The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2016, 13:53
Wiślak ASR napisał(a):Wyświetl post
(..) Dodatkowo pamiętam jak śmiano się z Pasów że na każdym meczu muszą coś zaśpiewać anty, a wczoraj tak bez okazji poszło w drugą stronę błoń kilka "ciepłych" słów. Po co to w takim momencie?
Pytanie w zasadzie retoryczne ale się udzielę - oznaka słabości.
Zwykła reakcja na zagrożenie czy próba jednoczenia sił poprzez straszenie wrogiem. Ogolnie nic dobrego, zwłaszcza na własnym stadoinie.

Cytat:
Mączyński podkreślił, że wiślacy w meczu ze Śląskiem robili wszystko, co jest w ich mocy. - Ale widocznie to było za mało. Byliśmy słabsi. Musimy teraz wziąć się garść, wszystko sobie wyjaśnić i skupić się na kolejnym meczu - powiedział.
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...ideo,10559810/

Ano niestety, słabsi. Zal mi ich, tak zwyczajnie po ludzku. Ale też jestem świadom że przegrywanie jest częścią sportu.

Niestety chyba najwyższy czas zrewidować plany i wyznaczyć inny, mniej ambitny cel. Może porozmawiac o spadku, postawić się w miejscu drużyny która najprawdopodobniej spadnie i pomyśleć o tym jak do tego nie dopuscic.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.08.2016, 14:31
Sląsk próbuje grać na podzielenie kibiców Wisły a Stanowski ma bekę z Meresińskiego, bo boi się powrotu wielkiej Wisły. Nie dostrzegacie oczywistych rzeczy, to jest już momentami groteskowe.

Podział kibiców Wisły jest faktem. Od kilku już lat. Trzeba na prawdę rzadko zaglądać na R22 żeby tego nie dostrzegać.
Winni temu są "kumaci", SKWK i Klub.

"Kumaci", bo od bardzo już dawna mylą klub piłkarski z regularną strukturą mafijną a barw potrzebują jedynie po to, żeby integrować swoje zje...ne środowisko i robić biznesiki. Przecież to żadne tajemnica, nawet największe pikniki wiedza co nieco o szczegółach. Z kibicowaniem piłkarskim od lat to nie ma już kompletnie nic wspólnego.

Klub, bo przez lata bezczynnie przyglądał się rosnącym wpływom wąskiego środowiska kibolskiego i pozwolił na powstanie toksycznej sytuacji, w której ta wąska grupa uważa, że może na R22 wszystko. Bo okazuje się, że może. Od wczoraj może sobie też swobodnie łazić między sektorami. Czy jest inny stadion w ekstraklasie, gdzie na każdym meczu ktoś z D czy E dostaje w ryj od "brata po szalu". Czy to jest normalne? Bo ja jestem z pokolenia "tylko szmata bije brata".

SKWK bo jest karykaturą organizacji kibicowskiej, nie reprezentuje nikogo poza samymi sobą i tak po prawdzie to nie ma prawa nosić nazwy jaką nosi. Dorobek SKWK w ostatnich latach w kwestii podziału kibiców nie podlega żadnej dyskusji.

Dużym klubom udaje się integrować na trybunach skrajnie różne grupy. Jest miejsce dla normalnej chuliganki, jest miejsce dla ultrasów, janusz z kiełbasą tez jest mile widziany itd. Wszyscy się wzajemnie akceptują, bez przesadnego afektu ale dla wszystkich jest jasne, że tak powinno być. Ale żeby to działało trzeba mądrze utrzymywać równowagę między tymi grupami, sprawnie nawigować emocjami, dawać wszystkim jasno do zrozumienia, że są mile widziani i nie dawać żadnej ze stron poczucia, że jest ważniejsza od innej. Nasz Klub dał jednej z grup przyzwolenie na wszystko, resztę kibiców mając głęboko gdzieś. Zatrzymaliśmy się z tym podejściem gdzieś w latach 90tych i to teraz zbiera na trybunach swoje druzgocące żniwo.

Nie wiem czy uda się to naprawić. Wydaje mi się, że ta bitwa jest już przegrana i kibolstwo może się cieszyć z bardzo gorzkiego zwycięstwa. Jeśli obawy, że po przejęciu przez TS wpływy wsh jeszcze wzrosną sie potwierdzą, Wisła umrze.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 27.08.2016 o godz. 15:36.
vel HatefulRespect
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.08.2016, 14:38
Michal1910 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem kibicem Wisły, ale jestem zdumiony tymi wpisami więc nie sposób nie odpowiedzieć.
Zawsze myślałem, że liczy się to ile oddajesz serca dla klubu a nie pieniędzy..
Każdy powinien sobie odpowiedzieć na pytanie jakiemu klubowi kibicuje, Wiśle czy Śląskowi, Lechii a może jeszcze komuś innemu. Nikt wam nie będzie kazał kogoś kochać czy nienawidzić tylko zdajcie sobie sprawę z tego, że to nie wy ustanawialiście zgody z Lechią czy Śląskiem tylko przychodząc na stadion dowiedzieliście się, że takie zgody są, a kto jest waszym wrogiem. Wiadomo sami potem decydujecie kogo darzycie sympatią i nikt was do niczego nie będzie zmuszał, możecie sobie kochać nawet Legie tylko nie każdemu się to może spodobać.
A klaskanie z kimś kto śpiewa o waszych kolegach z trybun, waszej ekipie, że "je*ać" ją itd. i nie traktowanie tego jako atak na Wisłę jest zdumiewająca. Jak ktoś przyjedzie i krzyknie "je*ać" cały sektor Y a wy będziecie siedzieć na sektorze X to nie o was, więc nie ma problemu? .
Bądźcie wierni swojemu klubowi a będzie dobrze. A ustalanie zgód i kos zostawcie tym co chcą się w to bawić i są "batmanami na mieście". Śmieszy was bicie się na barwy to po co wam kosy skoro i tak nic przeciwko nim nie zrobicie.
Ave Widzew. Pozdro Wisła.
Wypierdalaj tam gdzie teoje zajebane miejsce na żYDZEW! Ze swoimi śmierdzacymi volksdeutchami z Chorzowa!
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.08.2016, 14:42
Na meczu ze Śląskiem i poprzednim nie było stewardów.Można było przejść spokojnie na sąsiedni sektor.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 27.08.2016, 14:45
Zależy na której trybunie. Na tej od strony hali Wisły byli, ale później się ulotnili.
A co do flag Ślaska. Czy czasem od strony bocznej siatki sektora, odgraniczającej sektor gości od buforowego, to szmata motoru nie wisiała wczoraj?

Cytat:
Sląsk próbuje grać na podzielenie kibiców Wisły a Stanowski ma bekę z Meresińskiego, bo boi się powrotu wielkiej Wisły. Nie dostrzegacie oczywistych rzeczy, to jest już momentami groteskowe.
Stanowski to ma serdecznie w dupie czy Wisła będzie wielka czy nie. Gość teraz więcej czasu siedzi na meczach Barcelony niż polskiej ligi, o której ma takie zdanie, jak większość rozsądnych ludzi. Traktuje ją, jak zawierzyniec, czemu wielokrotnie dawał wyraz. A to, że akurat padło ostatnio na Wisłę w jego artykułach, to co się dziwić? Chyba nie chcecie teraz wmawiać komukolwiek, że ostatnie 3 miesiące było normalne? Łącznie z wczorajszym meczem na boisku, jak i na trybunach jest cyrk. Z perspektywy Stanowskiego ważne, żeby było ciekawie i kasa za pracę się zgadzała. Do tego może, żeby być pierwszym z niusem. Jego nie interesuje specjalnie czy pojedzie po Wiśle (jak z Meresińskim) czy po Legii (wieszcząc na weszło eurow....... stulecia, czy awans do LM po meczu z Dundal, gdzie styl L porównał do jedzenia rzygów łyżką stołową).

Szukanie spisku pośród warszawskich dziennikarzy, dopełnia obrazu dotychczasowego kuriozum i groteski w którą wpadliśmy. Do tego rywalizacja na naszych trybunach między nami samymi i czekanie, kto pierwszy i gdzie dostanie od swojego, bo wczoraj wisiało to niemal w powietrzu na trybunach.

Jedni przyszli kibicować Śląskowi (który zbombardował naszego bramkarza i murawę), drudzy Widzewowi i Ruchowi (z przemarszem po trybunach dla piknikowej ekipy), a wisienką na torcie byli zawodnicy, którzy przyszli na mecz, ale w sumie nie byli pewni czy to ich mecz. Mam nadzieję, że od poniedziałku każdy z uczestników wczorajszego festiwalu groteski (zarówno na trybunach, jak i boisku) przemyśli + i - i zrozumie, że przede wszystkim trzeba ogarnąć bajzel u siebie w gnieździe w każdym aspekcie. I to w taki sposób, by nowych ludzi przyciągnąć na stadion, a nie wystraszyć.

Po nowym rozdaniu dla TS, wiadomo, że mamy na starcie jakieś 10 - 11 tyś ludzi, którzy jeszcze chcą chodzić mimo dramatu. Pora zastanowić się, jak powiększyć to grono i jak pomóc temu klubowi zarabiać. Bo jak narazie, ani jątrzenie, ze padła zgoda z Wrocławiem i Gdańskiem, jak również biegające ciasne koszulki Zgierz, Chorzów, Łódż między spokojnymi ludzmi nie pomagają w tych przemianach. Mam wrażenie, że każdej z grup, które się potworzyły brakuje wyobraźni i wyczucia w tych trudnych momentach dla nas wszystkich.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 27.08.2016 o godz. 15:04.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2016, 15:47
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Wypierdalaj tam gdzie teoje zajebane miejsce na żYDZEW! Ze swoimi śmierdzacymi volksdeutchami z Chorzowa!
? Czymś Cię obraził. Więc po co ta agresja.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.08.2016, 15:50
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Na meczu ze Śląskiem i poprzednim nie było stewardów.Można było przejść spokojnie na sąsiedni sektor.
czyli nie tak dawny farmazon o prostescie stweardow to prawda?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Michal1910
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 27.08.2016, 15:51
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Michal1910. jak napisałeś nie jesteś kibicem Wisły. Krótka rada: zajmij się zatem swoim klubem, swoimi kolegami na swoim forum.
raf2 napisał(a):Wyświetl post
okej, a teraz spierdalaj na forum swojej żydowni
to, że paru karków handlujących mefedronem ustaliło z wami jakiś układ nie znaczy, że przez wszystkich jesteście tutaj miło widziani...
Niestety wygląda na to, że to ja będę z Wisłą na dobre i na złe, bo od jakiegoś czasu nie jest mi ten klub obojętny (smutno się patrzy na to co się dzieje, nie życzę wam takiej drogi jaką my przeszliśmy) a nie wy Wiślacy, którzy się poobrażali na własny klub. A takie wpisy atakujące ekipe mogą pisać jedynie osoby, którym na tym klubie nie zależy.
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.08.2016, 15:54
Niestety wygląda na to, że to ja będę z Wisłą na dobre i na złe.
No tu już odleciałeś.
Tylko Wisła!
Michal1910
Junior Member

Stary 27.08.2016, 16:01
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
No tu już odleciałeś.
Dlaczego? Wiśle życzę jak najlepiej niezależnie od wyników, ligi. Tak samo samych sukcesów w świecie kibicowskim.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.08.2016, 16:06
Dlaczego? Wiśle życzę jak najlepiej niezależnie od wyników, ligi. Tak samo samych sukcesów w świecie kibicowskim.
Nie będziesz "na dobre i na złe", tylko do momentu aż Ci decyzyjni powiedzą, że zgoda padła. Taka kolej rzeczy. Radzę się.nie przywiązywać do zgód i być "na dobre i na złe" tylko ze swoim klubem.

Swoją drogą, akurat do RTSu mam sentyment. Za nieświadomego spraw kibicowskich dzieciaka kibicowałem Wam w Pucharach
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
arti
Guest

Stary 27.08.2016, 16:27
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy narzekający powinni zastanowić się jak opylić zawodników z tej listy:

Boguski
Brlek
Popović
Drzazga
Mójta
Pietrzak
Cywka
Zachara
Uryga

Czy naprawdę nie ma refleksji, że tym szrtotem dałoby się obdzielić ze 2-3 drużyny i jednak 9 kul u nogi to trochę więcej, niż jest w stanie udźwignąć Wisła.
plus Buchalik, Załuska (Misiek wydaje się być lepszy od nich) no i Gumiś który już nie chce u nas.
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.08.2016, 16:29
yoda79, w samo sedno
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.08.2016, 17:04
arti napisał(a):Wyświetl post
plus Buchalik, Załuska (Misiek wydaje się być lepszy od nich) no i Gumiś który już nie chce u nas.
O bramkarzach zapomniałem, a Gumiś może jeszcze odejdzie.
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.08.2016, 18:19
A Brożek to co? przecież ten facet snuje się po boisku. Żadnej sytuacji nie wykończył. Czy wy ogladaliście ten sam mecz co ja?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.08.2016, 18:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli nie tak dawny farmazon o prostescie stweardow to prawda?
głupoty.

Po pierwsze, stewardzi byli.

Po drugie, o tym kto gdzie przechodzi, decyduje OCHRONA, nie stewardzi.

Po trzecie, żeby z C przejść na H, musisz wyjść najpierw za stadion, a potem przejść kołowrotek/bramkę

Normalny kibic nie jest w stanie tak przejść, jedynie kibic uprzywilejowany, z odpowiednią wejściówką. Co już daje odpowiedzi na parę pytań, jak 20-30 czarnych panów znalazło się na H21.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.08.2016, 18:55
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
A Brożek to co? przecież ten facet snuje się po boisku. Żadnej sytuacji nie wykończył. Czy wy ogladaliście ten sam mecz co ja?
Brożek jest częścią tego klubu. Nie przeszkadza mi jako jeden z kilku napastników. Problem polega na tym, że jego konkurentami do gry są miedzy innymi Drzazga oraz Zachara.
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 27.08.2016, 19:36
Wracając do kwestii "szacunku" Śląska wobec Wiślaków z krwi i kości:

Jak głoszą na swojej stronie, wczoraj obowiązywał ich odgórny zakaz kupowania czegokolwiek w cateringu pod sektorem gości, żeby nie wspierać nowych właścicieli Wisły.

Czyli gdyby właścicielem byłby nadal Meresiński, dla nich wszystko było w porządku.

Żeby ich udobruchać musimy spaść do IV ligi a klub sprzedać komuś kogo oni zaakceptują. Jeśli ktoś nie czuje absurdu tej sytuacji i jeśli wciąż komuś jest miło z powodu tego transparentu to po prostu współczuję.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 27.08.2016 o godz. 19:43.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2016, 20:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
? Czymś Cię obraził. Więc po co ta agresja.
Wystarczy, że wypowiada się na forum wiślackim. Jego miejsce jest na żydzewskim.
toynojo
Junior Member

Stary 27.08.2016, 20:31
domin z ciebie to taki internetowy bandzior jest widze
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2016, 21:18
Wystarczy, że wypowiada się na forum wiślackim. Jego miejsce jest na żydzewskim.
Rozumiem że wszystkich obcych tak ścigasz? Ale ten dział stety/niestety jest dla wszystkich, w tym również dla kibiców innych drużyn. Zgód, a nawet kos. Zluzuj, bo robisz siarę
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Lukasz
Senior Member

Stary 27.08.2016, 21:51
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Jak głoszą na swojej stronie, wczoraj obowiązywał ich odgórny zakaz kupowania czegokolwiek w cateringu pod sektorem gości, żeby nie wspierać nowych właścicieli Wisły.
Dobra, szukałem przez pół godziny nie znalazłem. Większość komentarzy jest stonowana. Możesz podesłać link?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 27.08.2016, 21:53
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dobra, szukałem przez pół godziny nie znalazłem. Większość komentarzy jest stonowana. Możesz podesłać link?
http://fanatik.ogicom.pl/?p=7686
I chyba hasło znalazło posłuch bo było opóźnienie przez "zewnętrzne obłożenie cateringu"
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 27.08.2016 o godz. 22:24.
Lukasz
Senior Member

Stary 27.08.2016, 22:36
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
http://fanatik.ogicom.pl/?p=7686
I chyba hasło znalazło posłuch bo było opóźnienie przez "zewnętrzne obłożenie cateringu"
Ok rozumiem, tyle że jeśli zakaz był w zasadzie spontaniczny to torche zmienia sprawę. Myślałem że jest to bardziej zorganizowana akcja a interesowała mnie z uwagi na to że według nich to właśnie 'Panowie z ośćmi' przejeli klub. Dzieki za link, nie znalazłbym.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.08.2016, 22:39
Sorki że sie wtrącę ale ile Ty masz lat?
TYLKO WISŁA!
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2016, 22:59
sergio napisał(a):Wyświetl post
Sorki że sie wtrącę ale ile Ty masz lat?
Przepraszam, że się wtracę. Ile Ty masz swojego rozumu ?
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2016, 23:00
toynojo napisał(a):Wyświetl post
domin z ciebie to taki internetowy bandzior jest widze
Znalazl sie zydzewski troll zarejestriwany dopiero co na forum
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.08.2016, 23:06
Przepraszam, że się wtracę. Ile Ty masz swojego rozumu ?
chuliganie ale skąd Ty wiesz co ja myślę? zluzuj trochę bo się jakby to powiedzieć troche ośmieszasz?
TYLKO WISŁA!
Revenge
Junior Member

Stary 27.08.2016, 23:41
sergio napisał(a):Wyświetl post
chuliganie ale skąd Ty wiesz co ja myślę? zluzuj trochę bo się jakby to powiedzieć troche ośmieszasz?
To taki forumowy decyzyjny jest
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.08.2016, 00:50
Ku^wa mam już dość tych płaczków po Ślasku i Lechii. Zachowują się jak dywersanci w momencie gdy Wisła najbardziej potrzebuje jedności. Zamiast tego oczywiście malkontenctwo ludzi,którzy nigdy w życiu za Wisłe w morde nie dostali. Szlag mnie trafia jak widzę coś takiego

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów