|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie wierzę, że cała odpowiedzialność - bo nie chodzi tylko o zatrudnienie ludzi, ale i o kontrolowanie ich pracy i współpracę z nimi, oraz o stwarzanie im warunków do pracy - zostanie przerzucona na pracowników. Nie wierzę, że taki Kuba zatrudnił Gulę i Pasiecznego i... zajął się innymi sprawami nie weryfikując na bieżąco, co się dzieje. Jakoś przy Hyballi mógł od razu, ostro zareagować (to, że prostacko to inna para kaloszy). A tutaj - dwóch pracowników działało niby nieudolnie i przez tyle miesięcy nikt tego nie widział, nie zareagował? Jeśli tak się stało to przejaw niekompetencji w zarządzaniu i pobożnego myślenia, że wszystko się samo zrobi. Jednak w ostatecznym rozrachunku pracownicy tracą tylko etaty, natomiast właściciel traci znacznie więcej. Nie wiem jak można było tego nie rozumieć. Nie wiem, jak można zadowolić się odpowiedzią, że winni są pracownicy a nie właściciel. Jeśli ja kieruję jakąś grupą ludzi i oni źle wykonają swoją pracę to przed końcowym klientem to ja świecę oczami i nie zniżam się do argumentów typu: a bo Janusz wczoraj przyszedł pijany do roboty... i w ogóle okazało się, że nie ma tych uprawnień na widlaka... A tu na razie tak to wygląda: winny jest Janusz, bo zapomniał, że nie przychodzi się do pracy po spożyciu, a nie szef, który zatrudnił Janusza wiedząc jakie ma słabości i tolerując je...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 12.05.2022 o godz. 10:51.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|