The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2022, 22:05
Trochę nadinterpretujesz aNouc. Nie można być przygotowanym do bycia wyższym. Silniejszym może i można, ale to dużo czasu zajmuje i raczej dotyczy starszych gości niż większość naszego składu.

Fizycznie przegraliśmy walkę z Puszczą przy stałych fragmentach, bo po prostu mamy niższy zespół składający się w dużej mierze z młodszych, lżejszych zawodników. Żyro się denerwował, że tą walkę w powietrzu przegrywaliśmy, mimo wiedzy co powinniśmy byli robić. No cóż, znać teorię to jedno, wygrać główkę będąc o głowę lub pół głowy niższym i przy tym słabszym fizycznie to zupełnie coś innego.

Powinniśmy byli od początku przede wszystkim wystrzegać się niepotrzebnych fauli i wybić po rogach, tych było za dużo. Ja nie winię naszych, że Puszcza wykorzystała swoje atuty. A wykorzystała je bezlitośnie. W innym meczu, przy tym samym obrazie gry byłby inny wynik wg mnie, bo poza bramkami jakieś wielkiej ilości konkretnych sytuacji w wykonaniu Puszczy to ja nie widziałem (oczywiście pomijam kontry, gdy już się całkiem odsłanialiśmy pod koniec spotkania).

Co do meczu :
Obstawiam, że Brzęczek się zdenerwował, że głupio tracimy bramki i wyjdzie taki skład :

Biegański- Jaroch Łasicki Skrobański/Francuz, Wachowiak - Basha, Balta, Plewka, Żyro, Młyński, Rodado.
Czyli dość defensywnie zestawiona pomoc.

Ja chciałbym zobaczyć :
Broda - obrona jak wyżej, za to w pomocy : Balta, Basha, Talar, Żyro, Młyński - Rodado

Uważam, że zarówno Biegańskiemu jak i Plewce dobrze zrobiłby odpoczynek od pierwszej jedenastki.
Mikołajowi, żeby przemyślał sobie swoje przyspawanie do linii, Plewce również aby się mógł bardziej skupić na kolejnym meczu i niepopełnianiu w nim dziadowskich baboli.

Z resztą jestem ciekaw Brody, który był bardzo chwalony za sezon, w którym był wypożyczony, a jest wiekowo tak samo perspektywiczny jak Mikołaj.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.09.2022 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów