The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2017, 22:03
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Były inne bo byli inni wykonawcy !

Jak się wychodzi dwoma przecinakami w środku i jednym napastnikiem, do tego oddaje się piłkę i czeka co przeciwnik zrobi - to nie ma to nic wspólnego ze zgraniem. Widać gołym okiem czy drużyna wychodzi na mecz się bronić i kontrować czy atakować. Ma na to wpływ również taktyka przeciwnika, bo nie jesteśmy sami na murawie - ale podstawowe założenia są widoczne jak na dłoni. Kiko w ostatnich dwóch meczach odszedł od taktyki wciągamy przeciwnika na własną połowę i szybko atakujemy.

Zamiast tego wstawił dwóch kreatywnych grajków w środku pola i się zaczęła gra. Jeśli do składu wróci Llonch, wrócą kontry i mniejsze posiadanie piłki (chyba, że wejdzie za Bashę). Ja tak grającą Wisłę jak w ostatnich dwóch meczach chciałbym oglądać regularnie. Martwi mnie jedynie, że jak to poprzednicy powiedzieli zmiany były wymuszone kontuzjami - jeśli Kiko będzie chciał wrócić do 'polskiego Atletico' to będę pierwszym, który będzie frygał kamieniami do jego ogródka, że wyniki może i ma, ale gra jest do bani

crux.a : tu nie chodzi o stawanie się mądrzejszym tylko zrozumienie, że mamy na tyle kreatywnych piłkarzy, że możemy grać ofensywną piłkę i osiągać podobne wyniki co przy grze defensywnej. Jeśli Kiko dojdzie do takich wniosków - będę zadowolony. Jeśli nie - będę trzymał kciuki za jego wyniki (sic! I nie rozumiem tych, którzy życzą Wiśle Kiko źle) jednocześnie psiocząc jak to się nie da na Wisłę patrzeć

Pozdrawiam
Ja bym tak grajacej Wisly jak w dwoch ostatnich meczach nie chcial ogladac regularnie bo nie w kazdym meczu bedziemy mogli sobie pozwolic na taka gre Mam nadzieje, ze Kiko zdaje sobie z tego sprawe i tez podobnie jak Ty s1mone, mam nadzieje, ze dwa ostatnie spotkania nie sa jedynie wypadkowa kontuzji Lloncha i Veleza.
PS. Jeszcze w temacie Pereza. W dwoch ostatnich meczach wygladal dobrze bo w koncu Kiko nakazal im grac pilka, do czego Perez sie nadaje. Wczesniej nie wygladal dobrze bo mial pelnic role Lloncha/Veleza, do ktorej sie nie nadaje. Cala filozofia. Lech nas stlamsil bo zalozeniem bylo grac z kontry i odciac ich ofensywnych graczy od pilki ale z nie nadajacym sie do tego Perezem w srodku, wygladalo to jak wygladalo. Z Sandecja jakby zagrala para Velez/Llonch tez by byla kopanina bo kogo oni by tam mieli odcinac od gry, paralityka Trochima czy Barana?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.11.2017 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.11.2017, 22:15
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez jeszcze nie jeden raz zagramy chujowy mecz grajac tymi samymi zawodnikami. Co wtedy bedzie tego powodem? Czas sie zatrzyma albo cofnie? Co wy ....a pilke nozna od dwoch meczow zaczeliscie ogladac? Jakbyscie nie zauwazyli od tego sa trenerzy zeby wdrazac rozne schematy, zmieniac taktyke, ustawienia, zalozenia, reagowac odpowiednio na boiskowe wydarzenia a nie zatrudnimy byle kogo, sprowadzimy byle kogo i czekamy na lepsze wyniki bo przyjda z czasem a przeciez trener nie jest od wyciagania wnioskow czy uczenia sie na wlasnych bledach
Każda drużyna na świecie przegrywa jakieś mecze, gra chujowe mecze, remisuje w męczarniach... Co jest wtedy powodem?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.11.2017, 22:18
Wracając do Pereza i Imaza. Oni technicznie są bardzo dobrzy, mają zmysł do gry kombinacyjnej ale dopiero wdrażają się do tempa gry naszej ligi i szybkości podejmowania decyzji.

