędy Królewskiego i Sobolewskiego od razu, nie czekając nawet kilku meczy. Czy to MaLk, czy FraMat, czy Karherop, czy tzw. "krakowscy dziennikarze" - nie chodziło o to kim jest Rude, co chce grać, jaki ma wpływ na zespół (a takich rzeczy nie ocenisz po dwóch, ani czterech, ani nawet sześciu meczach) - był dla tych żałosnych frajerów kozłem ofiarnym. Nie można tak było jechać z Legendą Sobolewskim, ale po jego odejściu to juz puściły zwieracze...
Dlatego wrzucanie jak punktowali Sobolewski i Rude z tymi samymi rywalami tak kłuje w oczka.
Wyluzuj, ja rozumiem, że rzeczywistość lubisz dopasowywać do tezy, ale wszystko ma swoje granice śmieszności, a może nawet żałosności. Już zdążyłeś zapomnieć, że przy okazji "Legendy Sobolewskiego" w tym sezonie staliśmy akurat po jednej stronie i byłem w stosunku do niego dużo bardziej krytyczny niż dla Rudego?

Nawet nie chce mi się też szukać ile razy w swoich wypowiedziach na temat Rudego pisałem, że póki co nie ma oczekiwanych wyników, ale jest to ocena "póki co" i za wcześnie na oceny całościowe. Wyniki zresztą do dzisiaj są poniżej tego, czego potrzebujemy. Dość rzec, że do dzisiaj nie był w stanie wygrać dwóch ligowych meczów z rzędu, a - jak u późnego Sobolewskiego - rozpaczliwie potrzebujemy jakiejś serii zwycięstw żeby włączyć się do walki o awans bezpośredni.

Jak każdy (wliczając w to Twoje przysłowiowe "zaraz się rozkręci" w Brzęczkowej walce o utrzymanie), zapewne się nie raz i nie dwa myliłem się na tym forum w swoich ocenach, ale akurat tutaj nie mam sobie nic do zarzucenia.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 26.03.2024, 19:23

(...)

To nie jest hejterstwo tylko zdroworozsądkowa krytyka i uwagi? Otóż nie, to zwykły, wulgarny hejt.

Żałosne. To się samo komentuje.
Człowieku, widzę że masz poważne problemy z czytaniem. Jakim cudem w dyskusji na temat tego, że hejtowanie zarzucono następującej grupie osób:
MaLk, czy FraMat, czy Karherop, czy tzw. "krakowscy dziennikarze"
postanowiłeś wrzucić cytaty z Jaroo1, którego nie ma w tej grupie i jeszcze radośnie wyciągasz z tego jakieś wnioski odnośnie innych osób?

Cytat:
Intencje to właśnie podałeś - swoje - jak na tacy. Jak wystarczająco zmanipulować rzeczywistość, byleby się coś do kogoś przylepiło. Brzydzę się taką postawą.

Jeśli nie potrafisz dyskutować z tym, co ja piszę (nie wiem, może to zbyt inteligentne i zbyt sprytnie dobieram słowa, żebyś sobie z tym poradził?), pozostań w obrębie dyskusji z Jaroo1 i mnie do tego nie mieszaj. To jest forum dyskusyjne, tutaj każdy odpowiada za to, co sam napisał, a nie za to, co napisał ktoś inny.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.03.2024, 19:31
Sorry, ale to już przejaw wybitnie złej woli takie wrzucanie wszystkich do jednego worka i sugerowanie że pewne osoby są hejterami tylko piszą w sposób nie hejtujący.
Co to w ogóle jest?
Gdybyś nie używał pod adresem piłkarza Wisły określeń takich jak "Grubas" czy "Pączuś", nie pisał o nim z pogardą, może bym kupił te Twoje słowa i uznał, że hejtem się brzydzisz, ale w tej sytuacji nie uważam Cię za osobę mogącą pouczać innych co jest hejtem, a co nie.

Sam zapisujesz się do jednego worka z takim Jaroo, nikt Cię tam nie wpycha, mimo iż osobiście rzeczywiście uważam Cię za inteligentniejszego od niego.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.03.2024, 19:50
Gdybyś nie używał pod adresem piłkarza Wisły określeń takich jak "Grubas" czy "Pączuś", nie pisał o nim z pogardą, może bym kupił te Twoje słowa i uznał, że hejtem się brzydzisz, ale w tej sytuacji nie uważam Cię za osobę mogącą pouczać innych co jest hejtem, a co nie.

Sam zapisujesz się do jednego worka z takim Jaroo, nikt Cię tam nie wpycha, mimo iż osobiście rzeczywiście uważam Cię za inteligentniejszego od niego.
Zlituj się Boże nad Markusem - mówiliśmy o hejcie wobec trenera.
On nazywa się Rude.
Nie Omrani.
Widze, że próbujesz na siłę przypisać innym postawy, których osoby te nie prezentują.
Niestety, świadczy to tylko o tobie.

A że pisałem tak o Omranim to też przeinaczanie przez ciebie faktów.
Cytowałem opinie kibiców z for rumuńskich.
To nie były moje opinie, tylko cytaty.
Potem dopiero w sporze z tobą, który próbowałeś na siłę pokazać, że wszyscy w Rumunii uczepili się biednego Algierczyka, zacząłem wyrażać swoją opinię twierdząc, że zapuszczony piłkarz może się nam w ogóle nie przydać.
To, że pewne słowo o bardzo zbliżonej treści przetłumaczyłem jako "Pączuś" to zwykła licentia poetica. Tłumaczom wolno używać przy tłumaczeniach słów łatwiej zrozumiałych.
To się nazywa "lokalizacja".
Czy jeśli ktoś napisał o nim "tłusty kebab" a ja użyłem słowa "pączuś" jest przekłamaniem?
W żadnym wypadku - oddaje rzeczywistość zapuszczonego fizycznie faceta ze spora nadwagą.
No, ale po co ci to tłumaczę?
I tak znajdziesz tu motyw, żeby próbować mnie zgnoić.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.03.2024, 20:14
Co to w ogóle jest?

A kim jest ktoś szukający hejtu na siłę?
Ogarnij się
Twoje wątpliwości wynikały z tego że Jop podszedł do Rude w trakcie meczu, coś mu powiedział, a Rude pokręcił głową. Na podstawie takiego obrazka oceniłeś, że Rude to bufon i olewa Jopa. To mówi wszystko o racjonalności krytyki o której piszesz. Wynikającej niby z rozmijania się rzeczywistości z oczekiwaniami. Pytałem jakie i czyje były te oczekiwania?

To, że twoje krytykanctwo jest mniej wulgarne niż zacytowane powyżej, nie znaczy, że jest racjonalne.

Niechęć do Królewskiego, która bije z Twoich i innych sceptyków wypowiedzi jest tak jaskrawa, że trudno ją zamaskować retorycznymi sztuczkami. A wszystko to w sytuacji kiedy dzieje się lepiej niż można było przypuszczać jeszcze w grudniu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.03.2024, 20:21
Cytowałem opinie kibiców z for rumuńskich.
To nie były moje opinie, tylko cytaty.
Pisanie o Algierczyku "grubszy Sobczak", to też był ten cytat z rumuńskich for, tak?

Ty tylko cytujesz i uprawiasz "licentia poetica", nie przypinasz nikomu własnych obraźliwych etykietek i nie przedstawiasz własnych opini, a jakże.

Już to przerabialiśmy.

Ja nie czuję potrzeby ani sensu wyszukiwanie jakiś dodatkowych motywów, mających Cię pognębić, zwłaszcza że Twoje własne tłumaczenia same robią tu robotę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 26.03.2024 o godz. 20:51.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.03.2024, 20:32
Jezuuuu, Markus ale smęcisz, żeby tylko wyszło na twoje.
Moim zdaniem .......isz bez sensu.

Pisanie o Algierczyku "grubszy Sobczak" było przedstawieniem jak w tamtym momencie Omrani wyglądał.
Naucz się rozróżniać fakty od opinii.
W jednym miejscu cytowałem opinii z for internetowych.
W drugim oceniałem wygląd Omraniego na podstawie zdjęć.

Jesteś skrajnym manipulantem.
Wyrywasz z kontekstu, co ci pasuje.

Gazeta wybiórcza, inaczej zwana gazetą żydowską to przy tobie pikuś.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.03.2024, 20:40
Jezuuuu, Markus ale smęcisz, żeby tylko wyszło na twoje.
Moim zdaniem .......isz bez sensu.

Pisanie o Algierczyku "grubszy Sobczak" było przedstawieniem jak w tamtym momencie Omrani wyglądał.
Naucz się rozróżniać fakty od opinii.
W jednym miejscu cytowałem opinii z for internetowych.
W drugim oceniałem wygląd Omraniego na podstawie zdjęć.

Jesteś skrajnym manipulantem.
Wyrywasz z kontekstu, co ci pasuje.

Gazeta wybiórcza, inaczej zwana gazetą żydowską to przy tobie pikuś.
Na razie to jedynie Ty bawisz się w Marie Korcz i Piotra Głuchowskiego. Dobrze Ci radzę, nie idź tą drogą, próbując wypierać się tego, co pisałeś i swoich intencji.
(...)
"
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.03.2024, 21:30
Markus daj juz spokój temat sie robi niesmaczny, Framat byl tak za Rude że nawet był przeciw xD
Jaroo już nie ma jak kąsać trenera to sie przerzucił w całości na Królewskiego, reszcie co jakiś czas będzie odbijał się Broda, czy inny Szywacz.

Gramy o awans a psy (nomen omen xD) niech szczekają karawana z Rude jedzie dalej.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.03.2024, 20:57
O wiele ciekawsze niż sam mecz z Chrobrym (widziałem co zrobili piłkarze Hybali w Wielką Sobotę, widziałem cały sezon spadkowy, widziałem co zrobili Sobolewskiemu z Puszczą) były reakcje Rude podczas meczu. Od niedowierzania, poprzez minę kogoś kto dostał mokrą szmatą przez ryj w drugiej połowie aż po monolog do Jopa (który miał minę p.t. "gdzieś to już widziałem") połączony z energicznym machaniem rękami.

Z wywiadu pomeczowego ("koniec ćwiczeń z piłka, będą się uczyli walki") wnioskuję że lont już się tli i wyczuwam silny vibe Hybali. Czy z kolejnego trenera nie mającego żadnych epizodów piłkarze z pomocą właściciela zrobią u nas wariata?

Cytat:
Będziemy to analizować i pracować nad brakami w naszej grze. Możliwe, że przestaniemy pracować z piłką, a zaczniemy trenować nad pojedynkami, drugimi piłkami, żeby być lepszym od rywala w stykowych sytuacjach. Minimum co musimy zrobić, to wyciągnąć wnioski po tym co dziś się stało, by to naprawić. By być lepszym - dodał.
Moim zdaniem niektórym ....usiom takim jak Goku czy Krzyżanowski przyda się mocne sprowadzenie na ziemię i uświadomienie że nie są żadnymi gwiazdami, nie są ponad tą ligę - ba, są sporo poniżej jej czołówki.

P.S. Dodajmy, że Królewski swoimi kretyńskimi wpisami na X nie pomaga.
P S. 2 To żałosne jak u nas robi się gwiazdy z jakichś zer jak Goku i wunderkidów z totalnych leszczy bez liczb (jak Krzyżanowski czy Duda). Potem taka ofiara uważa że wygra mecz bez walki, swoim gigantycznym talentem którego nie ma.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.03.2024 o godz. 21:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.03.2024, 21:03
Jak Rude w następnym meczu w 1 lidze (nie pucharowym - tam to jest uprawnione) będzie konstruował akcje zostawiając 3 stoperów z tyłu to oznacza, że jest głupi i powinien najpierw potrenować sobie w jakieś 3 lidze. I mam w d*pie ile nowinek taktycznych zna i w jakich uczelniach wykładał futbol.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 31.03.2024, 21:57
Gdyby nasz wunderkid i najjaśniejsza gwiazda klubu nie rozdawał prezentów na lewo i prawo a pozostałym leserom noe zaszkodziło jajeczko obraz meczu byłby zupełnie inny.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 31.03.2024, 23:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O wiele ciekawsze niż sam mecz z Chrobrym (widziałem co zrobili piłkarze Hybali w Wielką Sobotę, widziałem cały sezon spadkowy, widziałem co zrobili Sobolewskiemu z Puszczą) były reakcje Rude podczas meczu. Od niedowierzania, poprzez minę kogoś kto dostał mokrą szmatą przez ryj w drugiej połowie aż po monolog do Jopa (który miał minę p.t. "gdzieś to już widziałem") połączony z energicznym machaniem rękami.
Hmmm... napisz jeszcze, że powinien słuchać więcej Jopa, a dowiedziałby się, co robić w polskiej lidze, żeby takich sytuacji sobie na głowę nie ściągać.

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.03.2024, 23:32
Rude to nie jest zły trener. Jeszcze awansujemy z nim z baraży w tym sezonie. Już tak nie srajcie w majty po jednej porażce, bo co niektórzy to orgazmu dostali doczekawszy się przegranej. Ale mam z nich bekę.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 31.03.2024 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.04.2024, 00:15
Ja nie sram się po 1 meczu.
My od początku rundy cały czas gramy 3 stoperami w fazie konstruowania akcji.
Dałem Rude kredyt zaufania, niestety widzę, że on nie wyciaga wniosków i ciągle gramy to samo.
Ta taktyka byłaby dobra, gdybyśmy grali z drużynami, które grają z nami otwarty futbol, ale nie nadaje się do rozbijania autobusów. Niestety to już bodajże 6 mecz Rudego i 6 raz gramy bryndzę. Albo się udaje przepchać mecz kolanem albo nie. Nie było za Rudego ani jednego dobrego meczu w lidze. Jedynie ten pucharowy byl fajny, ale tylko przez pryzmat awansu i wygranej z drużyną z ekstraklasy. Przecież my tak naprawdę wyrownalismy po ewidentnym spalonym....

Za Jopa w trzech meczach zagralismy dwa razy bardzo dobrze i tylko raz przepchalismy mecz kolanem. Wiadomo, że to była mała próba, ale na grę Wisły Rudego nie da się patrzeć. Każdy mecz to droga przez mękę, wątpię aby nagle coś miało zaskoczyć i się nagle zmienić. Ten mecz to nie jest jakiś wyjątek, my cały czas męczymy bułę ostatnio
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.04.2024 o godz. 00:17.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.04.2024, 05:51
- efekt nowej miotły
- jajeczko
- rywale nas rozczytuja bo już kilka meczów Rudego w Wiśle do a analizy mają

Czyli jedziemy standardowo. Przy każdym trenerze chwilowo albo jakoś gra wyglądała, widać było pomysł, albo były wyniki, fartem czy nie fartem, przepychane na siłę czy nie, nieważne. Jak mija ten okres zauroczenia to okazuje się że znowu król jest nagi. I być może to już ten moment gdzie projekt Wisła i Rude zaczyna się kończyć.

Z wielkich oczekiwań i wielkiego mydlenia oczy przez JK, Rude i lizodupow wyniki i styl gry pokazują że nie ma żadnych przesłanek do optymizmu. Po kilku słabych meczach oszuści m.in tu na forum wmawiali wszystkim jak się klub rozwija, jaki jest pomysł na grę, jaki trenerem kumaty, jaki postęp robią zadownidcy. Z Chrobrym powinien być moment na wspaniałą grę i pogrom, wszak po odpoczynku, drużyna z dołu tabeli itp a mamy co mamy, tragedię, co raz gorsza gra itd. czyli ten nasz standard po prostu.
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.04.2024, 07:26
Hmmm... napisz jeszcze, że powinien słuchać więcej Jopa, a dowiedziałby się, co robić w polskiej lidze, żeby takich sytuacji sobie na głowę nie ściągać.
No nie, takie rzeczy to tylko u Ciebie. Ja na podstawie reakcji i wypowiedzi pomeczowej Rude zauważam tylko że dostał mokrą szmatą w ryj postawą naszych piłkarzy. Ty na podstawie migawki orzekłeś że to Jop jest lepszym trenerem

Wkleiłem wywiad z nim, przeczytaj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.04.2024, 08:33
Możemy zająć tylko 6 miejsce i awansować przez baraże. Dlatego nie robię tragedii po porażce z zespołem walczącym o życie jak Chrobry.

Zakładam natomiast że na baraże będziemy dobrze ustawieni i zmotywowani. Nie będziemy zaskoczeni grą przeciwnika i nie powtórzy sie dramat z poprzedniego sezonu jak z Puszczą. Do tego czasu trener "nauczy" się I ligi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów