|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chodzi o to żeby nie pozwolić zabić klubu i ograbić TS-u, żeby ograniczyć możliwość wpływania na stabilność klubu takim szczekaczkom jak Ty. Zależy nam na tym, żeby klub wyszedł na prostą bez sprzedaży terenów, żeby TS-owi pomóc a nie rzucać kłody pod nogi. Nie wiem kim jesteś, ale pewnie wcześniej czy później się dowiemy. Na pewno nie jesteś zatroskanym o los Wisły kibicem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2018 o godz. 15:09.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Oczywiście, że mnie obchodzą losy Wisły. Wystarczy cokolwiek posiedzieć w biznesie, mieć doczynienia z większymi firmami, żeby widzieć że Sarapata czy Dukat do tych roli się nie nadawają, pomijając cała kwestią powiązń z WSH. Ale kto mówi o sprzedaży tereneów? Czy ja o czymś takim mówiłem? Nie. Mówiłem, że powinnni zrobić to co Garbarnia, zrobić spółkę w którą TS wniesie tereny, inwestor da kase, stawiają hotel, dzielą się zyskami, przy czym biorąc pod uwagę bieżącą sytuacje finansową TS, lepiej, żeby inwestor miał później lepszy udział w zyskach, a TS dostał na dzień dobry trochę kasy i zainwestował. Drugą kwestią którą TS powinien zrobić, to postawić halę. Dać teren, spróbować złapać dotację (tak jak już z resztą kiedyś było) i znaleść inwestora z którym ją postawią (taka na 4-5 tyś widzów). Z czasem rozwalić obydwie stare hale i też coś postawić z inwesotrami i czerpać zyski (może jakieś centrum konfernecyhjne, korpo sporo w okolicy). Czy to myślenie, które nie ma sensu? Czy to myślenie które ma na celu zaszkodzić TS? Takie mam zdanie w kwestii tych terenów. Ale trzeba być ślepm lub osobą która nie ma choć trochę ogarnięcia biznesowego, żeby nie widzieć że zmiany przede wszystkim w SA są konieczne żeby klub przetrwał. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
![]() PS: Był sobie już taki SALWATOR,a resztę zapewne znasz biznesmenie... ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() 2.) Ale jak to nie będzie nic miało, skoro będzie wtedy TS współwłaścicielem spółki do której należeć będzie i hala i teren? A czy Garbarni deal nie wyszedł na dobre? są w 1 lidze, budżet się im zapina pomimo grania na Wiśle, a gdyby nie zmiana prawa wodnego, to już by się im budował nowy stadion. Kwestia inwestorów - prezesem spółki jest podobno wyśmienita Pani Prawnik, nie będzie w stania podpisać umowy która będzie korzystna dla TS? PS. Ostatnie oczywiście to ironia, do tak dużych deali dobiera się wyspecjalizowane kancelarie prawne |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Inwestycje w te tereny trzeba zrobić z głową, tak, żeby klubowi się to opłacało i miał z tego jakiś zysk. Knucie jak to wyrwać w gabinetach różnych lobbystów bez pełnej transparentności i patrzenia tym ludziom na ręce przyniesie skutek taki, że będziemy na tym dealu mówiąc łagodnie wyje.bani. Temat musi być transparentny, każdy kibic Wisły musi mieć świadomość jak to się odbywa. Nie może być tak, że coś zostanie zrobione za naszymi plecami.
Ostatnio edytowane przez regan : 10.10.2018 o godz. 21:04.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja mówie o tym, że TS zakładka z jakimś inwestorem spółkę, TS wnosi teren, inwestor kasę i budują np hotel albo jakieś centrum hotelowo-konferencyjne. W późniejszym okresie TS czerpie zyski ze spółki proporcjonalnie to posiadanych udziałów. Najwyżej z uwagi na bieżące zadłużenie, można najwyzej dać troche więcej udziałów w zamian za jakieś 2-3mln żeby poszło na najpilniesze długi TS i SA. Przecież dokładnie to samo Garbarnia chce zrobić - wznieść drugi blizniaczy budynek do tego co jest (między nimi postawić jedną trybunę) żeby w późniejszym okresie z wynajmu finasowało to klub. A jeśli chodzi o halę - nie mówiąc że dałoby to polę do odbuowy kilku seniorskich sekcji, to z pewnością byłoby zainteresowanie komercyjnym wynajem takiej hali - brakuje tego w Krakowie. Ale krok po kroku robić kolejne inwestycje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
We wszystkim? Nie.
Natomiast nadzwyczajny zbieg okoliczności w pewnym momencie zaczyna zastanawiać każdego rozsądnie(!) myślącego człowieka. Jeden raz (Meresiński) może być przypadkiem. Drugi (Stechert) też. Ale trzeci (stadion) i czwarty (Jadczak) raz z rzędu..? Tereny "do spółki" wnosi się tylko raz. Miejsca na błąd nie ma. To są srebra rodowe, jedyne jakie ma klub. I, żeby nie było, dotyczy to zarówno oddania ich w ręce Miśka i jego kompanów, jak Wesołego z ferajną czy krewnych i znajomych pewnego królika z ratusza. A, jeszcze jedno, ile przypadków udanej "deweloperskiej" współpracy klubu z prywatnym podmiotem w Polsce znasz...? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|