|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ja jestem ciekaw ile musimy mieć spotkań "na zero" z tyłu aby paru kibiców potrafiło przyznać że poprawiła się u nas gra obronna a wyniki nie są kwestia przypadku ale wypracowanych schematów. Teraz zagramy z Gieksa i okaże się że "rywal miał gorszy dzień" albo "wygraliśmy po błędach przeciwnika". Byle by nie powiedzieć że byliśmy lepszym zespołem tylko zawiodła skutecznosc. I nawiasem mówiąc, widząc jak u nas stosunkowo małym nakładem jakości wygrywamy spotkania, tylko potwierdza jak poziom 1 ligi szoruje dna. To jest przepaść w stosunku do ekstraklasy, mniej więcej na takim poziomie, jak finansowo.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.08.2022 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Sam zauważasz że poziom 1 ligi jest dramatyczny i to 0 z tyłu w dużej mierze właśnie z tego wynika. Mimo to chłop z Odry trafił w poprzeczkę niepilnowany na 8 metrze na środku bramki. W każdym z dotychczasowych meczów byliśmy lepszym zespołem, tylko czy to jest powód do zadowolenia? Jeżeli założyć tak jak Brzęczek że 1 liga jest trudna to pewnie jest. Ale wszyscy widzą po tych pierwszych meczach że poziom piłkarski jest dramatyczny. Dlatego płacze, że mamy słaby skład to jakiś kosmos. Każdy kto zagrał kilka meczów w Ekstraklasie powinien wciągać pierwszoligowych przeciwników nosem. Patrz weteran który wszedł w Odrze. Potrzeba tylko trenera który tą różnicę w poziomie taktycznym i technicznym będzie potrafił wykorzystać. Nie zadowoli się 1:0 i murowaniem, bo to ryzykowne. Tylko na tle tych mizernych przeciwników, walecznych ale mizernych wyćwiczy schematy gry zespołowej, rozwinie potencjał młodych zawodników, stworzy fundamenty pod miejmy nadzieję przyszłoroczną grę o poziom wyżej.
. Przy monecie jest 50%. A jaka jest przy murowaniu 1:0? Moim zdaniem też w tych okolicach, zwłaszcza kiedy murowanie polega na cofaniu się we własne pole karne prawie całą drużyną. Cztery razy się udało, ale kolejne 18 razy raczej się nie uda. ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.08.2022 o godz. 23:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
No i skład był inny i inny trener stąd różnica także w przygotowaniu fizycznym |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jakby zebrać do kupy wszystkie 4 mecze to mogę śmiało udowodnic że nasi rywale mieli również swoje szczęście że nie przegrali wyżej lub jak z Sandecja, że nie dostała w cymbał. A i w tym meczu to my mieliśmy poprzeczkę a rywal tylko idiotyczne zachowanie Wachowiaka i Mehremicia.w dwóch akcjach. Zawodnicy Arki z kolei powinni się cieszyć że dograli mecz bo inny sędzia to spokojnie by wywalił u nich kolejnych dwóch zawodników z boiska, a nam co najwyżej Balte. Popadamy w skrajności co widać nie od dziś. Mają być wyniki i awans. Gdy są wyniki to ma być styl. Gdy nie tracimy bramek to za mało ich strzelamy. A Brzęczek ma ten skład już 7 tygodni więc powinien to być już samograj. Bo przecież inne drużyny w tym czasie nic nie robią i nie udoskonalają swojej gry bo tam jest ciemnogród, a my jesteśmy wielką i bogata Wisła i kiedyś byliśmy mistrzem. I oczywiście u nas już spoczęli na laurach i są zadowoleni ze mają 10 pkt po 4 meczach. Kładziemy już lage na jakąkolwiek dalszą pracę nad zespołem, złożonym w 50% z młodych chłopaków. Otóż czytam tez że: - nie poprawiło się praktycznie nic - mamy tylko trochę szczęścia Nawet nie mam z czym tu dyskutować. Argumentami mnie zniszczyłes. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|