The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2020, 18:20
Coś czuję, że będziemy wspominać korona wirusa jak kontuzję sędziego w meczu z Lazio. Gdyby się nie wydarzyło Wisłą byłaby w innym miejscu.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.06.2020, 18:33
Jedziemu autostradą do 1 ligi i to chyba na autopilocie.
Może go jednak wyłączyli
Powód: Upływajace minuty meczu
Ostatnio edytowane przez JacekFan : 10.06.2020 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.06.2020, 18:43
Niech lecą do pierwszej ligi, taki poziom jaki prezentują jest obrazą nawet dla ekstraklasy. Wielka Wisła skończyła się w 2011 w Nikozji, to jest jakiś smutny żart a nie drużyna pilkarska...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2020, 18:56
To był cud... nie ma co gadać. Trochę oddechu może złapiemy...
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.06.2020, 19:01
Dramat

Dramat

Dramat

To, że zdobyliśmy 3 punkty w tym meczu, to świadczy tylko o poziomie tej ligi.

Nie zasłużyliśmy nawet na remis. Co się stało z tą drużyną podczas tej koronawirusowej przerwy?
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.06.2020, 19:03
Nie można bronić wyniku juz w 10 minucie. Dużo do poprawy i trzeba o tym głośno mówić. No i przede wszystkim szybsza gra. Za bardzo do tyłu graja
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 10.06.2020, 19:06
Taki mecz z Pogonią i ŁKS-em na koniec jesieni złączony w jedno. Raków sfrajerzył, ale trzeba umieć to wykorzystać i takich leszczy gnoić. Nie trawię jak takie wieśniaki cieszą się z bramek na naszym stadionie.

Brawo Wisełko.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.06.2020, 19:08
Cuda ,cuda cuda

na szczescie opatrznosc chyba czuwa bo podnosi lezącego z kolan

z drugiej strony powroty napastników to moze byc swiatełko a tunelu ,bo ich brak jest bardziej widoczny niz mur chinski .

ALe brawa za walke do konca,to moze zmotywowac i dac kopa do pracy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.06.2020, 19:08
Wstyd, ....a... Kibice Wisły... Serio? Taka wasza wiara? Tak, jesteśmy słabi. Tak, walczymy o utrzymanie. Nie zaczniemy nagle grać jak zespół z górnej ósemki. Wirus dodatkowo wybił nas z rytmu. Ale nasi walczą i za to im się należy szacunek. Walczą tak, jak potrafią. Dziś wywalczyli zwycięstwo. Szczęście? No pewnie. Ale szczęściu trzeba pomóc. I Janicki, Basha, Boguski a przede wszystkim Pan KUBA wydatnie dołożyli się do zwycięstwa.

Za podsumowanie waszych płaczów niech służy sytuacja z 94 minuty, kiedy Pan KUBA wywalczył rzut rożny dla zespołu, naciskając obrońcę. On wierzy i nie odpuszcza. A wy?
Odpowiedz cytując
Lvcas
Member

Od: 11.2019

Stary 10.06.2020, 19:16
Naprawdę nie chce tego meczu komentować, bo musiałbym tutaj złożyć na wasze ręce elaborat o przygotowaniu fizycznym naszego zespołu przez sztab szkoleniowy z panem Skowronkiem na czele a nie chciałbym was tym katować. To jak drużyna została przygotowana i że na własnym boisku bronimy się przed beniaminkiem, że w 1 połowie nie oddajemy jednego strzału nawet niecelnego na bramkę, że przez cały mecz nie potrafimy przeprowadzić 1 składnej akcji to pokazuje, że z drużyną jest fatalnie a nie źle. A przecież od marca to oni nie oduczyli się grać w piłkę.

Ja mam nadzieję, że presja zacznie oddziaływać na wszystkich odpowiedzialnych za utrzymanie klubu w lidze, bo z tą grą będzie naprawdę ciężko widząc jak gra Korona. Zostało 8 meczy w tym 3 u siebie, więc nie można liczyć, że będzie nam w każdym spotkaniu dopisywało szczęście jak dzisiaj.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.06.2020, 19:19
Moje podsumowanie meczu:

Błaszczykowski to skrzydłowy, wszystkie fajne piłka zagrał z boku! W środku nic nie daje marnowanie piłkarza!
Hołownia jak będzie grał będzie dużo lepszy niż Sadlok
Granie na 3 stoperów to jest dramat dla Wisły, przekonali się o tym Wdowczyk Stolarczyk i teraz Skowronek że to droga do porażek...
Nowi skrzydłowi potrzebni na wczoraj, jeden do pierwszego składu drugi na rezerwę...
Bramkarz który broni to co w niego leci to nie bramkarz sorry...
Cofanie Zhukova na 6 to pomyłka on czuje się najlepiej jako 8 ofensywniejsza...
Grajmy skrzydłami na litość boską!
Blaszczu sam nie utrzyma drużyny...
Alon ratuj!

Bramka Janickiego nic nie zmienia to słaby obrońca.
Klemens przynim to profesor a i tak jemu brakuje sporo po przerwie covid
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2020, 19:30
Bardziej bym powiedział, że ten mecz ugruntował Błaszczykowskiego jako dziesiątkę. Za wolny na skrzydłowego, w środku pokazuje o wiele więcej atutów.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.06.2020, 19:49
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Wstyd, ....a... Kibice Wisły... Serio? Taka wasza wiara? Tak, jesteśmy słabi. Tak, walczymy o utrzymanie. Nie zaczniemy nagle grać jak zespół z górnej ósemki. Wirus dodatkowo wybił nas z rytmu. Ale nasi walczą i za to im się należy szacunek. Walczą tak, jak potrafią. Dziś wywalczyli zwycięstwo. Szczęście? No pewnie. Ale szczęściu trzeba pomóc. I Janicki, Basha, Boguski a przede wszystkim Pan KUBA wydatnie dołożyli się do zwycięstwa.

Za podsumowanie waszych płaczów niech służy sytuacja z 94 minuty, kiedy Pan KUBA wywalczył rzut rożny dla zespołu, naciskając obrońcę. On wierzy i nie odpuszcza. A wy?
Wiara to jedno, obiektywna ocena tego co widzieliśmy to drugie
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.06.2020, 19:51
Ten sezon skroci mi zycie o dobre 5 lat. Jezeli taki poziom bedziemy trzymac to tylko jakims cudem zostaniemy w tej lidze.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.06.2020, 19:54
Cud.

Jeżeli beznadziejna dyspozycja fizyczna nie jest planowana, tak żeby forma przyszła na grupę spadkową to będzie walka o utrzymanie do końca na noże.

Fajnie, że Płock też ma zamiar powalczyć o spadek.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.06.2020, 20:08
To bronienie się w polu karnym i wybijanie na oślep byle dalej przez 3/4 meczu to jest tragedia. Może ktoś zwrócił uwagę jak się zachowuje obrona po takim wybiciu - mianowicie trudno to nazwać nawet chodem, raczej drepczą małymi kroczkami do przodu, dalej pozostając w polu karnym. Poza kilkoma akcjami z grą na jeden kontakt (które i tak się kończyły za szybko) nie było niczego, żadnego pomysłu na grę.

Tak jak pisze kwolf - miło ze strony Sobola, że wyciąga rękę do nas. Do 9 miejsca tracimy 4 punkty, jeśli Arka nie wygra to mamy 4 punkty przewagi nad strefą spadkową - jest to przyzwoity punkt wyjścia. Różne rzeczy będą się działy, w każdym razie zwycięstwo w Gdyni bardzo nam pomoże - Korona gra wtedy z Lechem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.06.2020, 20:51
Powiem tak... w kontekście 99,9% wpierd... olu w gdyni dzisiejszy wynik bezcenny.

Nie tyle, że mieliśmy szczęście bo w naszych bramkach nie było nic szczęśliwego, a nawet można powiedzieć, że mieliśmy pecha vide dogranie Burego na Boguskiego...

Raków jako drużyna poziom wyższy z koszykarzem czy siatkarzem brałnem forbsem i innym parapiłkarzem szwacem wcale nie miała jakoś sytuacji mimo optycznej przewagi.

Wnioski są proste jak konstrukcja cepa: grać czasem potrafimy, ALE głównym czynnikiem dominacji naszych przeciwników jest +10kg w butach, motoryka jakbyśmy byli przyspawani - dawno czegoś takiego nie widziałem, do tego brak wyczucia piłki - mam nadzieję, że w kolejnych meczach tych kilogramów bedzie coraz mniej.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.06.2020, 21:08
Serce się kraje jak się patrzy na chłopaków. Chcą, ale po prostu nie mogą, ruszają się jak muchy w smole.

Dzisiejszy mecz dołożył mi z 3 lata do licznika, ale cóż, za miesiąc nikt nie będzie pamiętać stylu, liczą się bezcenne w kontekście walki o utrzymanie 3 punkty.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.06.2020, 21:14
No właśnie, niby w meczach Legią i Rakowem przebiegliśmy podobny dystans co przeciwnik, a wyglądało to jakbyśmy biegali dwa razy mnie od rywali. Nie mamy kompletnie dynamiki, mam nadzieję, że to puści (choć pewnie nie do niedzieli) i będzie to wyglądać trochę lepiej. Dzisiaj w 65 minucie mieliśmy już 19 fauli! To nie jest normalne.

Nie mamy demonów szybkości w naszym składzie, to jasne, ale aż tak źle też to nie powinno wyglądać.

Co do samego meczu... 1 połowa wyglądała okropnie, ale paradoksalnie Raków nie stworzył sobie za wiele (o ile jakąś) dobrych sytuacji na gola. W drugich 45 minutach niby trochę wyszliśmy do przodu, niby coś tam próbowaliśmy rozegrać, wydawało się, że to wygląda troszkę lepiej i dostaliśmy dwa gongi. Na szczęście nasi piłkarze walczyli do końca (tak, walczyli, mam już dość słuchania po każdej porażce, nie pokazują zaangażowania) i jakoś to wcisnęli, trochę siłą woli, trochę chyba faktem, że Raków jednak w pewnym momencie siadł i spotkanie się wyrównało.

Mam nadzieję, że w Gdyni wyjdzie Kuveljic. Po jego wejściu i Niepsuja nasza gra nabrała dynamiki.

Biorąc pod uwagę wynik w Warszawie, jest to zwycięstwo bezcenne. Oby pomogło naszym, nabuzowało, napompowało. Arka wyjdzie z pianą na zębach, nie będą mieli nic do stracenia. Jak nie wyjdziemy z podobnym nastawieniem to będzie cholernie ciężko.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.06.2020, 22:06
Posłuchałem sobie TSW na Weszło przed meczem. Niestety mieli rację, że na dziś nie mamy sprawnego napastnika.

Ale powiem tak. STATYSTYCZNIE do utrzymania trzeba jeszcze 9 punktów.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.06.2020, 22:18
Sprinty: 87-98
Sprint dystans (w km): 1.54-1.67
Szybki bieg dystans (w km): 6.27-6.93

To są dane zatrważające, po raz kolejny zresztą
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.06.2020, 22:18
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Ten sezon skroci mi zycie o dobre 5 lat. Jezeli taki poziom bedziemy trzymac to tylko jakims cudem zostaniemy w tej lidze.
Jeśli doliczyć do tego poprzedni naznaczony Kambodżanskim przejęciem to już chyba wszyscy kibice Wisły długo nie pożyją

Tak na poważnie oczywiście mecz dramatyczny, aczkolwiek to my sobie wydaliśmy zwyciestwo. Grać taka padake i wygrać też trzeba umieć....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.06.2020, 23:45
Kurde, jakie tu sa płaczki i chorągiewki to szok. Nic aby tylko beczeć i na gorąco komentować, tak jak wiatr zawieje. Przegrywamy chujowo, wygramy, oo super. Eksperci w dupę waleni za przeproszeniem.
Gramy źle ale punktujemy, i to się liczy. Fizycznie słabo, ale jest nadzieja, że w końcu odbije, a wtedy będziemy regularnie punktować, pytanie czy zlapią świeżość za niedlugi czas?
Przegraliśmy z gora tabeli, jak widać na środek tabeli wiele nie trzeba, mamy lekka przewagę nad strefa spadkową, jak na te chujową ligę i jeszcze bardziej chujowe zespoły, to nawet taka chujowa forma powinna dać utrzymanie. Wystarczy po podziale tabeli ograć ze 2 razy jakichś leszczy i powinno być dobrze.

A wy przestancie plakać, chlopami jesteście. popłaczecie sobie jak spadniemy, jeśli spadniemy. Dziwicie się pilkarzom, że sa zjebami, płaczkami, a co Wy sobą reprezentujecie? Jesteście kibicami, macie kibicować, wspierać, wierzyć, a nie plakac przy pierwszym problemie, mamy walczyć a nie .......ić i się zalamywać.

