The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2016, 21:29
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Wisła to zawsze była trudna szatnia. Nawet jak nie idzie, w szatni same gwiazdy. Trzeba gościa z twardą du.pą i osobowością.
To Sobol nic nie ma już gwiazdkom do powiedzenia? Bo miałem nadzieję, że on ich postawi do pionu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.09.2016, 21:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To Sobol nic nie ma już gwiazdkom do powiedzenia? Bo miałem nadzieję, że on ich postawi do pionu?
Lata lecą, a wiślacka szatnia dalej trudna. To kto odpowiada za spiski? Bo w składzie zostali już tylko Brożek i Głowacki. No i Sobol na ławkę wrócił.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.09.2016, 21:57
Jak dla mnie trenera Wdowczyka ,juz nie powinno być w tej drużynie.
To nie są najgorsi zawodnicy w tej lidze ,ale ktoś musi umiejętnie poprowadzić tą drużynę.
Obecny trener może tylko pobić rekord przegranych meczy.
To tyle w tym temacie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.09.2016, 22:03
czaro napisał(a):Wyświetl post
Lata lecą, a wiślacka szatnia dalej trudna. To kto odpowiada za spiski? Bo w składzie zostali już tylko Brożek i Głowacki. No i Sobol na ławkę wrócił.
Wszystkimi trzęsie Boguski.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.09.2016, 06:49
Cicha woda brzegi rwie.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.09.2016, 07:39
Podobno po meczu w Białymstoku Rafał się wkurvił. Podniósł głos
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.09.2016, 09:24
Wątpię, czy by się zgodził i wątpię, czy obecny zarząd by go chciał. Ale faktycznie, jeżeli się jakoś mega nie postarzał i nie zdziwaczał do końca, to mógłby pomóc.

Innym impulsem mogłoby być dokooptowanie do sztabu jakiegoś dużego Wiślackiego nazwiska z charyzmą i entuzjazmem. Frankowski? Kosowski? Szymkowiak? Frankowski ma doświadczenie z pracy w kadrze, ale atmosferę to raczej budowałby Kosa. Szymkowiak mieszka w Krakowie, prawda? Może razem z Kosą zgodziliby się w tym sezonie pomóc? Ja wiem, że to są pomysły rodem ze sportu półamatorskiego, ale my jesteśmy w mniej więcej takiej sytuacji.
Lenczyk kiedyś był świetny w tym, że dbał razem z Wielkoszyńskim (który niestety już nie żyje) o przygotowanie ogólne, wspomina o tym np. Kałużny w swojej biografii. Takie podejście to jedyna szansa dla kilku klocków (typu Uryga, Mójta, Kujawa itp.) na bycie przyzwoitymi piłkarzami. Głowie, Brożkowi, Ondraskovi itp. też by się zresztą przydało więcej zwrotności, szybkości i gibkości.
Ale to się moim zdaniem nie zdarzy.
Jak będzie zmiana to będzie ktoś typu Marek Motyka bo Wiślak, z doświadczeniem i tani...
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 13.09.2016, 10:12
Nie powinniśmy wyrzucać trenera. Władze powinny zrobić wszystko, by pomóc mu przezwyciężyć kryzys. Jeśli gdzieś zostało nadszarpnięte zaufanie - odbudować. Jeśli ktoś ma jakieś pretensje - oczyścić atmosferę. Zaufać sobie znowu nawzajem. Nie podejrzewać złej woli u takiego np. Guzmicsa, tylko pomóc mu zapanować nad frustracją. Odbudowa fizyczna i psychiczna drużyny jest we wspólnym interesie. Wskazywanie kozła ofiarnego nic nie pomoże. Decyzje personalne - wyłącznie między rundami.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.09.2016, 17:08
Możesz podać jakieś sensowne przesłanki, na których opierasz swoją wiarę w to, że Wdowczyk jest w stanie jeszcze poukładać ten burdel i tchnąć w tą drużynę chęć zwyciężania?

Bo zaryzykuję stwierdzenie, że na razie graliśmy ze słabszą personalnie połową drużyn (choć może tabela tego nie potwierdza)i i zdobyliśmy na nich 3 punkty.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 13.09.2016, 17:36
po meczu z Jagą wydaje mi się, że wiara we Wdowczyka, to coś w rodzaju kultu kuponów rabatowych na pizzę czy jak to tam było w Man in Black
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.09.2016, 17:37
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Nie powinniśmy wyrzucać trenera. Władze powinny zrobić wszystko, by pomóc mu przezwyciężyć kryzys. Jeśli gdzieś zostało nadszarpnięte zaufanie - odbudować. Jeśli ktoś ma jakieś pretensje - oczyścić atmosferę. Zaufać sobie znowu nawzajem. Nie podejrzewać złej woli u takiego np. Guzmicsa, tylko pomóc mu zapanować nad frustracją. Odbudowa fizyczna i psychiczna drużyny jest we wspólnym interesie. Wskazywanie kozła ofiarnego nic nie pomoże. Decyzje personalne - wyłącznie między rundami.
Taki Guzmics już fatalnie grał na wiosnę, teraz po prostu reszta wyrównała poziom.

Czyli Pawłowskiego na początku wiosny też byś nie wywalił? Skorzystał wtedy na tym Wdowczyk, być może teraz skorzysta kto inny, chociaż wolałbym aby po prostu przyszły wyniki, obojętnie z jakim trenerem.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 13.09.2016, 20:42
masada napisał(a):Wyświetl post
Możesz podać jakieś sensowne przesłanki, na których opierasz swoją wiarę w to, że Wdowczyk jest w stanie jeszcze poukładać ten burdel i tchnąć w tą drużynę chęć zwyciężania?
Odpowiem inaczej: jak się kogoś zatrudnia, to trzeba to robić odpowiedzialnie. Do wymian trenerów w Polsce dochodzi zbyt łatwo. Zwolnienie szkoleniowca w trakcie rundy to powinna być sytuacja absolutnie wyjątkowa, zdarzająca się w lidze raz na kilka lat, a nie raz na kilka tygodni. Z Wdowczykiem na ławce Wisła przegrała siedem kolejnych spotkań i to jest dramat, bez dwóch zdań. Ale zwalnianie go teraz oznacza, że ktoś się pomylił, zatrudniając go. Otóż uważam, że te porażki to nie jest wyłącznie jego wina, nawet nie głównie jego wina. Składa się na to kilka różnych czynników, dobrze wszystkim znanych.

I właśnie biorąc pod uwagę całość sytuacji w Wiśle, sądzę, że pracę Wdowca należy ocenić dopiero po zakończeniu rundy jesiennej. I wtedy ewentualnie go zwolnić. Paniczne ruchy teraz to ostatnie, czego potrzebujemy.

Mogę się oczywiście mylić. Niezależnie od tego: musimy wierzyć w profesjonalizm nowych władz Wisły.

A Pawłowskiego nigdy bym nie zatrudnił.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.09.2016, 20:50
Crux.a nie zmieniłbym ani przecinka, ani kropki w Twojej wypowiedzi. To jest sedno sprawy. Ja liczę - po zmianach w klubie - na normalność, tj. na to - czego - paradoksalnie - mimo wypchnięcia Wisły na głębokie wody - nie zastaliśmy u Cupiała. Dlatego Wdowczyk powinien teraz zostać. Natomiast trzeba z nim współpracować, szukać jakichś dodatkowych piłkarzy, zwłaszcza OfPoma, by może jeszcze w niedługim czasie wzmocnić drużynę.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 13.09.2016, 21:07
noooooo... crux.a i bonawentura - głosy rozsądku! Ja mimo wszystko też wierzę w Wdowczyka i nie zrzucam całej winy na niego za te porażki. Miał chłop pecha do kwadratu i tyle! Czym jest ów pech, każdy widzi.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.09.2016, 21:42
Ok, czyli reasumując Wasze argumenty są następujące:

- że jak już go ktoś zatrudnił, to należałoby mu dać szansę przerżnąć całą rundę do końca
- że te porażki to głównie wina złego świata, który się sprzysiągł, żeby Wdowczykowi nie pozwolić ujawnić jego trenerskiego kunsztu, a także bliżej nieokreślonego pecha
- że w niego wciąż wierzycie
- a jak jeszcze w najbliższym czasie przyjdzie Szymkowiak lub Melikson to ho, ho, zadziwimy świat

.. czyli tak jak się spodziewałem.

Dziękuję za te głosy rozsądku, oczywiście mnie przekonaliście, jednak przyznam, że drobna cząstka mnie pozostaje lekko zdystansowana.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 13.09.2016, 21:48
wszystkie głosy o poparciu, o cierpliwości i wspólnej walce byłyby na miejscu, gdyby...

gdyby nie chciał się podać do dymisji, gdyby nie zepsuł całych przygotowań bezsensownymi pomysłami i gdyby nie przepieprzyli 7 spotkań z rzędu... i NAJWAŻNIEJSZE gdyby.. nie wystawiał Urygi, Mójty i Boguskiego !

do zwolnienia.

p.s: czy on wygląda jak ktoś kto wie jak to ogarnąć ? Te jego miałkie konferencje w stylu: "przegraliśmy (wstaw dowolną liczbę) i trudno jest grać z takim bagażem". brak reakcji na wydarzenia boiskowe..
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez pomeran : 13.09.2016 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.09.2016, 22:11
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Do wymian trenerów w Polsce dochodzi zbyt łatwo. Zwolnienie szkoleniowca w trakcie rundy to powinna być sytuacja absolutnie wyjątkowa, zdarzająca się w lidze raz na kilka lat, a nie raz na kilka tygodni.
Mnie ciekawi co, w kontekście słów Probierza na konferencji po meczu z nami, ma do powiedzenia Sobolewski na ten temat.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.09.2016, 00:35
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi co, w kontekście słów Probierza na konferencji po meczu z nami, ma do powiedzenia Sobolewski na ten temat.
A co on w ogóle powiedział?
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.09.2016, 07:48
Panowie spokojnie.
Czego Wy się spodziewacie ? Że nadal jesteśmy Wielką Wisłą, przed którą wszyscy rozłożą nogi i poproszą o najniższy wymiar kary? Wisła pozostała Wielką już tylko w naszych wspomnieniach i sercach. Obecnie mamy klub na granicy upadku, z bardzo wąską kadrą. Na nowego trenera nas nie stać. Może to i dobre rozwiązanie by było, pewna 'świeżość' w szatni mogła by przynieść ożywienie zawodników, ale tak jak wspomniałem ani nas nie stać, ani nie sądzę żeby za obecną sytuację najbardziej winny był trener i to jego głowa powinna polecieć. A pewne zarzuty wobec niego są moim zdaniem 'nie na miejscu'. Np.
1. Zmiany taktyczne. Jak słyszę że musimy grać 4-4-2 bo w tym systemie odnosiliśmy największe sukcesy, to jedyne co mi się z tym kojarzy to "Smoleńsk KUR#@!!!!!", ludzie opanujcie się. Piłkarze Wisły którzy odnosili sukcesy grając w tym ustawieniu są już dawno na emeryturach (poza Kapitanem). Rozwój to wprowadzanie poprawek, nowinek, próbowanie czegoś nowego, a nie 15 lat temu działało to ma działać i dziś.
2. Wykonawcy taktyki. Mamy tak krótką ławkę że pole manewru trenera jest praktycznie żadne. Mamy jednego skrzydłowego, zero ofensywnych pomocników. W ofensywie żadnego pola manewru, a defensywa przez kontuzje, a teraz i kartki co mecz inna. Brak stabilizacji, pola manewru. Nawet taki jeździec bez głowy jak Balaszow, dzięki swojej szybkości wchodząc na ostatnie kilka minut mógł dać jakieś pole manewru trenerowi. Zwiększyć konkurencję i motywować zawodników pierwszej 11 do cięższej pracy.
3. Transfery. Zapewne gdy Wdowczyk przymierzał się do 3-5-2 był pewny zmian kadrowych w klubie. Głowacki miał usiąść na ławce, Gumiś zostać sprzedany, a w ich miejsce sprowadzeni nowi obrońcy pasujący do taktyki. Zapewne liczył na Wolskiego czy innego ofensywnego pomocnika. Na pewno nie spodziewał się że zostanie z tą kadrą którą ma. Dlaczego wrócił do 4 obrońców? Bo Głowacki i Gumiś zostali.
4. Zamieszanie wokół klubu. Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć co się działo. A szczerze mówiąc opowieści o 'profesjonalizmie' i odcięciu się od spraw klubu można włożyć na półkę z bajkami dla dzieci. Każdy, ale to każdy w momencie gdy jego szefem zostaje szemrany gość z zarzutami prokuratorskimi, zastanawiał się nad swoją przyszłością. Każdy kto ma pracę niech postawi się w miejscu pracowników Wisły i pomyśli jak on by się zachował mając takiego szefa jak Meresiński.
5. Zmiany. Nawet po objęciu rządów przez TS jedną z pierwszych decyzji było zwolnieniu współpracowników trenera. Zapewne bez konsultacji z nim. Myślicie że to pomogło w osiągnięciu dobrego wyniku i budowaniu atmosfery ?
