|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Artykuł na sport.pl(GW) trochę zmienił moje postrzeganie całej sprawy. Do tej pory myślałem, że wszystkie ostatnie afery na Wiśle (1. Meresiński, 2. Stechert Gruppe, 3. Stadion 4. Superwizjer) to wynik działania jakiś nieprzychylnych nam środowisk z zewnątrz Myślałem, bardziej, że miasto we współpracy z lobby developerskim nam stawia kłody pod nogi, że próbują liczyć na to, że cenne tereny obok TS-u uda się wyrwać w dobrej cenie i na nich dobrze zarobić. Natomiast okazuje się, znaczy wszystko na to wskazuje, że wszystkie te afery to rozgrywki wewnątrz klubowe...
Bardzo ciekawa opowieść o "Wesołym". O tym, że był orędownikiem lobby developerskiego to nie wiedziałem. Wiedziałem tyle, że Misiek postanowił mu w pewnym momencie nie spłacać pożyczki, którą dostał od niego, ale w związku z nowymi wątkami w sprawie, pytanie czy to nie była odpowiedź właśnie na konflikt między frakcją Wawry a pozostałymi frakcjami, bo jeśli prawdą są daty w artykule, to według mojej wiedzy, czas kiedy Wesoły zaczął się upominać o pieniądze to był właśnie ten okres, kiedy według sport.pl narodził się konflikt frakcji w związku z terenami przy TS-ie po czym stał się persona non grata. Jakie jeszcze wnioski przychodzą mi na myśl. Wszystkie te afery z Miśkiem, WSH, powiązań, mogą być właśnie teraz w ramach zemsty wyciągane na wierzch. Pytanie czy po to, czy to ma być zemsta na ludziach obecnie rządzących Wisłą, czy, ktoś jeszcze próbuje coś tu ugrać? Nie mam żadnych wątpliwości, że wszystkie te afery są inspirowane i obmyślane. Jestem przekonany, że sprawa ze Stechertem to była ustawka, a Kasztelaniec vel WislaFan123, jest człowiekiem powiązanym z tą grupą osób, która to wymyślała. Uważam, że Miga również został wynajęty do tego(podrzucano mu info) oraz niejaki janex89(który czerpał wiedze ze swojej grupy na FB). Uważam, że Jadczak to osoba, której również przedstawiono propozycję "współpracy" win-win. On sobie zrobi sensacyjny reportaż, a ktoś na tym skorzysta uprawiając swoją politykę uderzającą w obecnych rządzących TSem. Nie mam wątpliwości Jadczak to tylko marionetka, więc nie ma się co na niego spinać. On może nawet nie wiedzieć o co toczy się gra i spełnia rolę tylko pożytecznego idioty. Robi swoją robotę na której ktoś korzysta. Trolle forumowe pojawiające się na forum, z okazji różnych afer typu (Wislafan123, MB1906, rafalp_r22) to są ludzie nieprzypadkowi, lub ci sami ludzie pod różnymi nickami. Nie mam wątpliwości. Gra się nie toczy o siłownie, nie toczy się o TSW, nie toczy się o powiązania o to, że Misiek raz czy dwa sobie wlazł z Ruchem na loże... Gra się toczy o 70 mln PLN., które leżą zaraz obok restauracji u Wiślaków i ciągną się w kierunku ul. Reymana. Interesantów na zarobek, które daje ta ziemia możemy mieć w różnych środowiskach żebyście nie mieli wątpliwości. Okazuje się, że interes, żeby to opchnąć ma nie tylko miasto i developerzy, ale są lub były na Wiśle frakcje, które również chcą czerpać z tego korzyści. Nie miejcie wątpliwości. Ja nie mam i się nie łudzę. Od początku te afery mi śmierdzą i tak jak od początku miałem intuicję, że coś tutaj jest grubymi nićmi szyte, co w przypadku Stecherta się potwierdziło, tak uważam, że w sprawach obecnej afery również jest podobnie. Jak nie wierzyłem, że kibole przejęli klub, tak dzisiaj jestem już pewny na 99,9%. Nawet jestem w stanie postawić tezę, że Miśki uratowały w jakiś sposób te tereny, ale zaznaczam, że to jest tylko teza o której można dyskutować. Według mnie należy uświadomić sobie, ze gra się toczy o tereny a w zasadzie o kapitał i potencjał tych terenów, kto i ile na tym zarobi. Uważam, że należy zacząć rozumować to w tych kategoriach i należy tych terenów bronić za wszelką cenę przed ludźmi, którzy po cichu chcą zrobić sobie na tym biznes. Taka moja opinia. P.s Chciałbym też poznać prawdziwe kulisy odejścia Szymańskiego z Wisły, bo nie ulega wątpliwości, że on również stal się personą non gratą.
Ostatnio edytowane przez regan : 10.10.2018 o godz. 17:38.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|