Cytat:
Powiem tak... w kontekście 99,9% wpierd... olu w gdyni
Ta zajebista Arka, poki co dokonala takiego cudu, że jej się udalo stracić najwięcej goli w tych 3 meczach po wzowieniu sezonu. nawet im sie udalo nas w tym pobić. Także bez kitu 99,9%, że przegramy w Gdyni.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.06.2020 o godz. 23:52.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 10.06.2020, 23:54
Jak to mawia Franz Smuda: „Styl już jest nieważny. Liczą się tylko trzy punkty”! Nieważne co by się działo mega, ale to mega ważne zwycięstwo. Nie do końca rozumiem grę Boguskim pełen 90 minute przez drugi mecz. Równie dobrze zamiast zmiany w 90 minucie Sadloka mógł wejść Tupta w 75 i coś z przodu ugrać. Za tydzień brak Bashy widzę w postaci Kuveljić - Zukhov z tym ze pierwszy stricte defensywny pomocnik, przecinak a drugi or rozegrania i wsparcia. Sadlok niech sie przyspawa do ławki i na lewej niech gra póki może Hołownia lub Hebert... Przynajmniej niema bezsensownych rogów lub wolnych bitych "na pałę" w pole karne... Liczyłem na grę Dawida Szota chociaż przez 30 minut drugiej połowy po serio dobrym spotkaniu z elką, no ale cóż. 3 punkty najważniejsze i w niedzielę ze świnią liczę na powtórkę nawet i w chujowym stylu ale 3 punkty musza być choćby i mieli pluć krwią lub rzygać tęczą!!!!!!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.06.2020, 01:06
nero napisał(a):Wyświetl post
Coś czuję, że będziemy wspominać korona wirusa jak kontuzję sędziego w meczu z Lazio. Gdyby się nie wydarzyło Wisłą byłaby w innym miejscu.
Jeśli wygramy jeszcze 3 mecze to nie
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2020, 08:06
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Sprinty: 87-98
Sprint dystans (w km): 1.54-1.67
Szybki bieg dystans (w km): 6.27-6.93

To są dane zatrważające, po raz kolejny zresztą
Jest lepiej niż ostatnio. Miałem wrażenie, że o ile rzeczywiście do 70 minuty wyglądali jak mucha w smole (z wyjątkiem Boguskiego), to od tej 70 minuty coś ich odetkało.

Wiadomo, potem była bramka wyrównująca, przyszła pewność siebie i siły, ale gdyby mi ktoś przed meczem powiedział, że ostatni kwadrans będzie należał do jednej drużyny, to nawet złotówki bym nie postawił, że będzie to Wisła.

Gdyby tak wygrała Wisła Stolarczyka, to wszyscy by piali, że super charakter, że walka do końca, że "dwie stracimy, trzy strzelimy" i w ogóle Stolar bogu.

Ale to Wisła Skowronka, więc po prostu wygraliśmy grając pytę.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 11.06.2020, 08:15
Super wynik brawo piłkarze, brawo trener.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.06.2020, 09:32
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wiara to jedno, obiektywna ocena tego co widzieliśmy to drugie
A wynik to trzecie. A ten jest dla nas korzystny i o tym nie zapominajmy.

Widać że nie mamy jeszcze optymalnej formy. Wygląda to tak jakby szczyt miał być w meczach w grupie spadkowej. Dlatego uważam ze nasza gra będzie wyglądała lepiej, a taki Raków może za 2 tygodnie spuchnąć.

Ważne zwycięstwo! Wole takie wygrane, niż porażki po pięknej grze.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.06.2020 o godz. 10:01.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 11.06.2020, 11:54
Mecze z zespołami z górnej 8ki = 11 pkt w 16 spotkaniach. 0,69 pkt na mecz.
Mecze z zespołami z dolnej 8ki = 23 pkt w 13 spotkaniach. 1.77 pkt na mecz.

Mecze pod Stolarczykiem = 11 pkt w 15 spotkaniach. 0,73 pkt na mecz.
Mecze pod Skowronkiem = 23 pkt w 14 spotkaniach. 1.64 pkt na mecz.

Zdecydowanie zbyt dużo tu było rozpaczliwych wniosków po meczach z będącą obecnie 3 półki wyżej Legią i spotkaniem, które się fatalnie ułożyło z mistrzem i viceliderem (półkę wyżej niż Wisła) Piastem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.06.2020, 12:33
caucus napisał(a):Wyświetl post
Jest lepiej niż ostatnio. Miałem wrażenie, że o ile rzeczywiście do 70 minuty wyglądali jak mucha w smole (z wyjątkiem Boguskiego), to od tej 70 minuty coś ich odetkało.
zastanawiam się tylko czy to ich odetkało, czy Raków spuchł.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów