Kocur napisał(a):

Teoretycznie tak ...
Gdyby zgodnie z przepisamy został odesłany do domu to chłopak by żył.
|
Wydawalo mnie się ze kolega uważa nie ma znaczenia czy byl legalnie czy nie, bo 'wszyscy' 'pastowani' sa tacy sami, niezaleznie od tego co maja w polskich papierach. Dlatego sie zdziwilem
Ad rem.
Dziel i rządź.
Jesteś pewny że Błaszczak nie napuszcza nas na siebie, a my dajemy się łapać jak małe dzieci i szczujemy się nawzajem? Ja tej pewnosci nie mam.
Cytat:
|
"Ubiegał się o prawo stałego pobytu, ale dostał decyzję odmowną. Czyli de facto nie ma prawa pobytu w Polsce" - powiedział prok. Ryszard Tomkiewicz, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Suwałkach, która niedawno przejęła śledztwo w tej sprawie od prokuratury ełckiej. Dodał, że decyzja odmowna jest "świeża" i "zbiegła się czasowo" ze zdarzeniami w Ełku.
|
Cytat:
|
W decyzji o zobowiązaniu cudzoziemca do powrotu określa się termin dobrowolnego powrotu, który wynosi od 15 do 30 dni, liczonych od dnia doręczenia decyzji. Decyzję tę odnotowuje się w paszporcie cudzoziemca. Organ, który wydał decyzję w zobowiązaniu cudzoziemca do powrotu informuje pisemnie cudzoziemca w języku dla niego zrozumiałym o podstawie prawnej wydania decyzji, oraz poucza go, czy i w jakim trybie służy mu odwołanie od tej decyzji.
|
Możesz mi napisać dlaczego Błaszczak celowo wypowiada sie tak a nie inaczej, mimo że jako szef MSWiA wiedzę na temat procedur dotyczacych pozwolenia o pobyt czasowy/staly ma w jednym palcu?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA