|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zadziwiła mnie wypowiedź Probierza, jakoby zagrali najlepszy mecz w sezonie... Jeśli to był dobry mecz Jagi to nie chcę wiedzieć jakie były te słabe, bo naprawdę poza kilkoma sytuacjami z początku, babolem Miśka i cudownym strzałem Vassiljeva grali... słabo. My zresztą byliśmy jeszcze słabsi, choć przy odrobinie szczęścia mogliśmy wywieźć cenny, kto wie czy nie dający impulsu remis.
Nie wiem, co może jeszcze zrobić Wdowczyk, ale ja przy tej formie Boguskiego, Brożka czy o zgrozo nawet Mączyńskiego no po prostu nie umiałbym wstawić ich na boisko. Męczą się nieprawdopodobnie, a nawet jak zdarzają się im jakieś okazje to je partolą w niemiłosierny sposób, jak dzisiaj Krzysiek czy Boguś. Czary goryczy dopełnia Sadlok, który zachował się skrajnie nieodpowiedzialnie w sytuacji z karnym a i wcześniej robił błędy. Zacząłbym już chyba po prostu stawiać na juniorów, bo jeszcze na którymś możemy zarobić gdy przypadkiem kilka razy prosto kopnie piłkę. Boli to wszystko strasznie, bo dziś grały 1 z 16 drużyną tej ligi, a różnicy wielkiej nie było. Co z tego jednak, skoro znowu dostajemy w pałę. :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie można grać już Boguskim, Brożkiem, Popoviciem, Mójtą!!
Smuda to miał nosa mówiąc kiedyś, że Popović jest słaby. Podczas gdy był on testowany przez Wisłę w 2014 roku. Nie minał rok, a ten kaleka został zatrudniony za frytki i jeszcze dostał numer 10!!!!!!! Od następnego meczu Zając, Cywka, Drzazga, Żemło, Brlek już wole ich niż tych Boguskich, Brożków a w szczególności Popovicia!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Sadloka to nalezy wyjebać i to jeszce dzis z tej druzyny.Albo gra na zasadzie zostałem to bede jebał akcje i gre,albo wyladowywuje w ten sposob swoja frustracje ..karny taki zeby odgwizdac i to juz nie pierwszy raz on tak gra.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Owszem moglismy przegrać zdecydowanie wyżej, mogliśmy wywieźć remis.
Generalnie wszyscy poza Małeckim grali bardzo słabo i jak widać, jeden Małecki nie udźwignie całej reszty i nie da nam punktów. Rozumiem wieszanie psów na Sadloku, ale co powiecie o Ryśku, który od powrotu z Euro i nie wytransferowania go do Włoch gra obrażony? Przecież to co zrobił przy drugiej bramce (machnięcie się przy wybiciu piłki !!!!!!!!!!!!!!!) to ku..rwa nie kryminał, podejrzewam że Żemło takiego babola by nie .......nął. Sadlok zaliczył kolejne zółtko i pauzuje w meczu z Gliwicami - i co znowu Guzmics na środku - przecież to pewny gol dla przeciwnika!!! I jeszcze jedno nie wiem jakim cudem Góralski nie dostał conajmniej jednej żółtej kartki, nie wiem dlaczego Wasiljew za faul bez piłki w środku pola przy wychodzącej kontrze nie dostał żółtka ? Dlaczego przy faulu Góralskiego w środku boiska przy kontrze sędzia sygnalizuje powrót do sytuacji po czym chwilę później o tym zapomina Przy karnym |Sadlokowi brakło centymetrów do dziubnięcia piłki, a burak z Jagi tylko czekał na wślizg Sadloka ... No i sędzia dolicza 4 minuty (było 6 zmian za które standardowo dolicza się 3 minuty plus kontuzja Kelemena) a kiedy w czasie doliczonym dyktuje karnego to nie dolicza już niczego ..... Ten liniowy który sędziuje ryjem do kamery powinien dostać okulary - 2 razy niesłuszny spalony dla Wisły w I połowie, jeden dla jagi w drugiej połowie. To widać, że jest ślepy
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 12.09.2016 o godz. 08:46.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Albo nie umie robić wślizgów, albo robi to specjalnie, bo to nie pierwszy taki przypadek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jest również opcja, że jest piłkarskim debilem. I niestety miałbym kartotekę na poparcie swej tezy po odpowiednim researchu.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przy wyniku 1-0 Krzysiek Mączyński został wyprowadzony na super sytuacje strzelecką, zajebał praktycznie w bramkarza, zastanawia mnie co tym strzałem chcial ugrać ? Kopnąć sobie na bramkę ? Żeby strzelić gola trzeba podjąć ryzyko starać się mierzy przy słupku, a nie strzelać tylko po to aby trafić w bramkę. Jak lubie tego zawodnika i ciągle w niego wierzę to w meczu z Jagiellonią został zmasakrowany fizycznie.
Należą się słowa uznania dla Patryka Małeckiego, który prezentuje równą i solidną formę od początku sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Po prostu przejął schedę po Jankowski, a że temu się udało bramkę w tej kolejce strzelić...
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czy to pierwszy raz gdzie Sadlok robi wślizg w jedenastce po której jest karny? NIE.
Kilka razy mu się udało, kilka nie. Niemniej jednak, wślizg to jest ostateczność u obrońcy...Dobrego obrońcy. A takich już nie mamy. Sadlok gra jakby miał totalnie "WYJEBANE" na to co będzie, ale z odpowiednia koncentracją by nie doznac kontuzji - wszak wtedy to nikt go w rundzie zimowej nie wezmie. P.s. Gdzie jest kolega który jest mi dłużny kratę piwa- chodzi o zakład z Maczynskim ? AntyMod czyzby to ty? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Pomyślcie, jak w tym ogólnym marazmie i wkur*ieniu będzie smakować zwycięstwo... Ono kiedyś nadejdzie, zostało 29 kolejek, przecież to szmat czasu! Nie szczajcie tak na to wszystko, bo uwaga, okienko transferowe jest już zamknięte, rezerw już nie mamy, a ci wcześniejsi piłkarze z rezerw/dawnych juniorów jakoś nie idą robić ekstraklasy w innych klubach, tylko zazwyczaj to I-III liga. Jović na ofensywnym pomocniku? Granie Żemłą/Kujawą czy inne brawurowe roszady? Nie rozśmieszajcie mnie. Można wywalić Wdowczyka i co potem? Na pewno nasza obecna struktura organizacyjna szybciutko znajdzie w 2 dni 5 kandydatów, wypłaci kontrakt Wdowczykowi i weźmie jakiegoś młodego zdolnego Polaka. Albo nie, obcokrajowca lepiej! Albo lepiej kogoś kto zna klub! Rzygam tym, życie to nie film, gdzie główny bohater krzyczy głośno do kamery: "you're fired!" Nie szczajcie tak na lewo i prawo, bo będziecie się czuć jak ostatni frajerzy gdy wasz Klub w końcu odpali, rozegra fajną akcję, strzeli gola, zrobi punkt albo punkty.
Pokora i walka, trzeba szarpać te punkty i tyle, nie jesteśmy już chwilowo zachwianym mocarzem, który już za chwilkę wróci na swoje miejsce i zawalczy o puchary z Lechem i Legią. Pobudka, kibice sukcesu! I na stadion, a nie płaczkliwe honorowe - "ja już nie kibicuję". Teraz Piast, potem Legia, walczymy dalej. ![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czytam posty niektórych osób i denerwują mnie bardziej, niż wczorajszy mecz. Co trzeba mieć w głowie, żeby ich bronić i przytaczać argumenty o braku wypłaty i smutnym powrocie z Białegostoku? Kiedy sobie uświadomicie, że oni prędzej czy później dostaną zaległe pieniądze? Nie zarabiają 1200zł, żeby nie mieć na chleb i odmawiać dziecku podstawowych potrzeb. To stado baranów dowodzonych przez osła nie umiera z głodu. Może rzeczywiście są zdenerwowani, ale większość budzi się kolejnego dnia i idzie na trening, po czym wraca i ma w dupie, czy Wisła spadnie czy nie. Skończą kontrakt, to pójdą gdzie indziej, tymczasem my i klub będziemy już grubo poniżej dna. To już dawno jest przegięcie, w każdym innym klubie Darka W. już dawno by zwolniono. Widocznie u nas znów mamy przypadek, że w kontrakcie jest klauzula, która nas pogrąża albo nikt inny nie chce przyjść i odpowiadać za wyniki mając taką kadrę do dyspozycji. Szkoda słów. Owszem, możemy się oszukiwać, że w końcu coś odpali. Co z tego, skoro będzie to pojedyncza słabość przeciwnika a później znów Mójta, Boguski i Uryga uświadomią nam, z czym mamy do czynienia.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Serce boli na widok gry wisły.
Chyba się wypaliło na lini wdowczyk piłkarze pan darek nie ma pomysłu na grę czas na zmianę bo dalej tak grać nie możemy. Obserwuje zmiany i ustawienia i widzę, że wdowczyk się szarpie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ogólnie rzecz biorąc, nie siejmy defetyzmu. To początek, a nie koniec sezonu. Rundę jesienną trzeba skazać na porażkę. I pogodzić się z tym. Cieszyć z każdego punktu. Mamy ogromne szczęście z podziałem punktów. Siać panikę będzie można jak po 15 kolejkach będziemy dalej na dnie z ogromną stratą. Na razie można być lekko zaniepokojonym. Dwa tygodnie temu istniała realna szansa iż wylądujemy w 4 lidze. Teraz mamy 6 punktów starty do 10 miejsca. 6 punktów, po podziale 3. Jeden mecz. Jest się czym martwić, nie mówię że nie. Ale właśnie wypłynęliśmy z morza gówna i zaczerpnęliśmy pierwszy oddech. Teraz powoli trzeba zacząć płynąć do brzegu. I sportowo, i organizacyjnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
KADRA NA TĄ CHWILE POWINĄ WYGLĄDAĆ TAK
--------MIŚKIEWICZ----------- --Jovic--Guzmics-Głowacki-Sadlok-- -Bartosz--Mączyński-Cywka-Brelek-Małecki ---------------Brożek------------- 1.Musimy zagęścić środek. 2.Bartosza widzę na skrzydle ma odwagę by próbować szarpać plus wrzutki ok |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli tak naprawdę co to za kara ? Oleję grę w Wiślę, spadnę, a potem pogram sobie w innym klubie w ekstraklasie.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie jest nawet sztuką wywalić połowy składu, bo aktualni są słabi lub olewają mecze. Rzecz w tym, że na ich miejsce przyjdą inni, równie słabi i z podobnym nastawieniem mentalnym. To się kręci dokładnie tak samo, jak karuzela trenerska. Ciągle ci sami, tylko miejscami i barwami klubowymi się zmieniają. A o miejsce w Wiśle nikt już nie będzie zabiegał i przejście pomiędzy Wisłą, Piastem, Łęczną czy innym Podbeskidziem będzie dla nich kompletnie bez znaczenia. Za karę mnie wywalą z Wisły? Panie, no i co z tego - na tym poziomie sportowo-finansowym znajdą się na mnie inni chętni. Bez różnicy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak ktoś umieszcza w składzie Cywkę ,to lepiej żeby się nie zajmował takimi tematami.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
podobnie jak Guzmicsa w aktualnej formie ;-)
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo Brożka na szpicy...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dajcie sobie spokój. I tak innych piłkarzy nie mamy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Też bym wrzucił Cywkę.
Brutalna prawda jest taka, że na chwilę obecną można skrytykować wystawienie praktycznie każdego zawodnika, bo na każdego "coś" by się znalazło. Żaden piłkarz nie gwarantuje sensownego poziomu. Żaden nie zrobi różnicy, czy to tym, że wejdzie za kogoś, czy to tym, że ktoś inny wejdzie za niego. Więc jedyne co nam zostaje, to eksperymentowanie i modlitwa, że ktoś kiedyś zaskoczy i zagra dobry mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ktoś wcześniej napisał, żeby spróbować Jovicia ustawić w środku pomocy. Z Szymkowiakiem się udało. Bardzo ciekawy pomysł. Nie pamiętam czy to w tym temacie czy innym, ale ktoś podał bardzo interesująca opcję
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z ciekawostek: Oglądał ktoś wczoraj Ligę+ Extra? Było pokazane, jak Małecki wsadzał Mójtę na minę, odpuszczając krycie Grzyba ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
Pozdrawiam Jacek Gmoch hehehe |
|
|

|