|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No co zwykła trwała
bo nie przypuszczam że tupecik ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Oj jaroo1 i inni malkontenci się załamią. Na co będą psioczyć?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Szot dopiero co rozegrał 140 minut w PP. On spokojnie w tej rundzie zrobić ponad 50% możliwego czasu gry, bo ma zdrowie do biegania, pressingu i może grać na obu flankach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie no, ja też się cieszę, że tę bramkę zaliczono Goku.
On zrobił wszystko świetnie: strzelił w środek, gdzie stał bramkarz, dla większej zmyły nie patrzył w stronę bramki, ale miał nieustannie opuszczoną głowę gapiąc się w murawę, przy czym jednocześnie zwodem lewego kolana zmusił obrońcę do wystawienia w tamtą stronę nogi, wiedząc, że po odbiciu się piłki od niego ta wturla się przy słupku do bramki. Normalnie nikt by tego nie zauważył, tak to było wypracowane. Mistrzostwo świata - Gogu do Realu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak ktoś ma złą wolę to zawsze znajdzie pretekst żeby się przyczepić. Nawet najbardziej kuriozalny. To że Goku gra słabo to wszyscy widzą, ważne że mimo to wygrywamy. Może jak strzeli ze dwie bramki to zejdzie z niego ciśnienie i na większym luzie zacznie grać lepiej. Bo odkąd przyszedł pokładanych w nim nadziei raczej nie spełnił. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Co za różnica w jaki sposób strzelił. Ważne, że oddał strzał w kierunku bramki, tego typu goli po rykoszetach padły setki.
Ważne jest, żeby właśnie takie sytuacje prokurować, żeby dać szansę tej piłce na rykoszet, albo bramkarzowi na fatalną interwencję. Im więcej takiego kotła w polu karnym, tym większe szanse na wciśnięcie bramki rywalowi stojącemu przed linią piłki w dziesięciu. Czy tego chcemy, czy nie, Goku jest w tym momencie zawodnikiem pierwszej jedenastki, bo ludzie na ławce są jeszcze słabsi niż on. Jeśli ktoś woli za niego w pierwszej jedenastce Olejarkę, to ja nie mam pytań. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Gol jest golem i liczy się tak samo bez względu na urodę.
Dlatego tym bardziej wkuurwia mnie, że my często próbujemy wejść z piłką do bramki zamiast dać się wykazać sie bramkarzowi. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
![]()
Oczywiście zgadzam się, że po jego sezonie w Podbeskidziu to można było sobie wyobrażać nie wiadomo co, ale przód należy rozliczać z bramek. M.in. dlatego, jak patrzyłem po internecie, to Goku ma lepsze oceny niż Rodado za ten mecz.
![]() Mam dobry humor po wygranej więc mnie śmieszy. ![]()
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.03.2024 o godz. 12:30.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Analogiczny okres 10 ostatnich meczów dla góry tabeli: Arka - 7W-2R-1P 2,3 pkt/mecz Tychy - 6-0-4 1,8 Motor - 7-1-2 2,2 Lechia - 7-1-2 2,2 Wisła - 5-2-3 1,7 Miedź - 3-4-4 1,3 Łęczna - 3-4-3 1,3 Płock - 5-3-2 1,8 Katowice - 5-2-3 1,7 Nikt z czołówki, peletonu czy jak zwał, tak zwał, nie gra ostatnio tak słabo jak Odra. Najsłabsi w tym gronie mają prawie dwa razy większą średnią... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dzielenie sezonu na fragmenty i porównywanie tego ze sobą jest mocno ryzykowne, bo nie oddaje ani tego z kim grali, ani nie daje pełnego obrazu.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czekam na bardziej adekwatny sposób oceny tego, jaka jest obecna realna siła Odry Opole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo fajna analiza taktyczna meczu z Twittera. Pokazuje model gry dzisiejszej Wisły, odmienny od tego, co było za Sobolewskiego.
https://twitter.com/AdamSurdek/statu...57154066743714 Warto też podkreślić raz wtóry ogromną zmianę na plus w stosunku do Sobolewskiego w zarządzaniu meczem, reagowaniu przez Rude na sytuację na murawie. W tym elemencie jest kosmos w stosunku do tego, co było parę miesięcy temu. Sobolewski nie potrafił nic zmienić, kiedy zespół sobie nie radził. A potem przyjdzie taki Jaroo1 i będzie opowiadał o strzale w kolano, albo MaLk, że trener powinien być nauczony ligi, bo jak nie jest, to źle i nie może punktować od samego początku. ![]() Komedianci.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.03.2024 o godz. 14:30.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Arkadiusz.Czerepach wrzuć proszę zawczasu temat meczowy z Arką, zapowiada się gorący mecz i fajnie byłoby trochę wcześniej o nim podyskutować
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Bardziej do mnie przemawia to, że z Odrą jest teraz łatwiej wygrać bo ma kryzys, niż z Tychami, które są na fali, a w tabeli są blisko Odry. I raczej na takich mikrocyklach powinno się skupiać bo to jest bardziej miarodajne w meczu tu i teraz niż patrzenie na cały sezon. Np. teraz mamy mecz z Arką, która jest w formie i można powiedzieć, że gramy z pełnoprawnym liderem i na tę chwilę najmocniejszą ekipą w I lidze. Za Sobola póki była seria 7 wygranych to też byliśmy mocni i można było mówić, że jesteśmy wtedy najlepsi w lidze. Później jak przyszły mecze gdzie zaczęliśmy przegrywać to na pewno już się nas tak nie bano i nasza gra też siadła jak się okazało, że da się nas rozpracować. Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Powiedzcie mi jak myśmy z taką Odrą mogli przegrać jesienią? Jak takie indywidua mogły przez chwilę walczyć o awans?
Co to za jebane topory bez pojęcia o piłce nożnej XXI wieku. Taki obrońca o nazwisku Spychała, no żywcem oderwany od pługa, chamidło świńskie co tylko umie kopać, aż sprawdziłem czy urodził się na jakimś zadupiu i się nie myliłem. Potem zaskoczenie, że beniaminki spadają. Spierdalajmy stąd czym prędzej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A jak mysmy mogli z nimi zagrac tak jak wczoraj i drzec o dobry wynik do konca? Odpowiem, tak samo.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Patryko : 03.03.2024 o godz. 15:23.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Zagraliśmy podobnie jak w 1. i 2. meczu, ale w 1. połowie dobrze na to wychodziło. Jeśli w kolejnym zagramy znów będziemy kontrolować grę i coś wturlamy, to dobrze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Poprzedni sezon i dalsza część obecnego pokazuje, że tamta forma Odry była wyłącznie epizodem. A liga ma to do siebie, że w dłuższym fragmencie takie epizody się niwelują. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|