Jak widać spraw niezwiązanych z warsztatem trenerskim, a mających wpływ na grę drużyny jest wiele. Do tego dochodzą sprawy o których nie wiemy. Które nie wychodzą poza szatnie. Dlatego daleki jestem od obrzucania gnojem trenera. Dajmy mu i drużynie powiedzmy 3 mecze na 'ogarnięcie się'. Niech się uspokoją i wtedy zacznijmy ich rozliczać. Po tych wszystkich perturbacjach powiedzmy sobie że sezon zaczyna się dziś, dajmy im czystą kartę. Jest źle, ale nie tragicznie, starta do środka tabeli do odrobienia w 4-5 dobrych kolejek, a podział punktów dodatkowo daje jeszcze większy margines bezpieczeństwa.
Więc wszyscy do kas i wspierać drużynę (bilet przeze mnie już kupiony).
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.09.2016, 09:17
Mecz z Piastem powinien utwierdzić w przekonaniu zwolenników albo przeciwników Wdowczyka.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.09.2016, 09:35
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Piastem powinien utwierdzić w przekonaniu zwolenników albo przeciwników Wdowczyka.
Dlaczego ?
Co zmieniło się przez ten tydzień? Rozwiązano sprawy klubowe? Pozyskano piłkarzy?
Przegramy po świetnym meczu pechowo, po błędzie sędziego - zwolnić Wdowczyka?
Wygramy szczęśliwie, po fatalnym meczu dzięki samobójowi, zostawić Wdowczyka?
Sam ten mecz nic nie pokaże. Dopiero najbliższe 3-4 mecze pokażą czy trener i zespół poradzili sobie z sytuacją. Bo tak jak pisałem powyżej, zbyt dużo było sytuacji pozasportowych by móc oceniać grę zespołu.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.09.2016, 13:04
momo napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego ?
Co zmieniło się przez ten tydzień? Rozwiązano sprawy klubowe? Pozyskano piłkarzy?
Przegramy po świetnym meczu pechowo, po błędzie sędziego - zwolnić Wdowczyka?
Wygramy szczęśliwie, po fatalnym meczu dzięki samobójowi, zostawić Wdowczyka?
Sam ten mecz nic nie pokaże. Dopiero najbliższe 3-4 mecze pokażą czy trener i zespół poradzili sobie z sytuacją. Bo tak jak pisałem powyżej, zbyt dużo było sytuacji pozasportowych by móc oceniać grę zespołu.
Dlatego,że już mecz z Jagielonią pokazał jakiś postęp(jak dla mnie) i myślę,ze z Piastem będzie bardziej klarowny obraz w która stronę to idzie niż możliwe przypadki jakie wymieniłeś.
A tu wypowiedź "jakiś tam" fachowców,ale na pewno z większym doświadczeniem od 100% "fachowców" na tym forum.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...-na-alarm.html
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 14.09.2016 o godz. 13:11.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
TheMadness06
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 14.09.2016, 13:42
piotek napisał(a):Wyświetl post
A co on w ogóle powiedział?
Cytat:
Nie obyło się bez uszczypliwości w kierunku Bogusława Cupiała. - Siódemka to ulubiona liczba byłego prezesa Wisły. Teraz na jego pożegnanie przegrali po raz siódmy. Miejsce i postawa Wisły jest dla mnie zaskoczeniem. Kiedy pracowałem w Krakowie, wyobrażałem to sobie inaczej. Pan Cupiał wybrał inną drogę. Może Wisła byłaby teraz w innym miejscu. Pewni ludzie postawili na osoby, które nadal są w klubie. Życzę im powodzenia - zakończył.
Źródło: http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ral-inna-droge
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.09.2016, 17:57
Probierz prowadzi swoje wojenki, bo nie uznaje kompromisów. To, że skonfliktował się z szatnią parę lat temu w Wiśle nie oznacza, że tych kilka osób, które dalej są w klubie to szkodnicy. Inna sprawa, że Smuda chyba wiedział, co robi, odsyłając Radka do Zabrza ; )
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 14.09.2016, 18:07
Probierz prowadzi swoje wojenki, bo nie uznaje kompromisów. To, że skonfliktował się z szatnią parę lat temu w Wiśle nie oznacza, że tych kilka osób, które dalej są w klubie to szkodnicy. Inna sprawa, że Smuda chyba wiedział, co robi, odsyłając Radka do Zabrza ; )
Może po prostu Probierzowi chodziło o to ze gdyby ktoś pomyślał wcześniej w Wiśle i postawił i kupował kilku młodych Polaków to dziś można by sprzedać 3-4 i problem finansowy rozwiązany?

A tak mamy kilku przepłaconych roszczeniowych emerytów których to ligowi przecietniacy ale z charakterem i zdrowiem do walki ogrywają po raz siódmy.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.09.2016, 14:03
a propos Wdowczyka, polecam jego wypowiedź z wczorajszej konferencji prasowej:
https://www.youtube.com/watch?v=Ws9tQasAQsU#t=4m25s
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.09.2016, 14:12
qubu napisał(a):Wyświetl post
a propos Wdowczyka, polecam jego wypowiedź z wczorajszej konferencji prasowej:
https://www.youtube.com/watch?v=Ws9tQasAQsU#t=4m25s
Dobrze mu pojechał.
Odpowiedz cytując
Dziobo
Junior Member

Od: 09.2016

Stary 17.09.2016, 18:23
Wisła której od dzieciństwa, czyli kilkudziesięciu lat jestem kibicem ma trudny okres, co wiedzą wszyscy. Trener jak i zawodnicy są też ciągle atakowani takimi głupimi i dziecinnymi komentarzami. Gdy trenerem został Pan Wdowczyk byłem niezadowolony, wiadomo korupcja, warszawka. Nie mniej to co zrobił z Wisłą w ubiegłym sezonie sprawiło, że mam do niego ogromny szacunek Facet mi zaimponował. Mógł odejść widząc co się dzieje z klubem: sprzedano a właściwie nie wykupiono lidera zespołu -Wolskiego, nie wzmocniono zespołu w okienku transferowym, czyli "polityka" klubu zburzyła mu wszystko co ułożył. Na dodatek zaczęły się problemy ze sprzedażą klubu, co widać po grze zawodników, mentalnie są rozbici. Dużo osób dbających o swój wizerunek uciekłoby jeszcze w sierpniu widząc co się dzieje w klubie. On został i trwał, dzięki niemu nawet niegdyś zbuntowany i niepokorny Patryk Małecki stał się prawdziwym filarem i liderem w Wiśle. Ostatni mecz z liderem czyli Jagiellonią wprawdzie przegrany ale ja widziałem w nim nadzieję i walkę szczególnie w drugiej połowie. Wczoraj Śląsk też grał z Jagiellonią i można było zobaczyć jak jemu poszło. Jestem przekonany, że zespół pozostawiony tak na prawdę sam sobie zaczyna wychodzić z tego kryzysu. Dzieje się tak ponieważ jest TAKI Trener, który wierzy w siebie i zespół czyli wierzy w to że może i mam nadzieję, że zrobi z Wisły zespół z górnej części tabeli. Co najważniejsze cały czas dzień po dniu robi wszystko aby tak się stało - wierzę, że już niedługo zobaczymy efekty jego pracy. DOBRE EFEKTY. Ja już w Białymstoku zobaczyłem, że zbliża się okres w którym Wisła ruszy w górę tabeli. Panie Dariuszu jako kibic Wisły wierzę w Pana i Zespół, wiem także że trafią się mecze przegrane - ale jak będę widział wolę walki to i tak będę z Was dumny. Wisła zawsze była ambitnym klubem i wierzę że dzięki Panu wróci na szczyty. Nie przejmujcie się tymi burakami co wszystko negują, to są zagubione owieczki, które same nie wiedzą co ze swoim życiem zrobić. Dajcie z siebie wszystko, nasz czas się zbliża.
Odpowiedz cytując
Kibic_z_dawnych_lat
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 17.09.2016, 22:02
Witajcie!
Od dobrych kilku lat nie byłem na meczu Wisły, mieszkam daleko, tak się życie ułożyło. Kiedyś, jak mogłem, to bardzo mocno kibicowałem na stadionie. Teraz jestem gazetowo/telewizyjnym kibicem, a to gorsze niż piknik który przychodzi na wybrane 2 mecze w sezonie Pisałem na tym forum dobrych kilka lat temu, kiedy większości z Was jeszcze tu nie było, ostatnie wpisy w czasach, kiedy była zrzutka na Wielką Flagę, może ktoś kojarzy. Miałem się już nie udzielać na tym forum, ale specjalnie założyłem nick (stary się już dawno skasował), skłonił mnie do tego ten wątek.

To, co chcę Wam powiedzieć:
1. Kiedyś to forum miało wyższy poziom dojrzałości emocjonalnej użytkowników. Mam wrażenie, że teraz pisze dużo młodych wilczków, no i fajnie, ale wielu z Was w sekundę ocenia innych i to bardzo surowo. To trochę niepoważne.
2. Dariusz Wdowczyk to bardzo dobry polski trener. Jaracie się, kogo trenował wcześniej i że brał udział w ustawieniu meczu rezerw Wisły. Rozumiem to. Ale warto też zrozumieć, że zawód trener to najemnik, pójdzie pracować tam, gdzie robota i to dotyczy każdego szkoleniowca. Jeśli chodzi o aferę korupcyjną, to NIKT nie oberwał tak jak Wdowczyk. Wiecie ilu skorumpowanym trenerom i sędziom całkowicie się upiekło? A wiecie o ilu się nie mówi, przeszli bokiem? Wdowczyk wziął wszystko na klatę. Nie obraźcie się, młodzi Wiślacy, ale wielu z Was po przeżyciu czegoś takiego posikałoby się 20 razy w majty i musiało do końca życia chodzić na psychoterapię. A on się podniósł, wrócił do pracy, chociaż nie musiał tego robić - byli piłkarze grający tyle lat za granicą, są - jakby to powiedzieć - ustawieni finansowo do końca życia. Facet kocha ten zawód i ten sport. Znowu pracuje na swoje nazwisko. Warto to uszanować.
3. Obrażając nieustannie swojego trenera, obrażacie sami siebie, swój klub. Nikt Was i Wisły nie będzie szanował, jeżeli po kilku porażkach tylu kibiców opluwa swojego szkoleniowca (nie pierwszy raz). Wiecie, że np. w Premier League wielu trenerów pracuje latami, czasem spada z ligi z klubami i znowu awansuje? Bo tylko tak można coś zbudować. Pan Cupiał niestety tego nie rozumiał, chociaż kiedyś się odgrażał, że trener Nawałka będzie takim Fergusonem w Wiśle. Niestety, zwolnił go.
4. Staram się Was zrozumieć, ale nie rozumiem pojmowania przez niektórych terminu "honor" i że lepiej spaść z ligi w imię tego honoru, niż żeby Wisłę trenował Dariusz Wdowczyk. Trenerzy się będą zmieniać (oby jak najrzadziej), bo tak funkcjonuje piłka na całym świecie, a Wisłę może za jakiś czas trenować ktoś, kto kiedyś sprzedał mecz, trenował Legię, Widzew czy Arkę i tak będzie. Tak jest w sporcie. Ja stoję na stanowisku, że w obecnej sytuacji Wisły najważniejsze jest utrzymanie w ekstraklasie. Jeżeli ktoś zna się na piłce to doskonale wie, że powinniśmy błagać Wdowczyka, żeby został. Facet może się zwolnić, jasne. Za kilka miesięcy dostanie robotę w innym klubie, na pewno bardziej stabilnym, którego nikt nie sprzedaje i który nie ma długów. A w obecnej sytuacji żaden trener tej klasy nie przyjdzie ratować Wisły. Przykre, ale prawdziwe.
5. Uważam, że każdy, dla kogo Wisełka coś znaczy, powinien zrobić wszystko, żeby uratować klub. Ja już dawno nie byłem na meczu, ale pamiętam jakie to kiedyś było dla mnie ważne. Takich jak ja jest więcej. Którzy kiedyś kibicowali aktywnie, teraz są gdzieś indziej, często za granicą, ale udało im się w życiu i chcą wesprzeć finansowo klub. Dlatego brakuje mi jakiejś prostej inicjatywy, fundacji, czy czegoś, żeby można było wysłać przelew i nie kupować jakichś gadżetów, które aktualnie nie są mi potrzebne, a tylko część kasy z nich trafiłaby do klubu. Takie cegiełki on-line, czy możliwość wysyłania smsów np. za 10 zł jeden i fundusze na klub. Trudno, żeby zrzucali się tylko kibice z Krakowa kupując bilety na mecz itd., warto pamiętać, że część kibiców jest daleko, a mają chęci i fundusze. Nie zgadzam się z tym, że wspieranie klubu przez kibiców jest niepoważne. Każdy człowiek, firma, drużyna sportowa itd. mogą się znaleźć na zakręcie, takie jest życie. Kiedy w klubie sytuacja się ustabilizuje, to prędzej znajdą się sponsorzy. Teraz klub jest w spirali zadłużenia i cała ta sytuacja nie przyciąga sponsorów.

Pozdrawiam wszystkich zatroskanych o dobro klubu! Nie dzielcie się na grupy, bo to bez sensu! Wszystkie ręce na pokład!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.09.2016, 06:57
Dziobo napisał(a):Wyświetl post
Ostatni mecz z liderem czyli Jagiellonią wprawdzie przegrany ale ja widziałem w nim nadzieję i walkę szczególnie w drugiej połowie. Wczoraj Śląsk też grał z Jagiellonią i można było zobaczyć jak jemu poszło. Jestem przekonany, że zespół pozostawiony tak na prawdę sam sobie zaczyna wychodzić z tego kryzysu. Dzieje się tak ponieważ jest TAKI Trener, który wierzy w siebie i zespół czyli wierzy w to że może i mam nadzieję, że zrobi z Wisły zespół z górnej części tabeli. Co najważniejsze cały czas dzień po dniu robi wszystko aby tak się stało - wierzę, że już niedługo zobaczymy efekty jego pracy. DOBRE EFEKTY. Ja już w Białymstoku zobaczyłem, że zbliża się okres w którym Wisła ruszy w górę tabeli. Panie Dariuszu jako kibic Wisły wierzę w Pana i Zespół, wiem także że trafią się mecze przegrane - ale jak będę widział wolę walki to i tak będę z Was dumny. Wisła zawsze była ambitnym klubem i wierzę że dzięki Panu wróci na szczyty. Nie przejmujcie się tymi burakami co wszystko negują, to są zagubione owieczki, które same nie wiedzą co ze swoim życiem zrobić. Dajcie z siebie wszystko, nasz czas się zbliża.
Oby ktoś miał w klubie łeb na karku i oby jak w przywoływanym przez kolegę Białymstoku, tak i u nas nikt nie podejmował zbyt pochopnych decyzji. Niech Darek popracuje przynajmniej do końca przyszłego sezonu... cokolwiek by się nie działo. Ile razy w Białymstoku trener Probierz miał zgrzyt zębów, ile razy podawał się do dymisji które były odrzucane? Obawiam się tylko, że Darek nie jest skłonny do karcenia piłkarzy, dodatkowo nie mamy drużyny rezerw, do których niegdyś odesłano swego czasu nawet Tomka Frankowskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów