|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Kiko n TT się pożegnał, kilka wpisów dziś umieścił.
Napisał, że Wisła zawsze będzie w jego pamięci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Poza tym zaraz zaraz - mi z wielu roznych rzeczy wychodzi,ze zawodnicy nie grali,bo czesto nie mieli pensji nawet wiecej niz 2 miesiace,a w koncowce w szatni peklo - zdarza sie kazdemu trenerowi - i druzyna nie chciala ginac za Ramireza (sadze ze odlam polski,a hiszpanski-innojezyczny po prostu musial sie podporzadkowac,jak w kazdej szatni).Z tego wiec wychodzi,ze masz racje - moze z Ramirezem nie byloby progresu,ale bzdury o tym,ze on jest slabym trenerem i wszystkiemu winna jest jego taktyka... Daj spokoj - nie kupuje tego i juz. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Cytat:
- NIE LUBI DZIENNIKARZY - NIE PIERZE BRUDÓW PUBLICZNIE - JAK UDZIELA WYWIADÓW TO ROBI TO Z KLASĄ - I TAK BY NIKOGO NIE URAZIĆ - JEST PRZEDE WSZYSTKIM KONSEKWENTNY i HONOROWY. A Kiko? Sam nie wiem - nie znam go. Nie twierdzę, że kłamał w wywiadzie - po prostu przestawił swój punkt widzenia. Za to nie jestem kretynem, żeby przyznać, że wszystko robił caca bo Sobol tak powiedział. Sobol bronił praktycznie każdego byłego współpracownika, bo taki jest. Nigdy by nie powiedział złego słowa na nikogo z kim by pracował. A Kiko? No Kiko by powiedział i pokazał to już nie raz, nie dwa. Czego w tym nie rozumiesz? ZA SKOMPLIKOWANE? ---------------------------- Co do Patryka to go dobrze czytam. On pierwszy pochopnie wypali co myśli albo jak mu się coś nie podoba - chyba, że akurat jakimś cudem się powstrzyma (tym razem się udało). Jest nieokrzesany i impulsywny (podobnie z resztą jak nasz były treneiro). Jeżeli mam szukać PRAWDZIWEJ opinii, a nie kurtuazji to prędzej idę do Patryka, nie Sobola. Comprende?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.12.2017 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie zartuj - zaden trener tak nie powie - czasem pod presja Zarzadu,a czasem z innych powodow,chocby motywacyjnych,chocby Pr-owskich... Dlatego ja dobrze wiem,ze Sobolewski kurtuazyjnie wypowiedzial sie o Ramirezie (skadinad ten rownie kurtuazyjnie odpowiedzial mu na twitterze) - tyle,ze dla czesci Twoich kolegow Ramirez to debil i tym wywiadem "sie podlozyl". Okazalo sie,ze wcale sie nie podlozyl,a przyczyny kryzysu i slabej gry druzyny mogly byc inne. I tyle. Wiec albo symetria i kazdy wywiad traktujemy przez pol,albo rzucamy sie na kazdy w przekonaniu,ze tam jest prawda objawiona. Co do zgrania profesjonalnych zawodnikow - pilkarze o poziomie spotykanym w naszej lidze,wybacz,ale musza byc zgrani. Ja nawet nie wiem,czy w przypadku 50/60% z nich nazywanie profesjonalistami to nie naduzycie. Wiec nie zalewaj - kazda druzyna po duzej przebudowie musi sie zgrywac i na to potrzeba czasu. Jedni potrzebuja go mniej,inni wiecej,a u nas jednak bylo sporo roznych problemow. Tylko ze Ty nie chcesz tego zauwazyc,prawda ? ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Nie wiem nad czym tu się rozwodzić " operacja Kiko" to temat zamknięty. A my jedziemy dalej z nowym trenerem czy będzie lepiej? Nie wiem i nikt tego nie wie. Ale jeżeli forumowi eksperci twierdzą, że teraz po 2 dniach widać postęp i jakiś styl to mogę tylko pogratulować. Trzeba być wyjątkowym osobnikiem i skończonym kretynem aby tak to sobie tłumaczyć. Chyba wszyscy zadawali sobie sprawę, ze Kiko jest tu na chwile. Nikt nie bronił Kiko, twierdząc że to super trener. Jednak te osoby zdawały sobie sprawę, że potrzebna jest stabilizacja i trener musi dostać czas. Stało się inaczej, no trudno karawana jedzie dalej. Odnośnie Pani MS to oglądając jej konferencje to każdemu średnio inteligentnemu człowiekowi napluła w twarz, juz mogła słodko popierdziec i na tym zakończyć te całe dywagacje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
[QUOTE=wyar;1490084) (...)
