I niby Murinho nie był w wielu miejscach wywalany za styl? (vide Real)
Ja wolę oglądać Wisłę, która w gorszych meczach nie będzie rozjechanym plackiem. Murinho ma/miał w swoich zespołach na tyle jakości, że mógł/może to sobie praktycznie zagwarantować. Co nie zmienia faktu, że to nie jest piękny futbol.
wyar napisał(a):

Jeszcze jedno,u nas pokutuja jakies dziwaczne przesady. Otoz pilka gra
sie w Hiszpanii znacznie szybciej niz u nas. Stad juz prosto do odpowiedzi co jest wazniejsze...
|
W Hiszpanii podań jest więcej i gry piłką, ale nie ma takiego pressingu i tempa jak w naszej lidze (wyjmując czołowe kluby La Liga). Piłkarze - w szczególności w La Liga 2 - mają dużo więcej czasu i miejsca na decyzję jak rozegrać, u nas często 2-3 gości od razu doskakuje jak nie podejmiesz natychmiastowej decyzji co zamierzasz zrobić. I sorry, ja bardziej ufam Junco czy samemu Perezowi w tej materii niż Tobie. U nas jest bardziej siłowo, dynamicznie i kontaktowo. Próba negacji tego faktu to jak próba zanegowania myślą nadlatującej pięści. A jeśli dalej masz wątpliwości to odsyłam do wypowiedzi naszych hiszpańskich piłkarzy czy samego Junco.
/edit/ do poniżej :
Przecież nikt nie ma pretensji o 1:0 z Pogonią. To był dobry mecz z fajną ofensywną grą. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.