Barti napisał(a):

|
A widzisz...wielu Twoich Kolegów upatrywało problem w jakimś mitycznym budowaniu drużyny...jakieś wieczne zgrywanie profesjonalnych nomen omen zawodników...Ty używasz swoistego wytrychu w postaci braku kasy na koncie...
|
Nie,ja tez pisalem o budowaniu druzyny - i nie wycofuje sie z tego. Moj pierwszy dzisiejszy post byl odniesieniem do tego,co powiedzial wtedy Kiko. Otoz ZADNEGO wywiadu nie mozna w pilce odczytywac wprost - trzenerzy,zawodnicy rzadko mowia co naprawde mysla na temat meczu,druzyny i spraw sportowych. To samo Ramirez - niby co mial wtedy powiedziec ? Zawodnikow dostalem jakich dostalem,maja placone iles razy mniej niz inni w najlepszych klubach polskich,nie placa mi nawet po 4 miesiace... ? To mial powiedziec ?
Nie zartuj - zaden trener tak nie powie - czasem pod presja Zarzadu,a czasem z innych powodow,chocby motywacyjnych,chocby Pr-owskich... Dlatego ja dobrze wiem,ze Sobolewski kurtuazyjnie wypowiedzial sie o Ramirezie (skadinad ten rownie kurtuazyjnie odpowiedzial mu na twitterze) - tyle,ze dla czesci Twoich kolegow Ramirez to debil i tym wywiadem "sie podlozyl". Okazalo sie,ze wcale sie nie podlozyl,a przyczyny kryzysu i slabej gry druzyny mogly byc inne. I tyle. Wiec albo symetria i kazdy wywiad traktujemy przez pol,albo rzucamy sie na kazdy w przekonaniu,ze tam jest prawda objawiona.
Co do zgrania profesjonalnych zawodnikow - pilkarze o poziomie spotykanym w naszej lidze,wybacz,ale musza byc zgrani. Ja nawet nie wiem,czy w przypadku 50/60% z nich nazywanie profesjonalistami to nie naduzycie. Wiec nie zalewaj - kazda druzyna po duzej przebudowie musi sie zgrywac i na to potrzeba czasu. Jedni potrzebuja go mniej,inni wiecej,a u nas jednak bylo sporo roznych problemow. Tylko ze Ty nie chcesz tego zauwazyc,prawda ?