The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2016, 12:15
A ja bym był za tym, żeby Wdowczyk został do końca rundy. Już o tym pisałem kiedyś, że Cupiał był krytykowany za ciągłe zmiany trenerów, a mimo to sytuacje w kółko chcemy powtarzać.

Wahania formy są wpisane w ten sport. Tak uważam. I nie widzę powodu, dla którego np. mamy nie wygrać z Piastem a potem osiągnąć dobry wynik z Legią. Nie jest to wcale niemożliwe. I nie będzie do tego wcale potrzebna zmiana szkoleniowca.

Seria porażek jest pechowa, na pewno Wdowczyk ma za uszami sporo i to jego błędne decyzje się do tego przyczyniły, ale ciągłe zwalnianie trenerów powoduje chorą sytuację pozbawienia piłkarzy jakiejkolwiek odpowiedzialności.

Jeszcze niedawno wychwalany był za świetne wyniki na wiosnę, tylko jedna bramka z Lubinem dzieliła nas od górnej ósemki i być może Pucharów (!). Obecnie jest złem wcielonym i wielu się chce przepraszać ze Smudą (aaa!).

Ja mówię - poczekajmy do zimy. Niech Sarapata (Szymański) zbierze piłkarzy, zakomunikuje im, że DW zostaje i ma pełne poparcie, a wyniki są w ich nogach.

Jeśli kogoś to nie przekonuje, to:
a) i tak nie ma kasy na nowego trenera
b) wszyscy inni potencjalni byliby zbliżeni poziomem do Wdowczyka. Przecież to jest tama sama sytuacja od 20 lat. [nowy trener-> lepsze wyniki -> jakiś sukces -> słaba forma, porażka -> zwolnienie -> nowy trener -> lepsze wyniki... etc]
c) to tylko sport. W lidze jest 15 innych zespołów, w tym załóżmy że połowa bogatsza od nas, i wszystkie chcą wygrywać. Jesteśmy w potwornej dupie po siedmiu porażkach, cała Polska się niby śmieje, ale tylko 6 pkt dzieli nas od tej przenajwiększej Legii, wspaniale ustawionej Cracovii i bogatej Pogoni (tak jak to kreują media).

PS. BVB za Kloppa przerżnęło kiedyś 5 meczów z rzędu i po 10 kolejkach miało 7 pkt. Znacie tę historię? 4 zwycięstwo w 19 meczach. TA Borussia. Myślicie, że zwolnili Kloppa?
https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E...sults_by_round
Zajął siódme miejsce i wszedł do pucharów.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 12.09.2016 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów