|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Na 11 meczów 7 wygranych, 3 zremisowanie, 1 przegrany (do tego z Koroną). Bilans z zeszłego sezonu Wdowczyka. Wdowczyka, który przychodził do roz*** Wisły, budzącej się w nowej, "2 połówkowej" rzeczywistości.
Oczywiście los był w tedy łaskawy bo wszystkie ciężkie mecze już były za nami (a dziś są przed nami...). Nie zmienia to faktu, że Wisła grała w tedy niezła piłkę i można było mieć nadzieje na dobry sezon 16/17. Ale w tedy był Guerrier i Wolski w pomocy. Nawet ten Crivellaro choć słaby to potrafił piłkę prosto kopnąć. W jako takiej formie był Brożek. A teraz? Nie ma pomocy. Uryga, Boguski, Popović są zwyczajnie ch***. Przy czym Rafał "jestemgłodnyizmęczony" Boguski przynajmniej stara się biegać. Alan "niebedębiegał" Uryga, nie dość, że nie potrafi kopnąć piłki tak by doleciała do kolegi z drużyny, to jeszcze nie potrafi jej odebrać. W zasadzie biegać też nie za bardzo lubi, ale fajnie postać na boisku i wziąć kasę. Jedynie Małecki szarpie i atakuje. Fakt, to często ataki na ślepo ale w sumie z kim grać w pomocy? Śmiem twierdzić, że mamy najsłabszą pomoc w lidze obecnie, bo w innych zespołach przynajmniej biegają. Co do obrony, nie można krytykować jej kadrowo, Jovic, Głowacki, Guzmic i Sadlok to nie są źli zawodnicy. Mamy 2 stoperów, którzy potrafią odebrać piłkę, zastawić się, dobrze ustawić. Nie ma co ukrywać, że Głowacki wczoraj rozegrał jedno z najgorszych spotkań jakie widziałem i u kogo jak u kogo, ale u niego na dyspozycje na pewno duży wpływ ma to co się dzieje w klubie po za sportowo. Brlek miał być wielkim objawieniem a póki co to nie pokazał kompletnie nic. Napastnicy, jeden kontuzjowany a Brożek bez formy. Innych napastników nie widzę w zespole. Choć zdziwiło mnie bo w kadrze Wisły na stronach podają jakieś Zachary i Drzazgi. Podrzucili nam coś z lasu i jeszcze z kornikami. Ogólnie w kadrze mamy: Zachare., Drzazge (kto to ku**a jest?!), Mójta (kolejne coś wygenerowane przypadkowo w 1 zespole), Pietrz(y/a)k oraz Bartek Kuba albo Kuba Bartek. Kto tu ma grać? A jest jeszcze Cywka. W zasadzie nie wiem czemu nie gra, w przeciwieństwie do tego co nie lubi biegać i Popovicia ma przynajmniej 2 asysty. Moje pytanie, za co tu rozliczać Wdowczyka? Skład Wisły to dobry, bramkarz, 4 dobrych obrońców i Małecki. A i przepraszam, zapomniałem o Mączyńskim. Wczoraj zagrał średnio. Ale to też pokazuje, że to nie jest typ piłkarza, który chwyci za mordę jakim był np. Sobolewski. Powód: Mąka
Ostatnio edytowane przez Revenge : 27.08.2016 o godz. 09:02.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|