|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Śmieszy mnie podejście niektórych, którzy twierdzą, że kolejny raz zmieniamy trenera, bo głupi kibole nie wytrzymują ciśnienia
A nie przyszło niektórym do głowy, że po prostu to co prezentował Ramirez nie pasowało do koncepcji budowania zespołu? Nawet w jego najlepszych czasach gra opierała się na lagach do przodu i kontrach. Czasem to funkcjonowało, czasem nie. Ale zadajcie sobie pytanie czy macie ochotę oglądać taką Wisłę? Skoro nie gramy o mistrza, a puchary też raczej są poza naszym zasięgiem (wedle opinii zwolenników Ramireza) to może chociaż wypadałoby się nie męczyć patrząc na naszą grę? Środek tabeli można zrobić grając piłką, skoro lepsze wyniki niż środek tabeli to dla nas za dużo, to chociaż miejmy możliwość nacieszyć oko od czasu do czasu. A jeśli faktycznie Wisła ma być budowana na solidnych podstawach i aspirować do wyższych lokat to też nie można oddawać piłki i czekać co przeciwnik zrobi i bazować na lagach na Carlitosa i patrzeć co on wymyśli. Taki wariant budowany na kontrach to może się sprawdzić raz - w sezonie konia, a potem znów będzie dołowanie. Chcemy walczyć o coś więcej niż środek i okazjonalna zwyżka formy - trzeba budować zespół, który gra po prostu w piłkę. Moim zdaniem Ramirez do budowy takiego zespołu się zupełnie nie nadawał. Podejrzewam, że podobnie było to odbierane w gabinetach Wisły. A co do tego nowego Hiszpana - to chyba lepszy kierunek. Może i zdobył mistrza Węgier tylko, ale skoro prowadził taki zespół to ma odpowiednią mentalność - potrafi wygrywać taśmowo. Nie będzie się srał z grą bo prowadzimy 1:0, jak Kiko. I bardzo dobrze. Ja trzymam kciuki - bo chcę wreszcie zobaczyć trochę ładnej piłki. A jak dojdzie do tego brak minimalizmu - tym lepiej. do @up Wolfy : No widzisz, a ja chorągiewką nie jestem. Od Kiko wolę już nawet Smudę, nie wspominając o sprzedawczyku. Po prostu niech będzie trener, który chce grać do przodu i ma cohones. I tyle. Cudów nie wymagam, gorsze i lepsze serie zdarzą się na dłuższą metę każdemu trenerowi. Dorzucę jeszcze krótkie pytanie. Tylko odpowiedz szczerze. Czy podobała Ci się gra Wisły Kiko Ramireza ?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.12.2017 o godz. 00:48.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|