Moim zdaniem w Hiszpanii, ba - nawet w La Liga - nie licząc czołówki gra się dużo wolniej. Jest więcej czasu na podjęcie decyzji i więcej miejsca na boisku. Poprawa gry w/w wiąże się też z tym, że do takiej gry trzeba po prostu przywyknąć i się jej nauczyć! Ważna też jest dynamika. O ile Perez pod względem czysto fizycznym gra na swoim normalnym poziomie (jeśli się poprawi to nieznacznie) to Imaz ma bardzo duże rezerwy. Przecież było od razu widać po brzuchu, że był troszkę zapuszczony. Ostatnio chyba coś lepiej wygląda, ale ma jeszcze rezerwy. Każdy kto gra w piłkę wie, że nawet głupie parę kilo nadwagi robi ogromną różnicę. Jeśli zadba o siebie to może być grajek. Jeśli będzie mu się chciało. Bo łatwiej się mówi, niż robi.

@up : pewnie, że tak, ale nie każda wtedy stawia autobus w bramce ala Nieciecza i pozwala się zdominować licząc na łut szczęścia. I za takie mecze był krytykowany Kiko.

Łopatologicznie : założę, że są dwa tempa rozgrywania piłki, jedna to Wisła Kiko Atletico a druga Wisła Kazka Moskala. Dwie skrajności. Nie ma nic po środku (a to wcale nie prawda - ale na potrzeby analizy się nada).

Kiko Atletico - Wisła wciągająca przeciwnika na własną połowę, kontrująca, grająca szybko, dzidująca, ryzykująca więcej, więcej tracąca piłkę.
Efekt przy dobrej formie : Wisła po przejęciu przez Ramireza. Małe posiadanie piłki, dużo dogodnych okazji po szybkich atakach, świetne wyniki.
Efekt przy złej formie : mecz z Koroną / z Lechem. Autobus w bramce i zostanie rozjechanym jak gówno na autostradzie przez pędzącego tira wypchanego żelbetonem.

Wisła Kazka Moskala - wolne rozgrywanie piłki, by przede wszystkim kontrolować grę i głupio nie tracić. Mało ryzyka. Krótkie podania. Klepka.
Efekt przy dobrej formie : całkowita dominacja w meczu.
Efekt przy złej formie : 90 minut walenia głową w mur, przeciwnik strzela z du.py, a my przeżywamy męczarnie patrząc na nasze nieudolne ataki. Nasza reakcja to nietypowy letarg - coś pomiędzy ziewaniem, a chęcią wyrwania krzesełka (dla telewizyjnych wywalenia TV przez okno).

Do tego jest całe spektrum opcji tempa po środku. W ostatnich dwóch meczach tempo było bliżej Wisły Kazka niż typowej Kiko! W bardzo podobnym stylu graliśmy za zdrajczyka.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.11.2017 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2017, 22:18
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Każda drużyna na świecie przegrywa jakieś mecze, gra chujowe mecze, remisuje w męczarniach... Co jest wtedy powodem?
No wlasnie wedlug niektorych tutaj potrzebny byl czas, czas i czas wiec pewnie odpowiedzia na Twoje pytanie bedzie zatrzymanie czasu badz cofniecie sie w nim
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.11.2017 o godz. 22:25.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 20.11.2017, 22:26
No wlasnie wedlug niektorych tutaj potrzebny byl czas, czas i czas wiec pewnie odpowiedzia na Twoje pytanie bedzie zatrzymanie czasu badz cofniecie sie w nim
Sprowadzanie do absurdu tak "oczywistej oczywistości" jak to, że drużyna jest w budowie (nadal!) i potrzebuje czasu to jest naprawdę oznaka zaawansowanego dyletanctwa.
I właśnie to jest zabawne - skończony dyletant pouczający trenera. Dobrze Ci wyar napisał. Podaj numer puścimy do Junco, może coś doradzisz Kiko na przyszłe spotkania?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2017, 22:28
Ok to kiedy wygramy Lige Mistrzow. Ile czasu wedlug Ciebie do tego potrzeba skoro tylko on jest potrzebny?
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.11.2017, 22:31

@up : tak, ale nie każda wtedy stawia autobus w bramce ala Nieciecza.
Powiedz to Mourinho On przeciez nie wie, ze to wstyd wygrac autobusem cokolwiek

Jeszcze jedno,u nas pokutuja jakies dziwaczne przesady. Otoz pilka gra
sie w Hiszpanii znacznie szybciej niz u nas. Stad juz prosto do odpowiedzi co jest wazniejsze...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2017, 22:35
Snow napisał(a):Wyświetl post
Sprowadzanie do absurdu tak "oczywistej oczywistości" jak to, że drużyna jest w budowie (nadal!) i potrzebuje czasu to jest naprawdę oznaka zaawansowanego dyletanctwa.
I właśnie to jest zabawne - skończony dyletant pouczający trenera. Dobrze Ci wyar napisał. Podaj numer puścimy do Junco, może coś doradzisz Kiko na przyszłe spotkania?
Poki co nie musze bo zaczal robic dokladnie to co chcialem zeby robil. Moze czyta forum, przynajmniej te madrzejsze posty, z ktorych sie smieja forumowe stanczyki?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.11.2017 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2017, 22:38
Raczej nigdy nie będziemy mieć sytuacji, że wszyscy sa zdrowi, na tym samym etapie przygotowań i Kiko będzie mógł w koncu wystawić skład o jakim marzy. Mogę tylko strzelać że majac wszystkich do dyspozycji postawilby w środku na trio Perez, Basha, Velez.
Jedno co się na pewno nasuwa na myśl: Kiko wychodzi z założenia ze szybciej zespół można nauczyć gry w defensywie nizeli koronkowej gry w ataku pozycyjnym. Nie wierzę jednak w to że do tego nie dąży.

Gołym okiem można też zauważyć że poprawa naszej gry wiąże się też z coraz lepszą grą Pereza i Imaza. Obaj są na tyle młodzi że mogą spokojnie stanowić o naszej sile ofensywnej przez 2-3 lata. Zresztą życie pokaże ilu z naszych obecnych Hiszpanów zadomowi się u nas ma dłużej, licząc się z tym że i Kiko nie będzie pracował tu wiecznie.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 20.11.2017, 22:41
Ok to kiedy wygramy Lige Mistrzow. Ile czasu wedlug Ciebie do tego potrzeba skoro tylko on jest potrzebny?
Nie wiem ile. Ale jak już wspomniałem - zadzwoń do Junco, bo w po twoich postach wnioskuje, że możemy to osiągnąć już w tym sezonie. Tylko Kiko Ramirez uporczywie sabotuje tę niepowtarzalną szansę!
@wiesniak842 na trenera!
Bez oglądania treningów, bez żadnej wiedzy o indywidualnej formie zawodników, bez żadnej wiedzy taktycznej, bez rozpracowywania rywala, bez doświadczenia, bez kompletnie niczego - on wie jak wejść do LM już teraz. Wystarczy wystawić dwóch ofensywnych pomocników zamiast dwóch defensywnych
Zabawne, że taki diament się uchował na tym forum. Szybko kontraktować nim go ktoś podkupi.

EOT.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 20.11.2017, 22:49
Poki co nie musze bo zaczal robic dokladnie to co chcialem zeby robil i nawet numeru nie musialem podawac. Moze czyta forum, przynajmniej te madrzejsze pisty?
Oczywiscie,ze czyta. Ciebie czytaja wszyscy, a najbardziej Napoleon i
Cesarz Franciszek i Jezus Chrystus,wszyscy z tego samego oddzialu. Kiko mialby odpuscic ? Dla mnie pisz wiecej i wiecej bo jak mawial poeta " a oto przykazanie daje Ci w zalobie
Z moich marzen Synaju
Gdzie, ukryty, plone
Czyn tak zawsze i dumaj jak gdyby ku Tobie
Oczy wszystkich wariatow byly wciaz zwrocone...
Pewne slowa moglem przekrecic...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2017, 22:50
Snow napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem ile. Ale jak już wspomniałem - zadzwoń do Junco, bo w po twoich postach wnioskuje, że możemy to osiągnąć już w tym sezonie. Tylko Kiko Ramirez uporczywie sabotuje tę niepowtarzalną szansę!
@wiesniak842 na trenera!
Bez oglądania treningów, bez żadnej wiedzy o indywidualnej formie zawodników, bez żadnej wiedzy taktycznej, bez rozpracowywania rywala, bez doświadczenia, bez kompletnie niczego - on wie jak wejść do LM już teraz. Wystarczy wystawić dwóch ofensywnych pomocników zamiast dwóch defensywnych
Zabawne, że taki diament się uchował na tym forum. Szybko kontraktować nim go ktoś podkupi.

