czaro napisał(a):

Nierzetelne dziennikarstwo nie wypełnia misji społecznej i nie przybliży cię do żadnej prawdy, a do tego Wisła znajduje się w trudnej sytuacji i nawet, gdyby prawda Jadczaka okazała się prawdziwa, mogłaby dla klubu być bardzo szkodliwa. Czego jeszcze nie rozumiesz?
|
Z pierwszą częścią zdanie zgadzam się w 100% - i to nie tyczy się tylko dziennikarstwa sledczego. W Polsce niestety takiego dziennikarstwa mamy gromy.
No i jak będzie szkodliewa, to zajebi*** będę nad tym ubolewać - chciałbym żeby Wisła wróciła na tron. Ale po pierwsze, ten zarząd i ludzie powiązani z TS pokazali że nie są odpowiednio mocni merytorycznie, żeby wyciągnąć ten klub z tych długów. A po drugie, nie ma co się oszukiwać, DD (który nadal jest w zarządzie TS i RN SA) i MS są powiązaniu z Miśkiem i cała bandą, Ci ludzi mają wpływ na działalność TS i SA. I jedna ważna kwestia - być może wpływ tych osób jest dobry, być moze DD zrobil troche dobrych rzeczy (faktycznie struktury klubu lepiej wyglądaja niż za TF), ale po pierwsze jest tego nadal za mało, a po drugie, niestety dalej będzie to dawać pozywke dla dziennikarzy i troche racji będą mieć.
My jako kibice, możemy na niektóre rzeczy przymykać oko. Natomiast jest wiele firm, dla które na takie rzeczy nie będą przymykać oczu. Co tu trudnego do zrozumienia? Na wiele rzeczy co piszą dziennikarze mam wyrąbane, bo sporo to bzdury. Troche irytuje mnie sytuacja w klubie, czasem przez to nie mam ochoty isc na mecz, ale karnet mam zeby kasa była dla klubu. Ale kupisz, Ty ja i jeszcze wiele innych osób. Zrobi sie jedna, druga zbiróke. Jednak nadal to wszystko na dluższą metę nie pomoze.
To jakie według Ciebie jest najlepsze rozwiązanie żebyśmy wyszli na prostą np w przeciągu najbliższych 2 lat?