Co do zgrania profesjonalnych zawodnikow - pilkarze o poziomie spotykanym w naszej lidze,wybacz,ale musza byc zgrani. Ja nawet nie wiem,czy w przypadku 50/60% z nich nazywanie profesjonalistami to nie naduzycie. Wiec nie zalewaj - kazda druzyna po duzej przebudowie musi sie zgrywac i na to potrzeba czasu. Jedni potrzebuja go mniej,inni wiecej,a u nas jednak bylo sporo roznych problemow. Tylko ze Ty nie chcesz tego zauwazyc,prawda ?[/QUOTE] Wybacz, ale przed 19 kolejką trener sam już chyba stwierdził, że budowanie zespołu przez taki czas to jest bzdura i powiedział, że mamy drużynę. Życie Go brutalnie zweryfikowało w niedzielę po 15:30. ![]()
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wyar : 14.12.2017 o godz. 22:37.
![]()
You'll never know...
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Problem wyar polega na tym, ze konfabulujesz. Proste slowa, z jasnym i prostym przekazem swojego guru interpretujesz tak jak tobie pasuje do akurat pasujacej teori i w sumie z gowna robisz trufle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
wyar
Dając ignore swoim oponentom pokazujesz braki w argumentacji. Bez urazy ale dyskusja i wymiana poglądów to nie jakiś wyścig o zwycięstwo. Nie ma wygranych i przegranych. Nagród tu nie ma ![]() Czasem nawet najwięksi geniusze się mylą... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Oczywiscie nowemu trenerowi bede kibicowac jak kazdemu,ale obawiam sie,ze milosc do niego dlugo nie potrwa,tak jak do Sobola,jak zostanie kiedys Pierwszym,i do wielu,wielu innych. Pisalem to w ktoryms poscie -kliub pilki noznej na najwyzszym poziomie jest albo dla kaprysu bogaczy,albo musi byc cholernie dobrze prowadzony przez ludzi z wizja. Nie odsadzam Zarzadu od czci i wiary w ogole - mam to szczescie,ze nie bylem tym,ktory krytykowal przyjscie Ramireza do Wisly. Wydawalo sie,ze jednak poczekamy do troche lepszych czasow. Decyzja zarzadu to dla mnie jasny znak,ze podobno jest juz dobrze. Zobaczymy - z przyjemnoscia sie pomyle.Ale zaufanie mocno ograniczam. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ogryzku,niczego oponentom nie daje - pisalem ze lubie dyskutowac i bywa to tworcze. problem w tym,ze : nie interesuje mnie dyskusja z ludzmi,ktorzy czytaja bez zrozumienia, nie przyjmuja ZADNEGo z Twoich argumentow,najchetniej na niego nie odpowiadajac, pisza nie o merytoryce,ale o interpunkcji,spacjach i innych niezwykle waznych kwestiach bezustannie obrazaja,takze wyzywajac wobec innych uzytkownikow, a jak sie im pisemnie odwiniesz,to wzywaja pomocy calego forum,i przypinaja Ci latke najwiekszego chama maja kompleksy,a takze czasem pomijaja elementarne kwestie w futbolu,i nie tylko zawsze zakladaja zla wole oponenta czy przedmiotu krytyki, dyskutuja z tezami,ktorych nie ma, nie odnosza sie do sporych czesci postow,chocby przy pomocy cytatow, manipuluja,czy zwyczajnie klamia,a w najlepszym wypadku nie sprawdzaja zadnych faktow. Czegos zapomnialem ? Takze czasem mnie to bawi,a czasem,w przypadkach kiedy gosc mi pisze,ze nie mam argumentow,i cytuje moj post,w ktorym od konkretow,liczb,tez i dowodow az sie roi - to mnie to nie bawi. I szkoda mi na to czasu - wole czytac tych,co sie ze mna nie zgadzaja,ale cokolwiek sensownego napisza. Ot,tyle. Zeby byla jasnosc - znajdziesz posty w ktorych sie pomylilem,przyznajac racje oponentowi. ba,nawet przeprosilem,kiedy merytoryka byla po jego stronie. Pisze to bez checi tlumaczenia czegokolwiek - a jedynie jako konstatacja. I zapewniam Cie - nie ma zadnej urazy,Jakiez wystawialbym sobie swiadectwo,gdyby czesc tutejszej buraczarni moglaby mnie obrazic ? Zapewniam Cie - z epitetow jedynie sie smieje ![]() Co do bycia geniuszem - to najbardziej marny pocisk. Lubie po prostu dyskutowac na argumenty i odnosic sie do nich - nie ma to nic wspolnego z byciem geniuszem,znam wielu madrzejszych od siebie. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ale bełkot...
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Nie kumam. Ramireza już tu nie ma i nie będzie więc pora zakończyć ten temat z koniem " wyarem" i jemu podobnym kopać się nie ma co. Koleś potrafi tylko ludzi obrażać bo nie przekonują ich jego durne argumenty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Na pewno wywiad Ćwiąkały z Kiko pokazał wszystkie te brudy o których lepiej nie wspominać. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Że klub nie płaci piłkarzom, trenerowi i nie stać go na nowoczesne technologie? Informacje o rozmaitych koteriach wewnątrz klubu? Kto wiedział ten wiedział, ale niedobrze gdy takie informacje trafiają do prasy ogólnopolskiej z ust kogoś kto może je wiarygodnie posiadać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
U nas wszelkie brudy dotyczące finansów wychodzą na światło dzienne ot tak i pisze się o tym niemal średnio co miesiąc. Pomimo wszystko najlepsze jest to, że wszędzie wszyscy wypominają brak kasy u nas na pensje itd. a o innych klubach się jakoś nie wspomina lub mówi się ale tyle co nic... Po czym z dnia na dzień Lechia dostaje -1 punkt + 200 tysięcy kary. Tak swoją drogą to chyba już drugi sezon z rzędu Lechia dostaje karę finansową i punkty ujemne?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kilkanaście godzin nie czytałem forum a później kilka żeby nadrobić ehh jakoś poszło ale wracając do tematu
Nie dajmy się zwariować to czy pani MS się zna na piłce czy nie i tak nie ma znaczenia ona ma zarządzać ma zrobić z tego instytucje która ma zarabiać. Jak narazie idzie jak po grudzie. Jednakże uważam ze sytuacja nie jest najlepsza ani najgorsza wiec jest jak jest. Z ujemnym tak naprawdę budżetem i dopinaniem go wtedy kiedy trzeba i tak stawia zarząd w lepszym świetle niż mi się wydaje. Już dwukrotnie uratowali klub od niedoszłych sprzedaży klubu. Wciąż uważam ze Wisła jest w dobrych rękach. Jeśli chodzi o Kiko miał żal do zarządu ze go wyjebali bo jakby nie mówić wyniki miał dobre ale ostatnio się coś posypało. Wydaje mi się ze sam się pogubił za bardzo uwierzył w zawodników których jak on to powiedział polecił do klubu. Nie patrzył racjonalnie na skład personalny który miał. Ślepo zawierzył swojej nieomylności na której się przejechał. A czy pani MS przesadziła może i tak nie będę tego oceniał ale również miała prawo powiedzieć coś takiego ze może ta liga przerosła Ramireza. A on w odwecie zaczął w mediach wypluwać brudy klubu,które tak naprawdę nie powinny być upubliczniane. A to ze o naszej panie prezes mówi ze się nie zna będę szczery nie musi ma do tego odpowiednich ludzi co trzymają rękę tam gdzie powinni. Kiko moim zdaniem przesadził ale jak wiemy jest on także ciężka osoba do współpracy to nie jego pierwsze walki z zarządami klubu. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zaś o finansach Wisły od któregoś tam wywiadu prezes Sarapaty (sprzedaży Brleka i Mąki) się nie pisało, a teraz temat wrócił. Dziś jeszcze w PS wywiad Junco. Choć akurat na pierwszy rzut oka poradził sobie dość dobrze. [url]http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,manuel-junco-wywiad-chcemy-byc-tam-gdzie-10-lat-temu,artykul,835846,1,727.html[/url
, że się nie zna na piłce tylko, że jej ostatni wywiad w PS był ... no, powiedzmy niefortunny. Jakby miała bardziej przemyślaną odpowiedź dlaczego zmienia się trenera i posłodziła Kiko na do widzenia nikomu by się krzywda nie stała. Jak dziennikarze będą sprawdzać wszystkie smaczki z wywiadu to do początku lutego może nie być aż tak miło. Zwłaszcza, że od poniedziałku do 6 lutego trzeba o czymś pisać, a jest przerwa w lidze.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 15.12.2017 o godz. 12:59.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem , też wolę się rozstawać z pracownikami "w dobre" , wyszło jak wyszło , krzyż na drogę , dziekuje trenerze za piekne wyprowadzenie klubu na prosta w zeszłym sezonie, za pomoc przy ściągnięciu niektórych ciekawych graczy, dziękuje za niezostawienie spalonej ziemi , powodzenia w dalszej pracy !
temat do zamkniecia ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czasem mam wrażenie że niektórzy nie kibicują klubowi ale konkretnym trenerom. Ok, taka ich wola.
Junco to dobrze podsumował w wywiadzie. Pani Sarapata ma prawo powiedzieć co jej się zywnie podoba jako prezes spółki. Nawet jeśli to malo dyplomatyczne z jej strony, to widocznie odczuwala potrzebę "wytłumaczenia" się z działań klubu publicznie przed kibicami, sponsorami itd. Ja to szanuję, choć pewnie na jej miejscu bym miał wątpliwości czy to upubliczniac, być może ona też je miała..? Sarapata uratowała nas od zajecia komorniczego, uratowala od niemieckiego przejecia przez oszusta, ściągnęła masę sponsorów i dogadala się z miastem (przynajmniej na chwilę). Zaufajmy jej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam nadzieje że nie pijesz do mnie i przypadkiem tylko twój post znalazł sie pod moim
popieram dokładnie to co napisałeś , powiem więcej ufam osobom które za P.Marzeną stoją ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Chodzi mi po głowie, że gdzieś przeczytałem, że się Kiko nie dogadywał właśnie z Junco. Ale to faktycznie gadanie nad (prawie) zamkniętym tematem.
W zarządzaniu projektami jest takie coś jak "lesson learned" czyli czego się nauczyliśmy po tym projekcie. Miejmy nadzieję, że zarząd odrobi to zadanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ej , a rzucam jedną rzecz pod przedyskutowanie (po właśnie rozmowie na messengerze z kolegą)
czy to że po odstawieniu Kiko , pierwszy mecz wyszedł aż tak zajebiście to dowód na to że : - Kiko był beznadziejnym trenerem , i przepaść pomiędzy ostatnim meczem jego (płock) a pierwszym bez niego (żydy) to tylko uwidoczniła - Kiko był jednak przyzwoitym trenerem , który jednak sklecił naprawde dobrą drużynę , i wystarczyło tylko poprawić morale ? ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pewnie prawda lezy po srodku.
Moim zdaniem problemem Kiko byl/jest brak ambicji. Czesto bylo to widac po porazkach kiedy mowil o tym, ze zawodnicy dali z siebie wszystko i nie ma prawa na nich narzekac. Nosz kur... skoro jest porazka to cos nie zagralo. Kolejna rzecz to wpuszczanie defensywnych graczy kiedy prowadzimy. Moze nie kazal wprost druzynie bronic wyniku, ale takie dzialania podejmowal. A paru graczy u nas chcialoby grac o cos wiecej niz wymeczone wygrane 1:0 z druzynami ktore sa slabsze od nas, czy maja porownywalny potencjal. Co najczesniej konczylo sie i tak remisami albo porazkami. Trenerem jako takim moze i jest niezlym. Ale na pewno na obecnym etapie klubu, czyli ambicji zawalczenia o puchary czy mistrzostwo (a mysle, ze tak ambicja jest) Kiko byl totalnie odstrzelony od rzeczywistosci. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Że też chce się wam jeszcze wałkować ten temat.
Kiko był trenerem jakim był, dobry trener na trudne czasy (i dzięki mu za to), ale i trener, który - jak się okazało - pewnego poziomu nie przeskoczył. Mniejsza o to, czy nie przeskoczył go wskutek obiektywnych okoliczności zewnętrznych (jak chcą jedni), czy też z powodu własnych ograniczeń kompetencyjnych (jak chcą drudzy), to na tyle kwestia ocenna, że na forum pozostaje nieweryfikowalna. Coś tam mu niewątpliwie zawdzięczamy, ale teoretycznie wymieniamy go na lepszy model, więc naprawdę nie ma powodu do płaczu. @Czerepach Powiedz koledze, że wysuwanie wniosków co do umiejętności trenera po jednym meczu jest głupotą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@MaLk , akurat on z tych co chcieli zwalniać Kiko już za runde mistrzowską poprzedniego sezonu (poszukiwacz "stylu")
dobry mecz w derbach utwierdził go w tym że ma racje, ja z kolei uważam że fakt, w jakim stanie drużyne objął Sobol (czytaj zdolną do takiego zwycięstwa) ,jednak świadczy o tym że takiej tragedii z Kiko nie było jakby chcieli niektórzy ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|