EOT.
Hahah standardowy post jak brakuje argumentow i do tego musowe EOT na koniec.
Gdzie napisalem, ze mozemy wygrac LM juz w tym sezonie? Gdzie napisalem, ze wystarczy wystawic dwoch ofensywnych pomocnikow zeby wejsc do LM? Cytaty prosze? rotfl rotfl rotfl po stokroc
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.11.2017 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.11.2017, 22:53
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nawiasem mówiąc, uczciwość i przyzwoitość nakazywalaby, aby niektórzy forumowicze potężnie atakujący Ramireza za uparte stawianie na Pereza przeprosili go za to: "trenerze, myliłem się zarzucając Panu kumoterstwo i forowanie rodaków, wiedział Pan doskonale, co robi i miał Pan rację w swojej ocenie. Tak trzeba było czynić, dobrze, że Pan się nie ugiąl". Nic nie stoi na przeszkodzie, by pokazali, że potrafią wyciągnąć wnioski z przeszłości i błędów.

Na tym właśnie polega różnica między dobrym trenerem, a rozgoraczkowanym kibicem, który nie jest ani fachowcem ani blisko zawodnika.
Ja nie atakowałem Ramireza nigdy, myślałem że Perez po pierwszym meczu coś pokarze, zawiodłem się po 3 kolejnych meczach gdy grał totalną chałę ALE nawet dla tych atakujących jest zbyt wczesniej aby przepraszali za Pereza poniewaz dwa mecze zagrał co najwyżej przyzwoite, pogra jeszcze troche i bedzie mozna ocenic. Teraz wyglada na wiatr jak zawieje ... za tydzien zagra kiche i co będą mieli racje

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 20.11.2017, 22:56
wyar napisał(a):Wyświetl post
Powiedz to Mourinho On przeciez nie wie, ze to wstyd wygrac autobusem cokolwiek
I niby Murinho nie był w wielu miejscach wywalany za styl? (vide Real)

Ja wolę oglądać Wisłę, która w gorszych meczach nie będzie rozjechanym plackiem. Murinho ma/miał w swoich zespołach na tyle jakości, że mógł/może to sobie praktycznie zagwarantować. Co nie zmienia faktu, że to nie jest piękny futbol.

wyar napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno,u nas pokutuja jakies dziwaczne przesady. Otoz pilka gra
sie w Hiszpanii znacznie szybciej niz u nas. Stad juz prosto do odpowiedzi co jest wazniejsze...
W Hiszpanii podań jest więcej i gry piłką, ale nie ma takiego pressingu i tempa jak w naszej lidze (wyjmując czołowe kluby La Liga). Piłkarze - w szczególności w La Liga 2 - mają dużo więcej czasu i miejsca na decyzję jak rozegrać, u nas często 2-3 gości od razu doskakuje jak nie podejmiesz natychmiastowej decyzji co zamierzasz zrobić. I sorry, ja bardziej ufam Junco czy samemu Perezowi w tej materii niż Tobie. U nas jest bardziej siłowo, dynamicznie i kontaktowo. Próba negacji tego faktu to jak próba zanegowania myślą nadlatującej pięści. A jeśli dalej masz wątpliwości to odsyłam do wypowiedzi naszych hiszpańskich piłkarzy czy samego Junco.

/edit/ do poniżej :

Przecież nikt nie ma pretensji o 1:0 z Pogonią. To był dobry mecz z fajną ofensywną grą. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.11.2017 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 20.11.2017, 23:02
Panowie...oczywiście można mieć pretensje do Kiko o wymęczone 1:0 z Pogonią u siebie...jednakże broni Go miejsce w tabelii i nie ma podstaw do tego, żeby mu nie dać szansy...w obecnej sytuacji jedynym rozsądnym posunięciem jest zostawienie Gp na stanowisku...
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.11.2017, 23:50
Barti napisał(a):Wyświetl post
Panowie...oczywiście można mieć pretensje do Kiko o wymęczone 1:0 z Pogonią u siebie...jednakże broni Go miejsce w tabelii i nie ma podstaw do tego, żeby mu nie dać szansy...w obecnej sytuacji jedynym rozsądnym posunięciem jest zostawienie Gp na stanowisku...
Serio?

Wiesniak moze chociaz Choojniczanka na poczatek?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2017, 00:01
Tylko jak dobrze zaplaca
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.11.2017, 00:11
I niby Murinho nie był w wielu miejscach wywalany za styl? (vide Real)

Ja wolę oglądać Wisłę, która w gorszych meczach nie będzie rozjechanym plackiem. Murinho ma/miał w swoich zespołach na tyle jakości, że mógł/może to sobie praktycznie zagwarantować. Co nie zmienia faktu, że to nie jest piękny futbol.
Możesz sobie woleć, ale to Twój problem. Priorytetem dla klubu jest zdobycz punktowa.

Real a my to dwie różne rzeczywistości.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 21.11.2017, 00:36
Tak samo Murinho i Kiko

Sam bym nigdy nie poszedł w tego typu argumenty, bo uważam je za śmieszne. Po prostu dostosowałem analogię. Jak mi ktoś wyjeżdża z Murinho, to chyba adekwatne będzie przywołanie klubu w którym pracował.

Wracając do tematu: mnie Wisła grająca jak obecnie się bardzo podoba. Mam nadzieję, że nie będziemy próbować Atleticować w najbliższym czasie.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.11.2017, 13:10
Barti napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy tutaj dobrze odlatują. Ty tak na poważnie?
http://www.oddsportal.com/url/event/...?oddsFormat=eu
Według bukmacherów byliśmy minimalnym faworytem, oni zazwyczaj nie przegrywają...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.11.2017, 13:22
masada napisał(a):Wyświetl post
Kiko wyglądał jak dziecko we mgle i podejmował kompletnie niezrozumiałe wybory personalne.
Właśnie o tym pisałem. Szkoda, że niektórzy niestety jak widać są niereformowalni i dalej nie wiedzą, gdzie tkwi problem.

Decyzje i wybory Kiko były jak najbardziej zrozumiałe i przemyślane, a czas pokazał, iż również trafne. Miał podstawy do konsekwentnego stawiania na takiego Pereza. Niestety dla wielu był to niezrozumiały problem, który wraz ze słabszym okresem gry zespołu wystarczał do rozpętania nagonki, żądania rewolucji i wyrzucenia go i reszty Hiszpanów z klubu. Wmawiano, że kompletnie na niczym się nie zna, jest "wuefistą", dzieckiem we mgle, bezmyślnie foruje rodaków, niszczy szatnie etc.

I teraz nic? Dalej żadnej refleksji, wniosków, przemyśleń jak bardzo mogliście (nie piszę stricte do Ciebie) zaszkodzić Wiśle taką postawą? Dalej nie ma refleksji nad potrzebą odrobiny zaufania i cierpliwości, nad wagą stabilizacji i patrzenia na zespół w szerszej i dłuższej perspektywie?

Warto wyciągać wnioski z przeszłości i nie powielać tych samych błędów w przyszłości, naprawdę. To jak się okazuje dla niektórych nie jest prosta oczywistość. Jak znam to forum, wystarczą kolejne 2-3 gorsze mecze i przykładowo taki Tir do Słubic będzie znów pędził z Kiko na Madagaskar.

Uważacie, że to jest w porządku?
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.11.2017 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.11.2017, 13:31
.

Oczywiscie ze nie.
Czy to sie zmieni?
Oczywiście ze nie

tu kazdy jest trenerem, panem, wójtem i plebanem. I co najlepsze, jeden lepszy od drugiego.

Musisz Markusie jednak wziąć pod uwagę to, ze u Nas przez naście tysiecy lat trener nie mial komfortu pracy nad planem dlugofalowym. Co za tym idzie, kibic nie byl przyzwyczajony do tego by trener miał czasu.
Trener albo miał mieć wyniki na już, albo wypierdalać na już. I wiele osób dalej zostało w tych okowach. Tak samo z transferami i celami. Kupować najlepszych niezależnie ile mamy [s]nie mamy [s] kasy oraz walczyć o Mistrza Polski z Legia, niezależnie od tego jak kadra wyglada jakościowo...

Kurz : 80% tego forum tak Bardziej bym ich nazwał "opornymi" na zderzenie z rzeczywistością
Ostatnio edytowane przez szprotson : 21.11.2017 o godz. 14:00.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.11.2017, 13:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie ze nie.
Czy to sie zmieni?
Oczywiście ze nie

tu kazdy jest trenerem, panem, wójtem i plebanem. I co najlepsze, jeden lepszy od drugiego.

Musisz Markusie jednak wziąć pod uwagę to, ze u Nas przez naście tysiecy lat trener nie mial komfortu pracy nad planem dlugofalowym. Co za tym idzie, kibic nie byl przyzwyczajony do tego by trener miał czasu.
Trener albo miał mieć wyniki na już, albo wypierdalać na już. I wiele osób dalej zostało w tych okowach. Tak samo z transferami i celami. Kupować najlepszych niezależnie ile mamy [s]nie mamy [s] kasy oraz walczyć o Mistrza Polski z Legia, niezależnie od tego jak kadra wyglada jakościowo...
To znaczy, że uważasz ich właściwie za bezrefleksyjnych?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.11.2017, 13:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Dlatego o tym piszę. Czas na zmiany i wyciągnięcie wniosków, także wśród kibiców. Z przeszłości trzeba wyciągać naukę, a nie zapominać i potem powielać te same błędy.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.11.2017, 14:06
Decyzje i wybory Kiko były jak najbardziej zrozumiałe i przemyślane, a czas pokazał, iż również trafne. Miał podstawy do konsekwentnego stawiania na takiego Pereza.
Wspominając o Perezie, warto również wspomnieć o Ze Manuelu. Chyba, że ten argument również zostanie zdeprecjonowany z oczywistego powodu, bo 'Kiko krulem jest'. Były niezrozumiałe wybory i musisz z tym handlować.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 21.11.2017, 14:13
Jak znam to forum, wystarczą kolejne 2-3 gorsze mecze i przykładowo taki Tir do Słubic będzie znów pędził z Kiko na Madagaskar.

Poczekajmy na mecze z poważnymi rywalami a nie leszczami. Na przykład twierdzenie, że zdominowaliśmy Sandecję czy Pogoń, które z resztą pojawiło się w tym temacie, kandyduje na niedopowiedzenie roku.

Jak zasłuży to będzie pędzony. Ostatnie dwa zwycięstwa to jeszcze nie oznaka progresu.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 21.11.2017, 14:21
Cytat:
Wspominając o Perezie, warto również wspomnieć o Ze Manuelu. Chyba, że ten argument również zostanie zdeprecjonowany z oczywistego powodu, bo 'Kiko krulem jest'. Były niezrozumiałe wybory i musisz z tym handlować.
Boze ty jestes jednak niereformowalny.
Nie - nie bylo bledu z Ze Manuelem.
Trzeba bylo dac mu odpowiednia ilosc szans by go rzetelnie ocenic.
To, ze szansy nie wykorzystal to nie jest wina Kiko.
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.11.2017 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.11.2017, 14:22
Nie no, oznacza. Bo wcześniej przeciwko takim ogórom jak Sandencja czy Pogoń wychodziliśmy, żeby bronić wyniku i oddawaliśmy kompletnie inicjatywę. Ostatnie dwa mecze kontrolowaliśmy, no i w końcu coś poklepaliśmy.

Snow
Aha, jak tak to sory. Adamiak Ada. Adamiak Adam, Adamiak Adrian...
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 21.11.2017 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 21.11.2017, 14:24
Mowisz o meczu z Pogonia w Szczecinie? Czy o ktorym?
W kazdym meczu z "ogorami" mielismy przewage.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2017, 14:29

Ciezki przypadek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów