The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Revenge
Junior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2016, 08:59
Na 11 meczów 7 wygranych, 3 zremisowanie, 1 przegrany (do tego z Koroną). Bilans z zeszłego sezonu Wdowczyka. Wdowczyka, który przychodził do roz*** Wisły, budzącej się w nowej, "2 połówkowej" rzeczywistości.

Oczywiście los był w tedy łaskawy bo wszystkie ciężkie mecze już były za nami (a dziś są przed nami...). Nie zmienia to faktu, że Wisła grała w tedy niezła piłkę i można było mieć nadzieje na dobry sezon 16/17.

Ale w tedy był Guerrier i Wolski w pomocy. Nawet ten Crivellaro choć słaby to potrafił piłkę prosto kopnąć. W jako takiej formie był Brożek.

A teraz? Nie ma pomocy. Uryga, Boguski, Popović są zwyczajnie ch***. Przy czym Rafał "jestemgłodnyizmęczony" Boguski przynajmniej stara się biegać. Alan "niebedębiegał" Uryga, nie dość, że nie potrafi kopnąć piłki tak by doleciała do kolegi z drużyny, to jeszcze nie potrafi jej odebrać. W zasadzie biegać też nie za bardzo lubi, ale fajnie postać na boisku i wziąć kasę.

Jedynie Małecki szarpie i atakuje. Fakt, to często ataki na ślepo ale w sumie z kim grać w pomocy? Śmiem twierdzić, że mamy najsłabszą pomoc w lidze obecnie, bo w innych zespołach przynajmniej biegają.

Co do obrony, nie można krytykować jej kadrowo, Jovic, Głowacki, Guzmic i Sadlok to nie są źli zawodnicy. Mamy 2 stoperów, którzy potrafią odebrać piłkę, zastawić się, dobrze ustawić. Nie ma co ukrywać, że Głowacki wczoraj rozegrał jedno z najgorszych spotkań jakie widziałem i u kogo jak u kogo, ale u niego na dyspozycje na pewno duży wpływ ma to co się dzieje w klubie po za sportowo.

Brlek miał być wielkim objawieniem a póki co to nie pokazał kompletnie nic.

Napastnicy, jeden kontuzjowany a Brożek bez formy. Innych napastników nie widzę w zespole. Choć zdziwiło mnie bo w kadrze Wisły na stronach podają jakieś Zachary i Drzazgi. Podrzucili nam coś z lasu i jeszcze z kornikami.

Ogólnie w kadrze mamy: Zachare., Drzazge (kto to ku**a jest?!), Mójta (kolejne coś wygenerowane przypadkowo w 1 zespole), Pietrz(y/a)k oraz Bartek Kuba albo Kuba Bartek.

Kto tu ma grać? A jest jeszcze Cywka. W zasadzie nie wiem czemu nie gra, w przeciwieństwie do tego co nie lubi biegać i Popovicia ma przynajmniej 2 asysty.

Moje pytanie, za co tu rozliczać Wdowczyka? Skład Wisły to dobry, bramkarz, 4 dobrych obrońców i Małecki.

A i przepraszam, zapomniałem o Mączyńskim. Wczoraj zagrał średnio. Ale to też pokazuje, że to nie jest typ piłkarza, który chwyci za mordę jakim był np. Sobolewski.
Powód: Mąka
Ostatnio edytowane przez Revenge : 27.08.2016 o godz. 09:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów